Bu hafta keyfim olmadığı için yürüyüş de yapamadım hiçİçimden gelmedi, zaten bugün biraz iyiyim, dün ve önceki gün karnımda-bacaklarımda çok sızlama vardı (regl+üşütme). Yemekler de çok düzensiz oldu, çok geç yattım, kızı okula gönderip tekrar yatıp uyudum, kahvaltıyı taaa 12.00'de yaptım filan falan. Bu hafta düzensiz beslenme ve düzensiz uyku haftası oldu bana yani... Hiç de tartılmadım, ama stresim had safhadaydı.
Çocuklarla hayat ne kadar stresli bunu buradaki annelere anlatmaya gerek yok. Ama her kişinin ve her ailenin dinamikleri farklı. Kimi çok sakin tabiatlı, kimi çok duygusal vb. O yüzden yaşananlar da kişiye göre değişiyor. Bizim kız son aylarda (herhalde yaşı gereği doğal olarak) çok hırçınlaştı, çok şımarık, başkalarında sevmediğim ne varsa görüyorum kızımda. Söz dinlememe, kötü sözler kullanma (gerçi bildiği en kötü sözler çiş, kaka, bok), anneye babaya vurma, kardeşi ile sürekli hır gür vb. Biz de ona gereken disiplini, ilgiyi veremiyoruz farkındayım. Eşimle bunalıyoruz, biz de geriliyoruz. Annemlerle yakın olunca onlar da dahil oluyor, bir de geçen hafta sonu onlardaki tartışma, babamın bağırıp çağırmaları son damla oldu.
Zaten düşünüyordum daha ciddiye alır oldum, eşime "çocuk ve aile danışmanı bulalım, bir danışmanlık alalım" dedim. O pek taraftar değil, biraz "modern zaman zırvalıkları" gibi görüyor. Tamam çocuklarda -çok şükür- bariz bir sorun yok, okulda bir uyumsuzluk vb. yok ama eğer stresi yönetmek, gerginliği azaltmak, yanlış davranışları yoluna koymak için bir faydası olacaksa ben gitmek istiyorum. Sihirli değnek yok kimsede biliyorum ama bir yol gösterici olabilir diye düşünüyorum. Giden arkadaşlarımın hepsi olumlu sonuçlar almışlar çünkü... Eşimse "zaten doğruyu yanlışı biliyoruz daha fazla çaba gösterelim" diyor. Bir yanım ona hak veriyor bir yandan daha radikal çözümler olsun istiyorum. Sadece çocuklar için değil bizim için de. İsteksizliğimle, tembelliğimle, ilgisizliğimle hatta kilolarımla savaşmak için bir destek olabilir diye düşünüyorum. Para tuzağı olmadığını bildiğim, ciddi bir uzman bulsam emin olacağım da bu haliyle emin olamıyorum. Ben emin olsam eşim de ikna olacak gibi. Bir iki gün içinde karar vereceğim işte...
Size de içimi dökmek istedim. Hem kendisi ya da yakınları böyle destek alıp memnun kalan varsa paylaşır belki diye...
Ne kadar zamanda gitti bu 3 kg? Şu malum diyetle mi sevdaliSelam Ablalarrim Nasilsiniz Insallahh iyisinizdir :) Ben süperimm sabah tartildim ve tam 3 kg gitmis regl oldugum halde 2li rakamlara düsmeme yarim kg kaldi :))
Yarin spor günümm yarini iple cekiyorum :))
canım bu gün daha uyanır uyanmaz komşum kahvaltıya çağırdı akşama kadarda bırakmadı sonra yukarı çıkınca yemek yapma fslı arada kocayı beklerken bi göz attım ama çok yazamadım,sonra koca geldi ona yemek ver vs sonrada tv izledik birlikte anca düştüm buralara.Dünden beri iyiyim şükür Banucum sen nasılsın canım?
