Benimkide yapar canım.Büyük bir zevkle yer hemde;bir keresinde de çoban salatanın yanında masaya önceden getirip koyduğum tatlıyı beraber yemişti..
Ben yapsam oooooo iştaha bak der....Ne güzel yiyorsun bayılıyorum sana diye de tornistan eder şerrimden....
ayyyyyyy senin adına çok sevindim inşallah bende o günleri görürüm
bende peynirciyimdir çok severim
çocukluğumuza gitmişken bende çocukken astronot olmayı çok isterdim gezegenlerle ilgili tümyazıları ve özelliklerini okumuşumdur
ohhhh be evde herkez uyudu birtek ben uyanığım günün en sevdiğim zamanı bu herkez uyuyacak televizyon kumandası bende istediğim kanal açık önüm de pc ohh bundan daha güzel bir zaman dilimi var mı??????????
yena sen aslendemi izmirlisin nerelisin
Bandıra bandıra ye beniii doyamazsın tadıma..
Ekmek yiyorum ben yaa..Sende ye ekmek hayattır ahahah..:))
Aslında evet İzmir..Fakat soy ağacımızdan bahsedersem..soyumuz teee Mısıra dayalı..:))
Şaka değil gerçek.
Ben çok meraklıyım geçmişi irdelemeyi..
Yıllar yıllar yıllar önce atalarım Mısırdan Muş'a göçmüşler Muştan Diyarbakır'a Diyarbakırdan Manisaya Manisadan İzmir'e İzmirde yunanlıları kovduktan sonra buraya yerleşmişiz.:)
Karadeniz dışında her yere ayak basmışlar diyebilirim.:)) trakya dahil..
Tabii yiyeceğiz hayatım...Abartmadan...
YENACIĞIM; dikkatli olalım;topikte oklava varrrr...Ben verdim birde.....Ah ahh...
Evet canım;yemesi konusunda uzmanım...Birazda babamla amcamdan duyduklarım var tabii....
Koyun peyniri katıksız yapılırsa muhteşem olur ama;maalesef katkısız olması mümkün olmuyor...Üretici kendi katıyor içine suyu veya inek sütünü.
Babam ;çoğu sabah 05 te kalkıp giderdi süt aldığı köylere ..Verilen sütleri denetlemek için.Çoğu katmış katıştırmış getirmiş sütleri.Yoğunluklarını ölçüp ayırırdı sütleri..
Köylü ,akşamdan sağdığı sütü sığ karavanalara boşaltıp buzdolabında bekletir ve üzerinde oluşan kaymağı alırmış..Babamın süt satın aldığı köylüler;pazarda tereyağ satardı...
Hilesiz bir şey kalmadı maalesef...
artık kesin çıktım kalkamadım sandalyeden
şimiden herkese iyi geceler spor bitince girer yazarım ama herkez kaçmış olyor
hepinizi öptümm
ben yatayım canlarım
sabah büyük kızımın toplantısı var okulda hem veli hem okul aile birliği toplantısı peşpeşe
hepinize iyi geceler
renkli şahsiyetin kökenlerden geliyor heryerden bişey kapsalar işte sen çıkmışın ortaya maşallah
Aslında evet İzmir..Fakat soy ağacımızdan bahsedersem..soyumuz teee Mısıra dayalı..:))
Şaka değil gerçek.
Yıllar yıllar yıllar önce atalarım Mısırdan Muş'a göçmüşler Muştan Diyarbakır'a Diyarbakırdan Manisaya Manisadan İzmir'e İzmirde yunanlıları kovduktan sonra buraya yerleşmişiz.:)
Şaka değil gerçek.
Asaletli YENAM benim....
Aramızda Mısırlı bir prenses var...Ben anlamıştım ama;bir soyluluk var....
Bu şaka değil;ciddi fikrim...
Şaka değil gerçek.
Valla güzel menü hemde misafir varken.bugün misafirim vardıya kızlar
görümcem 2.5 kilo hamsi getirmiş pişirelimm diye o hamsi unla unal kızart kızart bitmedi valla benide bitirdi
hamsiyi balık tavasına koyuyorum unladıktan sonra kocaman tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyuyorum tavamda büyük
eltimin bugün doğumgünüydü ben pasta yapmıştım oğluda pasta almış gelmiş kutladık
yediklerimi yazyım
sabah: 2 dilim ekmek
2kk peynir
domates
salatlık
ara: 1 tane bisküvi sadece bir tane
öğlen 10- 12 kadar hamsi
salata ama yağ vardı mecburen
1 dilim ekmek
1 /3 kase çorba
ara: 2 tane üçgen peynirler varya karper onun büyüklüğünde yani 2 üçgen kadar yaş pasta
akşam : 1/4 simit
1/2 dilim ekmek
2 kk peynir
domates
1 çay bardağı leblebi
Yok be yenacım neden güceneyim hemde sana ııııı asla)okurken tebessüm ettim yani bak birde aklına gelmişim:)Normalde bende dayanamzdım banucum ama kahvaltıyı geç ve çok sıkı yaptım sanırım onun etkisiydi..
ayrıca ben sana şaka yaptım gücenmedin değilmi.?
Kız çocuğu ve tır şoförü..:))))
Canım benim yaaa..
birde akla bak annane nasılsa yapıyor diye eliyor onu...
