Cecocann ben geldim,yaf bende açım... ama yemek yerken yiyemiyorum herseyden midem bulanıyor.. neden acaba?
sebze yemeklerine de haslanmıs tavuga da tiksinerek bakıyorum.. yiyemiyorummmm
ve bu duruma sevineceğime hiiiççç mutlu değilim
salata gerçekten daha iyi bir seçenek bir daha yapacak olursan düşün. canım sen az mı yiyorsun acaba başın falan böyle biliyorsun ki sınırsız yiyebilirsin tabi abartmamak koşuluyla aç kalmana gerek yok.karis canim isime karis cunku pes etmek uzereyimcok acim artik basim donuyor ve de agriyor surekli. dogru durust yiyemiyorum resmen sevdigim yemeklerin tadi bile bi tuhaf geliyor sanki. normalde ben yemegin yanina zaten yagsiz tuzsuz buharda sebze yapardim cok da severdim, bugun onu bile yiyemedim dogru durust. keske salata yapsaydim dedigin gibi. neyse artik gecti.. yarin biraz daha iyi menu bence bu kadar zorlanmam, bakicaz artik duruma.
canim et yerine soya eti yicem etten daha az yagli ama proteini ayni. tek farki bitkisel olmasi. cunku baklagiller desen onda karbonhidrat var kalorisi de gayet yuksek. yumurta desen, yarin yumurta yesem yumurta gununde bidaha yiyemezdim. dolayisiyla aldim hem tavuk gorunumlu hem de normal et gibi olanlardan. bak soyle gostereyim bi resim.
su tavuk gorunumlu olan, tadi tam tavuk gibi olmasa da oldukca andiriyor. normalde iste esime ne yemek yaparsam kendime de Quorn'lu olanindan yapiyorum. manti bile yapmistim bunun kiymasindan :) iyi oluyor vejeteryanim diye illa tek sebze yemektense basta en sevdigim mantarli "tavuk" soteden tut her yemegi kendime uyarlayabiliyorum. yagsiz sebzesiz neye benzeyecek bilmiyorum ama yarin gorecegiz bakalim :)
neyse sonuc olarak yarin oyle yapicam umarim ondan da tiksinmem :/ artik cidden birseyler yemeye ihtiyacim var yarin daha duzgun yemeliyim esim de kizmaya basladi surekli sersem gibiyim bugun para cekecektik 7 yildir kullandigim sifremi unuttum hayatimda ilk kez.. beynim durdu adeta :111: :120::122::84:
Biumut canımmmmmmmmmmm hoşgeldinNasil gidiyor hamilelik? Bebişin cinsiyeti belli oldumu
Kızlarrrrrr yaaa bu akşam biraz fazla kıstım herhalde akşam yemeğinden ve şu an resmen açımmmmmmmm
Midem felaket kazınıyor yaaaşimdi bir fincan yeşil çay içeyim diyorum belki biraz bastırır :26:
Bugün eşimde sanki beni zorlamak için mi bilmiyorum ama gelirken yufka almış sigara böreği sarsana diyesardım ama buzluğa atıcağım en kötü ihtimalle yılbaşında iki denecik yerim oda hedefime ulaşmış olursam
Açlıktan midem bulanıyor dedim de iki tane kızartsana kendine dedi bende bir kızdım daha hedefime ulaşmadan bir tanede olsa yemem diye
Yeşil çay biraz bastırdı sanki açlığımı birde bol bol su içiyorum üstüne artık gecede biraz erken yatarsam hayırlısıyla atlatmış olurum günü
saol ablacimaaa ne demek canım başımın üstünde yerin var buyur tabii
hayirli olsun semiran ve kolay gelsinmerhabalar ben geldim yeni okulum ve ben 27 çocukla ohhhh curcuna kovalamaca bağırtı çağırtıııııı
kanma onlaraaaaa tuzak onlar tuzakkkkkkkk.... yeni yılda olacak tabi kaçamaklar hakkın... aferin sana yüzümü kara çıkarmadın valla helal olsun ....
erken yat ama geç kalk :)))
yaa ben haddim olmayarak bi tavsiyede bulunabilirmiyim sabah kahvaltısı çok önemli kahvaltı yapmayan insan yarı ölü insandır diye bi laf duymuştum bi doktordan yani kahvaltıyı normal yapmalı öğlen hafif akşam yemeğinide salata veya meyveyle geçiştirmeli ben 10 kahvaltımı yapıyorum normalin biraz altında iki dilim ekmek yiyorum mesala akşam 4 ila 5 arası çok az ve hafif yiyorum akşamda bitki çayları başkada b,işey yok 1 haftadır yapıyorum tartılmadım ama kendimi gerçekten rahat hafif hissediyorum..
