- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Ceco evin mis gibi olmuş güle güle kirletin.
Bugün dietim güzel gitti fakat akşamüstü biraz helva yedim adet oldum canım çok tatlı istiyor şimdi kendime bol sakarinli böğürtlen çayı içiyorum umarım keser.
Birdee bugün başıma gelenleri anlatıyım adetim 4 gün geçikti diye test aldım pozitif çıktı pek sevindirik oldum ama akşam adet oldum hiç anlamıyorum ben bu testleri buda beni buldu)
Sağ ol canım ama kolay kolay kirletmeye niyetim yok izinde vermem
Bugün artık nasıl yorulduysam akşam üzere kızım spagetti istedi onu süzdükten sonra az bişey sıvı yağ koyayım tencerenin dibine diye düşünürken elim direk domestos şişesine gitti ki ikiside alakasız yerlerde
Az daha gidiyordu canım spagetti
Bana fazla temizlik yaramıyor beynim döndü resmen üstünede diş ağrısı tuttu
Bir yandan yazıyorum diğer yandanda cenemin altına bul kalıbı sıkıştırdım ki iyice uyuştursunda bu gece bari uyuyayım :26:
valla benimki biliyor işini çok fena ııı ıııhhhh dedi mi asla istemediği şeyi yapmıyor :) arabada otururken bile ıı ıhhh dolanıyor. aslında kucağa babası alıştırdı ben alma alışmasın dedikçe aldı,şimdi birlikte çekiyoruz tabi... geç bulunca böyle oldu bizimki :) otursun sıpa arabasında ama yooook. senin işin gerçekten zor ben geçen gün 3 çocuk ne demekmiş öğrendim :)))) bende oturtacağım arabasına ıııı ııııhhh diye die öğrensin ne yapayım ... gittikçe ağırlaşacak tabi ben nasıl taşıyacağım şimdi bile belim ağrıyor....
eşlerimize sormak gerek ankarayı, benim ailem orada ben orada yetiştiğim halde onun kadar sevmem ,oraya tayin isteyelim diyor ben olumlu bakmıyorum açıkçası....
tavukları birde öyle dene canım haşla ve fırına sür çok daha lezzetli ve yumuşak oluyor, özellikle but helede diyetteysen süper bir seçenek....
gerçi ben onun altına pilavda hazırlıyorum aslında sende öyle yap pilavı hem eşin hem çocuklar yer, pilav haşladığın tavuğun suyundan olacak daha lezzetli ve faydalı olur, öncesinde soğan kavur 1 tane sonra pirinci kavur, borcama koy üstüne haşladığın tavukları diz, haşladığın suyu süz ve pirincin üstünü geçene kadar koy, domates ve biberle süsle ,fırında pirinç suyunu çekene kadar pişir, tavukları 40dk falan haşla ama öncesinde .... hadi afiyet olsun .... sen pilavdan yeme ya da az ye :)))) tavukların üstüne tereyağı sür daha güzel kızarıyor :)))
afiyet olsunnnn, bende dün canım probis istedi çikolatalı sütle onu yedim :))) çocukluğum aklıma mı geldi ne?
ama sonra çok daha fazla acıktım sanırım şekerden :)
yok fazla demiyorumda akşam biraz fazla oldu sadececanım bu fazla mı buna fazla dıyosan benım yedıklerımı gorsen oooo ne dersın ama cok ıyı gıdıyorsun masallah
mikrobikte olabilir başkalarıda yiyince birşey olsa onlarada dokunurduBen dün bütün gün yattım bugünde halsizlik var. mecburen kalkıp evi toparlamam gerek..
Cumartesi gecesi bağırsak hareketim en üst boyuttaydı tüm gecem tuvalet ve yatak arasında geçti sabahladım resmen..
Müzmin kabız olan ben performansıma şaştım açıkçası..:)
İlk defa başıma geliyor çok fenaymış hakkaten..sanirim bişey dokundu ama ne.?.KAhvaltıya gevrek almıştık ondan mı oldu diyeceğim ama çocuklarda yedi..
