- 30 Mayıs 2010
- 3.920
- 8
- 316
- 41
evet cnm malesef pko vardı insülin direnci çıktı şimdide
bende glucophage a başlıcam da hepsi aynımı hangisi daha iyi acaba merak ettim
baharcım yan etkileri oluyomu bide günde kaç tane kaç mglık kullanıyosun
Selam canım geçmiş olsun.Bendede pko ve insülin direnci var.Glukofen 850 mg. kullanıyordum günde iki kez.Ama şimdi bıraktım açıkçası bende biraz böbrek ağrısı yaptı.Glukofenden mi bilemiyorum ama ben aynı zamanda coraspin ve folbiol kullanıyordum.Birazda bitkisel kürler :26: Hepsi karışınca vücut error verdi şimdi hiçbir ilaç içmiyorum.Saldım çayıra mevlam kayıra artık :)
Yan etkilerine gelince içtiğin ilk iki üç gün ishal yapıyor hemde feciiiÇalıştığım için baya sıkıntı çekmiştim ama 1 haftadan sonra geçiyor düzene giriyor.
kilo vermeye de yardımcı oluyor demişti doktorum bilgin olsun.Kan şekerini düzenlediği için.Yeniden mi başlasam ne :44:
saol cnm bende çalışyıroum benim içinde sıkıntı olcak o zmn dr. illa kullan dedi
onun dışında sadece doğum kontrol hapı kullanıyorum ben yazz 24+4 bakalım akşam alıcam bugun de niyetliyim ztn
Valla canım hepsi aynıdır içerik açısından herhalde benim ki türkçe direk glukofen diye yazılıyoryazıldığı gibi okunuyor
Canım ben ilk başladığımda bana 1000 mg vermişti sabah akşam içiceksin diye ama 1000 mg kullanamadım baş dönmesi falan yapmıştı ben de yarım yarım içiyordum sonra kontrole gittiğimde 850 mg düşürdü ondan sabah akşam birer tane içiyorum.
İnsülin direncim çıktı diye üzülme canım sana güzel bir yanını söylüyim bu ilaç kilo aldırmıyor. Ben yaklaşık 7 ay rejim falan yapmadım biliyorsun ama bu ilacı kullandığım için kilo almadım bu arada hatta az da olsa kilo verdim onun için üzülme sevinben 6 aylık kullanımım bitince tekrar testlerim yapıldığında doktor aynı ilacı versin diye dua ettim nerdeyse
yenacım bu topiği sensiz düşünemiyorum seni çok seviyorum hiçbir yere gidemessinsabah doktorum programında 165 kiloluk hoş bir hatun vardı konuk..
Kendiyle ilgili anlattığı bir olay canımı çok acıttı.
evlatlık almak istediğini bu konuda başvuru yaptığını her konuda uzlaşma sağlandığını fakat sırf obez olduğu için diskalifiye edildiğini söyledi..
Nasıl etkilendim.hemen gidip tartıldım.. Uzuun bir süredir tatılmıyordum çünkü..
103 kiloymuşum bu kadar basitmiş kilo almam.. Basit çünkü ben bağımlıyım bağımlı olduğumu bayramdan sonra çok daha bariz hissettim..
Sigara gibi,madde kullanımı gibi kötü bir durum yeme bağımlılığı..her durumda,sevindiğinde,üzüldüğünde çareyi yemekte bulmanın başka bir açıklaması yok zaten...
O 165 kiloluk kadın anne olmak için tüm kriterlere uyuyor ama şişman olduğu için anneliği haketmiyor..uzmanlar öyle düşünüyor.
Demekki bende çocuklarını düşünmeyen biriyim..onları çok sevdiğimi,gözümü kıpmadan canımı veririm diyorum ama hikayeymiş meğer.
yoksa neden her seferine bir ileri iki geri yapayım..öylesine görselliğe bağlandıki herşey, anneliğini bile sorgulatıyor yeni düzen insana..
ben bayramdan sonra listeyi ve topiği bırakma kararı aldım aslında..ağır geldi açıkçası herşey..yolunda gitmeyen bir takım meseleler olunca mideme sığınmak olduğu için burdaki hizmete ihanet ediyormuşum gibi algılıyorum..
