- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
kizlar imzadan silip cizelge yerine yapistirdim gorunuyor mu simdi acaba bi bakar misiniz :26:
bunca zamandir ben herkes goruyor saniyordum meger kimse goremiyor muymus yani
afiyet olsun canım..
Tiramıisu harika bişi değilmi..bayılırım hele kahveyle birlikte inleyerek yiyorum resmen..
gerçekten güzeldi canım çayla yedim ben de hem çay hem kahve işini halletmiş oldum ama çok az yedim tutabildim kendimi zor da olsa
Haaaah şöyle. Şimdi görünüyor işte :) Yena çözdü işi :) Pek de güzelmiş çizelgen...kizlar imzadan silip cizelge yerine yapistirdim gorunuyor mu simdi acaba bi bakar misiniz :26:
bunca zamandir ben herkes goruyor saniyordum meger kimse goremiyor muymus yani
Aynen bende sinir olurum..haksızlık olarak görürüm.:)
birde şu var nasılda vazgeçilmeziz diye düşünüp teselli edelim kendimizi en iyisi..:))
Bugün oruç tuttum nasıl canım tatlı istedi
akşam kurabiye yaptım bende çayla yedim.:)
gerçekten güzeldi canım çayla yedim ben de hem çay hem kahve işini halletmiş oldum ama çok az yedim tutabildim kendimi zor da olsa
malesef canim ama ben her haliyle yinede cok seviyorum memleketimievet karaelmasda okudum hiç sevmedim zong o kadar güzel birt şehiri ne yazıkki hiç değerlendirememişler
İlknur,
hoşgeldin nasılsın.?
Bugün oruç tuttum nasıl canım tatlı istedi
akşam kurabiye yaptım bende çayla yedim.:)[/QUOTE
iyi olmaya calisiyoruum yenacim biraz hastayim cok tesekkürlersen nasilsin??? Bu arada Allah orucunu kabul etsin nasipse pazartesi bende tutmak istiyorum
Akıl erdiremedim, teknik bir açıklaması var herhalde :) Daha önce uğradığı ve tecrübeli olduğu aklımda kaldığı için çizelge olmadığına şaşırmıştım, biraz da ondan önermiştim :) Varmış zaten ama görünürken adam seçiyor bu çizelge baksanaŞaka bir yana topik hareketlendi değil mi bu günlerde, yeni gelen arkadaşlarımız, azimle ilerleyenler... grubumuz büyüdükçe biz küçülürüz (beden olarak tabii) inşallah :)
Benim bızdık gecenin bu saatinde elinde oyunca fil oyun istiyor yaaa.
Bayılacağım, memeyi bıraktığımızdan beri alt üst uyku saatleri.( Bir de şuna sinir oluyorum ben: Eşim yorgun olduğundan güzeeelce yatıp uyuyor dilediği saatte. Kızımın zaten kurulu düzeni var, oğlanı beklemek daima bana düşüyor. Benim yorgun olup erken yatıp uyumak gibi bir opsiyonum olamaz! Hastayken bile eşim "hadi sen yat ben ilgileneyim" diyor, oğlan ikide birde gelip "ya anne uğumasanaaa" diye dürtüp uyandırıyor beni.
Pandispanyasını evde yapınca diğer pastalara göre, daha masum bir tatlı aslında tiramisu. Kekinde zerre yağ yok, un az, kabartma tozu yok, şekerini de az koysak dilim başına düşen kalori -pasta tipi diğer yiyeceklere göre- epey azdır sanırım :)
**Asumancığım başka bir sefer için fesleğen, ıspanak, domates, beyaz peynir ve çok az sarımsakla hazırlanan bir poğaça öneririm sana. Nasıl nefis anlatamam. Ya da fesleğen çok sevdiğim için bana öyle geliyor...
Bir haftadan fazladır her gece saat 3lere kadar oturan ben bugün kendimi izinli ilan etmeye kalkıştım ama kimse duymadı
Sabahtan akşama kadar yine mercimek benim gözetimimdeydi ve en sonunda babaya havale edeyim dedim. Bugün hesapta düğüne gidecektik yok dedi babam öyleyken gitmem inadı tuttu sonradanda böbreklerim ağrıyor dedi sırf cadıyı kakalamim diye.
