kızlar her açıdan zor günler geçiriyorum nete de adapte olamıyorum malesef 2 gün izinliydim ztn dün başladım işe
geçmişe bakamadım çok yeni gelenler hoşgeldiler
hasta olanlar şifa bulsun inş
kızlar her açıdan zor günler geçiriyorum nete de adapte olamıyorum malesef 2 gün izinliydim ztn dün başladım işe
hos geldin aramiza insallah hedefledigin kiloya ulasirsin saglikli bisekildebu ilk mesajım ve artık hep burdayım. ismim meryem beni de aranıza alırmısınızzz
Tesekkur ederim canim bilgi için ellerine saglikKEÇİ SÜTÜ, ANNE SÜTÜ GİBİ
Yazan: admin 15 Aralık 2008
Kategori: HABERLER
Yorum yapın
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Coşkun, yeni doğan bebeklerin anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı bazın besin elementlerini keçi sütünden alabileceğini söyledi.
Prof. Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, keçi sütünün protein benzerliği açısından anne sütüne yakın olduğunu belirterek keçi sütünde alerji yapan proteinlerin oranının düşük ya da sıfıra yakın olduğunu bildirdi.Yeni doğan bir bebeğin doğum ağırlığının iki katına çıkabilmesi 180 gün geçmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, ”Bu süre keçilerde 19 gündür. Çünkü anne sütünde yüzde 1,6 protein olduğu halde keçi sütünde bu oran 4,3′tür” dedi.
Keçi sütünün yağ kürecik çapının, inek sütüne göre oldukça düşük olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
”Yağ kürecik çapı keçi sütünde 1 mikronsa inek sütünde 17-18 mikrondur, insan midesinde daha yumuşak pıhtı yapar. Bu açıdan, çocuklar ve midesi zayıf veya hassas olanlar için daha uygundur, sindirilmesi kolaydır. Keçi sütünde alerji riski daha düşüktür. Bu nedenle keçi sütü, inek sütüne göre anne sütüne daha yakındır. Keçi sütündeki yağ, inek sütündeki gibi topaklanıp üstte birikmez. Bu da sindirimi, absorbsiyonu kolaylaştırmaktadır. Keçi sütü doğal homojenizedir.”
KALSİYUM ORANI ANNE SÜTÜNDEN 4 KAT FAZLA
Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ”100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı” diye konuştu.
Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ”Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir” dedi.
Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.
FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ VE KANSIZLIK RİSKİ
Her türün sütünün, kendi yavrusu için en uygun ve mükemmel süt olduğunu ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:
”Hiç bir şey anne sütünün yerini tutamaz. Sadece, keçi sütünün bazı özellikleri anne sütünden iyi. Ancak hiç bir gıda başlı başına her derde deva değildir. Keçi sütünün de eksik yönleri vardır. Folik asit bakımından eksiktir. Bu bir vitamindir eksik alınırsa, gelişim bozukluğu ortaya çıkar. Ayrıca vitamin D açısından da geridedir.
Bu, yegane bir besin değildir. Bebek, sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar. Demir, bakır, folik asit ve vitamin B12 eksikliği kansızlığa sebep olabilmektedir.”
ya ben ya ben beni sevmiyormusun?seviyorum seni ondandır
Boşver dediğin gibi o ancak tartıda uzun süre eksi göremeyince imdat çekiçi olarak bir kenarda beklesin yani o liste
Allahın izniyle biz yaza kadar çok güzel kilolar verip kaliteli hayatımıza kavuşacağız
geçmis olsun ablacim herseyin basi saglik daha onemlisi yokmidem bir kaç gündür iyi çok şükür kan tahlillerim iyi çıkmadı iltihaplı romatizmam vardı çok yukselmiş birde karaciğerde sorun görünüyor doktorum romatizma değerlerini düşürelimde bir karaciğer ultrasonu çekelim dedi...bütün bunların tuzu biberi birde özel hayatımda sorunlar var off ki offf....
hos geldin aramiza insallah hedefine ulasirsinMerhaba arkadaşlar
19 Kasım tarihinden bu yana diyetisyen kontrolunde diyet uyguluyorum ...
boyum 163 .19 Kasımda ilk diyetisyene gittiğimde tam 102.5 kg geldim .