Sağolsun beyzuş beni hep ikna etmeye bunun geçici bir durum olduğunu bıkmadan usanmadan söyledi..
Değil işte.. Ben sizler gibi güçlü değilim hele aranızda bir kaç kişi koyduğunuz hedefe öyle azimle yürüyorki.. Ben sadece gurur duyarak izliyorum..
Beni hiç bir dış etken ikna etmiyor..sağıkmış,görüntüymüş,vb.
Burayı iyiki bulmuşum ve üye olmuşum..sanal ortam bana göre değildi..prensip olarak onaylamazdım nasılda yanıldım sizleri tanıdıkça.. öyle özel dostlar edindimki burda..hepiniz sağolun...
Fakat olmuyor,yapamıyorum çabalamak için o gücü bulamıyorum kendimde...cuma korkusu ve sorumluluğu olmayınca hepten boşluyorum hesap verecek birileri yok diye...
Bir tek şu var.. Ben pisboğazlık yaptıkça çok mutsuz oluyorum..
Bir yandan listeyi meşgul etmek istemiyorum,diğer yandan azda olsa burda paylaşım yapmak,listede görünmek, çabalamak güç veriyor insana..
Kafam çok karışık..çok üzgünüm.. Kendimi çok suçluyorum..bunları dışardan birini anlatsam amaaaan yaptığın meseleye bak tut kör boğazını olur biter diyecektir..
öyle olmadığını,nasıl büyük bir irade ve savaş örneği gerektiğini biz biliyoruz sadece...
Geçende biride umudunu yitiren insanlar kilo alır demişti..ama ben umudumu yitirmek istemiyorumki..benim umutlu olmam gerek..ikitane bana muhtaç evladım var çünkü..demekki kendin dışında evladında olsa başkalarına umut bağlamak insanı yinede umutlu hissettirmiyor..
üzgünüm paylaşmasam çatlayacaktım..kendimde o gücü ve umudu bulursam cuma yine bildirim yapacağım..tek iyi yönüm yine yeniden başlamak sanırım..hepten gitmek yerine.:)
iyiki varsınız,birazdanda çocukluğuma inerim..
iyi haberlerlerini bekliyoruzoğlanı çişe tuttum..nasıl terlemiş su gibi olmuş..üstünü değiştirdim,atletini sıksam su akacak o derece..
Ev hamam gibi,gece özellikle çok sıcak oluyor..merkezi sistemin kötü tarafıda bu..
Yarın 13:30 da hastanede olacağız ter testiyle ilgili ..
günaydınnnnnnngünaydın bayanlar ben geldim. Sabah 5de kalktım. 2 mil lesli ve arkasına niveanın sıkıştırma hareketlerini ekleyip aç karnıma sporumu yaptım kahvaltımı yaptım geldim. Epeydir dilden dile gezen 5 günde 5 kilo diyeti olayına bakıyodumki buldum(ceco canım özelden yazmıştım. Buldum sağolasın.) merak ettiğim yanlarında hiç bişey yenmiyormu yeşillik filan veya meyve veya yağ kullanımı baharat kullanımı. Insan sonradan görme olunca sorularda sonradan gelme oluyor. Yaa yeni yıla 80li rakamlarla girmek istiyorum.
hoşgeldinnnnöncelikle tekrar aranızda olduğum için mutluyum.karşılamanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.listeye girmek için sabırsızlanıyorum
Bu arada geçmişi okudum da biumut arkadaş hamileymiş.hayırlı uğurlu olsun,allah analı babalı büyütsün inşallahBenim topiğe geldiim sıralar hatırlıyorum.hamile kalmaya çalışıyordu yanılmıyosam pko mu vardı ne.bendede pko var.biumut canım yaptığım özel bişey var mı hamile kalmak için. Eminim kilo vermek olumlu etkilemiştir pko yu ama extra bişey varsa paylaşırsan sevinirim canım.tekrar hayırlı olsun
günaydın kızlar
Bir yandan kahvaltımı edip bir yandan geçmişi okudumNe kadar çok oturuyorsunuz yahu
saol cnm benim allah razı olsun yok moral bomuyporum da ilaç içmek sıkıntı benim için evde bi dünya ilacım var vitaminler
olsun bu haftada böyle biraz rahatlama haftası olsun oruçta vücuda yararlı allah kabul etsinnngünaydın nursenacım sana da inş.
