BEYZUŞ,ben sana küstümbenim yorumlarım neden silindi..
günaydııııııııııın
herkese nerde bakalım
herşey gönlünüzce olsun bugün inşallah
bugün hava açık çok şükür kahvaltımı yapayım ortalığı toplayıp doğru yürüyüşe
günaydın asuman sende benim gibi erkencisin sabah kalkar kalkmaz 3 bardak sıcak suyumu içtim yarım saat sonra 1 bardak sogan suyu içtim birazdan 200 mekik çekip sonra kahvaltı yapıp kahvaltıdan 1 saat sonra 45 dakika yürücem inşallah bu hafta 1 kilo veririm
ablamın çocuk doktoru cocuklara tavuk vermeyin çok sentetik oldular demiş. imkanınız varsa koyun eti verin demiş. ben pek almıyorum artık. hatta süt bile çok içirmeyin demiş. süt yerine ayran yoğurt yedirin tavsiyesinde bulunmuş.
canım bende 33 yaşındayım yakınmışız:)düdüklüler şimdi çok güvenli.havası çıkmadan hayatta açamıyorsun zaten kilit sistemleri var.yalnız biraz pahalılar ama benim iin zaman çok önemli olduğu için (3 çocuğa yemek yetiştirmek zor) aldım 12 taksitle 240 tl idi.sen düdüklü fobini artık yenn gerçi gözünün önünde kötü bir tecrübe olmuş.öğrendi valla çok fena :))) ben mikrodalga almadım canım bilemiyorum o yüzden... düdüklüde iyi olur neden olmasın canım... ben ondanda korktuğum için almadım, dayım bir keresinde açmış resmen patlamış mutfakta tavanda dahil yemek olmuştu onun o korkusunu ve şaşkınlığı hala gözümdedir ,aslında yeni nesil düdüklüler öyle değildir tabi de korktum bir kere :)
ben 31 yaşındayım canım sen?
canım benim tarfini verdiğim yemek arnavut yahnisi benim anne tarafım arnavut :))) bence denemelisin ,dediğin gibi yapıyorum bende zaten ....
merhaba ben kendimi bildim bileli kilo probremiyle uğraşıyorum ilk okul sadece 1. sınıfa kadar zayıftım öğretmen anneme bu çocuk çok zayıf biraz yedirin diye diye bizimkilerde bana para ile yemek yedirilerdi 6 yaşındaki bir çocuğa koca bir kase çorba yedirilir mi hiç bizimkilerin cahilliği işte açıldı mı mide sonra başladım şişmanlamaya şimdi de kilo ver diye başımın etini yiyorlar ama bir kilo veriyorum 2 kilo alıyorum belkide kilo verme aşamasında kendimi hapiste gibi hissettiğm için neyse nişanlandım tabi gelinliğe gireceksin ne yapmak lazım kilo vermek lazım 75 kg dan 65 kg düştüm düğünden sonra tabi ben yine boşladım diyeti ilk çocuğuma hamile kaldığımda 80 kg olmuştum doğumdan sonra 90 .o arada 2-3 sene seyrettim 2. çocuktan sonra 100kg olmuştum .geçen sene 113 kg gördüm diyetle 100 kg kadar düşmüştüm ama herkez bana zayıflamışsın deyince bende kendimi manken mi sandım ne diyeti bıraktım kafamda hedefime ulaşmış gördüm kendi mi ne büyük bir hata yapmışım ALLAHIM ve tabiki 110 kg kadar geldim şu anda 110 kg mım ve daha da fazla kilo almak istemiyorum
yeter artık bitsin kilolarla savaşımı kazanmak istiyorum
bana destek olun
ben tedbiri aldım inşallah olmaz 13 seneden sonra bebek sesi çekilmez zaten kış geldi yeni çare buldum kocayı ayrı odaya atmakankara felaket soğukmuş çok üşüdüm dışarı çıktımda...