26 Kasım da yani geçen hafta 99.4 kg geldim .Bir haftada taoplamda 3 kg verdim.
Bu cumartesi gene kontrolum var diyetisyenim harfiyen listeme uyarsam bu haftada 1.5 ile
2 kg arası vereceğimi söyledi...
Bugüne kadar bende tıbkı sizler gibi çoğu defa kendi başıma diyet yaptım kısa zamanda
hızlı kilo verip diyeti bırakmamla tekrar kiloları aldım. baktım olmadı uzman bir kişiden yardım almaya
karar verdim . Bu sefer amacım uzun vadede verip tekrar almamak ..
Diyetisyenim vereceğimi kiloları obezlik sınırına göre ayırıp hedefleri küçülttü..
Aslına bakarsanız kemik yapıma göre olmam gereken kiloya tam 40 kilo var...
ama diyetisyenim hedefleri bölmesi motivasyon açısından güzel oldu .İlk hedef 87 kg
yanı 15 kılo sımdıden 3 kılosu gıttı bıle eger bu haftada 2 kg verebılırsem gerıye 10 kg kalıyor.
Diyet listeme gelince aslında herkesin bildiği şeyler 90 kg uzerınde olan herkes az cok bılıyordur.
3 ana öğün 3 ara öğün sebze ızagara meyve agırlıklı gunde 3 lıtre su aksam yemegı en gec saat 7 de.
ayrıntılı listemi merak eden olursa seve seve paylaşabilirim .
inşallah bundan sonra her hafta kaç kg verdiğimi sizinle paylaşacagım. benim gibi 90 kg üzeri olan arkadaşlar varsa
motivasyona ihtiyacım olabilr sonunu getirmek açısından..
kolay gelsin canimMerhabalar hanımlar nasılsınız bir kaç gündür giremedim geçmişide okuyamadım herkes iyidir inşallah benim diet orta şekerli gidiyor ebru taşınıyor onun ev işiyle uğraşıyoruz baya bir yorulduk bu ara.
hos geldin aramiza insallah hedefledigin kiloya saglikli bisekilde ulasirsinbanada yardım lütfennnnnnn artık dayanamıorum kendimden soğudum benide alın benideeeeeeeeeeeeeee
canim uzulme bende biara 105 kilodaydim ve boyumda senden kisa 1.61gel blackbery gell.. her türlü yardıma hazırım canım... hayırr soğuma olmaz daha da sevmeliyiz kendimizi
benm kadar varmısınki acaba:18: yaş boy? hadi kendnden bahset[/QUO 1 70 civarı boyum kilo da 10368 dim bu kiloyu almadan önce stresten ve aburcuburdan hızlıca aldım ve alış o alış veremiorum aslında pskoljik biliorum destek istiorum sizlerle inş olur
onemli olan gerçekten istemek azmetmek istedikten sonra olmayacak bisey yok ALLAH in izniyle
insallah sende vericeksin yaza hepimiz çitir olucagiz 2012 bizim yilimiz olucak
yakalayamadin canim :103::103:ben bu sabah 72.800 olmusum toplam 4kilo bugun normale dondum yapmiyorum sabah pazara gittik geldik (filmide izledik)sporumuda yaptim ohhhhgünaydın fıstıklarrrrrr nasılsınız bakalım?
benim diyet gayet iyi gidiyor şimdilik bugünde -700 ü görerek ancak melisi yakalabildim :)))
çok sukur iyi gidiyor bugun bide leslie yaparsam tam olucak yarin için hazirim
çok mutluyum :119::119::119::119::119::119::119:
insallah onemli bisey degildir canim uzulme hersey hallolur RABBIM saglik sihhat versinkızlar her açıdan zor günler geçiriyorum nete de adapte olamıyorum malesef 2 gün izinliydim ztn dün başladım işe
ozledik seni çabuk don aramiza
YENA ablacim çok sevindim baris in iyi olmasina ALLAH im birdaha yasatmasin saglik sihhat versin yavruna (yavrularimiza)
Amiiiiiiinnnnnn
yenacım epey geç oldu kusura bakma ama geçmişe ancak bakabildim. geçmiş olsun canım acil şifalar. yardımcı olacağımız birşeyler olursa elimden geleni yaparım canım. tekrar geçmiş olsun.Merhaba hanımlar,
canım çok sıkkın dün sabahtan gece 12 ye kadar acildeydik..