ben dün oruç olduğum için akşam sapıttım resmen
bugünde orucum akşam allh büyüktür şuan +2 gözüküyorum(((
yenacım bu topiği sensiz düşünemiyorum seni çok seviyorum hiçbir yere gidemessin
iyi haberlerlerini bekliyoruz
günaydınnnnnnn
hoşgeldinnnn
günaydın baharcım
olsun bu haftada böyle biraz rahatlama haftası olsun oruçta vücuda yararlı allah kabul etsinnn
bugün geç kalmışız simitleri yalnız yedin demi alırlar elimden diye:)))
evet cnm malesef pko vardı insülin direnci çıktı şimdide
bende glucophage a başlıcam da hepsi aynımı hangisi daha iyi acaba merak ettim
aferin sana yaza odaklan bakalım....Ben hiç sizi utandırırmıyım :122: tuzaklara gelmedim şükür.
Biraz evvelde gittim bir güzel dişlerimi fırçaladım ağzımın açılığı gitsin diye ve çok şükür şu an kalmadı o mide bulantısı.
Bence birazda beynim bana oyun oynuyorama yok öyle yaza çok daha sağlıklı ve zayıf giriceceğim inşallah son hedefime çok var sonuçta ve şimdiden pes edersem yada taviz verirsem o hedefime çok zor ulaşırım dimi ama
Dediğin gibi sabahta biraz geç kalkarsam çok daha verimli geçmiş olur bu gün :122:
tabi ki tavsiyede bulunabilirsin canim zaten burada bulunma amacimiz birbirimize yardim edebilmek. kahvalti konusunda haklisin ben de hep ayni seyi soyluyorum hatta herkesenormalde ben kahvaltida ogle yemeginden daha cok yerdim. mutlaka bol proteinli, yaridan daha az karbonhidratli guzel bir kahvalti yapardim. ama 5 gunde 5 kilo diyetini deneyeyim dedim ben normalde sok diyet yapmamama ragmen gecen hafta 3-4 kilo verenlere ozenip basladim malesef sabah kalkinca canim ne patates yemek istedi ne de sebze. o yuzden cok cok az yiyebildim. sade kahve ile acligimi bastirmaya calistim. ogle yemeginde de az yedim. aksama kadar neredeyse bayilacaktim bir de cok yogun calisiyorum christmas oncesi neyse cuma sabahi bu diyet bitiyor bir daha da asla yapmam bu ilk ve son olacak. hazir motive olmusken kendi guzel diyetime geri doncem hemen. yavas olsun ama saglikli olsun, cunku cidden 2 gundur basim agriyor dusup kalicam bir yerde. esim yine az once birseyler ye diye tutturdu, direniyorum. yarin kesin daha cok yiyip dengelemem lazim yoksa yandim.
sanirim az yiyorum canim. yani kim ne kadar yiyor bilmedigim icin kiyaslayamiyorum da.. gun boyu toplam 3 tabak yemedim yani oyle diyeyim. cok kotulesirsem artik benden gunah gitti yicem biseyler, yagsiz yogurt vardi son gun icin aldigim, ondan biraz kacamak yapicam. bayilip kalmaktan iyidir. 1 kilo eksik vereyim artik ne olacaksa olsun :/
supersin ceco tebrik ediyorum iradeni
helallllllllllllllllllllll
Eline ve ağzına sağlık hepimiz için geçerli olan bu paylaşımın için teşekkür ederim canım.
Bizler aynı hatayı zaman zaman yaptık dediğin gibi hiçbirşey yememeyi zayıflamamıza yardımcı sandık ve belkide bir çoğumuzda insülin direncinin oluşmasını sağladık. En azından benim için öyle oldu çünkü kilo aldıkca daha az yer olmuştum daha doğrusu sabahtan akşama kadar birşey yemezdim ama sonra akşam yemeğinde zaten bütün günün kalorisinin kat kat fazlasını yemiş olurdum yediğim kızartma yada makarnalar yüzünden.
Artık hepimiz için birşeyler değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor ve bunu başkalarına güzel görünmek için değil sağlığımız için yapmak zorundayız. Evlatlarımızın büyüdüğünü evlendiğini görebilmek adına yapmak zorundayız.
