öhöm yok artık o kadar da değil bugün perşembe yarın ye sen onu haftanın kaçamağı olsun
ben çıkıyorum Allah a emanet olun
slm kızlar off çok sinirliydim az önce.buraya oturdum da kendime geldim.eşim arkadaşıyla buluşacaktı bu akşam bende 1 saat leslie yapmama fırsat verirsen gidebilirsin dedm:)) neyse 5 milimi yaptm o çıktı.kaldımmı 3 çocukla?birinin kakası gelir,biri emmek ister uykusu gelir,öbürü 1.sınf bi sürü ödev vermiş öğretmen kendisinin yapamayacağı türden.bende dedim uslu durun bisküvi pastası yapacam diye.oğlana kendinin yapab126ileceği yerleri gösterdim yapmaya başladı.ortanca gidip onu rahatsız edip durdu.kavgaya tutuştular.ben bu arada bebekleyim puding yapıp bisküvileri dizmekteyim.bebiş başaldı feryat figan yanındayım oysa.neyse bende dellendim baya bi canım sıkıldı.offf zatne pastadan da yiyemicen
bu arada bugün hiç haber izlememiştim.sizlerden öğrendim.içim acıdı.Allah ailelerine sabır versin.ben neye üzülüyorum onlar ne haldeler.çözüm bulunmalı artık yeter
bugü uçak biletlerini aldım eşim 18 ocakta geliyor birlikte 8 şubatta gidiyoruz
orada yeni bir düzen kuracaz bakalım hadi hayırlısı
denize yakın bir ev tutacak eşim sahilde yürüyüş yaparız bolbol yüzülebiliyormuşta nisanda başlanıyormuş denize girmeye bakalım
kızlar iyi geceler..tüm yurdumun insanlarının başı sağolsun.rabbim ateş düşen evlere sabır versin..
nihayet!!! kaynım gitti..benim de çilem yarıya indi.hakkını yemeyeyim..iki defa eşimi hastaneye götürdük.arabayla olunca daha rahat gittik.
kaç gündür gripten yatıyordum.buraya giremedim.zaten nasıl gireceğim?akşam altı oturuyor ,gece 3-4 ancak bitiyor viskisi.birde salona kuruluyor.benim ev küçük.bir odayı ona diğerini eşime hazırladım.bende salondayım..adama uyuyacağım diyorum..sen yat diyor.salonda o uyurken ben popomu devirip yatacağım..fosur fosur sigara dumanı içinde..
bugün tekrar sağlık merkezindeydim.20 gün oldu hipo troid ilacına başlayalı..bir değişiklik yok..
ilk iki gün metobolizmam hızlanır gibiydi.şimdi yine aynı..birde siyatik ve eklem romatizması tüm vücudumu şişirdi.şimdi bugün itibariyle tekrar kortizon yüklemesine başladım.
kızlar içimde bir bıkkınlık var...annelerin feryadını dinlerken yazdıklarım,hastalıklarım ..her şey çok manasız geliyor..gencecik fidanlar devrilirken ..neyin önemi var..ama hayat devam ediyor işte..zorunlu olarak son bir hafta hazır gıdalarla geçti.çünkü kıprıyamıyordum..hazır köfte..ton balığı ..salata.tarhana çorbası en kolay olanlar.kıiş için istiflenen fasulye ve bamyada şimdiden açılmak zorunda kaldı.bu hafta biraz daha yapacağım..birde bol lahana almıştım.yarın
lahana kürüne başlayacağım.aralarda nar yiyeceğim.bol bol ortalıkta..kilosuda 1-2 tl..bugün biraz muzur bir gündü.
sabah bir dilim kek ve neskafe..öğle iki kaysı yumurta..(yumurtayı yaparken tüp bitti.bende tavayı ketil2IN ÜSTÜNE KOYDUM.BUHARLA O KADAR PİŞTİ)
akşam üstü hasrane dönüşü ekmek arası döner aldım..evde erişteli misket köfteli domates çorbası vardı..dengesiz bir gündü..
ahhcnmm bende 2 tane ben dee senın gıbı bazan cok sınırlenıyorumm allah sabır versınn onlarada akılfıkırr
tebessum bulundugun yerden tasınıyormusun ben anlamadımm ama her halıkarda senın ıcın ıyı olur bence denızz falann ohhh
günaydın kızlarr ne yazkkı ayağımın burkulması bana kotu yansıdı fazla yuruyemedımm vee kılo verımı yok gıbı geldı bugunn bakalım yarın nasıl olurr bıde reglıyım zaten şişimdir demiii
kaç gündür gecmeyen büyükk sivilceler için doktora gıdecegımm bugun endıselenmye basladım hıc boyle olmamıstıı arkası da gelmedıı
ordanda pazara gıdecegımm bakalımm öptümm sizlerii
Paylaşımın için teşekkürler beyzuşum...Birde ne güzel demişsin halkı birbirine düşürmeye çalışanlarda kendi kötülükülerinde boğulsun diye..