Oğlum yine tıkandı hava verildi açılmadı dekort yapıldı biraz rahatladı gibi..çok üzgünüm sürekli ağlıyorum..
Sabahtan beri araştırma halindeyim..Dün ege acildeki hekim kesinlikle ihmal etmeyin solunum bölümünde takip edilmesi gerek dedi..
biiliyoruz ama öyle bir dolu ve gereksiz prosedürler varki..hem 5 yaşına kadar iyileşir panik yapmayın deniyor..
Geçen yıl alerji testinde positif çıkınca beklettiler bizi..Biraz daha büyüsün diye ama bu hava olayı beni kahrediyor.
Bugün eşimin şirket doktoru 9 eylül innumoloji-alerji bölümünde bir hocayı referans verdi cumartesi onunla görüşmek için araya tanıdık bulmaya çalışıyoruz bakalım..
Allahım inşallah astım değildir.
gidip gelip nefesini dinliyorum çaktırmadan.. oturamıyorum bile evin içinde dolaşıp duruyorum yüreğim ağzımda,kalbim elimde sanki.
alemsin ablacım yaa şu halimde beni güldürdün
Ben yaklaşık 105 kiloyum .Daha önce çok diyet yaptım başarılıda oldum 80 lere indim ama artık yapamıyorum starda başlayacak olan bıggest losser 'a başvurmuştum ön eleme için cumartesiye randevu verdiler .Eşim gitmemi çok istiyor yada öyle gösteriyor .Zaten yarışmada 3,5 ay süreceği için kafam karıştı tamam belki okadar kalmadan daha erken dönücem ama evli olmasam hiç düşünmezdim ne yapacağımı şaştım bende 50 beden yerine 38-40 giymek güzel olmak istiyorum kafam karışık lütfen fikir verin bana
valla benim okulum olmasa ben de girerdim o yarışmaya. bence katılın, eşinizden ayrı kalacaksınız ama o da destek veriyosa gidin derim. düşünsenize; hayatınızın 3-3,5 ayını eşinizden ayrı geçireceksiniz ama döndüğünüzde yepyeni bir hayata başlayacaksınız, daha mutlu olacaksınız, daha güzelleşeceksiniz. orda birçok insanla beraber diyet ve spor yapacağınız için daha motive olursunuz. elinizde fırsat varken bence kaçırmayın.
okadar zor bir kararki bu anlatılır gibi değil yani tabiki daha ön elemeyi geçmesi filan var ama işte bilemiyorum
şu dönemde inanılmaz zor bir dönemdeyiz inanın anneminde ameliyat olma olasılığı var off bilemiyorum
ama biryandanda bakıyorumda hep etrafım için yaşar oldum kendim için hiçbişey yapmıyorum ama hiiçç birşey
aysecim bende seni merak etmeye başlamıştım umarım en kısa zamanda düzelir üzme kendinikızlar her açıdan zor günler geçiriyorum nete de adapte olamıyorum malesef 2 gün izinliydim ztn dün başladım işe
aminnnn ablacımGünaydın güzeller...
Hepimiz için hayırlı bir gün olsun inşallah....
geçmiş olsun canım...inş. inş. bi şey çıkmaz ....sağlığın daha önemli canım sen oğluna lazımsın daha..beğenmeyen başka kapıya ..hayırlısı neyse o olsun canım.......
aynen öyle olacak canım sürünecek
illa öyle olur zaten bişey sanırlar kendilerini..illa süründürcen....
sağol canım teşekkür ederim akşam son sözümü mesajla bildirmiştim vatandaş tutuşmuşgeçmis olsun ablacim herseyin basi saglik daha onemlisi yok
birak arama sorma kiymetini anlasin sen daha degerlisinaçmayacağımı biliyor kendi arayamıyor ablasına yeğenine aratıyor
bende özledim sizleri vallayenacım epey geç oldu kusura bakma ama geçmişe ancak bakabildim. geçmiş olsun canım acil şifalar. yardımcı olacağımız birşeyler olursa elimden geleni yaparım canım. tekrar geçmiş olsun.