Demin açım demiştim ya inan aslına çokta az yemedim ama hala beynimin oyunları devam ediyor.
Dr. Öz bir keresinde abur cuburun hatta fazla yemek yemenin bile uyuşturucudan farksız olduğunu söylemişti. Tamamen kurtulmak istiyorsanız tam 20 gün ağzınıza o tür sağlıksız şeyler sürmemeyi başarırsanız kesinlikle beyninizin size tatlıya ihtiyacın var yada az yedin o tabaktan biraz daha ye demezmiş.
Ben şu an o aşamayı başarmaya çalışıyorum ve başaracağıma da inanıyorum. Eskiden eşime eve alıyor diye kızıyordum ama şu an kızmıyorum sonuçta benim kendi hür iradem. Ben karar veririm nasıl beslendiğime, nasıl görüneceğime ve ne olursa olsun o ''tehlike'' hayatımızın her anında karşımıza çıkacağı için hayır demeyi de öğrenmem gerekiyor.
Umarım hepimiz kilolara karşı açtığımız bu savaştan zaferle çıkarız ve gerçekten 2012 yılı bizim yılımız olur
sanada günaydın cnm artık kendime ait odama geçtim şükür netteyim bundan sonra
ama benim odam batıyo işte birilerine
saol nevimcim iyiyiz şükür olsun allaha
afiyet olsun cnm
kızlar bu arada insülin direnci için kim hangi ilacı kullanıyo yazarmısınız lütfen
ben bugün çok sinirliyim hala beklenen regl gelmedi hepi topu 8 sayfayı zor okudum ya okudumda ne oldu hiçbir şey aklımda kalmadı, bebekte durmadı o da delirtti derken hepten cinler çıktı tepeme... 2 komşumdan aşure geldi 3-4 tatlı kaşığı yedimyetmedi 1 dilim ekmeğe çikolata krema sürdüm yedim durdurun beni yoksa çok fena olacak......
2 tane ikramlık çikolatayı hüplettim bile ama hala sinirim geçmedi yaaaaaaaaaa..... benim yarın acilen düzenime dönmem gerek kaç gündür ne güzel dikkat ediyordum bugün çığırımdan çıktım ,zaten tartıda +1 hala var((
Canım bende Glugophage 1000 mg kullanıyorum 3 aydır ve arkadaşların dediği gibi ilk bir iki gün bende cırcır olmuştumhatta bir keresinde arabayla yoldaydım kapının önüne gelip arabadan koşarak ikinci kata annemin evine cıkmıştımda zor yetişmiştim sonra ama bünye alıştı artık hiç bir yan tesirim yok. Benim doktorumda uzun bir süre bunu kullanacaksın en az bir sene demişti hatta. Eğer insülin direncin bir sonraki tahlilde yine aynı şekilde çıkarsa başka bir ilaçta ilave edebilirim demişti hatta.
Bencede başlıyacaksan cuma günü başla ne olur ne olmaz
İnşallah hepimiz şu insülin direnci denen şeyden bir an önce kurtuluruz tabi kilocuklarımızla birlikte
Canımmmm sakınnnnnnnn bak ne güzel kilo verdin heleki geçen hafta okadarda eziyet çektin verdiklerini geri alma sakın.
