bayıldımpatlıcanları alacalı soyup baş kısmına kadar dörde böl.yani yani yine tüm olacak ama uzunlamasına dörde böl.biraz yağla fırına ver.bir kaç yeşil biberi de yanına ilave et.bir tencerede soğan ve küçük doğranmış domatesleri pişir. biraz salça ile patlıcan ve biberleri ilave et.biraz pişince iki bardak su koy.bişr kaç diş sarmısak ilavesiyle 15 dakika kadar pişir.afiyet olsun.istersen üstüne tekrar sarımsaklı yoğurt koyabilirsin..
Beyzusum güle güle git.bende belkş perşembe antalyaya gidebilirim.çarşamba eşimin diş kontrolü var.kaynım antalyaya gidiyor.bugün annemi msn'de pek iyi görmedim.ayarlamalarımı yaparsam gideceğiz.
eline sağlıkneden canım illaki kızartma yapıcaksın ben dün çiğden sebzeleri doğradım türlü yaptım gayet hafif ve lezzetli oldu. Patlıcanı 30*45 dk tuzlu suda beklettim tabiki.. Onun dışında sırayla salladım tencereye eşim bayıldı. Artık sağlıklı yaşam içinde zevklerimizden ödün
kızma yaa görmedim vallam billam demekki benim pc göstermiyor :))))yahu ben daha yeni paylaştım ya pabucakiyi bak eski sayfalara ,hem okudum demişsin hem görmemişsin basacam sıfırı o olacak :)))
:)))
canım ablamdan öğrendiğim bir tarif var ve nefis oluyor ben misafirlere bile yapmıştım.patlıcanları istediğin gibi közle.sonra soğan,salça kıymayı kavur yemek yaparkenki gibi.biber ,domateste ,sarımsakta yakışıyor.en son közlediğin patlıcanların kabuklarını soyup ekle.çok harika yağsız musakka gibi oluyor.eşim bayılır.
tavuk köftesi hiç yemedim kendinmi yapıyorsun?
ye canım yaaa ye diyetisyenler bu aylarda balık öneriyorrrr küçük balık 15 tane büyükm balık 2 el kadar yiyebilirisn demişti benim ki
Doğru diyosun valla semiran yalnız yemek olmuyor ıyyy yani::))))
Sağol canım ama ertesi gün berbat oluyor midem kavruluyor valla.
Ben patlıcanları tamamen soyuyorum julyen doğruyorum biberide julyen tencereye boll soğan sarımsak azcık yağ güzelce kavuruyorum kavrulduktan sonra üstüne boll domates mis gibi oluyor valla denemeni tavsiye ederim.
Derincim ya nazaramı geldin sanırım tansiyon yüksekliğinden korkundan panik atak oldun ama yapma bende senin gibi oluyorum hastalanınca bir tavsiye öyle bir durum başlayınca hemen başka şeyler düşün yapabiliyosun kalk mesala neti aç burayı oku başka bir yere bak aklını dağıt benim işime çok yaradı bu yöntemler ama ilk önce şu tansiyon işini hallet bugün şimdi gitmiycenmi doktora ama yarın muhakkak bir kardiyoloji doktoruna git çünkü dahiliyecilerin verdiği ilaçlar hemen iyi gelmiyor yada bana öyle rasladı Allahım biran önce şifa versin sana.
Günaydın canım bugün toparlan hemen.
Kolay gelsin leah bu aralar işlerin çok yoğun.
Bende yazıcaktım ama arkadaşlar çok güzel açıklamış.
Maşallah canım ohh afiyet olsun bakalım doğru çıkıcakmı turşu işi::))
canım sen evi pırıl pırıl yapmamış mıydın kokmuştur şimdi ,hııımmm yoksa kv kendi evinde mi yaptı o zaman sorun yok :) ekmek yemediysen iyi canım soğanla ancak doymuşsundur.... benim diyetisyen böreği tavada yapabilirsin demişti bir yufkanın çeyreğine bol maydanoz az peynir katla ve tavada çevir fena olmuyor yani tavsiye ederim...
valla akıllısın bacıııııııııım ne diyeyim yapsın KV tabi almış güzel gelini :)Kv dede yaptık canım akıllıyım valla dimi::)))
Bu şekilde hissediyosan hemen git yoksa kilocuklar cok cok geliyolar.İnşallah iyi bir dietisyendir.