İşte korkularımdan biride bu benim..aynı toprakta birbirine iki düşman halk..ve bilerek isteyerek buna izin veren destekleyen bir sistem var resmen...
İkide çocuğum var bu sistemin yönetildiği ülkede yaşayan..
Daha önce yazmıştım ben askerlikle ilgili korkumu oğlum olduktan sonra özellikle daha bir açığa çıktı..Birde ben vatan sağolsun nidalarına çok kızıyorum
Yok abi milletin zaafını kullanıp gerektiğinde vatan için ölürüz düşüncesini empoze edilmesine dayanamıyorum..
Şehit cenazelerinde bile öylesine baskı varki ailelere ..güçlü duracaksın,ağlamayacaksın,isyan etmeyeceksinki millet normal karşılasın..
velhasıl kelam acını bile bağıra bağıra yaşatmıyorlar sana...Dikkat edin haberlerde çıkan yakınlara ağlamayacağım düşmanları sevindirmeyeceğim,vatan sağolsun diyorlar..Normalmi bu..?
Birde biz neyi neyden koruyoruz onu anlamış değilim resmen iç savaşın içindeyiz, hala uyutuluyoruz...Her şehit haberinden sonra havadan karadan harekat adı altında köylere alakasız yerlere dağlara bomba atılıyor tamam bitti..
Çözümmüdür bu,Irkçılık diz boyu..Çözüm değil işte..zaman masa başı kahramanlık zamanı değil..Gövde gösterisi yerine radikal değişim,gelişim şart...
Bugün kızımın sosyal öğretmeni anlatmış Şırnak'ta görev yaptığım zaman ders işleyemiyorduk demiş. sizler çok şanslısınız bomba vb.sesinden sesimi duyuramıyordum demiş..bu şartlar altında yetişen o çocukalarada yazık 20 yaşında hayatının en verimli çağında pis bir ideolojinin kurbanı olanada çok yazık ve onu kimbilir ne zorlukla yetiştiren ana babayada yazık....
Çok üzgünüm,çok kaygılıyım ve çok öfkeliyim...
ne güzel dile getirmişsin bende oğlum olduktan sonra herşeyi daha da bir sorgular oldum, oğlumu ben askere falan göndermeyeceğim belki böyle dersek farkına varırlar, dediğin gibi acıyı bile yaşatmıyorlar ........ yazık çok yazık...Beni haberlerde en çok etkileyen, bir annenin yürürken düşüp bayılması acaip atkiledi..
Çıktım balkonda hüngür hüngür ağladım..
Empati kurdum, anne o nasıl dayansın böyle bir acıya.. hepimiz anneyiz.
haklısın yena
paylaşımda bulunmayanları çıkarma kararını erteledi bile bence
denize yakın bir ev tutacak eşim sahilde yürüyüş yaparız bolbol yüzülebiliyormuşta nisanda başlanıyormuş denize girmeye bakalım
nazaramı geldin
valla ne akıllı kadınsın bizim karşıdan geleceğimizide hatırlamışşınya bravooo
1 koca paket çekirdek yedimmm ohhhh. yetmedi 3 tanede mandalinaaburcubur kaçırmazsan yediklerin iyi canım
ben telefona kocaman obez yazmıştım ki 80 kilo idim. yaramışmı işe hayır üzerine 30 daha aldım.ben dolaba şişko diye yazıp asmıştım
offf valla bizimki aslında psikolajik açlık
ender saraç diyordu sanırım aynanın karşısına geçip vucudunuza çıplak bakın diyor neleri sevmediinize falan
ben ne zaman baksam kendimden iğireniyorum yiyeceksemde yemiyorum
ama havlar bozdu bendede var bir uyuşukluk iştah artması offf
hakkinda hayirlisi olsun canim ohhhh denize yakin ne guzel bol bol yuzersin zayiflarsinbugü uçak biletlerini aldım eşim 18 ocakta geliyor birlikte 8 şubatta gidiyoruz
forum gezerken bir üyenin mesaj sayısı dikkatimi çekti..
Hatunun 63000 küsur mesaj sayısı var..