geçen yıl soğan kürü uyguladım adetlerimi düzenlesin ve kilo vereyim diye.düzenledi,şişliklerim de gitti,zayıflamama yardımcı da oldu ama korunurken 3.ye hamiş kaldım
[
haklısn valla bende çok üzülüyroum çocuklar için ama tavuğu çok seviyorlar.eti zor yediriyorum.süt yoğurt bayılıyorlar ama onlarında sağlıklısını bulamıyorum.hazırlarda çok kötü
canım bende 33 yaşındayım yakınmışız:)düdüklüler şimdi çok güvenli.havası çıkmadan hayatta açamıyorsun zaten kilit sistemleri var.yalnız biraz pahalılar ama benim iin zaman çok önemli olduğu için (3 çocuğa yemek yetiştirmek zor) aldım 12 taksitle 240 tl idi.sen düdüklü fobini artık yenn gerçi gözünün önünde kötü bir tecrübe olmuş.
hoşgeldin aramıza.çok güzel kilo vernler var.takip et ve bildirim yap bolca:)yemeyi düşünüdüğün an buraya gir ve konuş:)
Hoşgeldin canım aramıza hepimiz aynı durumdayız canım bende 95 leri gördüm oo zayıflamışsın dedi herkes bende aynı senin gibi boşladım dieti 118 lere geri döndüm şimdi herşeye sil baştan çekip diete başaldım şuan 106 107 kilo arasındayım inşallah hep beraber burda zayıflayacaz.
Aman dikkat et asuman hasta olma.
kızlar bugün moralim düzeldi nihayettansiyonum düşmüş 14 8 yine yüksek ama en azından düşme olmuş .. bugün hastaneye gittim ilaca devam dedi panik atak hastası olsan tansiyonun iner çıkar ama seninki hiç düşmemiş ilaç kullanacaksın dedi...tabii bende tansiyona üzüldüğümden çok büyük korkular yaşadım 15 gündür bugün çok iyiyim allaha şükür arada göğsüme ağrılar giriyor ama geçicidir umarım çabuk atlatırım inşallah...böbreklerim içinde usgye girdim bişey çıkmadı hatta karaciğerde yağlanma bile yokmuş sevindim bu kiloya rağmen...ama neden tam idrarımı bitiremiyorum bilmiyorum artık...
hastaneden çarşıya gittim elektrik süpürgem bozulmuştu bekodan aldım , ordan kızıma pijama takımı tayt çorap filan alışveriş yaptım , iyi geldi değişiklik oldu...eşime diyorum ben düzeldim artık alışverişe başladım oda diyor bu sefer ben hasta olacağım sen bu kadar alışveriş yaparsanşaka maka perişan oldu eşimde , birde naz beni gördükçe anne yoduuuu diye sormuyormuydu mahvoluyorduk, eşim artık birgün ağlatacaksınız beni dedi çok etkilendi...
çok sağol umutçum...Ah, evet çok güzel bir hatırlatma. Metal kaşık vurmamak gerekiyor, yoksa olması gereken daha fazla sulanıyor.
Bir de su birikme meselesi var :) Üzerinde ince bir tabaka su birikmesi, bir kaşık aldıktan sonra sulanması gayet normal. Zaten yoğurdun asıl vitamini (B12) bu yeşilimsi suyunda.. Gene de aza indirmek, daha koyu bir kıvam elde etmek istiyorum diyenlere; mayalarken ağzını sıkı sıkı kapatmamak, temiz bir tülbentle sarmak, ilk açtığında yoğurda kaşık vurmadan sadece üzerindeki suyu bir kaba almak (gene tahta kaşıkla), yoğurdu kullanırken bıraktığı suyu arada bir kaba toplamak gibi yöntemleri önerebilirim. Bir kaba topladığım bu suları bebekken kahvaltılarına eklerdim, şimdi de uygun yiyeceklere koyuyorum, yoğurdu bu suyla karıştırıp sofraya getiriyorum, ayran yapıyorum, ekmek-poğaça-kek yaparken kullanıyorum :)))
Ben hiç deneyemedim ama yoğurdun hası manda sütüyle yapılırmış, besin değeri açısından olmasa da lezzet açısından en mükemmel yoğurt manda yoğurduymuş. Deneyen var mı acaba??