Sonunda yedim yenacım ama soğan olayını abarttım şimdi içim yanıyor:)
canım acilen vermek istiyorsun ama bu malesef öyle olmuyor yediklerine dikkat et ve bol bol spor yapmaya çalış ....tartıya çıktım şu an itibari ile çıldırmak üzereyim( 98 kiloyum ve acilen kilo vermeliyim (( boyum 164 cm lütfen yardımcı olun yada önerisi olan varsa lütfen anlatsın ((
kızlar benim kasımın 5 ine kadar 7 kilo vermem lazım eşimin duygu sömürüsüne dayanamadım sonunda köye gitmeye karar verdim 7 gün kalıp dönücez ben eşim ikizler 2 kaynım gidiyoruz kendi arabamızla .kızları evde bırakıp gidicem alt katta amcası var onlara emanet edip gidicem artık .mecburum gitmeye .
ama o kadar zamanda o kadar kilo gitmez ki canım ya belki 3-4 ancak ,ne yapacaksın o zaman sağlıksız diyetlere başvuracaksın şu 5 günde 5 kilo diyeti var onu dene dayanabilirsen ben 2 sene önce yapmıştım 4,5 kilo gitti gerçektende ama çok dikkat et etmezsen alırsın etmeyenler hep aldı ama ben diyetime kaldığım yerden devam ettiğim için almadım, istersen dene ........
UOTE=banu145145;21241820]ye canım yaaa ye diyetisyenler bu aylarda balık öneriyorrrr küçük balık 15 tane büyükm balık 2 el kadar yiyebilirisn demişti benim ki
Ben patlıcanları tamamen soyuyorum julyen doğruyorum biberide julyen tencereye boll soğan sarımsak azcık yağ güzelce kavuruyorum kavrulduktan sonra üstüne boll domates mis gibi oluyor valla denemeni tavsiye ederim.
Derincim ya nazaramı geldin sanırım tansiyon yüksekliğinden korkundan panik atak oldun ama yapma bende senin gibi oluyorum hastalanınca bir tavsiye öyle bir durum başlayınca hemen başka şeyler düşün yapabiliyosun kalk mesala neti aç burayı oku başka bir yere bak aklını dağıt benim işime çok yaradı bu yöntemler ama ilk önce şu tansiyon işini hallet bugün şimdi gitmiycenmi doktora ama yarın muhakkak bir kardiyoloji doktoruna git çünkü dahiliyecilerin verdiği ilaçlar hemen iyi gelmiyor yada bana öyle rasladı Allahım biran önce şifa versin sana.
canım sen evi pırıl pırıl yapmamış mıydın kokmuştur şimdi ,hııımmm yoksa kv kendi evinde mi yaptı o zaman sorun yok :) ekmek yemediysen iyi canım soğanla ancak doymuşsundur.... benim diyetisyen böreği tavada yapabilirsin demişti bir yufkanın çeyreğine bol maydanoz az peynir katla ve tavada çevir fena olmuyor yani tavsiye ederim...
valla akıllısın bacıııııııııım ne diyeyim yapsın KV tabi almış güzel gelini :)
canım acilen vermek istiyorsun ama bu malesef öyle olmuyor yediklerine dikkat et ve bol bol spor yapmaya çalış ....
ama o kadar zamanda o kadar kilo gitmez ki canım ya belki 3-4 ancak ,ne yapacaksın o zaman sağlıksız diyetlere başvuracaksın şu 5 günde 5 kilo diyeti var onu dene dayanabilirsen ben 2 sene önce yapmıştım 4,5 kilo gitti gerçektende ama çok dikkat et etmezsen alırsın etmeyenler hep aldı ama ben diyetime kaldığım yerden devam ettiğim için almadım, istersen dene ........