meraba kizlar.bi kac haftadir giremedim ama simdi aranizdayim insallah.giremedigim süre zarinda 90 kg ulastim.az önede burda bi diyet listesine rast geldim insallah onu uygulayacagim 2.5 ayda 17 kg. harika bisey umarim hepimiz citir oluruz.öpüyrum
günaydınlar herkese
ana baba günü gibi burası resmen rezalet
bi yandan boya yapılıyo bi yandan muayene
el kadar bebekler böyle ortamlarda soyunup boy kilo bakılıyo
bizler için de hastalar için de çok zor bi durum yani
ayrıca acayip derecede regl kanamam var off offf
bugun bitsin istiyorum
Unuttum paylaşmayı sizinle kızımın toplantısı vardı pazar günü bayağı uzun sürdü ara karnemizi aldık..Sonuçlar mükemmel maşallah..
Sınıfımızda başarılı bir öğrenci var son zamanlarda derslerinde ciddi düşüş olduğunu annesine anlatıyor öğretmen..
Anneside Van'daki depremden çok etkilendi oğlum diye izah ediyor. yaklaşık 50 ye yakın tanıdıklarını kaybetmişler..
Doğal olarak çocukta etkilenmiş..Allah rahmet eylesin..
saol derinciim.. kızın nasıl iyidir inşaAllah.. öpüyorum o güzel kızını maşaAllah; )
@umutt kesinlikle aslında böyle bi zamanda herkesin bi psikolojik danışmana ihtiyacı var.. özellikle yoğun anneler olarak bizim.. ailece gidilmeli. bende bi ara çok araştırdım ama fiyatlar çok uçuk geldi bana ayda 2 seans yapalım seans başı 350 tl idi.. bazen ara seanslar olabilir filan demişti sevgili prof. : ))) bu yüzden ayyynen dediğin gibi bu para tuzaklarını düşüne düşüne güvenim sarsıldı iyiden iyiye bende yeniden saldım...
her ama her ailede sorunlar mutlaka vardır. sorunsuz bi,r aile varsa bana göre o ailede sevginin zerresi yoktur. bir karı koca konuşup, tartışıp, zevkle kavga edip ardından muhabbetle şevkatle barışamıyorsa onun eğlencesini yaşıyamıyorsa o aile zaten ölmüş demektir.. ama işte biz bayan olduğumuzdan belki bazı şeylere daha duygusal yaklaşıyoruz. çocuk eğitimi , disiplini konusunda bende eşimle çok çatışlıyorum mesela.. eşim sinirlendiğinde çok sert ve tehditkar yaklaşıyor kızıma... otorite sağlıyormuşşşşşşş....... çocuk bundan sadece etkilenir ne sevgi ne saygı duyar bu tür hareketlere ahhh bi anlatabilsemm : ( ben ne annemden ne de babamdan tk bir fiske yememişimdir.. ve çok şükür kızımda benden göremez.. aynı şekilde sakin bi yapıya sahibimdir.. ama eşim annesinden çooook dayak yemiş... bi de demezmi bak biz annemizden dayak yedikte nooldu.. aklı başında insanlar olduk. yanlış yollara sapmaktan, yanlış kararlar almaktan hep kaçındık.... ahhhh ahhh neyse yani insan gördüğünü yaşıyor ve gösteriyor : ) neyse nerden geldi bu konu yani kesinlikle danışman şart. ama bulabilirseniz öyle adamakıllı paragöz olmayan birini bana da tavsiye edin ; )
Selam Ablalarrim Nasilsiniz Insallahh iyisinizdir :) Ben süperimm sabah tartildim ve tam 3 kg gitmis regl oldugum halde 2li rakamlara düsmeme yarim kg kaldi :))
hayırlı olsun canım ya inşallah gönlüne göre olur, ne projesi hakkında konuşuldu peki yani ne çizeceksin? şöyle çizersin böyle yaparsın dediklerine göre görüşmeden memnun kalmışlar sanırım....Yaa simdi gemideyim bilmam iyi gecti galiba hic para konusmadik sen cizersin oki boyleydi muhabbet ne bilim kafam karisti
nasıl ya şu pastalı diyetle mi verdin? eğer öyleyse bu hafta 5 günü yapıp sonra 2 tur bunu dönerim valla :))))Selam Ablalarrim Nasilsiniz Insallahh iyisinizdir :) Ben süperimm sabah tartildim ve tam 3 kg gitmis regl oldugum halde 2li rakamlara düsmeme yarim kg kaldi :))
allahımmmm topiğimizin üfürükçüsüde bulundu nihayet :))))Canım sağ-sol-ön-arka-yukarı-aşağı birde en son okuyup üflüyorsun ve onu içine çekiyorsun.Buna çember deniyormuş bana çok iyi gelir bu belaları savdığına inanıyorum.