geçmiş olsun canım vitamin şurubu veriyormusunyada bağışıklık sistemini kuvvetlendiren şuruplardan dr. a danışgünaydınlar herkese
moralmen çökmüş bulunuyorum emir hala hasta artık canımdan bezdim inanın bi çocuk düzelmezmi yaa
babası bugun yine getirecek hafta sonu hırıltısı çoktu bakalım ne dicekler bu sefer dr.cuklarım
kiloma gelince 3 gündür 102leri görüyorum helal olsun bana kilo alma yarışı olsa kesin her hafta galip gelirdim ben
geçen haftaya göre 5 kilo artıdayım
akşam annemde dönuyo memlekete
eşimde abisi ile tartıştı ve 1 haftadır görşmüyolar yazdan beri limonilerdi ben zorla barıştırdım ama bu sefer beni de dinlemiyo sildim artık diyo ne yapıcam şaştım kaldım
iş yerinde de bazı sıkıntılar var gerçekten çok yoruldum allahım sabır versin ne diyim
hoşgeldinmerhaba arkadaslar ben deniz neşe. 103kiloluk koca popolu bir yag tulumuyum. ve dogum yapalı 1 yıl olmasına rahgmen 1 gram veremedim dogum yaptıgım kiloda kaldım. banada yardım edin dalokaysmom mükemmelsin bende verebiliriyim 25 kg.çalşıyorum .diyet listesine herdaim uyamıyorum. ufak tefek tüyolarınıza ihtiyacım var.sıkıldım artık alışverişe gidip boş dönmekten. elma diyeti yaptım 4.5 kg verdim 2 haftada geride aldım.demekki i
şe yaramamış. yardımınıza ihtiyacım var.
iyikitünaydınnnnnnnnn....
hayırlı haftalar kızlarr....
ayşecim emire çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim bir türlü düzelemedi kuzucuk ...canım zencefilli ballı sütü denedin mi...birde bıldırcın yumurtası sütüne koyarsan çok faydası olur...
yenacım geçmiş olsun...
cumartesi bütün gün keyifsizdim annem sağolsun memleketten kestane ve incir göndermiş...
cuma akşamı pis boğazlık yaptım kestaneden birkaç tane ama incirden bayağı yedim...
oğlumda minik bir pasta getirmişti...( cuma günü doğumgünümdü ) 2,3 çatalda ondan aldım...
ve sonuç bütün gece mide ağrısı....((((((
cumartesi sabah oğluma kahvaltı hazırladım işe gönderdim ama ayakta zor duruyordum mide bulantısı baş dönmesi üşüme...açtım kombiyi sıcak su torbasıını da aldım yattım...
çok şükür akşam üstüne doğru kendime geldim...günü bir bardak süt,bir tostla geçirdim...
pazar günümde yemek,temizlik,çamaşır,ütüyle geçti...hepsini bir günde bitirmeye çalışınca haliyle dinlenemedim...haftaya yorgun başladım...hayırlısı bakalım
her keze hertansiyon ilacı iyi glmez iyi gelene kadarbir kaç ilaç denerleryağmurgözlü geçmiş doğum günün kutlu olsun...
ben galiba tansiyon hastası değilde panik atağım çünki tansiyonum düşmüyor 10 gündür ,benimde korkularım devam ediyor bana bişeymi olacak neden düşmüyor tansiyonum dedikçe düşmüyor vücudum karıncalaşıyor başım sersem gibi ,sağlığıma kavuşmak istiyorum ...gece kalkıp oturuyorum uyuyamamk çok zor...
offff mis gibi temzlik kokusu geldi meğer senin evden geliyormuşHerkese Merhabalarrr ben geldimmmm :122: :122: :122:
Dün inat ettim ve işleri bitirip yatmam saat 4'ü buldu
Geceden koltuk kılıflarını makinaya attıp suda bekleteyimde daha temiz olsun dedim ama demez olaydım alt tarafı birkaç saat bekledi ama kılıflardan ikisinde resmen rutubet izi çıkmış2 tur daha döndürdüm ama cıkmadı Allahtan alt tarafına deng gelmiş ama sinir oldum resmen
Onu çıkartmanın bir yolunu biliyormusunuz kızlarrr :44:
Canım Rabbim ağzınızın tadını asla bozmasın ve sizleri nazardan saklasın
Bizde çok değişkenlik olur bazen birkaç hafta hep parçalı bulutlu bir hava vardır ama bazende dersin bunlar yenimi evli
Benim kızdığım genelde umursamazlığı o an birşey söylerke kırıp kırmadığını düşünmüyor.
Neyse aldık birkere değişim hakkımda yok fabrika üretimini durdurdu
Aramıza hoşgelidinumarım sende bir an önce sağlıklı bir şekilde hedefine ulaşırsın.
Güzelim gerçekten çok geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin yaşadıkların zor şeyler.