Sonuçta yaza kadar hepimiz büyük bir yol kat etmek istiyoruz dimi amaalacağın çantayı düşün
Bak enişte de sana güvendiğini söylemişSen istedikten sonra iradene çok güzel sahip olabileceğini geçen hafta zaten ıspatladın o yüzden ne olur biraz kendini sık. Evde papatya çayın yada rezene çayın varsa onlardan iç biraz sakinleştirir. Kuzucuğun varsa o bile olur
Bence o 1 kiloya takılma yoksa stres yaptıkca hiç gitmez o 1 kilocuk
Benimde evde bir tane açılmadık çikolata buzdolabında duruyor ama her açtığımda çatla yemiyceğim işte seni diyorum
Neyse ben az kaçıyorum kızıma birşeyler yedirip kendi yimeğimi de yiyeyim acıkmaya başladım :122: Küçük cadıyı uyutuktan sonra yine gelirim :122: nasılsa bugün eşim babasını hastaneye götürcek diye izin aldı da laptobu bana bıraktıyoksa çocuk odasında daralıyorum
Size güzel sohbetler görüşürüz daha sonra yine
Özlemmmmmmmmm gidiyorum ama gözüm üstünde farz et başka çikolata yimek yok
İnşallah canım yine verebilirim...hos geldin aramiza hep beraber ele ele verip çitir olucagiz insallah
banu canim sana masallahdiyorum canim 44 kilo vermissin canim yine verebilirsin ben inaniyorum
hos geldin canim aramiza ben yazacaktim YENA ablaminda gozunden kaçmamis geçen seferde cevap yazmistim sana malesef sporsuz olmuyor canim gitmiyor kilolar kolay kolay bilmiyorum kaç yasindasin? kaç kilosun ? çunki sporsuz kilo vermeye kalksan ya çok az yiyeceksin yada hiç yemiceksin verirsin belki buseferde kilo versen bile sarkmalar olur bence spor kilo vermeden ziyade vucudu forma sokuyor ve seni daha dinç daha enerjik yapiyor yoksa bisuru sok diyet var hepsini sirayla yap zor(SIKICI) olsada kilo verirsin ama ya sonrasi? sana tavsiyem spor +dengeli beslenme ile çok guzel kilo verebilirsin emin ol ben oyle verdim
gerçi ilk basladigimda moral olsun diye 5gunde 5kilo diyetini yapmistim ama 5 gun degil 3gun yapabilmistim
bide geçen hafta arkadasla yaptik ben bayadrki takilmistim oyuzden yaptim yoksa tercih etmiyorum (yani aklimdan geçse bile yok diyorum saglikli degil )
bende 28 yasindayim canim ama senin boy avantajin var masallah
istedikten sonra olacagini biliyorsun daha onceden basarmissin simdide basarabilirsin ben inaniyorum
canim olurmu oyle kaybedicek biseyim yok bidaha duymayalim once sagligin için zayiflamalisin herseyin basi saglik bak dizim agriyor diyorsun insanin neresi agriyorsa cani ordadir derler ALLAH yardimcin olsun hem zayiflaman için çokk buyuk sebeplerin var prensesin,kocan,annen,baban,kardeslerin ve birçok kisi seni saglikli gormek isteyen herkes onlarla doya doya vakit geçirmek (ALLAH im uzun omur versin) istemezmisin valla ben sahsen çocuklarim,esim ailemle daha saglikli vakit geçirmek için basladim insallah ALLAH im uzun omrler versin saglik gibisi yok eskiden yapamadigim seyleri yapiyorum çocuklarimla oynarken hemen yorulurdum merdiven inerken sanki 80yasindayim teker teker inerdim oda zorlukla bacaklarim tasiyamiyordu(bide benim bacaklarim zayif onlar kilodan pek nasibini almamis) kilomu benimde ayak bilegimde kreçlenme vardi dr kilo vericeksin demisti zamaninda ben naptim ustune hamile kaldim derken kilomu katladim daha çok agrimaya baslamisti izine gidince gonlumce gezip akrabalari gorememistim ama simdi çoooook sukur hiç agrimiyor yok oldu sanki çogu hastaliklar kilodan geliyor kaybedecek çok seyimiz var canim oyle dusunme insallah hep beraber vericegiz kilolari sen buraya devamli gelmeye çalis buradaki arkadaslarim çok sicak çok tatlilar moral yonunden çoook destekleri var hepsinin bende sanada olurlar(olurum) yaza kadar 6ay var yani 25,30 kilo verirsin rahat çunki kilo fazla olunca ilk aylarda iyi gidiyor kaçamak yapmazsan belkide ikili rakamlara bile dusebilirsin ama çok dikkat et spor yapmak istersen doktoruna danis yavas yavas yap birden yuklenme vicuduna eger yuruyus imkanin varsa yuruyus yap derim ben hem vucudunu fazla yormamis olursun hemde temiz hava almis olursun yuruyus gibisi yok valla çokk SIKILAStiriyor bide
kizz halime olmayasin? kaç gun geciktin?
