Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

merhaba meryem aramıza hoşgeldin ,inşallah kalıcı olursun. kendini anlatsana biraz yakından tanıyalım. kaç kilosun, kaç yaşındasın vb?

merhaba ilbatum kalıcı olacagım tabikii..niyetim bu:)) bugün diyetisyene de başladım 26yyasndayım ve sıkı dur 119 kiloyum. sence gidermi bu kilolarrrr

hoşgeldin meryem inşallah kalıcı olup hedefine sağlıkla ulaşırsın

teşekkür ederm arkadaşım tam 119 kiloyum ilk burada yazdım eşime bile söyleyemedm,kendisi 100 varmısın diyo

ben nerdeyse 1 yıldır tartılmamısım ve sok oldum diyetisyende kadın neler neler anlattı benm aklım kıloda.. geçen yaz 90lardaydım şimdi ama... ağlamak istiyorum

sana maaşllah diyorum ne güzel ç.zelgen var kaç ayda verdin? ve de kaç yasındasın?benden çok tecrübelisindir bir kaç temel bilgi verirmisin?

selam hanimlar,

benim pc tuhaf sayfalar gec aciliyor bu yuzden gecmisi okuyamadim
bugun daha önce de yazdigim gibi almanlarla yaprak sardik mercimekli köfte melemen ve tavuk gögsu yaptik
hele melemene lecker lezzetli diye diye yediler ama cok yoruldum ne kadar kalabalik olsa da otuz kisilik yemegi yönetmek
cok zormus atlattim neyse
hala cocuklarimi göremedim ja daki kadin cins keyfi yetmedi randevu veremedi hala igrenc bir durum
kendi dogurduklarimi görebilmek icin hanimefendinin iznine tabiyim
bugun bir hasta geldi defalarca intihara kalkistigi halde cocugunu almamislar bunlar bana niye takti bu kadar anlamiyorum
is merkezinden de gecici bir is bulmuslar bana 4 aylik gunde 6 saat buro yonetimi bende kendimi tam 8 hafta Turkiyeye hazirliyodum
simdi kabul etmesem de diycek adam is is diye kafayi yedin sana is buldum nere gidiyosun diye
ya bu hayat niye bu kadar zor :2:

aynı şoku hepimiz yaşadık canım
ben de mart ayında yaşadım o zamandan beri de uğraşıyorum asıl kiloyu ilk 4 5 ayda verdim son 5 ayda nacak 10 kilo verebildim hele son 1 aydır nerdeyse hiç veremedim yaşım 37
bizim topikçe genel kuralımız sağlıklı beslen ve haftada 3 gün de olsa spor yap
bunları yapınca vermen için bir engelin yoksa veriyosun

dilek seni okudukça sadece ooofff oofff diyorum canım
neyseki yemek maceran başarılı geçmiş atlatmışın yüzünün akıyla
sana sabır diliyorum canım

teşekkür ederm ve de maaşallah sana benmde hedefim 15 hazirana kadar 85 kilo olmak...
ayda 5 kg gibi bir rakama denk geliyor,uçuk bir hedef değil dimi?
1 de bende çizelge istiyorum ama baktım çok karışık geldi,sen nasıl yaptın bana anlatabilirmisin?

süper erişmişsinn valla azimli arkadaşım

yena barışa çok geçmiş olsun inşallah iyi haberler getirirsin dr dan
1 aydır benim kızda hasta ilk defa duyduğum bi hastalığa yakaldı KURUP hastalığıymış şimdi iyi allaha şükür boğulup gidiyodu çocuk kendimi bi toparlayıp diyete başlayamadım allahın izniyle cuma listedeyim inşallah gidecek kilolarrr
merhaba ilbatum kalıcı olacagım tabikii..niyetim bu:)) bugün diyetisyene de başladım 26yyasndayım ve sıkı dur 119 kiloyum. sence gidermi bu kilolarrrr
gider inşallah bu topikten ayrılmazsan gider acayip motivasyon var

aslında ayda 5 kilo mantıklı ve de sağlıklı bir hedef canım
ilk aylarda çok daha fazla bile verebilirsin aslında inşallah başrılı olursun diyetisyene de gidiyormuşun zaten
çizelge aslında kolay ama nasıl anlatsam bilemedim ben
arkadaşlardan liink veren olur sana canım ben bilmiyorum nasıl verileceğini linkin

gider inşallah bu topikten ayrılmazsan gider acayip motivasyon var [/QUOTE]

teşekkür ederm nursena inş gider,ayrılmam artık sizlerden:)

ama ben nasıl çizelge yapacagım asumanzeynep link verir arkadaşlar demiş...kim verebilir acaba. ben beceremedim bu işi

ama ben nasıl çizelge yapacagım asumanzeynep link verir arkadaşlar demiş...kim verebilir acaba. ben beceremedim bu işi[/QUOTE]

hoş geldin aramıza ben elimden geldigince sana çizelge için yardım ederim ben çok çekmiştim zamanında