Sonra başım ağrıyor al şunu başımdan dedi yine bana kaldı mercimekKoltuk üzerinde yavaş yavaş yayılmaya başladı ve son manzara koltukta boylu boyunca uzanmış bir eş, halı üzerine keyif yapan büyük kızım, laptobta sizlere yazmaya çalışan bir ben ve yazdıklarımı koltuğa çıkıp bir anda silmeyi becerip tekrar kaçan bir mercimek bırak kovalayıncada anında koltuktan inip kaçıyor fırlama arada gidip babasını öpüyor masa ve sandalyelere çıkmaya çalıştıkca yerimden fırlayıp yakalıyorum onu.
Uykudan da vazgeçtim şöyle bir günümü kendime ayırabilsem şöyle sakin doğayla iç içe bir yerde teknolojiden uzak sadece kitap okumak yada doğayı dinlemek isterdim ama hayalllllllllne zaman bu hayalimden bahsetsem eşim git ama çocukları unutma der
Umuttt'çum hep unutuyorum söylemeyi senin ekmek tarifinden yaptım ben..
Nasıl nefis bişey yarebbim..
Yuvarlak bir kapta mayaladım o şekil fırınladım trabzon ekmeği gibi oldu..
ben evleneli 5. seneye girdim ilk yıllar eşimle hep kavga ettim işin gücün uyuya kalmak başka bildiğin bişey yok geçiyosun fosur fosur uyuyorsun. abartmıyorum öyle ki kavgalar büyüdü ayrılma noktasına kadar gittik diyebilirim. sonra ben şunu gördüm bütün erkekler aslında aynıymış hepsi klasik koltuk üstünde uyuya kalan tipik türk erkeği uyumak onların damarlarında var demekki :))) şuan benim eşimde arkamda koltuk üstünde fosur fosur uyuyo
demek doğru biliyormuşum :) bizim komşulardan ses seda yok sözde geçen sene çok güzel kutlamışlar bu senede aynı performansı beklediğimi geçen hafta güne gittiğimde belirttim inşallah gösterirler yine :))) hergün biri yapsa oooooo aylarca yeter :) ama ben kapıyı açmayacağım dayanamam sonra :)))herkese merhaba hafta sonumuz güzel geçsin az kaçamaklı geçsin inşallah
özlemcim sen doğru biliyosun canım aşure günü 5 aralık bugün muharrem aynın 1i aşure de 10.günü oluyor ama bizim hamarat komşu dün yapmış getirmiş
muharrem ayı boyunca yapılıyor genelde
benimkiler hala grevde o kadarda sebze tüketiyorum sözde ve su hani nerde tembeller ya .......Anammmm bir bakayım kimler var dedim ama yine in cin top oynuyor
Geçen gece ettiğim cırcır duası gecikmeli de olsa bugün kabul olduaz camları açıp evi havalandırayım dedim alt tarafı bir saat açık kaldı camlar anında ayaklarımdan üşüttüm :122: ama nasıl bir denyoluksa benimkisi seviniyorum çünkü azda olsa bağırsaklar çalıştıda sıkıntım azaldı
Ben iyisimi çarşambadan dua edeyim cuma sabahına kadar ancak kabul olur
Hay Allahım yaa bir yandan yazıp bir yandan kendine gülen bir başkası yoktur herhalde
canım ya olur bazen böyle suçlama yine kendini, melekotu var bir arkadaşım hiç uyuyamazdı onun iyi geldiğini söylemişti birde hangi firma unuttum gece çayı var onu dene istersen......Ben bu gün çok keyifsizim çok tembelim kendimi boğasım var o derece gıcığım kendime de.Sanırım dünkü kaçamakların ahı tuttu.Arkadaşım aradı seni Beykoz korusuna götüriyim sinemaya götüriyim filan dedi canım istemiyor kızda yarım saat süre sana düşün ben seni ararım dedi.Yarım saat oldu ben kalkalı bütün gün uyumak istedim kalkıp bir işin ucundan tutmak gelmedi.Güya ben bugün anneme gitcektim kuaföre gitcektim bir sürü işim vardı sabah yine eşim bırakmak için uyandırınca su koyverdim tam rezilim ben ya rezil! Offffff gidiyim bari bir şeyler yiyim de kendime geliyim.Bu hafta düzeltcem şu uyku saatlerimi de yeter artık yarasa gibi güneşi görmeden yaşıyorum neredeyse.