Ne diyim şimdi ben senn patronuna iyimi kötümü ::)))gunaydin topik
yine patron yapacagini yapmis. sabah ofise bir geldim masamda geyik seklinde bir cikolata. cantaya attim esime veririm diye.. kahve yapmak icin mutfaga gittim oraya da kocaman bir kutu cikolata birakmislar gelen gecen agzina atsin diye. ama cikolatalari gorseniz bi..... hepsi de farkli cesit insanin hepsini deneyesi geliyortabiki bir tane bile almadim. irademe hayran kaldim yalniz aglamak uzereyim zira regl zamanim yaklasiyor. su 5 gunu bi atlatsaydim ya ooof eger bir mucize olur da 80leri gorursem tovbe agzima cikolata falan koymam o gazla. ama 90larda kalirsam bilemiyorum ><
ogle aramda yine gelicem kizlar gorusuruz
Ben hatırladım seni canım çok zor günler geçirmişsin başınız sağolsun inşallah Allah sağlık versinde sen yine verirsin kiloları.Herkese selam,
Belki hatırlayanınız vardır geçtiğimiz yaz bende bu topicteydim.Her ne kadar fazla paylaşımda bulunamasamda her gün tüm geçmişi okuyup deneyimlerinizden faydalanarak 92 kilodan 85 e kadar düşmüştüm.Sonra yıllık izin zamanı geldi ve tatile gittim.Orda diyetime çok dikkat edemesemde yüzerek dengelemeye çalıştım.Ancaaak gel gelelim psikolojinin bozulduğu dönemlere.İzin bitimi dedemi kaybettik.Memlekete gittim hemen.Sonrasında döndüm bir kaç ay sonrada gencecik dayımı kaybettikBu ay da eşim ameliyat olunca bende diyet miyet kalmadı haliyle psikoloji de.Ve bu sabah tartıldım...93 kilo ile yeniden döndüm en başlara
Bütün yaz yaptığım yürüyüşler harfi harfine uyulan diyet listesi güme gitti anlayacağınız.Doktor kontrollerinde pco çıktı maalesef ve yeniden diyete başlama kararı aldım.Zaten iki kez düşük yapmıştım.Şimdi ise pco yüzünden hamile kalamıyorum.Prolaktin hormonum da cabası tabi.
Sizin yazdıklarınız okurken inanılmaz motive oluyordum ve diyetimi bozmuyordum ne pahasına olursa olsun.Ama ne zamanki aileden kayıplarımız oldu ben buraya girememeye başladım o zaman geri geldi verdiklerim.Şimdi zararın neresinden dönersen kardır diyerek topiğinize yeniden dahil olmak istiyorum.Beni yeniden kabul eder misiniz??? :26:
Kardeşimde o bölümden randevu aldı kadın bir dr varmış çok iyiymiş haberin olsun.cumartesinden beri nette randevu bulmaya çalışıyporum çocuk nöroloji kanuni sult. süleymen. da var p.tesi salı dolu gözüküyor bu gece 12 de girip çarşambaya almaya çalışıcam..tesellim kızımın çok normal gözükmesi inş. randevu alabilirim......
sağol ekincik allah kimseye göstermesin sende sağlıkla al yavrunu kuçağına inş....
Çok güzel bir paylaşım olmuş Amin.Muharremin Onuncu gününe Aşure Günü denir.( 05 aralık pazartesi,bugün)
1- Aşure günü oruç tutmak sünnettir.
2- Sıla-i rahim yapmalı. ı.
3- İlim öğrenmeli!
4- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir.
5- Çok selam vermeli.
6- Çoluk çocuğunu sevindirmeli!
7- Gusletmeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu. (Şir'a)
8 - O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.
9- Dua Okunmalı,
10- Namaz Kılınmalı
ÖNEMLİ OLAYLARI:
1.Hz. Musa aşüre gününde firavun ve ordusunu sulara gömmüştür.
2.Hz. Nuh gemisini aşüre gününde demirlemiştir.
3.Hz. Yunus balığın karnından aşüre gününde kurtulmuştur.
4.Hz. Ademin tevbesi aşüre günü kabul edilmiştir.
5.Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşüre günü kurtulmuştur.
6.Hz. İsa aşüre gününde dünyaya gelmiş ve aşüre gününde semaya yükselmiştir.