inşallah canım ya inşallah olacağız ...Kızlar 63 kiloluk resimlerimi buldum albüme ekledim offf ya yine öyle olsam keşkeher ay 4 kilo versem ancak haziran temmuz gibi olabilirim o kilolarda.
Şu 5 günde 5 kilo diyeti forumda vardı sevgi diye bir kızda baya zayıflamıştı onla ben de onu mu yapsam yeni yıla kadar acaba bir inceliyim bakıyım.
Ne kadar zamanda gitti bu 3 kg? Şu malum diyetle mi sevdaliöyle ise süper valla pastaları hüplet sonra ver kilocukları
Selam kızlarrrrrrrrrr
Aslında bu akşam kız kardeşime çaya gidiceğiz inşallah ama gitmeden bir bakayım dedim :122:
Sonra merak edersiniz nerede bu cadı diye
Yarım saat sonra çıkarız herhalde ama çok gece gelince kesin uğrarım yine sizlere
Kız kardeşim kendi kilosuna da çok dikkat ettiği için zararlı şeyler çıkarmaz çayın yanına o bakımdan çok rahatım :122:
Maşallah maşallahHarikasın güzelim yaaa sen bu gazla hepimizden önce hedefine ulaşırsın. Aslında bende bir spor salonuna yazılsam çok daha etkili olucak ama işte benim tomurcuk başlar yine evde koşu bandı var bisiklet var ne salonu diye
Birde kıskançççççççç elin heriflerine doğru totoşunu mu sallayacan diyeaslında sorun totoş değil ben fazla konuşkanım ya herkesle hemen arkadaş oluyorum kız erkek fark etmiyor bu sefer oda fit oluyor
nasıl ya şu pastalı diyetle mi verdin? eğer öyleyse bu hafta 5 günü yapıp sonra 2 tur bunu dönerim valla :))))
cecoooooo canım iyi oturmalar sana ,az ye ha :)
harika ya eğer bu diyetle kilo verdiysen pasta falan yiyip süper bende yapayım bari bir ara :)))) ucunda pasta var :)))Evet efsunlu Abla o yaptigim diyetle bide her 2 günde 2 saat spor salonuna gidiyom :) Bugun evdeydim bugunde gitcekdim ama dün biraz kaslarima yüklendim sanirim karin kaslarim fenaaaa zor eglip kalkiyom :)))
:)))) ben sadece kadinlar bölümünde yapiyom sporumu o yüzden baya bi rahat oluyorum abla :))
Evet halen o diyeti uyguluyorum :) Acaba regllerim biterse tamamen bikac gram daha gidermiki :) Bugun 3. regl günüm 2 günüm var daha :)
Merak etme canım hasarsız döndüm
İki fincan çay şekersiz tabiki birde kız kardeşim bir kek yapmış ama içine çok çok az yağ koyduğu halde çok lezzetli olmuş ondanda ufacık bir dilim yidim
az önce burada sorun vardı giremedim bakımda diyordu sizde yaşadınız mı böyle bir şey?
az önce burada sorun vardı giremedim bakımda diyordu sizde yaşadınız mı böyle bir şey?
İyi geceler arkadaşlar;
Bu akşam gelemedim topiğe....Akraba ziyaretindeydik...Kendimi eve zor attım.Üzerinize afiyet ;öğleden beri bir baş ağrısı başladı.Hala geçmedi ;ilaç aldığım halde...
