- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
evet canım bende orda doğmadım ailem oralı annem babam samsunda yasıyorlar ben istanbuldayım eviliym çocugum yok henuz.yaşım 26.memnun oldum bendee
aah canım üzülme bende evlendim 9 ay evde oturdum 20 kilo almısım. Bende anlamdım.
ablacım geçmiş olsun
canımya ben daha beter oluyorum hafta sonunu zehir ettim adamacgıza oda alıştı artık bişedemiyor artık. Illa ağlarım bi fasıl kesn bi sebep bulurumda
ben seni hatırladım hoşgeldin.
ahh ablacım çok istiyordum orucunu tutmayı ama malum dün regl oldum.. çok üzüldüm ya allah herkesin ibadetlerini ve dualarını kabul etsin inşallah.
sen istanbuldaydın değilmi.nerde oturuyordun anadolu yakasındaysan beraber takılalım saolsun benım eşimde hiç sevmez gezmeyı hemen begenıp alayım ister...
sen istanbuldaydın değilmi.nerde oturuyordun anadolu yakasındaysan beraber takılalım saolsun benım eşimde hiç sevmez gezmeyı hemen begenıp alayım ister...
canım allah kolaylık versin zor bende muş'ta kaldım 5 yıl 2 yılı malazgirt'te geçtibingöldeyizz kötü bi ilçesinde hemde((((
canım ya ne güzel çok sevindim annenden izin kopardın heralde
evet canım bende orda doğmadım ailem oralı annem babam samsunda yasıyorlar ben istanbuldayım eviliym çocugum yok henuz.yaşım 26.memnun oldum bendee
aah canım üzülme bende evlendim 9 ay evde oturdum 20 kilo almısım. Bende anlamdım.
ablacım geçmiş olsun
canımya ben daha beter oluyorum hafta sonunu zehir ettim adamacgıza oda alıştı artık bişedemiyor artık. Illa ağlarım bi fasıl kesn bi sebep bulurumda
ben seni hatırladım hoşgeldin.
ahh ablacım çok istiyordum orucunu tutmayı ama malum dün regl oldum.. çok üzüldüm ya allah herkesin ibadetlerini ve dualarını kabul etsin inşallah.
aşure ile ilgili bilgileri 70 79 topiğinde bir arkadaş paylaşmış benim de hoşuma gitti sizlere de ileteyim dedim
kdr arkadaş sağolsun güzel bilgiler için
canım allah kolaylık versin zor bende muş'ta kaldım 5 yıl 2 yılı malazgirt'te geçtikötü deyince aklıma genç ilçesi geliyor nedense daha kötüsü var mı?
aaa o fasıl ağlamalar bendede vardı nedense bebek olunca kesildi :) çok sinirlenirsem ancak o zaman oluyor.....
Arkadaşlar benim en son topiğe girdiğim sıralar Yena kilo verenler listesini,dalokaysmom da spor listesini tutuyordu.Spor yapabilir miyim bilemiyorum ama kilo verenler listesine dahil olmak istiyorum.Bi değişiklik oldu mu yoksa aynı arkadaşlar mı devam ediyor listelemeye?
yst 34
yazdıklarını okurken bi tuhaf oldum. bu sene bana ne bahar geldi nede yaz.
benim 3 arkadaşım var biri şehir dışında asosyalim anlıycağın.ama elimde değil istiyorum ki düzgün insan olsun hayatıma girenler
yalaka yalancı riyakar insanlardan hiç hoşlanmam
böylelerinin faydasından çok zararı dokunur yanlışmıyım ?
tomurcuk hoşgeldin
inşallah diyetisyenle buluşman iyi geçer.verim alırsın.
canım tabiki büyüklerimize sonsuna kadar yardımcı oluruz ama çalışan ınsanın kendıne vaktı kalmıyor senin birde bebişin var... hadi sıkma canını.gröüşmek üzre
özlemcim sen 79 görmüşsün ya hemen al çantayı hemennnnçizmeyide haftaya alırsın canım ne olcak
Sözlüm aşkımmm Onur bugün 3 ay oldu. 3 aydır beraberiz kendi aramızda yüzük taktık evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse
Nasıl tanıştığımızıda anlatayımeksik kalmasın Geçen senenin başlarında çalıştığım bir mağazada mağaza müdür yardımcısı vardı arkadaşım Filiz,ben muhasebeye bakıyordum. İstanbuldan mağaza görsel sorumlusu geliyordu ayda 1 mağazaya adı Emre. Emre Filize aşık olmuş o dönemlerde filiz bana anlatıyordu öyle böyle falan diye Bende filize görüş konuş dedim bir bakıma ben yaptım aralarını 3 ay içinde sözlendiler 1 sene içinde evlendiler.
Benim aşkım Onur'da Emre'nin kankası. Filiz nişanlandığı dönemden beri seni Onur'la tanıştırıcam deyip duruyordu ama nasip olmamıştı. Düğüne gelir düğünde tanışırsınız demişti düğüne de gelemedi Onur işlerinden dolayı. Sonuç olarak 3 ay önce Facebooktan bir merhaba msjıyla tanıştık. 3 ay içinde 2 kere geldi yanıma yılbaşında da ben istanbula gideceğim inşallahhh tabi annemden izin koparabilirsem :18: . Hayatımda gördüğüm en iyi niyetli insanbirbirimizin ruh ikizi olduğumuzu düşünüyoruz. Bildiğin tencere-kapak gibiyiz. Şimdilik çoooook mutluyuz Maşallah... Ben Artvin-Arhaviliyim , O Rize-Pazarlı ... 2-3 ilçe var aramızda o da benim gibi tombik yakışıyoruz da maşallah. Allah isteyen herkesi bu kadar mutlu etsin inşallah bizim mutluluğumuzu da daim eder inşallah.