öyle agır diyetler yapmaya korkarım ben zaten dr gözetiminde kilo veriyorum az veriyorum ama şimdi sporu çogaltıp verebilirmiyim acaba yürüme bandım var günde 45 dakika yürü demişti dr bana bende sabah 45 akşam 45 yürüsem 5 kilo versem bile yine iyi benim için
selam tombiş gurubumun tombiş bacılarııııııı dünden beri çok ösledim burayı. aslında hep öslüyomda öle işte. bana kalsa hiç bi iş yapmam 7 24 burdayım kesin oturduğu yerde zayıflayan kadın ünvanını alırdım. hafta sonum güzeldi. ama niyeyse 1.5 lt yi zor buluyorum anlamadım canım sıkılıyor ona. birde afedersiniz gaz sorunum var pompayla şişirilmiş gibiyim. hadi bakalım. ammaaaaa tüm bunlara rağmen 1 kiloya yakın gitmiş çok mutluyum ve daha cumaya çok var. hava çok kötü lesli yapcam sanırım.
bayıldım
eline sağlık
kızma yaa görmedim vallam billam demekki benim pc göstermiyor :))))
özür dilerim ötmenim bida eklesen noluy noluy noluy
ellerine sağlık çok güzel. evet canım 600gr tavuk kıyması(ben göğüs alıp robaotta çekiyorum) 6-7dilim bayat ekmek(ekmekleri biraz ıslatıp sık suyunu), 1 yumurta 1yk sıvı yağ istediğin baharatlardan ben bol kimyon ve kekik kullanıyorum. eline az yağ sür yuvarlayıp iki elin arasında bastır incelt yani. teflonda yağsız pişir. eline yapışmasın diye yağlıyorsun. başarabirsen yağsız dene. su yağın yerini tutarmı acaba?
MErhaba,
neden acilen kilo vermelisin.??
Acilen mi aldınki acilen veresin..
İşte o kadar acil olmuyor kilo vermek acilen gidenler ışık hızıyla tekrar geri geliyor..
En iyisi sabırlı olmak..Sağlıklı beslenip düzenli egsersiz yapmak..
Bizler bu sistemi uyguluyoruz geç oluyor ama güç olmayacak inşallah...
..
ekincik,ben kızımda ve oğlumda hep ekşi sevdim tatlıdan nefret ettim.:) ''ye ekşiyi çıkar ayşeyi'' kızımda tuttu ama oğlumda tutmadı.:)
.?
teşekkür ederimhayırlı olsun minicik bebişiniz
:)[/QUOTE]canım çok sevindim allah tamamına erdirsin, hımmm kız mı geliyor acaba? ben hiç yiyememiştim turşu resmen kokuyordu.... ama bir arkadaşım inanılmaz ekşi yedi onada kız dedik ama oğlu oldu :)))) ben yedim tatlıyı doğurdum atlıyı bende tuttu :)
oyyy ne güzel incecik gideceksin yani :) götür annenide tabi versin kadında kurtulsunbayramda 2 tane düğünümüz var ve ben çok heyecan yaptım bayrama kadar 89u görsem ne güzel olur oy oyyy. annemi aradım oda çok kiloludur. anne dedim kıyafetlerimi sana bağışlayacağım dedim. ama şimdi değil. oğluma annem bakacak. o zaman onuda diyetisyene götürcem yemesini kontrol edicem spora götürcem. annemi hiç zayıf görmedim. kayseriye geri döndüğünde tanıyamıyacaklar annemi. ayy onun için bile çok heyecanlıyım. 160 civarı annem sanırım. kilosuda en son 135 gibi bişeydi. ay annem benim kızın zaferini kazansın sonra senle çifte bayram yapcaz
keki ben şahsen cesaret edemezdim , yani boğazına kaçmaması gerek ban kaçar gibi geldi ne bileyim......kızlar yaa bugün kek yapsam evde
sofrabezini sersem oğlumun eline bir dilim versem. hem kendi kendine yemek istiyor hem yese hemde el becerisinin gelişmesine faydalıymış.
