Bencede var bişeyler bu kadar uyum olurmu yoksa..
Dur ben biraz daha araştırayım..
Valla canım çekti eşim almış sabah için çeşit peynir inşallah bir yaramazlık yapmam.Tevekkeli değil çocukluğumda annemin mandıradan aldığı koyun peynirinin tadı yok hiç birinde. Tanırdık mandıra sahibini, kendi hayvanlarından aldığı sütle yapardı, dürüst adamdı (tatlı amcaydı en azından :), o da katıştırıyorsa bile bugünkü gibi değildi eminim. Demek yağını bile topluyorlardı, şimdi kimbilir neler karıştırıyorlardır.( Gene de nefistir peynirlerimiz, peynir 12. yüzyıl öncesinde Ortaasya'da Türklerin kurut (kurutulmuş bir çeşit ayran) ve çökelek dedikleri çeşitlerden dünyaya yayılmış biliyor muydunuz? Tuğrul Şavkay'ın bir yemek kültürü kitabında yazıyordu, ama eşzamanlı olarak Romanya'da da benzeri tüketildiğine dair kanıtlar olduğundan sadece kendimize mal edemiyoruz.
Benim favorilerim; Ezine beyaz peynir (koyun sütünden, artık ne kadar oluyorsa), Erzincan tulumu, Kars gravyeri, Trakya kaşarı, Kaşar loru, İzmir tulumu, Çerkes peyniri, Hellim peyniri. Ay gece gece sapıtıyorum galiba ben yine :))
Bende ama trakyalıyım ))Bencede var bişeyler bu kadar uyum olurmu yoksa..
Dur ben biraz daha araştırayım..
Valla canım çekti eşim almış sabah için çeşit peynir inşallah bir yaramazlık yapmam.
Bende ama trakyalıyım ))
Oğlanı uyutunca ben de pek neşelendim, bu saate kadar uyumadım, halbuki hala gribim. Gidip dinlenmeye çalışayım :)
Sizlere bol muhabbetler, iyi geceler, deliksiz huzurlu uykular
Kurcala biraz..
Bizim köken de doğu Avrupa ..1800 lerde Türkiye ye gelmişiz....Trakya da buluşmuştur bizim atalar....
Valla canım çekti eşim almış sabah için çeşit peynir inşallah bir yaramazlık yapmam.
Bende ama trakyalıyım ))
Ben biliyorum be kızanım....
Biz de Rumeli prensesiyiz....
Ben acaba diyorum geceleri mutfak kapısını kitlesem anahtarıda eşime versem nasıl olur en azından girip yemem komikmi olur acaba uff çare arıyorum bazen geceleri uynıp aç değilken kendimi dolabın önünde bişeyler yerken buluyorum hatta sabah uyandığımda inşallah rüyadır diyorum ama gerçek ne yazıkki.
Ben acaba diyorum geceleri mutfak kapısını kitlesem anahtarıda eşime versem nasıl olur en azından girip yemem komikmi olur acaba uff çare arıyorum bazen geceleri uynıp aç değilken kendimi dolabın önünde bişeyler yerken buluyorum hatta sabah uyandığımda inşallah rüyadır diyorum ama gerçek ne yazıkki.
Valla ben gene baş prenses aranızda keşke osmnlıda yaşasaymışız o zaman zayıf kadınlar beğenilmezmiş etli butlu olanlarda gözdelermiş yada şimdide keşke öyle olsa zayıflar şişmanlamak için uğraşsa hayali bile güzel.Avrupalı beyzuşum benim...
Ne demiş büyük düşünür mahsun kırmızıgül.:))
Hepimiiiiiizzz kardeşiiiiiizzz..:))))
Şişko prensesler..
Aaaa lor peynirindenmi kurdeşen olmuşsun.Bende gece yatmadan muhakkak bir parça yerim hemde hiç bişeysiz ama tavsiye elmayla da çok güzel oluyor.
Sorma ya birde ben saat başı uyanırım tuvalet için ve illaki bir kalkışın sonu mutfakta oluyor bu ara mutfak tarafındaki ışıkları kapatıyorum eskiden açık olurdu karanlıkta gitmem belki diye ben peynir ve zeytin yiyorum ekmeksiz çoğunlukla.Çok kötü bir alışkanlık,bağımlılık..
bir ara bende öyleydim..
Hatta hususi gece yemek için atıştırmalık hazırlıor veya alıyordum..
Olabilir ama hep kontrol ederim aslında geçen akşam süt içtim o gece kalktığımda hiç aklıma gelmedi bencede bu seferde dile düşmek var yapmazda ya yapıca tutarsa dimi milletin alay konusu olmıyım.Yasak seni daha çok çeker canım.Pek tavsiye etmem;hem de iraden senin elinde olsun;eşinin değil...
Gece kalkıp yiyorsan muhtemelen şekerin düşüyor galiba..Yatmadan çok hafif bir şeyler yesen yada içsen ;belkide gece kalkmazsın...
Valla sorma ya hepimizin aklına düştü sabah olsunnnnn yiyelim.Çok taze olduğu zaman çok çabuk tüketmek gerekiyor ya, benimkinde bir cins bakteri üremiş galiba. Gerçi doktor stresten de olmuş olabilir demişti, peynircağızımı suçlamayayım direk. Onu yedikten 10 dk sonra başladı ama.
Meyve ile bir arada bayılırım zaten, favorim üzüm peynir, sırada karpuz peynir-kavun peynir, elma ile de çok severim. Marulun arasında, taze soğan ile taze sarımsak ile, sivri biber ile, taze fesleğen ile, envai çeşit yeşillik ile denemişliğim vardır :)) Bir tek öyle reçelle karıştırıp yiyemem (tatlı lor haricinde).
Benden var ya adam olmaz gerçekten, nerden düştü aklıma...
Tekrar iyi geceler, sevgiler..
Valla aman cısski ne cıssss.kızlarcısssssss peynirden falan bahsetmeyin saat olmuş 1 açım zaten uykumda yok
Tombiş tombiş ne sevimliyiz işte herkes seviyor bizi)
Bende yatıyorum hepinize iyi geceler inşallah hiç birimiz diete folsa vermeden yatar uyuruz.Herkese güzel bir pazar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?