İnşallah en kısa zamanda emirde toparlanırda rahat bir nefes alırsınız ailecek sonuçta en çok o üzer anne olarak seni. 5 kilo artıyı takma bence kafana sonuçta sıkıntılar biraz hafifledimi sen zaten yine en kısa zamanda verirsin o kiloları
Sen sabret ve Rabbine dua et yeter eminim yakında herşey yoluna girecektir. Bütün dualarım seninle
Sende aramıza hoşgeldin hezaren. Umarım kalıcı olursun ve bol bol paylaşımda bulunur bizlere bu yolda arkadaş olur sende bir an önce hedefine sağlıklı bir şekilde ulaşırsın.
Biz o tek tip diyetlere karşıyız ve zaten sende bizimde hep dediğimiz gibi bir an vermişde olsan yine geri almışsın kiloları. Kalıcı bir şekilde kilo vermek dileğiyle
Sorma sapıtınca tam sapıtıyorumBir şeyin cılkını cıkarmasam olmaz sanki.
Sabaha kadar uğraştımda ne oldu sankibu seferde hem geç kalktım hemde bütün gün uyuklayıp durdum.
Öğleden sonra ancak zoraki kalktım. Geç kahvaltı ettiğim için düzende şaştı o yüzden tövbe bir daha gece yarılarına kadar uğraşmıycağım evle sanki madalyamı takacaklar
Aaaa yok valla uzun zamandır alkol tüketmiyorum
Kız senin gelinliğin hala duruyor hee ne güzel. Benimkini iade etmiştim yine dükkana ne yapcam dolaba sığmaz diye zaten pek hoşumada gitmemişti Kv ve eşim seçmişlerdi onu.
Ben açık istemiştim onlar nasılsa evlenince kapanacaksın bari gelinlikte türbanlı olsun demişlerdi. Hatta eşim şapkalı bişey bakalım demişti annesi o ne öyle bu olsun iyi işte demişti.
Bak yine akşam akşam kadına sinirlendim yollasım geldi
Benim herşeyime karışmışlardı o yüzden ahtım var kızlarıma herşeyi istedikleri gibi yapıcağım. Karşı tarafın durumu yoksa gerekirse borç alır yine onların gönlüne göre yaparım.
Ben hep düğün hayali kuruyordum ama olmadı ve üzerinden 13 sene geçtiği halde bugün adam düğün yapalım dese valla yaparım
Hala bile bir düğüne gittiğimde içim acır ve ağlarım cıkışta mutlaka eşimde üzülür hepte der durumum olsun sana süper bir düğün yapıcağım ama artık kaçıncı evlilik yıldönümünde Allah kerim
Aslında benim ağladığım nokta düğün yapılmaması değil;
Sonuçta Annemleri bırakıp Almanyadan Türkiyeye gelin geldim, Üniversiteyi bitirme hayalleri varken yarım bıraktım, Meslek sahibi olmak varken eve tıkıldım, Ailesi istedi diye evlenir evlenmez kapandım, Ev döşenirken almadıklarına canları sağ olsun dedim üstüne birde dünya kadar kazık yedim, Aşalamalar vs vs say say bitmez aslında....
Bukadar fedakarlık yapmış olmama rağmen ne saygı ne sevgi ailesi tarafından ama eşime de diyorum hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum diye ki buna eşimde dahil herşeye sessiz kaldığı için.
Ay benden herhalde fena kaynana olurama kız anaları damat için cici anne olur derler
Ablacığım geçmiş doğum günün kutlu olsun
Kazdağlın ve oğluşunla ( aslında tabiki tüm sevdiklerinle) nice sağlıklı ve huzurlu mutlu senelere....
Seni çoooooooooooook seviyorummmmmmmm
Sağ ol canım ama kolay kolay kirletmeye niyetim yok izinde vermem
Bugün artık nasıl yorulduysam akşam üzere kızım spagetti istedi onu süzdükten sonra az bişey sıvı yağ koyayım tencerenin dibine diye düşünürken elim direk domestos şişesine gitti ki ikiside alakasız yerlerde
Az daha gidiyordu canım spagetti
Bana fazla temizlik yaramıyor beynim döndü resmen üstünede diş ağrısı tuttu
Bir yandan yazıyorum diğer yandanda cenemin altına bul kalıbı sıkıştırdım ki iyice uyuştursunda bu gece bari uyuyayım :26:
günaydııııııııııın
herkese nerde bakalım
herşey gönlünüzce olsun bugün inşallah
bugün hava açık çok şükür kahvaltımı yapayım ortalığı toplayıp doğru yürüyüşe
günaydın her gün 6 da ayaktayım inşallah verebiliriz bu haftagünaydın asuman sende benim gibi erkencisin sabah kalkar kalkmaz 3 bardak sıcak suyumu içtim yarım saat sonra 1 bardak sogan suyu içtim birazdan 200 mekik çekip sonra kahvaltı yapıp kahvaltıdan 1 saat sonra 45 dakika yürücem inşallah bu hafta 1 kilo veririm
sen istanbulda ben de ankarada yürüyelimkeşke bana yakın olsan beraber yürürdük bu saate ben de müsaittim
günaydın her gün 6 da ayaktayım inşallah verebiliriz bu hafta
sen istanbulda ben de ankarada yürüyelim
Bugün dietim güzel gitti fakat akşamüstü biraz helva yedim adet oldum canım çok tatlı istiyor şimdi kendime bol sakarinli böğürtlen çayı içiyorum umarım keser.