7.Hz. Davudun tevbesi aşüre günü kabul olunmuştur.
8.Hz. İsmail aşüre gününde dünyaya gelmiştir.
9.Hz. Yakubun gözleri aşüre günü görmeye başlamıştır.
10.Hz. Eyyüp hastalığından aşüre günü şifaya kavuşmuştur.
11.Önceleri Kabenin örtüsü aşure gününde değiştirilirdi.
12.Hz. İbrahim bugünde dünyaya geldi ve ateşten kurtuldu...
ayrıca bugün tek oruç tutmak mekruh..
ya dünle bugün yada bugün tutanlar yarında tutmalı...bolca eviniz bereketlensin "ya rezzak" çekin.bol dua edin .
rabbim hepimizn ne muradı dileği varsa hayırla sağlıkla verisn mubarek ayda..
Hangi yakasına geliyosun baharcım sultanahmet ve pierloti muhakkak gez canım.Ollleeeeey biletimizi aldık 28.12.2011 İstanbula uçuyoruzilk defa uçağa bincem :18: Yılbaşındaaa istanbuldayızzz
Aşkım heryeri gezdircek banakilo almadan dönerim inşallah ama onur çok yedirmiyor zaten bana
İstanbula ilk defa gidicem mutlaka gezmem görmem gereken yerleri yazarmısınız oralara da götürteyim kendimi
Hayırlı olsun yeni okulun ve öğrencilerin.merhabalar ben geldim yeni okulum ve ben 27 çocukla ohhhh curcuna kovalamaca bağırtı çağırtıııııı
Çokta almamışsın biumutcum kendini çok sıkma kızın olucak haa maşallah çok sevindim.selaaammm kuzulaarrr
kızımla biz geldik..bende aranıza dönmek için dua sabırsızlanıyrm..nolur beni bu hamiş halimle aranıza sıkıştırıverseniz.çok özledm sizi.5.ayımız bitmek üzere bu arada.veee tamm 89 kilo olmuşum.son ay çok aldımtoplamda 6 ayda 6 kilo oldu yani..
Banane ama kovsanızda gitmiyom.kontrolümü kaybediyom sizsiz olunca.tıtamıyom boğazımı
Canım valla okurken dedim yena ayrılıyor aramızda çok üzüldüm canım hepimiz aynıyız al ver inşallah bu sefer başaralım sağlık için evlatların için sen bir numara bir annesin birgün anne olabilirsem inan senin gibi olmak isterim zaten o zaman yakandan hiç düşmem banada öğret diye seni seviyrum sakın bizleri bırakma topik sensiz olmaz zaten....Sabah doktorum programında 165 kiloluk hoş bir hatun vardı konuk..
Kendiyle ilgili anlattığı bir olay canımı çok acıttı.
evlatlık almak istediğini bu konuda başvuru yaptığını her konuda uzlaşma sağlandığını fakat sırf obez olduğu için diskalifiye edildiğini söyledi..
Nasıl etkilendim.hemen gidip tartıldım.. uzuun bir süredir tatılmıyordum çünkü..
103 kiloymuşum bu kadar basitmiş kilo almam.. Basit çünkü ben bağımlıyım bağımlı olduğumu bayramdan sonra çok daha bariz hissettim..
Sigara gibi,madde kullanımı gibi kötü bir durum yeme bağımlılığı..her durumda,sevindiğinde,üzüldüğünde çareyi yemekte bulmanın başka bir açıklaması yok zaten...
O 165 kiloluk kadın anne olmak için tüm kriterlere uyuyor ama şişman olduğu için anneliği haketmiyor..uzmanlar öyle düşünüyor.
Demekki bende çocuklarını düşünmeyen biriyim..Onları çok sevdiğimi,gözümü kıpmadan canımı veririm diyorum ama hikayeymiş meğer.
Yoksa neden her seferine bir ileri iki geri yapayım..Öylesine görselliğe bağlandıki herşey, anneliğini bile sorgulatıyor yeni düzen insana..
ben bayramdan sonra listeyi ve topiği bırakma kararı aldım aslında..ağır geldi açıkçası herşey..Yolunda gitmeyen bir takım meseleler olunca mideme sığınmak olduğu için burdaki hizmete ihanet ediyormuşum gibi algılıyorum..
sağolsun BEYZUŞ beni hep ikna etmeye bunun geçici bir durum olduğunu bıkmadan usanmadan söyledi..