önerirmisiniz. yada kek yerine önereceğiniz birşey varmı. kek seçtim çünkü diyetisyenim ev keki ve yufkayla yapılmış ev böreği yiyebilirsin demişti ekmek yerine. önerilere açığım.
oğluşum 10aylık bu arada
UOTE=banu145145;21241820]ye canım yaaa ye diyetisyenler bu aylarda balık öneriyorrrr küçük balık 15 tane büyükm balık 2 el kadar yiyebilirisn demişti benim ki
öyle agır diyetler yapmaya korkarım ben zaten dr gözetiminde kilo veriyorum az veriyorum ama şimdi sporu çogaltıp verebilirmiyim acaba yürüme bandım var günde 45 dakika yürü demişti dr bana bende sabah 45 akşam 45 yürüsem 5 kilo versem bile yine iyi benim için
canım sporu artırırsan belki olabilir ,inşallah canım ha gayret......
bakalım eski adetlere bakarsak bide çin takvimine kız gibi[/QUOTE]çin takvimi diye bi şey varmış hamile kaldığın yaş ve ve hamile kaldığın aya bakarak kız mı erkek mi olacak öğreniyosun walla çin takviminin yalancısıyım kız diyor
teşekkür ederim
:)
asumanımmmm napıyorsunnnn ancak bakıyorum çocuklardan benim ikonlar çalışmıyor burdaaaa(
canım 3-4 patlıcanın kabuklarını soymadan uzunlamasına 2ye böl ,tencereye koy üzerine sıcak su koy ve 20dk kadar yumuşayana kadar pişir, içlerini küçük bir kaşıkla boşalt kayık gibi olacak onları tepsiye diz
ayrı bir kaba 1kk kadar kaşar, 4kk kadar beyaz peynir ,1 yumurta ,bolca doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ekle, üzerine patlıcanlardan çıkardığın içi ince ince kıyarak ekle ve karıştır, bu karışımı tepsiye dizdiğin patlıcanalrın üstüne kaşıkla koy ve üzerini ister galeta unu ister kaşarla süsle ,fırına at iyice kızarana kadar pişir 20-25 dk kadar, afiyet olsun bacımmmmm, haaa bu arada böreğe alternatiftir kendisi aynı börek tadında oluyor :)
çok sağol canım bişey çıkmadı allahtan...çok geçmiş olsun canım git dra inşallah bir sorun çıkmaz.......
hoşgeldin canım hadi bakalım bol paylaşımlı, bol kilo vermeli günler :)
canım çok sevindim allah tamamına erdirsin, hımmm kız mı geliyor acaba? ben hiç yiyememiştim turşu resmen kokuyordu.... ama bir arkadaşım inanılmaz ekşi yedi onada kız dedik ama oğlu oldu :)))) ben yedim tatlıyı doğurdum atlıyı bende tuttu :)
sağol canım.. sorma bende hastane görünce bile heyecanlanırım fobi halinde bubende birde yıllardır hep 12 8 olan tansiyonum yükselince böyle oldum...kızımda çok yaramaz teyzesi beni oynatmaya çalışıyor dediği olana kadar ağlıyor ve banada yaptırıyor ded,iğini, yola çıkarız elimi tutmaz ezilecek diye sürekli stres altındayım evde hep tehlikeli yerlerde geziyor hep heyecanlıyım yani...canım ablamdan öğrendiğim bir tarif var ve nefis oluyor ben misafirlere bile yapmıştım.patlıcanları istediğin gibi közle.sonra soğan,salça kıymayı kavur yemek yaparkenki gibi.biber ,domateste ,sarımsakta yakışıyor.en son közlediğin patlıcanların kabuklarını soyup ekle.çok harika yağsız musakka gibi oluyor.eşim bayılır.