salata gerçekten daha iyi bir seçenek bir daha yapacak olursan düşün. canım sen az mı yiyorsun acaba başın falan böyle biliyorsun ki sınırsız yiyebilirsin tabi abartmamak koşuluyla aç kalmana gerek yok.
soya kesinlikle daha iyi bir seçenek yarın çok güzel geçecek inan . istersen baharatla çeşitlendir canım daha iyi olur inşallah
Bugün eşimde sanki beni zorlamak için mi bilmiyorum ama gelirken yufka almış sigara böreği sarsana diyesardım ama buzluğa atıcağım en kötü ihtimalle yılbaşında iki denecik yerim oda hedefime ulaşmış olursam
Açlıktan midem bulanıyor dedim de iki tane kızartsana kendine dedi bende bir kızdım daha hedefime ulaşmadan bir tanede olsa yemem diye
Yeşil çay biraz bastırdı sanki açlığımı birde bol bol su içiyorum üstüne artık gecede biraz erken yatarsam hayırlısıyla atlatmış olurum günü
hos geldin canim ozledik seni daha SIK gelmeye çalisselaaammm kuzulaarrr
kızımla biz geldik..bende aranıza dönmek için dua sabırsızlanıyrm..nolur beni bu hamiş halimle aranıza sıkıştırıverseniz.çok özledm sizi.5.ayımız bitmek üzere bu arada.veee tamm 89 kilo olmuşum.son ay çok aldımtoplamda 6 ayda 6 kilo oldu yani..
Banane ama kovsanızda gitmiyom.kontrolümü kaybediyom sizsiz olunca.tıtamıyom boğazımı
selam kızlar bende aranıza yeni katıldım 91 kiloyum ve 21 yaşındayım bu yaşta bu kilo diyeceksiniz eminimçok mutsuzum çünkü anormal yiyorum sonra da pişman oluyorum defalarca diyetlere başladım ve iradesizliğim yüzünden kendimi kızartmalara köftelere mahkum ettim nolur bana destek olun ben hergün yazmaya çalışacağım o kadar mutsuzum ki bedenim o kadar heybetli ki sevdiğim adamın yanında ezilip büzülmekten nefes alamıyorum nolur yardımcı olun bana neler yapacağımı çok iyi biliyorum çünkü 2 senedir bu forumu takip ediyorum ama icraate dökemedim kızlar bu genç yaşta bu kiloları kabullenemiyorum
bugün yediklerimi yazıyorum kızlar :
sabah: 1 elma 1 portakal
öğlen 3 kaşık kurufasülye 2 kaşık pilav ve 1 kase salata yedim napıcam ben offffffffffffffffff
selam tam senin yaşındayken senin kilondaydım ve aynı şekilde çok mutsuzdum, çevre üzerime gelip duruyordu, ben naptım? buna üzüldükçe daha çok yedim, bir depresyon bir sigaraya başlayıp bırakma derken sonuç = senden 4 5 yaş büyüğüm 120 kiloyum.
sana tavsiyem elalem ne der kısmına kafanı takmamaya çalış. sevdiğin adam seni seviyorsa destekler yanında durur zaten. seviyor diye elbette o kiloda kalmayacaksın ama şu an böyle olduğun için kendini yiyip bitirmen hiç bir şeyi çözmüyor. kilo bir saniyede 3 günde verilen bir illet olmadığı için her şeyden çok sabır ve sebat gerekiyor.
" iradesizliğim yüzünden kendimi kızartmalara köftelere mahkum ettim"
bu muhtemelen çevrendeki yardımcı olmaya çalışan bir kaç kendini bilmezin ettiği laftır. insanoğlu muhteşem iradeli bir yaratık değil. iradeyi zorlayacak durumlardan kaçınmak lazım öncelikle iradeden kasıt bu olmalı.
kan şekerin düşerse tatlıya saldırırsın. bu 2+2=4
mutsuzken serotonin hormonu salgılatacak bir şeyler yapmak istersin. bu da 2+2=4
hayatımızı hormonlar yönetiyor yani bizim şanssızlığımız elimizin altında her şeyin her türlü yiyeceğin bulunması ve çoğunluğu tatlı karbonhidrat olmak üzere her şeyin erişimize açık olması.
artı makinalaşma. arabalar vb...