Yağmurgözlü, ikidir alıntılarım çıkmıyor :) Geçmiş doğumgünün kutlu olsun canım :)
Derin, çok geçmiş olsun. Yena çok güzel yazmış, ben de her kelimesine katılıyorum. En kısa zamanda neşene, sağlığına kavuşursun inşallah.
sağol canım inşallah...hos geldin aramiza insallah istedigin kiloya ulasirsin
hos geldin insallah hedefledigin kiloya ulasirsin
hos geldin aramiza insallah hedefine saglikli bseilde ulasirsin
Geçmis olsun ayse ALLAH yardimcin olsun canim
hos geldin aramiza insallah sende istedigin iloya ulasirsin
ALLAH yardimcin olsun insallah geçici biseydir
ohhhh afiyet olsun yaramasin
bende bayilirim keke yanindada kahve ayyyy canim çekti
YAGMURGOZLUM dogum gunun kutlu olsun biraz geç oldu ama hafta sonu pek giremedim
tekrardan tşk..evet cok cektim o yuzden panik ataklilari gorunce hep yardim etmek istiyorum zor bir durum(
onemli degil ne demek her konuda birbirimizi desteklemek icin buradayiz
canım benim iyi ki doğdunn nice yaşlara
UMUTCUM cnm tşk ler yorumun için çok naziksin
DERİNCİM canım kendi dr miz kendimiz olacağız değil mi herkesin sana ihtiyacı var özellikle NAZ ın eşinin ailenin hatta bizimmmmmseni seviyoruz biraz azimle bu iş tamam hadi bacım güzel arkaşım sen çok ama çok sağlıklı güzel bir kadınsın bunun mu üstesinden gelemeyceksinnnn öptmmmm seni kocamann
EKİNCİK cnm dikkat et kendine de bebişe de
kızlar bugün moralim düzeldi nihayettansiyonum düşmüş 14 8 yine yüksek ama en azından düşme olmuş .. bugün hastaneye gittim ilaca devam dedi panik atak hastası olsan tansiyonun iner çıkar ama seninki hiç düşmemiş ilaç kullanacaksın dedi...tabii bende tansiyona üzüldüğümden çok büyük korkular yaşadım 15 gündür bugün çok iyiyim allaha şükür arada göğsüme ağrılar giriyor ama geçicidir umarım çabuk atlatırım inşallah...böbreklerim içinde usgye girdim bişey çıkmadı hatta karaciğerde yağlanma bile yokmuş sevindim bu kiloya rağmen...ama neden tam idrarımı bitiremiyorum bilmiyorum artık...
hastaneden çarşıya gittim elektrik süpürgem bozulmuştu bekodan aldım , ordan kızıma pijama takımı tayt çorap filan alışveriş yaptım , iyi geldi değişiklik oldu...eşime diyorum ben düzeldim artık alışverişe başladım oda diyor bu sefer ben hasta olacağım sen bu kadar alışveriş yaparsanşaka maka perişan oldu eşimde , birde naz beni gördükçe anne yoduuuu diye sormuyormuydu mahvoluyorduk, eşim artık birgün ağlatacaksınız beni dedi çok etkilendi...
banucum aynı şey benimde başıma gelmişti testlerle ilgili yani çok beklemiyordum ama adetim 10 gün geçikti.test yaptırdım silikti sonra kanda baktırdım tabiki negatifti çok ağlamıştım.ilaçla sökülmüştüm neden olduğunu bilmiyorum ama kiloya bağlıyorum.rabbim dualarımız biliyor isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasib etsin.
derin abla sevindim mi üzüldümmü bilemiyorum ya tansiyon hastalığıda zor ama panik atak olmasından daha iiyidir bence.. kız evlada sahib olmak büyük şans bak şimdiden düşünüyor seni..
yavruslar hava düzelirse özellikle bu ctesi yahut pazar buluşalım mı, semoş olayını akşam ayse arayıp soracak. söyle güzel bir hava da olursa pek keyifli olur. ben çok bilmiyorum bakırköyü en kötü bir alışveriş mesrkezinde sakin bir kafede otururuz. özetle önerilere açığım. herkes düşünsün tabi ne durumdayız bir konuşalım.
seninki kaç aylıktı canım ,benimki 4.ayda bıraktı beniBu sabah çok geç uyandım arkadaşlar. Tatilden döndüğümden beri düzenim altüst.