tavuk köftesi hiç yemedim kendinmi yapıyorsun?
offf geldi yağlar bende ceza olarak akşam 5 mil yapmıştım bu sabahta 3mil leslie yaptım.akşamada ya koşu bandı yaa 5 mil leslie yaapcam.bu hafta başka kaçamak yok.çok üzüldüm çünkü.neden yaptımı hala anlamıyorum
Allah şifalar versin.benim gebeliğimde tansiyon çıkmıştı bende çok heyecanlı bir tipim.daha tansiyon aletinin görünce heyecanlanırım.bi de stres olunca wc ye taşınırım.kafaya tkmamak galiba en iyyisi çünkü korktukça daha kötü oluyor.tansiyonu düşünmeyip kendininzi çok dinlemeyin ama dr a da gitmeyi ihmal etmeyin tabi.kızınız da çok tatlı annesi onun için kendinin üzmeyinki ona iyi bakın
hayırlı olsun minicik bebişiniz
bende kaçamaklar hemen çıkmz 1-2 güne çıkar.aynı şekilde dikkat ettiğimde kilo vermem de 1-2- güne çıkıyor.hatta sabredemeyip tartıldığım içni biliyorm kızıp yiyordum veremedim nede olsa diye ertesi gün aynı çıkıyordum.yani yemesem baya azalmış olacam aslında
börek yiyebilirmiyizki bu şekilde???hahahah kaçamak yapmadım sankim dimi?bi d ekonuşuyom halaaa
ne bilim sapıttım işte.halbuki akşam yemeğimi ekmeksiz fln kapatmıştım.bende direnç varya ben öğün atlayınca saldırıyorum .dün eşim evdeydi pazar malum çoluk çocuk .çörek otunun da yiyemedim doğru düzgün.öğünün arasını çok açtım neticede doyamadım bi türlü.bugün düzene girecem ve lselie yapacam bol bol inşallah tabi
sorma yenacım ne oldu böle bilmiyorumki nazaramı geldik bilmemki, hiçbir sorunum yoktu bir anda oldu birikintiler çıktı heralde birtek kiloyu dert ediyordum,inşallah canım geçicidr kalbimde sorun çıkmadı şükür..sağlıklı,neşeli ve hareketli bir hafta bizim olsun..
ekincik,ben kızımda ve oğlumda hep ekşi sevdim tatlıdan nefret ettim.:) ''ye ekşiyi çıkar ayşeyi'' kızımda tuttu ama oğlumda tutmadı.:)
Derincim,ne oldu sana böyle,çok iyiydin pek bişeyin yoktu..
Sanırım birikim sonucu bu yaşadıkların. birden ortaya çıkması üzerine müzmin kilolarınız eklenince..
Yinede içini ferah tut..Ben bunların geçici olduğuna inanıyorum,sende inan..herşey düzelecek görürsün..
Banucum,afiyet olsun balık ve soğan ziyafetingecikmelide olsun yedin nihayet..
yağmurgözlü,hoşgeldin canım nasıl geçti tatilin.?