KEÇİ SÜTÜ, ANNE SÜTÜ GİBİ

Yazan: admin 15 Aralık 2008
Kategori: HABERLER

Yorum yapın

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Coşkun, yeni doğan bebeklerin anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı bazın besin elementlerini keçi sütünden alabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, keçi sütünün protein benzerliği açısından anne sütüne yakın olduğunu belirterek keçi sütünde alerji yapan proteinlerin oranının düşük ya da sıfıra yakın olduğunu bildirdi.Yeni doğan bir bebeğin doğum ağırlığının iki katına çıkabilmesi 180 gün geçmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, ”Bu süre keçilerde 19 gündür. Çünkü anne sütünde yüzde 1,6 protein olduğu halde keçi sütünde bu oran 4,3′tür” dedi.

Keçi sütünün yağ kürecik çapının, inek sütüne göre oldukça düşük olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

”Yağ kürecik çapı keçi sütünde 1 mikronsa inek sütünde 17-18 mikrondur, insan midesinde daha yumuşak pıhtı yapar. Bu açıdan, çocuklar ve midesi zayıf veya hassas olanlar için daha uygundur, sindirilmesi kolaydır. Keçi sütünde alerji riski daha düşüktür. Bu nedenle keçi sütü, inek sütüne göre anne sütüne daha yakındır. Keçi sütündeki yağ, inek sütündeki gibi topaklanıp üstte birikmez. Bu da sindirimi, absorbsiyonu kolaylaştırmaktadır. Keçi sütü doğal homojenizedir.”

KALSİYUM ORANI ANNE SÜTÜNDEN 4 KAT FAZLA

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ”100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı” diye konuştu.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ”Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir” dedi.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ VE KANSIZLIK RİSKİ

Her türün sütünün, kendi yavrusu için en uygun ve mükemmel süt olduğunu ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:

”Hiç bir şey anne sütünün yerini tutamaz. Sadece, keçi sütünün bazı özellikleri anne sütünden iyi. Ancak hiç bir gıda başlı başına her derde deva değildir. Keçi sütünün de eksik yönleri vardır. Folik asit bakımından eksiktir. Bu bir vitamindir eksik alınırsa, gelişim bozukluğu ortaya çıkar. Ayrıca vitamin D açısından da geridedir.

Bu, yegane bir besin değildir. Bebek, sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar. Demir, bakır, folik asit ve vitamin B12 eksikliği kansızlığa sebep olabilmektedir.”

yenacım çok geçmiş olsun oglun inşallah daha iyidir .dr dogru söylemiş benim ikizlerde hep hastanelerde hava verilerek büyüdüler .ama şimdi maşallahları var .artık antibiyotikte vermiyorum .bademcikleri agrıdıgında hemen limonu kesip 2 kaşık içiriyorum ama hiç ardından su vermem 2 kez tekrarlarım hiç birşeyleri kalmaz

Selam kızlar ben geldimmmmmmmmmmmm :122: :122: :122:

Bugün çok azda olsa tuz ve şekeri hayatıma tekrar dahil edince çok çok iyi oldum daş gibiyim daşşşş
Gündüz biraz ev işi yaptıktan sonra öğlenden akşama kadar dikiş diktim evde hiç kullanmadığım bir çarşaftan 4 tane yastık kılıfı diktim kendime makineyide çıkarmak zor geldi deymez onun için dedim elimde yaptım makine dikişini özlemişim birşeyler dikmeyi iyi geldi.
Eşim dün nasıl korktuysa sabahtan akşama kadar defalarca aradı arada bir fenalaşmak lazım ilgini çekmek için dedim de eşşek seni ödümü kopardın gece dedi
Rabbim kimseye hastalık yaşatmasın

Sağ ol ablacığım çok iyiyim şükür. Ben zaten şok diyet yapmıyorum ki ablacığım İlbatumla karıştırdın galiba ben sadece yapmayı aklımın ucundan geçirmiştim ama henüz teşebbüs etmedim
Aşırı herşeyden kısmam yaramadı bana. Diyetisyen şeker, tuz ve undan uzak dur demişti ama ben yanlış anlayıp tamamen uzak durdum bugün çok az da olsa tükettim şeker ve tuz şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım bu saate kadar.