Çok fena çocuklar..
Yok yok amaan kaldırmasınlar formayı falan..Ütülemeye razıyım ben o pileleri.:))
Bendeeeeumutt ben de çankayada oturuyorum canım görüşürüz inşallah bana hepsi uyar
ben de peynir manyağıyım herşeyden kıstım peynirimden asla
Güzel meslek olurmuş valla beyzuş abla oh boll boll yerdin yapardın mis gibi:)Güle güle giysin prenses.İyi günlerine olsun inşallah....
Haydi ben de söyleyeyim..Dondurmacı olmak isterdim...Hep gırtlak derdindeymişim bakarmısınız...
Canım benim...Ne güzel bir dünyaları var kuzucukların...
Ya seninkiler....Yakışıklılık ve güzellikte aşağı kalmazlar....O kömür gözler kimleri yakacak bakalım.Allah bahtlarını güzel yazsın tüm yavruların....
Ütüden NEFRET EDİYORUM......Düğün yemeği yapayım razıyım ama ütü
Bende valla ama trakyanın üstünede peynir yok hani memleketimin peyniri bizdede çocukluktan beri alışkanlıktır sofrada kırk çeşit olsun ama peynir illaki çıkar her yemekte.Peyniri tek geçerim....
Babam;emekli olmadan peynir imalatçısıydı...Rahmetli amcam da yoğurtçu...Çok muşhurdu peynir ve yoğurdumuz...
Şimdi protein azmanı oluşumun sebebi anlaşıldı değilmi.....
Afiyet olsun aldıkların canım...Sizin İzmir tulumunuzun hastasıyım.....
Aaaa lor peynirindenmi kurdeşen olmuşsun.Bende gece yatmadan muhakkak bir parça yerim hemde hiç bişeysiz ama tavsiye elmayla da çok güzel oluyor.Vallahi bir kardeşim var ama daha tanışamadık kendisiyle :))
Tamam işte, buluşup gidelim, ne dersin? Ben Ataşehir tarafındayım, sen de yakınsın diye hatırlıyorum?
Tamam canım vakit yaklaşsın daha detaylı yazışırız :)) Peynirle ilgili komik bir şey söyleyeceğim şimdi. Ben de aynen senin gibiyim ve diyette peynir çok tüketirim. Gece vakti yemelerim meşhur olduğundan az kalorili diye taze lor yiyip kurdeşen olup haftalarca kortizon tedavisi görmüşlüğüm de vardır :)
Neyse bir akşam gene canım bir şey yemek istiyor; çıkardım peyniri, yeşillikler bitmiş, ekmekle yemek istemiyorum; neye katık edeceğim?? Tuttum peyniri ketçaba batırıp yedim biliyor musun? Ben böyle pisboğazlığın da, böyle diyetin de...
Süper fikir bu asuman deniycem.tamam canım inşallah aksilik olmazda görüşürüz
ben bi kendimi bilirdim peynir manyağı topikcek aynıymışız ben de hala dolabı açıp atıyorum ağzıma peynirleri çanakkalede ezine yedim süperdi tulumu severim zaten izmirli bir arkadaşım sayesinde izmir tulumunu da öğrendim sonra bugün kayınvalidede yedim beyaz peynir ama güzeldi diasa dan almış şimdi bize yakın market baktım buldum ay canım çekti kahvaltıda peynir ziyafeti yapalım bari yanına da simitdomates ve bol yeşillik
ayrıca marulun içine labne yada krem peynir sürüp de yiyebiliriz nasıl ama
Yakışırdı sana yenacım demek radyoculuk yaptın bende o dönemlerde çok isterdim ama benden olmaz asla yani olmazdı)Ben gazeteci olmak isterdim beyzuşşş..
Oynarken hep gazeteciymişim gibi role bürünürdüm...
Sonrasında İzmir'de bir yerel gazeteyi arayıp iş istemiştim..Mimkiin deel hanfendi basın yayın mezunu arkadaşlarımız var boşta sizi almamız hiiç doğru olmaz dediler..
Daha sonra radyoda haber spikerliği yapmışlığım bile var..Özel radyolar yeni yeni moda olduğunda..
Ali Kırca ve uğur Dündar çok istedi beni ama abim izin vermedi deermişim..:))))
Bende yaparım kayısı marmelatı ve peynir ımmm.evet çok yakınız
daha absürtünü söyliyimmi eşim yapar bunu peyniri reçele banar
Bravo valla süpersin bende istiyorumda yapamıyorum bu pazar çıkarıcaktık bantı balkondan ama eşim çalışcakmış gene kaldı.kızlar muhabbe çok tatlı ama ben bugün spor yapmadım birazda olsa yapıyım kendimi kötü hissderim sonra
banta çıkamam bu saatte kaldım lesli bacıya
İyi geceler asumancım.ben yatayım canlarım
sabah büyük kızımın toplantısı var okulda hem veli hem okul aile birliği toplantısı peşpeşe
hepinize iyi geceler
İnşallah mısırda bir deden çıkar yena yakında herkesin hayalidir yaaa:)Aslında evet İzmir..Fakat soy ağacımızdan bahsedersem..soyumuz teee Mısıra dayalı..:))
Şaka değil gerçek.
AAhaaaaa.....Bulduk ortak noktayı sonunda...Kesin biz akrabayız...Yaşasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?