Birdee bugün başıma gelenleri anlatıyım adetim 4 gün geçikti diye test aldım pozitif çıktı pek sevindirik oldum ama akşam adet oldum hiç anlamıyorum ben bu testleri buda beni buldu)
pür dikkatteyim canım, eşim yahu daha 8 ay var bu kadar salma kendini hani biraz canlı ol hareketli ol diyor ama ilk 3 ay ne olur ne olmaz diye fazla etliye sütlüye bulaşmıyorumEKİNCİK cnm dikkat et kendine de bebişe de
gulma,
mangal kömürünü hiiç duymamıştım ilginç gerçekten..vanilya ve sütü biliyordum ben..
Peki öyle açıktamı kalıyor dolabın içinde yoksa poşetleyipmi koyuyorsun.?
Merhaba arkadaşlar;
Hepimiz için hayırlı bir hafta olur inşallah....
FADİME VE GULMA;
Sağolun yorumlarınız için canlarım...Çok zarifsiniz...
teşekkürler kızlar
Canım, biraz araştırıp en kolay yöntemi kullanmaya karar vermiştim: Kaymaktan yapıyorum. Aslında yoğurtla yapılan tereyağı daha makbulmüş ama daha zahmetli.
Neyse efendim, kaymaktan şöyle yapıyorum: 5 kilo süt alıyorum her hafta, onu kaynatıp hiç dokunmadan kaymak bağlamasını bekliyorum 1 gün. (Ilınınca dolaba kaldırıyorum tabii kaymağını bozmadan). Ağzını da kapatmıyorum kaymak daha kalın olsun diye. Ertesi gün o kaymağı alıp oda sıcaklığında 1 bardak kadar suyla çırpıyorum mikserle. Tek zahmeti bu çırpması. Hem biraz uzun sürüyor (10-15 dakika kadar, hem de etrafa sıçramasın diye çok derin bir kap bulmak gerekiyor. Gerekirse 1 bardak daha su ekliyorum. İyice çırpınca yağ kaymaktan ayrılıp üstte toplanmaya başlıyor zaten, tüm yağ üstte toplanan kadar yüksek devirde çırpmaya devam ediyorum. Sonra toplanan yağı sık delikli bir süzgece alıp buzz gibi soğuk bir bardak suyla iyice bastırarak yıkıyorum, (süt kalıntılarından arındırmak daha uzun süre dayanması için önemli), işte tereyağı hazır. Çok küçük bir fiske tuz katıp kullanacağım kaba alıyorum. Bir kompsto kasesi kadar tereyağı elde ediyorum, bana 1 hafta yetiyor. Özellikle çocuklara yumurta kırarken kullanıyorum.
Çok lezzetli çok da kolay. İki saatte anlattım ama aslında sadece suyla çırpıp soğuk suyla süzmekten ibaret :)))
**Sağol canım kutlaman için, onu bile atlamamışsın yav :))
benim de adet dönemim tam bir felaket oluyor tatlılara saldırasım geliyor,sen yine o kadarcıkla atlatmışsın maşallah .. ben de testlere güvenmiyorum artık aynı şey benim de başıma gelmişti .en sağlamı kanda baktırmak ...
adet doneminde bende kendime engel olamiyorum bazen tatli eski aklina ne gelirse canim acyip istiyor resmen aç ayi gibi oluyorum sen iyi tutmussun kendini hem merak etme bikaç gunsonra adet sisliklerin inmeye baslar bide ustune kilo verirsin insallahBugün dietim güzel gitti fakat akşamüstü biraz helva yedim adet oldum canım çok tatlı istiyor şimdi kendime bol sakarinli böğürtlen çayı içiyorum umarım keser.
hos geldin insallah istedigin kiloya ulasirsin saglikli bisekildebende insaallah 100 sonra 90´ni görecegim :) :) iyi bir motive burasi..
YENACIĞIM;
Nasıl oldun canım..İnşallah iyileşmişsindir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?