sen hariaksın ya muhteşemsin....Merak etme Güzelim ben o işi çoktannnnnnnn hallettimbu haftaki kilo bildirimlerinde herkesin önceki hafta olan kilosuda yazdığı için direk excellde bir liste oluşturdum ve herkesin geçen haftaki kilolarını ekledim bile
Her hafta kilo bildirimi oldukca bende kopya çekerek değişiklikleri takip ediceğim ve yılbaşı günü en geç öğlenden sonra 6 haftalık Farklarında ekli olduğu listeyi yayınlarım :122:
Hatta eşim bile dur bari bir işi yapıyorsan düzgün yap deyip ucundan eccük yardım bile etti
rüyanda ye tabi affetme :)))bundan sonra ruyaysa saldıracagım hıç kacarı yok sımdı onumuzde dogum gunum var pasta yıyemeyecegıme gore ruyamda 1 koca pastayı yerım ohhhh gel keyfım gellll:125::125:
saka bı yana hıc bır dogum gunumde soyle keyıfle doya doya dogum gunu pastası yıyemedım ne yazıkkıhep rejımdeydım hep artık allahım ıyısallah bu son rejımdekı dogum gunum olsun su kılolarımdan kurtulup bende normal ınsanlar gıbı dogum gunumde pasta yemek ve bu bana kılo aldırırmı dıye dusunmek ıstemıyorum cunku gelecek dogum gunumde 38 beden olup ıstedıgımı asırıya kacmadan yıyıp ıstedıgımı gıymek ıstıyorummmmmmmm:84::84::84:
etı ıstedıgın gıbı yap ama domates sogan yasak salcada
ıyısallah tekrar kazanırsın canım ıradenı benımde oyleydı hayır dıyemıyordum o yuzden karbon rejımıne basladım 2 hafta proteyınden baskası yasak ve 6 kılo verdırıyor haftaya 81 olmam lazım ıyısallahhhhhh
yersem anında alıyorum yaza kadar halletmem lazım bu kılo ısını artık sıkılıyorum 3 ayda bır ısyan edıyor ınsılun dırencım portluyor tatlıya saldırıyorum sımdı basladım tekrar bakalım 3 ayda ne kadar verırsem kar kardır bugun teyzemı gormeye gıttım bayadır gorusmuyorduk 1 ay oldu heralde bana cook zayıflamıs guzellesmıssın dedı cok sevındım tabı benı uzun zamandır gormeyenler daha fazla farkedıyor kılolarımı ıyısallah bıda 70 kıloyken gıtmek ıstıyorum yanına sasırsın ıstıyorum
canımmmmm benıde alırmısın ben 84 ıle basladım bakalım 78 olabılecekmıyım yenı yıla kadar bende varım bende varım benıde unutmaaa
canım ya cok uzuldum hıç turk marketı felan yokmu senı ıse alsa yada turkıyeye gelemezmısınız burda almazlar cocuklarınızı
sen çok cici bir annesin kızında muhakkak farkındadır ama yaşadıklarıda kolay değil ,bizlerde sürekli değişen müfredata ayak uydurmaya çalışrken yıpratıyoruz kendimizi çocuklar ne yapsın... rabbim hepsine zihin açıklığı versin ,söylediklerin çok doğru 1 gecede helak olacağına disiplinli bir çalışma onu daha da başarılı yapar ,kendine güvenmek çok güzel bir şey ama bazen bu güven malesef olumsuz sonuçlar doğuruyor ,kızının yanında senin gibi bir annesi varken o asla tökezlemez eminim ben.... inşallah başarılı olacak sen üzülme yenam ....Ahhh umutt okadar zorki bu yaşlar.. kızım 1998 haziran doğumlu 8.sınıf bu sene çok önemli iyi bir lise de okuması için disiplinli olmak zorunda..