Beş gece ayrı kalmamızı fırsat bilerek oğlanı memeden kesmiştim, zaten sadece gündüz ve gece uykuya dalmadan önce emiyordu artık. Uykusu gelince 3-5 dakika emip hemen uykuya dalıyordu ne güzel, gece de 1 kere uyanıyordu sabaha karşı. Şimdi uyutabilecek yöntem bulamadım; yatağına koyuyorum (önceden benim yatağımda yatıyordu) olmuyor, sallanmıyor, masal istemiyor, kendi kendine sızana kadar ayakta. Bu yüzden geceleri çok geç yatıyorum (2 civarı), kız için erken uyanıyorum (6.30), kızı gönderdikten sonra (7.30) istemesem de uyuyakalıyorum oğlan uyanana kadar. Eskiden 8'de uyanan çocuk şimdi 10'a kadar uyuyor. Malum sabahları da çok soğuk ve karanlık olmaya başladı o da etken oluyor. Bugün rekor kırarak 11.30'da kalktık!!!!!
Tartıldım uyanınca 700 gr artıdayım((((( Titreyip kendime dönmem lazım, yapmıyorum. Zaten dün gece düşündüm, diğer arkadaşlar gibi gerçekten çabalayıp irade gösteremedim ben başından beri. Sadece eve abur cubur almadığım için hazır gıdalardan kaçındım. Onun dışında porsiyonlardan filan kısmadım ki hiç.. Yavaş olsa da istikrar vardı en azından, şimdi onu da kaybettim. ( Moralim bozuk yani.
aramıza hoşgeldin canım inşallah vereceğiz hep beraber...merhaba ben kendimi bildim bileli kilo probremiyle uğraşıyorum ilk okul sadece 1. sınıfa kadar zayıftım öğretmen anneme bu çocuk çok zayıf biraz yedirin diye diye bizimkilerde bana para ile yemek yedirilerdi 6 yaşındaki bir çocuğa koca bir kase çorba yedirilir mi hiç bizimkilerin cahilliği işte açıldı mı mide sonra başladım şişmanlamaya şimdi de kilo ver diye başımın etini yiyorlar ama bir kilo veriyorum 2 kilo alıyorum belkide kilo verme aşamasında kendimi hapiste gibi hissettiğm için neyse nişanlandım tabi gelinliğe gireceksin ne yapmak lazım kilo vermek lazım 75 kg dan 65 kg düştüm düğünden sonra tabi ben yine boşladım diyeti ilk çocuğuma hamile kaldığımda 80 kg olmuştum doğumdan sonra 90 .o arada 2-3 sene seyrettim 2. çocuktan sonra 100kg olmuştum .geçen sene 113 kg gördüm diyetle 100 kg kadar düşmüştüm ama herkez bana zayıflamışsın deyince bende kendimi manken mi sandım ne diyeti bıraktım kafamda hedefime ulaşmış gördüm kendi mi ne büyük bir hata yapmışım ALLAHIM ve tabiki 110 kg kadar geldim şu anda 110 kg mım ve daha da fazla kilo almak istemiyorum
yeter artık bitsin kilolarla savaşımı kazanmak istiyorum
bana destek olun
Umarım herşey isteiğiniz gibi gider. Tüm hamileliklerimde iştah kaybı ve bulantı+ gece gündüz kusma yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Ama bunlar bebişin sağlıklı büyüdüğünün, hormonların gerektiği şekilde salgılandığının bir işareti. Herkeste olmuyor elbet bulantı ama olan bünyelerde bulantının devam etmesi, 8-10. hafta arası en yoğun zamanını yaşatması iyi bir işaret demişti doktorum bana :))
Sağol canım :) Umarım işe yarar tavsiyeler :) Şanslısın eşinin işinden, yaşadığın yerden dolayı. Çok daha güzelini, lezzetlisini yapabilirsin :) Ağzını sıkı kapatma derken sıkı bir kapak kapatma demek istedim yalnız; yani gene battaniye ile iyice sarıp sarmalamak, sıcak tutmak şart. Kapak yerine temiz bir tülbent koyuyor onu da paket lastiği ile gerdirerek tutturuyorum ben :) Şimdiden afiyet olsun bebişine :)
Güzel yorumlarını gördüm teşekkür ederim, ben de hemen senin fotoğraflara baktım Beyzuş :) Bir şey soracağım; botoks var mı botoks ???
Annem pek maharetlidir ama ben çok şeyi sonradan öğrendim, özellikle çocuklar olduktan sonra :) Mandanın kaymağı da çok meşhur olduğuna göre çok yağlı bir süt olmalı. Bana göreymiş tam :)
Rica ederim canım, şimdiden afiyet olsun :) Evet altta biriken suyu da ziyan etmemek lazımmış, kolestrolü hiç olmayan bu suyu ekmeklerde kullanıyorum ben genelde, kaymaktan yapınca pek ayran tadında olmuyor. (yayık altı suyu mu deniyordu?)