bende öle canım tansiyon ölçtürmeye giderken kabim nasıl çarpıyordu hep bana söylemediler panik yapıyorm diye...hosgeldin aramiza insallah istdigin ioya ulasirsin
tesekkur ederim hepimize yakisir insallah darisi basiniza
hos geldin surekli gelir paylasim yaparsan farki goreceksin
hos geldin aramiza insallah istedigin kiloya ulasirsin buraya surekli gelip paylasimda bulunursan senin açindan guzel olucaktir eminim
odemdir odem bozma moralini ablacim olmazsa 2gunluk detoks yaparsin odem modem kalmaz
Geçmis olsun ceco artik havalar sgudu hastaliklar eksik olmaz nekadar istemesekte bende çok korkuyorum inanki çocuklar hastalanacak diye:18::18: artik alisveris,spor saatlerimi degistirdim kizi disari çikaramam hasta olur ALLAH korusun oyuzden olmadi leslie bacimdan yardim alirim yine disari artik zor çikicam gibi çoooook sogudu burasi pasalarim okula gidip gelirken usuyorlar valla buhaftadan sonra 1haftamiz kaliyor sonra 15tatil dort gozle tatili bekliyorum yavrularim sicakça evde otursunlar diye
Masallhne guzel sevindim senin adina dikkat edersen almazsin bide ustune verirsin sen ve 9lu rakami bidaha gormezsin
ooo Masallahdarisi 80leri gormeyi bekleyen arkadaslarimin basina haftaya 88leride gordummu tamamdir insallah bidaha 9lari gormezsin
olur arada leah sen toparlarsin inaniyorum buna Masallah guzel verdin 7lere yaklasmisken birakma kendini insallah cumaya guzel bi bildirim yaparsin
Esinin dogum gunu kutlu olsun nice yasgunleriniz olsun alilecek insallah
Geçmis olsun canim sicak balli sut iç iyi gelir bogazina
Geçmis olsun canim kizina
Geçmis olsun tekrar ablacim tansiyonun olçulurken panik yapma baska seyler dusun etkiliyor senin oanki halin
Bende hamileligin son ayinda tansyonum çikmisti aslinda hipertansiyon degildi ama sinirdaydi buyuk 14.6idi asir derecede odemim olmustu kizinda durumu iyi degildi suni sanci ile erken dogum oldu dogumdan sonra 3gun boyunca surekli baktilar tansiyonuma hattahemsire tansiyon aletinin ustunu kapatiyoru çunki bende stres yapiyordum farketti oda kapatti bask sey dusun dedi sonra geçti çok sukur 3gun içinde ve eve geldim bebisimle simdide tansiyon problemim yok arada dusuk çikiyor yorgun olursam insallah seninkide geçicidir
hos geldin aramiza insallah sende heefledigin kiloya ulasirsin surekli paylasimda bulunursan motive yonunden faydasi buyukk buranin
valla ben iki oglumdada acayip derecede eksii yedim yedigim tursilarin hele hesabi yok kizdada tam tersi tatli yedim bence eksi yada tatliyla alakasi yok ALLAH im sagliklicakla kucagina almayi nasip etsin darisi sana ve tum bebek bekleyenlerin basina (Amiiiiiinnnnnn) hayirlisini versin ALLAH im kizi erkegi yok ve aralarinda fark da yok
YENA ablacim pantolonunu giyecegine inaniyorum ve çok hos olucaksin bayramda sen ustune giymek için biseyler aramaya basla bencede
sağol canım yaaa sorma çok kötü oldum tansiyonum ilk defa böyle yükselince ,kitap okuma alışkanlığım hiç yok canım vaktimde yok aslında çok özeniyorum ama.....olsunnn soleeee sen ne solersen benim hoşuma gidiyorrr ama hem ekledim hem de utandım sonraaaaa
derin canım napıyorsun dikkat et kendine insan birazda kendi doktoru olmalı kendini dinleme sakinleş bir hastalık geldimi gitmiyor sen sağlığını düşün sakin ol kendini meşgul edecek bişiler yap kızı al temiz havaya çık kitap oku olmaz mı
Allahımmmmmmmmm yardımcın olsun canım kolay iş değil haklsın valla ne deyim dikkat ettttt
hg niz aramıza inş en kısa zamanda zayıflarsınızz
ye canım yaaa ye diyetisyenler bu aylarda balık öneriyorrrr küçük balık 15 tane büyükm balık 2 el kadar yiyebilirisn demişti benim ki
banucum sorma panik atak gibi bişey oldum 5 gündür tir tir titredim yaa çok kötü bişey allah kimseue vermesin oyalanamadım yoksa daha öncede öle yapıyordum pcde dağıtıyordum kafayı ama....gittim dra sadece tansiyonum çok yüksek 18 11 ilaçlara başladım bakalım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?