Yememiş,içmemiş,yatmamış ha bire saçmalamış heralde.
kızlar iyi geceler..tüm yurdumun insanlarının başı sağolsun.rabbim ateş düşen evlere sabır versin..
nihayet!!! kaynım gitti..benim de çilem yarıya indi.hakkını yemeyeyim..iki defa eşimi hastaneye götürdük.arabayla olunca daha rahat gittik.
kaç gündür gripten yatıyordum.buraya giremedim.zaten nasıl gireceğim?akşam altı oturuyor ,gece 3-4 ancak bitiyor viskisi.birde salona kuruluyor.benim ev küçük.bir odayı ona diğerini eşime hazırladım.bende salondayım..adama uyuyacağım diyorum..sen yat diyor.salonda o uyurken ben popomu devirip yatacağım..fosur fosur sigara dumanı içinde..
bugün tekrar sağlık merkezindeydim.20 gün oldu hipo troid ilacına başlayalı..bir değişiklik yok..
ilk iki gün metobolizmam hızlanır gibiydi.şimdi yine aynı..birde siyatik ve eklem romatizması tüm vücudumu şişirdi.şimdi bugün itibariyle tekrar kortizon yüklemesine başladım.
kızlar içimde bir bıkkınlık var...annelerin feryadını dinlerken yazdıklarım,hastalıklarım ..her şey çok manasız geliyor..gencecik fidanlar devrilirken ..neyin önemi var..ama hayat devam ediyor işte..zorunlu olarak son bir hafta hazır gıdalarla geçti.çünkü kıprıyamıyordum..hazır köfte..ton balığı ..salata.tarhana çorbası en kolay olanlar.kıiş için istiflenen fasulye ve bamyada şimdiden açılmak zorunda kaldı.bu hafta biraz daha yapacağım..birde bol lahana almıştım.yarın
lahana kürüne başlayacağım.aralarda nar yiyeceğim.bol bol ortalıkta..kilosuda 1-2 tl..bugün biraz muzur bir gündü.
sabah bir dilim kek ve neskafe..öğle iki kaysı yumurta..(yumurtayı yaparken tüp bitti.bende tavayı ketil2IN ÜSTÜNE KOYDUM.BUHARLA O KADAR PİŞTİ)
akşam üstü hasrane dönüşü ekmek arası döner aldım..evde erişteli misket köfteli domates çorbası vardı..dengesiz bir gündü..
gulmacım geçmiş olsun...
bende iki haftadır yürü yürü yolları aşındırdım..
Mutlu'nun uyarıları bile beni yürümeye itmedi.:)
allah sabır versin ,kimseye bu acıyı yaşatmasın............yena çok güzel yazmışsın tebrikler canım....
bugün annemin karşı komşusuda öğleye kadar haber alamadı yavrusundan oda hakkaride askerlik yapıyor sürekli ağladı perişan olduk, öğlen haber aldıda rahatladı, ama korkumuz bitmiyorki diyor belkide sırada oğlumun olduğu karakol var diyor per,şan kadın çok üzüldük içimiz yandı bugün...
yok canım yok ben seni geçemem nerdeeeeeeeeçok sevindim dusmesine insallah tamamen duzelir
ALLAH rahmet eylesin çok uzuldum bende ama esas ates dustugu yeri yakar anneleri nehaldedir simdi ALLAH yardimcilari olsun
ellerine saglik canim usenmemis bulmussun
masallah masallahdevam ilbatum benide geçersin sen
katiliyorum sozlerine ablacim ALLH im yardim etsin mehmetçiklerimize bende çok doluyum bukonuda ikide benim evladim var ALLAH im hepimizin evlatlarini korusun ben nasil yollarim onlari
ALLAH im ailelerine yardim etsin basimiz saolsun
Aziz Üstel'in Star gazetesindeki yazısı
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 24 güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet dileyin, sonra da bu alçaklığın neden hala sürdüğünün şu kanıtlarına bir göz atın lütfen!
Albay Hasan Attila Uğur, “Öcalan’ı Nasıl Sorguladım?” adlı kitabında, PKK’yı bunca yıl kimlerin, nasıl ayakta tuttuğunu anlatıyor. Öcalan lafa Yunanistan’la başlıyor: “Bize ta baştan beri çok destek verdi. Kamplar kurduk. Maddi desteğini de hiç esirgemedi. Teknik konularda yardımcı oldu. Sabotaj ve orman yakma eğitimlerini bize Yunan istihbaratı verdi.” Ah cayır cayır yanan Türkiye’min güzelim ormanları ah!