canım gözlerim aradı durdu seni valla. bugünde görmesem soracaktım nerelerdesin diye. gitmeden önce burayı epeyce salmıştım. yeni yeni topluyorum ortamı. gördüğüme sevindim valla.aslında hep burdaydım okuyup çıkıyordum moral bozukluğundan elim klavyeye gitmedi bir türlü
aysecim bende seni merak etmeye başlamıştım umarım en kısa zamanda düzelir üzme kendini
aminnnn ablacım
geçmiş olsun canım...inş. inş. bi şey çıkmaz ....sağlığın daha önemli canım sen oğluna lazımsın daha..beğenmeyen başka kapıya ..hayırlısı neyse o olsun canım.......
aynen öyle olacak canım sürünecek
sağol canım teşekkür ederim akşam son sözümü mesajla bildirmiştim vatandaş tutuşmuşaçmayacağımı biliyor kendi arayamıyor ablasına yeğenine aratıyor
bende özledim sizleri vallaaslında hep burdaydım okuyup çıkıyordum moral bozukluğundan elim klavyeye gitmedi bir türlü
anlıyorum. inş. tez zamanda güzel bir sonuca erdirirsiniz. ikili ilişkilere çok kimseyi dahil etmek iyi değil aslında ama enişte ediyor anlaşılan. hayırlısı olsun.
öyle mi çok üzüldüm geçmiş olsun... anlıyorum zor bir durumdasınız, hep ikilemde kalmışsınız. o zaman naçizane tavsiyem, bu topicten kopmayın, burdaki hanfendiler beraber çok güzel kilolar veriyorlar, ne yediklerini ne yaptıklarını yazıyorlar, 30, 40 kilo veren çok kişi var, eminim ki motive olup siz de zayıflama işine başlayacaksınızdır. bence kendiniz için bişeyler yapmanın tam zamanı. vazgeçmeyin lütfen, birçok kişi başarabiliyosa biz neden yapamayalım?
eşinde destek oluyormuş bence git....Ben yaklaşık 105 kiloyum .Daha önce çok diyet yaptım başarılıda oldum 80 lere indim ama artık yapamıyorum starda başlayacak olan bıggest losser 'a başvurmuştum ön eleme için cumartesiye randevu verdiler .Eşim gitmemi çok istiyor yada öyle gösteriyor .Zaten yarışmada 3,5 ay süreceği için kafam karıştı tamam belki okadar kalmadan daha erken dönücem ama evli olmasam hiç düşünmezdim ne yapacağımı şaştım bende 50 beden yerine 38-40 giymek güzel olmak istiyorum kafam karışık lütfen fikir verin bana
hos geldin aramiza insallah hedefledigin kiloya ulasirsin saglikli bisekilde
Tesekkur ederim canim bilgi için ellerine saglik
ya ben ya ben beni sevmiyormusun?
geçmis olsun ablacim herseyin basi saglik daha onemlisi yok
birak arama sorma kiymetini anlasin sen daha degerlisin
hos geldin aramiza insallah hedefine ulasirsin
kolay gelsin canim
hos geldin aramiza insallah hedefledigin kiloya saglikli bisekilde ulasirsin
canim uzulme bende biara 105 kilodaydim ve boyumda senden kisa 1.61
onemli olan gerçekten istemek azmetmek istedikten sonra olmayacak bisey yok ALLAH in izniyle
insallah sende vericeksin yaza hepimiz çitir olucagiz 2012 bizim yilimiz olucak
yakalayamadin canim :103::103:ben bu sabah 72.800 olmusum toplam 4kilo bugun normale dondum yapmiyorum sabah pazara gittik geldik (filmide izledik)sporumuda yaptim ohhhh
çok sukur iyi gidiyor bugun bide leslie yaparsam tam olucak yarin için hazirim
çok mutluyum :119::119::119::119::119::119::119:
insallah onemli bisey degildir canim uzulme hersey hallolur RABBIM saglik sihhat versin
ozledik seni çabuk don aramiza
YENA ablacim çok sevindim baris in iyi olmasina ALLAH im birdaha yasatmasin saglik sihhat versin yavruna (yavrularimiza)
Amiiiiiiinnnnnn
valla harikasın canım ya helalllll sana ben yarına bile yakalayamam seni desene sen 4 günde 4 kilo gitti o zaman ..... birinci sensinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :) ben spor yapmadım hiç belkide ondan az gidiyor
Merhaba arkadaşlar
19 Kasım tarihinden bu yana diyetisyen kontrolunde diyet uyguluyorum ...
boyum 163 .19 Kasımda ilk diyetisyene gittiğimde tam 102.5 kg geldim .