bundan 50 yıl önce kilo bu denli yaygın değildi, insanlar her yere yürüyerek gidiyorlardı, buzdolabı yoktu elinin altında her an malzeme bulunduramıyordun, market bakkal yoktu uzaktaydı, şimdiki gibi toplamda üç adım atarak bir kilo şekeri eve yığamıyordun.
bugün yediklerin nerde hata yaptığına güzel bir örnek.
sabah hafif olması düşüncesiyle veya zaman bulamamaktan muhtemelen meyve ila başlamışsın. oysa ki sabah kahvaltısını kuvvetli yapmak önemli. sabah sadece ve sadece meyva yemek kan şekerini hemen yükseltir. bu yükselme kısa sürelidir. çünkü meyvalarda genellikle basit karbonhidralar vardır. hemen arkasından 1 2 saat geçmeden geri düşer kan şekerin. çok fazla da düşebilir, (eğer insülin direncin varsa), sonra bütün günü aç ve işkence içinde geçirirsin eğer diyetinde ısrarcı olursan, olmaz isen yer ve vicdan azabından ölürsün. nitekim öğlen yediğin 3 kaşık pilav için kendini suçluyorsun sanırım.
kişinin alışkanlıkları ve kendi iradesi olduğu kadar hormonal düzensizlikler de kilo konusunda başlıca suçlulardan biri. 19 yaşında iken bana insülin direnci teşhisi koyup ilaç yazmaya çalışan hocaya ben ilaç içmem diye kestirip atmıştım, 25 yaşında kendime anca gelebildim, şimdi gittiğim doktor dedi ki çok hata etmişsiniz.
sana tavsiyem bir iç hastalıkları veya endokrin uzmanına görün derhal. kilo vermekte rejim yapmakta zorlanıyorum de, kilo alıyorm de, sana şeker yükleme testi yapsınlar ve insülinine baksınlar. eğer ilaç tedavisi veya doğal takviyeler uygun görürse doktorun mutlaka kullan ilaçlarını. pcos da olabilirsin ona da baksınlar.
onun dışında canın sıkıldığında üzüldüğünde yemek yemekle kendini mutlu etmek istediğinde bir dur düşün.
bu bir kendini cezalandırma yöntemi çünkü aslında bizler için.
en zoru bunu aşmak, yeme bağımlılığını aşmak.
burada çok aktif bir forum var ve herkes birbirine destek çıkıyor gördüğüm kadaıyla, ben de yeniyim ama ortam çok güzel yani :)
umarım hakkında hayırlısı olur.
hoşgeldin.
senin için güzel bir yılbaşı olacak desene..................istanbulun heryeri güzel ben ist. da doğdum hala doyamadım birgün ayrılırsam ne yaparım bilmiorum
İnşallah güzel bir yılbaşı ve güzel bir yıl olurgerçekten öyle istanbulun heryeri güzel gelip hayran kalıcağıma eminim. İnşallah havalar iyi olurda bol bol gezebiliriz. Bol bol da resim çekilicem o zaman eklerim resimlerimi 106 falan olurum herhalde o zamana kadar
Pier loti ve kız kulesi kesssinnnn + ortaköy ve kumpir kesinnn+ boğaz köprüsünü de görmek istiyorum. Önüme ne gelirse görüp döncem
Bir de uçak yolculuğundan bu kadar tırsmasam :18:
süper yaa ne güzel..Çok sevindim baharcım..
annenden izin koparmışsın.:)
İyi bir ev sahipliği yapmazsa bizi söylersin onur'a çok ağır arkadaşlarım var dersinmuhakak tırsar..:)
İnşallah güzel bir yılbaşı ve güzel bir yıl olurgerçekten öyle istanbulun heryeri güzel gelip hayran kalıcağıma eminim. İnşallah havalar iyi olurda bol bol gezebiliriz. Bol bol da resim çekilicem o zaman eklerim resimlerimi 106 falan olurum herhalde o zamana kadar
Pier loti ve kız kulesi kesssinnnn + ortaköy ve kumpir kesinnn+ boğaz köprüsünü de görmek istiyorum. Önüme ne gelirse görüp döncem
Bir de uçak yolculuğundan bu kadar tırsmasam :18:
Bu sabah doktorum programını izldeğiğimden beri çok düşünceliyim,çok etkilendim 165 kiloluk konuktan..:)
Akşam biyografik bir yazı okudum audrey hepburn le ilgili,kafam bi milyon düşünüp duruyorum..
------
Umuttt'cuğum,hoşgeldin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?