aslında o daha çocuk ama sistem öyle bir hale getirdiki öğrencileri ve velileri yarış atı gibi olduk..Olduk diyorum anneler bir araya geldiğimizde çocukların notlarını planlarını konuşur olduk sistem sayesinde..
dolayısıyla çok yoruluyorlar..MEsela hafta içi ve haftasonu dersaneye gidiyor artı okul. ve daha 13 yaşında günah değilmi.?
Zaman zaman isyan ediyor hem o hem ben..
Yarın dersanede deneme sınavı var.. tüm hafta lay lay lom yaptı bugün nezle olmasına rağmen masadan kalkmadı harıl harıl yarına çalışıyor sınıf düşmemek için..
Üzülüyorum tabiii daha öncede olmuştu bunun yanlış olduğunu verim alması için yayması gerektiğini sadece bir günle olmayacağını söyledim yine..
İşte sebeb o..KEndisine çok güveniyor..Endişeleniyorum o konuda hayal kırıklığına uğrayacak diye..Çok başarılı sınıfında ama plan çok önemli başarının sürekliliğinde..
burnu gözleri kıpkırmızı şiş yazık, bakınca içim gidiyor.
bende erdim herhalde görüyorum derken son sayfada anladım ki herkes görmeye başlamış :)İlginç gerçekten..
ben görüyorum..
sağol canım bende bu ikiliye bayılırım her gün ver yerim ama karnıbaharı pek sevmem sırf onuda ayrı bir yararı vardır diye yerim :)))Hoşgeldin, ben ıspanağıda pırasayıda çok severim..
Kış sebzelerini çok severim kısacası.:)
afiyet olsun..
gezdim tozdum bugün öğleden sonra avmye gittik arkadaşalrı gördük illa gelin deyince akşam gittik... cumaya nasipse vereceğim bayağı bir kilo ,şişlik artık ne varsa :)A.Selam canım hoşgeldin... gözlerim yollarda kaldı bende diyordum kesin gelirdi bu saate kadar ne oldu diye
Olsun be güzelim nasılsa cumaya daha çok var fark olsa bile kesin verirsin sen.
Okadarcıktan birşey olmaz bence.
Hadi bakalım umarım bir hafta sonra güzel sonuçlar alırız senden
Ya aslında bende istiyorum ama doktorum bana patatesi yasaklamıştınasıl olucak o iş o zaman sonra iyice patates yiye yiye bir günde patatese dönmim zaten barsaklarla bu ara zıtlaşıyorum onlarda söz dinlemiyor
küçük kızımla tiramisu yaptık hazır pasta kekinden ben de yedim minnak bir parça güzeldi bir dahakine kekini de yaparım inşallah
bugünkü kaçamağım da bu oldu başka da yaramazlık yapmadım bugünü iyi atlattım sayılır yarını da atlatırsam hafta içinde daha sorunsuz giderim bişey çıkmazsa
ben de çizelge görmüyorum yeni gelen arkadaşta füsunun arkadaşı olan hani
yeni gelen epey arkadaş olmuş bugün hepsi de hoşgelmişler
Ellerine sağlık canım. Eminim nefis olmuştur, bazen ben de kapta mayalıyorum ama %90 elle şekil verip öyle pişiriyorum. Bir de şimdi Karahan marka bir un buldum, taş değirmende öğütülen tam buğday unu, organik standında satılıyor, fiyatı da makul, onunla yaptığım ekmekler gerçekten köy ekmeği doygunluğunda oluyor. Bir dilimi nasıl tok tutuyor :)
Benim eşimde koltukta tv. izleyerek uyumayı çok sever..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?