Aboooowwww kız sen bu gazla yılbaşına kadar az zorlasan 10 kilo bile verirsin
Valla bence motivasyonun senin tavan yapmıştır bu sonuçla. Artık haftanın birincisi belli ikincisi kim diyecek kıvama gelmişsin
Süpersin valla okadar patatese katlandıktan sonra hak ettin tacı.
İnşallah böyle devam edip hedefine sağlıkla ulaşırsın

Yenacığım çooooook geçmiş olsun. Rabbim sana sabır versin şimdi cumartesi olmak bilmez senin için ama ben inanıyorum inşallah kötü bir durum olmayacak ve oğlun en kısa zamanda iyice sağlığına kavuşacak.
Tüm dualarımız seninle...Aklına güzel şeyler getirki güzel şeyler olsun
Bizide haberdar et canım güzel haberlerini bekliyoruz

kimsecikler yok bende gidip yemegimi yapiyim bari bugün orucumun 3. günü ama Allahtan cozutmuyorum dün aksamda gelemedim orucumu actiktan sonra bi bas agrisi geldi koltukta sizmisim resmen neyse aksam umarim gelirim öptüm sizi

Geçmiş olsun canım inşallah bu akşam böyle bir durum olmaz tekrar Şimdiden Allah orucunu kabul etsin canım.

Aramıza hoşgeldin canım İnşallah sende hedefine bizimle elbirliği yaparak ulaşırsın. Merak etme canım burada senden daha kilolu olupta inanılmaz yol kat edenelerde var eminim sende en kısa zamanda vermeye başlayacaksındır yeterki kendini kasma streste kilo vermeni engeller o yüzden stres yok kilo vermek var :122:

Canım sabret eminim eninde sonunda evlatlarına kavuşacaksın. Bence sana buldukları işi kabul etmen hem onlar için çok güzel bir izlenim yaratır hemde kendini oyalamış olur az da olsa biraz para kazanmış olursun.
Tamam tatil tabiki herkesin tercihi olur ama inan yarın öbür gün mahkeme olduğunda senin türkiyeye gelmiş olman bile çocuklarını umursamayan anne izlenimi verirdi hani gitti tatil yaptı çocuklarını umursamadı gibilerinden.
Diyorum sana bence sen eşini kafaya almaya bak arada da olsa dışarda parka falan çıktıklarında sana haber verir orada da olsa bir yarım saat çocuklarını görürsün. Yarın öbür gün senin '' kuma'' sıkılınca zaten eşini ikna edecektir çocukları geri vermek için sonuçta ne kadar çocukları seven biri de olsa öz evladı gibi olmaz.
Sabret ve verdikleri işe girki onların gözünde kendini toplamaya çalışan azimli ve fedakar bir anne olduğunu anlasınlar
Allah yardımcın olsun... Dualarımız seninle ...

inşallah kalıcı olursun canım. gider tabi aramızda o kilolardan kurtulanlar var hem yaşında genç çok daha çabuk verebilirsin canım.
bırak söyleme eşine 100e inince söylersin :))) neden bu kadar kilo aldın doğum falan mı yaptın?
ohh ne güzel atlamışsın ben bile derdine düşmüştüm 30 kişi nasıl olur diye :)
işini bulmuşsun madem bırakma başla en azından çocuklarının ihtiyaçlarını giderirsin
allah sana kolaylık versin sabır versin ya çocuklarını görememek çok acı...
bende ayda 5i hedefledim buraya başladığımda bende 99 kiloydum şimdi 81i gördüm ağustos 10-11 falandı yavaştı o zamnalar emzirdiğim için ama emmeyi bırakınca asıldım yoksa emzirirken hedefim 2 kiloydu şimdi aynı senin gibi 5 kilo ayda...
hem sağlıklı hemde mantıklı bence kim ne dersin....

ama ben nasıl çizelge yapacagım asumanzeynep link verir arkadaşlar demiş...kim verebilir acaba. ben beceremedim bu işi[/QUOTE]

yeni kan olursun sende bize çok iyi olur gaza geliriz iyice.... çizelge için link vermeyi bilmiyorum ama kkda resimlerle anlatım var...

demek daşşş gibisin ha vay hatuna bak sen :)
dikiş dikmek çok güzel bir şey hep özenmişimdir ama beceremiyorum allahtan yapamıyorum yoksa hergün birşeyler dikerdim...
kocişin korkmuş demekki ne yapsın adamcağız ...
kız bu diyeti tak ben mi yapyorum meliste yapıyor hep benim adımı veriyorsun allah allah ya :)
sen tuzu ve şekeri azalt birden kesilir mi ya ...
yok canım ya bu diyet yöntemiyle zorlayamam malesef bu ne ya işkence gibi ben yine herşeyden az yemeye devam edeceğim ve 6dan sonra keseceğim en güzeli... motivasyonum artsın diye yaptım bayram beni mahvetti çünkü ...
haftanın 1.si ben olur muyum bilmiyorum ben 2300 melis 3000 gram vermiş ona ulaşırda geçersem belki ...
ayyy bana belli bir süre patates deme ne olur :))
inşallah canım inşallah hepimiz veririz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…