Tavuk konusunda da çok haklısın. Antibiyotik verilmesi, genetiğinin bozulması, kımıldayamayacak kadar dar alanlara hayvancağızların hapsedilmesi ve bu yüzden salgıladıkları stres hormonu, güneş ışığı görememek yüzünden raşitizm olmaları, hep gündüz sansınlar daha fazla yumurtlasınlar diye gece gündüz ışık altında tutulmaları ve daha neler.. Yedirilen yemlere ve içeriklerine, dünyada genetiğiyle en fazla oynanan iki gıdadan biri olan mısırın sürekli yedirilmesine değinmedim bile.. Devam etsem 2 sayfa dolar herhalde. Durum büyükbaş çiftliklerinde de pek parlak değil, gene de kırmızı eti tavuğa yeğ tutuyoruz biz. Bebeklerime sadece kuzu eti verdim ben, kuzu anne sütü ile beslendiği, başka bir şey yemediği için en ideal et. Onlara da çok üzülüyordum gerçi verirken onlar da anne kuzusuydu diye..
Dediğin gibi tesadüfen yaşıyoruz, ben çiftlik tavuğu almıyorum 4-5 senedir, hatta yumurta da almıyorum. Her hafta taaa Aydın-Nazilli'den bir çiftlikten geliyor bize yumurtalar :)))
evet canım yakınmış yaşlarımız ay boydan tutturamadık yaştan tutsun bari :))) bende almayı çok düşündüm ama hep aklıma geliyor ,annemde çok kullanıyor aslında ,onu gözüm görmüyorda kötü örneği görüyor :))) evet fiyatları çok eskiden daha pahalıydı şimdi çeşitlendikçe ucuzladı, bir arkadaşım tef.l almıştı o zamanın parasıyla elektrikli herhangi bir beyaz eşya alınabilir demişti :)))ankara felaket soğukmuş çok üşüdüm dışarı çıktımda...
geçen yıl soğan kürü uyguladım adetlerimi düzenlesin ve kilo vereyim diye.düzenledi,şişliklerim de gitti,zayıflamama yardımcı da oldu ama korunurken 3.ye hamiş kaldım
[
haklısn valla bende çok üzülüyroum çocuklar için ama tavuğu çok seviyorlar.eti zor yediriyorum.süt yoğurt bayılıyorlar ama onlarında sağlıklısını bulamıyorum.hazırlarda çok kötü
canım bende 33 yaşındayım yakınmışız:)düdüklüler şimdi çok güvenli.havası çıkmadan hayatta açamıyorsun zaten kilit sistemleri var.yalnız biraz pahalılar ama benim iin zaman çok önemli olduğu için (3 çocuğa yemek yetiştirmek zor) aldım 12 taksitle 240 tl idi.sen düdüklü fobini artık yenn gerçi gözünün önünde kötü bir tecrübe olmuş.
hoşgeldin aramıza.çok güzel kilo vernler var.takip et ve bildirim yap bolca:)yemeyi düşünüdüğün an buraya gir ve konuş:)
zaten birşey yememişsin 2 öğün birleşmiş gibi olmuş, bende öğlene tost yaptım ne zamandır yememiştim nasıl hoşuma gitti :)))bu sabah bi yere yeitşmem gerkiyordu kahvaltı yapmadan çıktım.eve de 2 arkadaşla geri geldim saat 1 de ancak kahvaltı yaptım tam yaptım.diyet ekmek üzeri pizza hazırladım 2 tane lüplettim.1 tane küçük kurabiye lüplettim.sonaa biraz badem ve 5-6 tanede hurma.(irilerdi hurmalar)yani tüm sabah kahvaltım ara öğünlerim ve öğlen yemeğimi bir çırpıda hallediverdim iyimi??ne yapim ben akşama kadar hiç bişi yemeyip akşam salata çorba mı sebze yemeğimi yesm?
İnşallah canım sağolÜzülme bir kez düzen bozuldumu,tekrar motive olmak çok zor..
Sende en kısa sürede düzeleceksin gör bak....
Yorumlarımı hakediyorsun.....
Botoks yok canım..Güzel bir genetik mirasım var cild konusunda..(Annemden).