Değil işte.. ben sizler gibi güçlü değilim hele aranızda bir kaç kişi koyduğunuz hedefe öyle azimle yürüyorki.. ben sadece gurur duyarak izliyorum..
Beni hiç bir dış etken ikna etmiyor..sağıkmış,görüntüymüş,vb.
Burayı iyiki bulmuşum ve üye olmuşum..Sanal ortam bana göre değildi..prensip olarak onaylamazdım nasılda yanıldım sizleri tanıdıkça.. öyle özel dostlar edindimki burda..hepiniz sağolun...
Fakat olmuyor,yapamıyorum çabalamak için o gücü bulamıyorum kendimde...Cuma korkusu ve sorumluluğu olmayınca hepten boşluyorum hesap verecek birileri yok diye...
Bir tek şu var.. ben pisboğazlık yaptıkça çok mutsuz oluyorum..
Bir yandan listeyi meşgul etmek istemiyorum,diğer yandan azda olsa burda paylaşım yapmak,listede görünmek, çabalamak güç veriyor insana..
Kafam çok karışık..çok üzgünüm.. kendimi çok suçluyorum..bunları dışardan birini anlatsam amaaaan yaptığın meseleye bak tut kör boğazını olur biter diyecektir..
Öyle olmadığını,nasıl büyük bir irade ve savaş örneği gerektiğini biz biliyoruz sadece...
Geçende biride umudunu yitiren insanlar kilo alır demişti..Ama ben umudumu yitirmek istemiyorumki..benim umutlu olmam gerek..İkitane bana muhtaç evladım var çünkü..Demekki kendin dışında evladında olsa başkalarına umut bağlamak insanı yinede umutlu hissettirmiyor..
ÜZgünüm paylaşmasam çatlayacaktım..Kendimde o gücü ve umudu bulursam cuma yine bildirim yapacağım..tek iyi yönüm yine yeniden başlamak sanırım..hepten gitmek yerine.:)
İyiki varsınız,birazdanda çocukluğuma inerim..
Aynı durumdayız derincim bir türlü istikrarlı olamadık ama hadi elele verelim ve başaralım.yenacım ne güzel yazmışsın canım benim ...bende aynı durumdayım senin yaşadıklarını yaşıyorum 3 sene oldu topiğe geleli al vber al ver 10 kilo vermiş oldum,ne kadar az değilmi aslında diyetime uysaydım şu anda ideal kilomda olacaktım. bende her sabah tartılıpm ve kilo veremediğimi görünce çok üzülüyordum zaten nazında huysuzlukları oluyor başka meselelerde eklenince panik atak oldum tansiyon hastası oldum ..bak perşembe günü spora başladığım bir ay oldu 85 ytlye oldu olan ben hiç kilo vermedimsadece incelme oldu.bende düşünüyorum bazen evladım var benim onun için sağlıklı olmak zorundayım diye ama yok yok yok ..gel el ele verelim arkadaşım yaaa birşeyler yapalım artık...bende senin dediğin gibi topiği bırakmayı çok düşünüyorum ama sizlerden kopamıyorum utanıyorumda bildirim yapmaya....
İnşallah iyi sonuçlar alın.Oğlanı çişe tuttum..Nasıl terlemiş su gibi olmuş..Üstünü değiştirdim,atletini sıksam su akacak o derece..
ev hamam gibi,gece özellikle çok sıcak oluyor..MErkezi sistemin kötü tarafıda bu..
Yarın 13:30 da hastanede olacağız ter testiyle ilgili ..
Bende çok beğendim ama gece ara öğünü olarak yememiştim bundan sonra bende yerim.
Annenin ellerine sağlık bende severim sen yiyemiyosan bana yolla ben senin yerine yerim tamamen dostça yani:)Yaaa benim annemde kocaaaaaman bir tencereyle aşure yapıyor :18: çokta güzel yapar valla yeme de yanında yat modeliBen şimdi ürikasit tedavisi gördüğüm için bakliyat yasak bana habu ürikasitim olmasa yerdim valla en az 2 kase belki 4-5 kaşık yerim 1 öğün yerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?