Şimdi kas gevşetici içtim.Omuzlarım tutulmuş;sanırım baş ağrısını o yapıyor,çünkü ilaçla geçmedi....Birazda kas gevşetici jel sürüp yatıyorum..
Yarın görüşürüz nasipse..Hepinizi öpüyorum...
bende seviyorum ismimiçok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyileşirsin ....
bence danışmandan yararlan bazen bizim göremediklerimizi göryorlar.. tamam bizlerde duyarlıyız, herşeyi öğrenmeye açığız çoğu şeyi de biliyoruz ama bence bu konunun uzmanı birinin olması sorunu daha kolay atlatmanızı sağlayabilir... önce kendi yapmadık dediğiniz şeyleri yapın hala aynıysa mutlaka gidin çünkü çocukta rahat atlatılamayan bir dönem bir başka döneme yansıyor bu da olumsuz oluyor yani her sorun döneminde aşılmalı bir sonraki döneme aktarılmamalı... eşini dinle birkaç ay dediği gibi yap bakalım inşallah gerek kalmaz. otoriteyi çocuk tabiki tanımalı ama otorite tatlı-sert olmalı yoksa diğer türlü de olmaz bu kez kimseyi tanımaz ,dinlemez .herşeyi onun anlayacğı dille anlatmak gerek bağırıp ,çağırmak olumlu br sonuç vermez tam tersi çocuğuda agresif yapar. korkabilir zamanla o nedenle bilmeden yaklaşmamak ,üzerine fazla gitmemek gerek. ççüünkü üzerine ne kadar çok gidersen o o davranışı o kadar sahiplenir dikkat çekmek için bile kullanabilir bu nedenle fazla üstelemeyin bazen görmezden ,duymazdan gelin ki terk etsin o davranışı yani söndürün davranışını....
hımmm demek adın melis çok severim melis adını eğer bebeğim kız olsaydı bu ismi koyacaktım :)))
ooo neler gelmedi ki önce bebişe ne varsa almışlar bir sürü hediye geldi bize yok tabi artık ne var ne yok onun :)))
ama şimdi sayarsam canınız çeker çekmesin valla bende yemedim buzluğa attım gram gram yemeyi düşünüyorum :) ama sen demişsin sayayım: gömbe ( kıymalı böreğe benziyor ama kesinlikle kıymalı börek değil :) ,mantı, sarma, içli köfte, orcik ,orcik şekeri hepsi de kalorili ama hepsi buzlukta beklesinler beni :) fazla beklemez diye gömbeyi yarıya bölüp ısıttık onu yedik fazla yemedim ama nasılsa benimle ne zaman istersem yerim :)
Selam Ablalarrim Nasilsiniz Insallahh iyisinizdir :) Ben süperimm sabah tartildim ve tam 3 kg gitmis regl oldugum halde 2li rakamlara düsmeme yarim kg kaldi :))
ozlem le yapicagiz insallah sende katilŞu 5 günde 5 kilo diyeti forumda vardı sevgi diye bir kızda baya zayıflamıştı onla ben de onu mu yapsam yeni yıla kadar acaba bir inceliyim bakıyım.
bende okumustum masallahi var valla ben tam yapamadim bile ve 2.kez denemek istedim yine yapamadim SIKILIYOR insan bi yerde sadece 3gun uyabilmistimFÜSUNNNN canım ya bence 5 gün 5 kilo diyeti sürekli yapılmamalı yazık ya kendi vücudumuza değil mi? tamam o kızı bende okudum ama düşünsene 9 hafta yapmış hergün vücudu birşeyleri eksik almış ilerleyen yaşlarda sorun yaşamak istemiyorsak adam gibi bir şey yapmamız gerek bence, bu tarz diyetler 2-3 ayda 1 yapılabilir belki ama her hafta çok acımasızca olur... ender saraç detoksları 10 günde 1 yapabilirsiniz dedi geçen gün hatta ben ay sonunda 1 kez yapacağım demiştim ya o bunu söyleyince ayda 3 e karar verdim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?