26 Kasım da yani geçen hafta 99.4 kg geldim .Bir haftada taoplamda 3 kg verdim.
Bu cumartesi gene kontrolum var diyetisyenim harfiyen listeme uyarsam bu haftada 1.5 ile
2 kg arası vereceğimi söyledi...
Bugüne kadar bende tıbkı sizler gibi çoğu defa kendi başıma diyet yaptım kısa zamanda
hızlı kilo verip diyeti bırakmamla tekrar kiloları aldım. baktım olmadı uzman bir kişiden yardım almaya
karar verdim . Bu sefer amacım uzun vadede verip tekrar almamak ..
Diyetisyenim vereceğimi kiloları obezlik sınırına göre ayırıp hedefleri küçülttü..
Aslına bakarsanız kemik yapıma göre olmam gereken kiloya tam 40 kilo var...
ama diyetisyenim hedefleri bölmesi motivasyon açısından güzel oldu .İlk hedef 87 kg
yanı 15 kılo sımdıden 3 kılosu gıttı bıle eger bu haftada 2 kg verebılırsem gerıye 10 kg kalıyor.
Diyet listeme gelince aslında herkesin bildiği şeyler 90 kg uzerınde olan herkes az cok bılıyordur.
3 ana öğün 3 ara öğün sebze ızagara meyve agırlıklı gunde 3 lıtre su aksam yemegı en gec saat 7 de.
ayrıntılı listemi merak eden olursa seve seve paylaşabilirim .
inşallah bundan sonra her hafta kaç kg verdiğimi sizinle paylaşacagım. benim gibi 90 kg üzeri olan arkadaşlar varsa
motivasyona ihtiyacım olabilr sonunu getirmek açısından..
banada yardım lütfennnnnnn artık dayanamıorum kendimden soğudum benide alın benideeeeeeeeeeeeeee[/QUOTE
Umutsuzluğa kapılma doğru adrese geldin bundan sonra zaten kesin eksilere doğru gidersin sende
günaydın fıstıklarrrrrr nasılsınız bakalım?
benim diyet gayet iyi gidiyor şimdilik bugünde -700 ü görerek ancak melisi yakalabildim :)))
fiyüv fittttttttttt
Harikasınız ikinizdeBirinci ve ikinci belli acaba 3.cülük taçını da ben alabilirmiyim
Canım umarım bir an önce herşey yoluna girer ve sende tam motive olduktan sonra aramıza dönersin
Öğlen aradım 2 kere ama herhalde numaram kayıtlı değildiMerak ettik seni topikçe :26:
Sorun her neyse inşallah bir an önce çözülür
Tüm dualarımız seninle Rabbim gönlünden ne geçiriyorsan sana en kısa zamanda nasip etsin .... Aminnnnn
Unutma seni burada dört gözle bekleyen ve çoooook seven bir sürü insan var
Kendine iyi bak
ya ben ya ben beni sevmiyormusun?
Olurmu canım buradaki herkesi çoooooook seviyorummmmmm
Hepiniz sanki ailemden birer parça oldunuz. Sanki senelerdir tanışıyormuşuz gibi. Bazen başkalarına açamadığım şeyleri bile sizlere anlatıp başınızı şişirsemde biliyorum ki sizde aynı hissediyorsunuz :122: :122: :122: :122:
Ben yaklaşık 105 kiloyum .Daha önce çok diyet yaptım başarılıda oldum 80 lere indim ama artık yapamıyorum starda başlayacak olan bıggest losser 'a başvurmuştum ön eleme için cumartesiye randevu verdiler .Eşim gitmemi çok istiyor yada öyle gösteriyor .Zaten yarışmada 3,5 ay süreceği için kafam karıştı tamam belki okadar kalmadan daha erken dönücem ama evli olmasam hiç düşünmezdim ne yapacağımı şaştım bende 50 beden yerine 38-40 giymek güzel olmak istiyorum kafam karışık lütfen fikir verin bana
O zaman sende doğru adrese geldinİnşallah hep birlikte hedeflerimize bir an önce kavuşuruz :122:
Motivasyon ve Destek burada fazlasıyla var
Amiiiiiiinnnnnn
Neyse ben hazırlanıp çıkıyorum birazdan artık bir iki saate kadar gelirim inşallahhhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?