Ayşecim günaydın..
nasıl oldun canım..
İnşallah yoluna girmiştir bir çok şey..
canım çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın insanın böyle bi şey başına gelince donup kalacakmış gibi hissediyo ama sen doğru anda doğru müdahaleyi yapmışsın
tebrikler bahar isimleriniz de pek uyumlu maşallah
hadi bakalım pek bi şey kalmamış kıştı bahardı derken gelir temmuz sıcağı
senin için de güzel bir hafta olsun ayşecim
Muharremin Onuncu gününe Aşure Günü denir.( 05 aralık pazartesi,bugün)
1- Aşure günü oruç tutmak sünnettir.
2- Sıla-i rahim yapmalı. ı.
3- İlim öğrenmeli!
4- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir.
5- Çok selam vermeli.
6- Çoluk çocuğunu sevindirmeli!
7- Gusletmeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu. (Şir'a)
8 - O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.
9- Dua Okunmalı,
10- Namaz Kılınmalı
ÖNEMLİ OLAYLARI:
1.Hz. Musa aşüre gününde firavun ve ordusunu sulara gömmüştür.
2.Hz. Nuh gemisini aşüre gününde demirlemiştir.
3.Hz. Yunus balığın karnından aşüre gününde kurtulmuştur.
4.Hz. Ademin tevbesi aşüre günü kabul edilmiştir.
5.Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşüre günü kurtulmuştur.
6.Hz. İsa aşüre gününde dünyaya gelmiş ve aşüre gününde semaya yükselmiştir.
7.Hz. Davudun tevbesi aşüre günü kabul olunmuştur.
8.Hz. İsmail aşüre gününde dünyaya gelmiştir.
9.Hz. Yakubun gözleri aşüre günü görmeye başlamıştır.
10.Hz. Eyyüp hastalığından aşüre günü şifaya kavuşmuştur.
11.Önceleri Kabenin örtüsü aşure gününde değiştirilirdi.
12.Hz. İbrahim bugünde dünyaya geldi ve ateşten kurtuldu...
ayrıca bugün tek oruç tutmak mekruh..
ya dünle bugün yada bugün tutanlar yarında tutmalı...bolca eviniz bereketlensin "ya rezzak" çekin.bol dua edin .
rabbim hepimizn ne muradı dileği varsa hayırla sağlıkla verisn mubarek ayda..
umut hoşgeldin canım
çok sevindim minik tatilinin güzel geçmesine ne iyi gelmiştir sana 1 kiloyu misliyle gönderirsin bu motivasyonla inşallah
resimleri bekliyoruz tabii ki
iftarda ecenin tarifi fırında karnıbahar kızartması var bol sarımsaklı yoğurtlu hemde
ablacım yapmaya çalışyıorum işte 30 dk yapabiliyorum sabahları vakit yetmiyor. zaten hafta sonu regl gelmeden iki gün agrısını çektim bugunde fenayım ama akşam iyi olursam 45 dk yapmak istiyıru leslie.aşure yapıcaksın demek ayy annemi özledimcanım nasıl gidiyor spor durumları bakalım
sen de bol bol dua et canım nasip değilmiş demek oruç
hatırladım hatırladım pierloti. harika bir manzarası vardır. ordada çay içmek güzel olur. teleferikle çıkarsın yukarı oh mis valla. benim içinde gez. bebekle gezemiyorum ben.
ah canım ben gebzedeyim. benim eşim sanat tarihçisi. adama gezme deyince aklına müzeler geliyor :)) valla neomarine gittim ama sadece carfuru gezdim. lc ye girince ben kapıda oturuyom sen git gez gel dedi. valla sinir oldum desem yalan olmaz. yanımda biri olsa aa bak bu güzelmiş bu yakışmamış dese. ama bende oh ettim. aldığım kot hem daha zayıf gözteriyor hemde daha çekici. pantolonabaktı. biraz dar benim göz zevkime uyuyorda .... diyebildi :))
sana gelim bende iftara
tam servis kalkıck 5 dakka sonra iftar olucak
benim eve gitmem en erken 6bucuk
bi çorba ancak içerim bende o saatte azda ıspanak var onu yerim
eşimde oruç ama o ben gidene kadar açar beklemesin yazık
ablacım yapmaya çalışyıorum işte 30 dk yapabiliyorum sabahları vakit yetmiyor. zaten hafta sonu regl gelmeden iki gün agrısını çektim bugunde fenayım ama akşam iyi olursam 45 dk yapmak istiyıru leslie.aşure yapıcaksın demek ayy annemi özledimgeçen yıl ilkkez kendim yapmıştım güzelde olmuştu.bu yılda ypamk istiyrum vakit yaratıp.iş yerinde yaptık tadıyorum şuan.orucunu allah kabul etsin.
gebze yakın bana canım benimde en cok takıldıgım yerler neomarın gebze center viaport gel beraber gezelim.
ohh gitti kilolar desene sevindim canım ben yerimde saymaktayım 300-500 bişiler oluyor. allah kabul etsin orucunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?