Suriye’deyse Öcalan, Hafız Esad’ın kardeşi Cemal Esad’la görüştüğünü anlatıyor. “Suriye’de kamplar açtık. Örgütlenmemize de izin verdi Suriye. Ticaret de yapıyorduk; yılda 1 milyon dolar kazanıyorduk. Sınırı geçerken, zaman zaman, Suriye istihbaratının (El Muhaberat) arabalarını kullanıyorduk.” Peki ya İran? “İran gizli sevisi İttiaat’tan Sait adında biriyle görüşüyordum. Bize silah, SAM7 füzeleri ve lojistik destek sağladılar. Sonra bir hastane üç de kamp kurmamıza izin verdiler. Silah ve hayvan ticaretinden pay alıyorduk.”
Peki ya Batılı “dostlarımızın” ilişkisi ne boyuttaymış Öcalan ve tayfasıyla? Sırbistan’dan 20 adet Strella Füzeleri satın almışlar önce. Ama sonra Sırplar, çok daha fazlasını bedava vermiş. TNT, C-4 gibi patlayıcıları da Sırbistan sağlıyormuş. Romanya’da evleri ve dernekleri varmış. Türkiye’den PKK’ya katılanların ilk eğitim gördükleri yermiş Romanya. İstihbarat birimleri de gece görüş dürbünü, telsiz gibi malzeme sağlamış.
Gelelim Almanya’ya. Öcalan, Alman Gizli Servisi’yle görüşmekten tutun parlamementerlerle sohbete kadar, dilediğince at koşturmuş. Örgüt yöneticisi Kani Yılmaz’a pasaport vermişler, Türk vatandaşlarını konsolosluklar önünde sürüm sürüm süründürürken! “Her anlamda güçlü olduğumuz bir ülkeydi!”
İngilere için söyledikleri de çok ilginç: “Hiç birebir siyasi ilişki kurmadılar. Ama gizli olarak en büyük desteği İngiltere’den alıyorduk.” Ya Hollanda? “Bizim üslenme ve eğitim alanımızdır. En çok para ve destek bulduğumuz ülkedir.” Öyle olması da gerekir. Hollanda uyuşturucu ve uyuşturucu kaçakçılarına göz yummasıyla ünlüdür zaten! Fransa tahmin edebileceğiniz gibi, “her zaman yakın” durmasıyla biliniyor. Hatırlayın Madam Mitterand’ı!
Peki PKK’ya destek vermeyen ülke var mı? Libya! “İşçiler arasında iyi örgütlenmiştik. Yılda 500 bin dolar bağış topluyorduk. Ama Libya devletiyle aramız hiç iyi değildi. Bütün isteklerimizi geri çevirdiler. Kaddafi bize hiçbir zaman sıcak bakmadı!” Kala kala kalmışız Kaddafi’ye! İşte bu komşular ve sözde dostlar yüzünden yıllardır PKK pisliğiyle boğuşup duruyoruz; şehit üstüme şehit veriyoruz!
Apo’yu biraz daha iyi anlamak isterseniz bir de şu olaya bir göz atın Hasan Attila Uğur’un kitabından: “Sorgunun son gününde çay molası verdik. Odadaki pilli radyoyu açtık: Barış Manço’nun öldüğünü söyledi bir arkadaşımız. Apo yüzüme baktı, suratı asıldı: ‘Öldüğüne çok üzüldüm. Peki kim öldürmüş?’ diye sordu. Tabiri caizse o anda hepimiz koptuk!” Soru da bir şey yok aslında. Teröristin dünyasında doğal ölüm olur mu hiç?
----------
alıntı
heyyyyyt gelicem hepinizin yanına hop bir ki bir ki diye, yürüyüş koçu.
yav yürümemiz sartta ben de oğlanı satamadım hiç kimseye bu hafta yürüyüş az oldu. bilemedim, lesliyi de hiççççç sevmiyom buluciiz bişi. yoksa tarihe 5 ayda 22 kilo verip 5 yılda 1 kilo veremeyen kız olarak geçicem.
süpermiş buzdolabına yazıp asmak lazıım....evet ayrı bir keyfi var ama dönüyor bize kilo olarak
bir arkadaşim vardı kek ağızda 30 saniye midede2 saat popoda ömür boyu kalır derdi aklıma o geldi
sağol canım...babam tekneden almış birkaç balık türü onunda kızartması güzel olurdu ancak, mecburen ızgara yapmadı babam ...
yarın tabii daha dikkatli olacağım ..
tebessüm hayırlı olsun canım...büyük değişiklik olacak..
güle güle bi 16 yıl daha kullan inş...benimkini de bi hesapladım 10 yıl olmuş iyi dayanmış patates dahil herşey içinden geçtiii....Benim 16 senelik düdüklüm var hani şu klasiklerden 5 litrelik..O kadar memnunumki elim ayağım benimm..:)
tefalin ürünleride acaip pahallı ama ömürlük tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?