Gözün aydın canım :) İlaç tedavisi bir şey değil, kilo verdikçe ve perhizine dikkat ettikçe kendiliğinden düşecek ve ilacı bırakacaksın göreceksin. Eşim de ilaç kullanıyor, aileden gelen idiopatik yüksek tansiyonu var. Hem ondan hem yakınlarından biliyorum :)kızlar bugün moralim düzeldi nihayettansiyonum düşmüş 14 8 yine yüksek ama en azından düşme olmuş .. bugün hastaneye gittim ilaca devam dedi panik atak hastası olsan tansiyonun iner çıkar ama seninki hiç düşmemiş ilaç kullanacaksın dedi......
Canım, Semiran 27'sinde geliyor sabah 9.30 gibi burada olacak kısmetse, Cumartesi programı var sanıyorum, Pazar dönecek. Onun yerine cevap vermiş gibi olmayayım elbet, Ayşe konuşunca daha iyi netleşir ama en uygun gün Cuma günü gibi görünüyor. Herkese uyar mı acaba? Çalışan arkadaşlarımız katılamaz mı zaman?yavruslar hava düzelirse özellikle bu ctesi yahut pazar buluşalım mı, semoş olayını akşam ayse arayıp soracak. söyle güzel bir hava da olursa pek keyifli olur. ben çok bilmiyorum bakırköyü en kötü bir alışveriş mesrkezinde sakin bir kafede otururuz. özetle önerilere açığım. herkes düşünsün tabi ne durumdayız bir konuşalım.
Sağol canım desteğin için. Ben abarttım biraz durumu, oğlum 28 ayı doldurmak üzereydi, 20 gün kadar önce bıraktık :) Gerçekten şanslısın, ilaçsız, hormonsuz, doğal ürünler bulmak o kadar zor ki. Ben önceleri organik pazarları dolaşırdım şimdi Aydın Nazilli'den İstanbul'a getiriyorum haftalık siparişle. Eşin zaten veteriner, suni beslenen hayvanı senden benden iyi bileceği kesin, ohh daha ne? Şöyle bir örnek vereyim sana; geçen Pazar Ataşehir Migros'ta organik tavuk almak üzereydim, en uygun fiyatlısı 42.50 TL idi (bütün tavuk), sinirlendim enayi yerine konuluyoruz diye yerine bıraktım, alışveriş sonunda dayanamadım "hadi" dedim "2 aydır filan yemiyoruz, değiiklik olsun alayım bari". Kalmamıştı biliyor musun? 15 tane filan da vardı reyonda. Buralarda 5-10 misli fiyattan kapışıyor yani insanlar :))seninki kaç aylıktı canım ,benimki 4.ayda bıraktı beniuyuma süresi bizdede uzadı havalardan sanırım dediğin gibi...
önce porsiyonlarını 1-2 kaşık azalt ve ekmeğide bence öyle dene ,moralini bozma daha hiçbir dediğini yapmamışsın ki teşhisi koymuşsun ama tedaviye başlamamışsın :)))
.....
evet eşimin işinden dolayı inanılmaz şanslıyım ne zaman köye gitse özellikle bazılarıyla dostluk kurmuş mutlaka eline yumurta, süt, sebze ,meyve tuttururla gerçi ben yok istemem temiz mi değil mi dedikçe almıyor ,bazen kırılıyorlar diye alıyordu ama ben kullanmıyordum temiz desede :) şimdi deyimde getirsin bari, büyüyüncede yumurta ,tavuk alırız artık... burada olmak bu gibi açıdanda avantaj tabi.
Aaaaaa küsme bebeğim küsme;vallahi cahilliğime geldi.
Ben; sandım ki okuduğum mesajı silmezsem bildirileriniz kısmındaki bilgi silinmeyecek ...Sileyim ki sonradan sürekli mesajım var zannetmeyeyim dedim.....
Sonradan fark ettim ki okuyunca zaten bildiriler yok oluyormuş.Ne olur kusuruma bakma tamamen bilmediğim için oldu.............:18::18::18::18::18:
İnşallah canım sağolAyda 1-1.5 gitmesine razıydım, damlaya damlaya göl olur misali. Ama sıkıya gelmemek için kendimi kandırıyormuşum, baksana damladığı da yok. Bu arada alemlerde hayırlı eğlenceler sana, yediğin içtiğin senin olsun gezdiğini gördüğünü bize anlatırsın
)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?