Maaalesef sadece bakmak bırakın bakmayı düşünmek bile yeterliymiş son okuduğum 2 kitapta yazıyor bunlar çünkü bilinçaltı sadece düşünsek bile o olay gerçekleşmiş gibi tepki yaratıyormuş bünyede. Örnek olarak mesela; limonu düşününce dahi ağzımızın sulanması gibi ortada limon falan yok fakat ağzımız sulanıyor neden çünkü bilinçaltı o olay gerçekleşti olarak sinyal veriyor vücudahabu bilinçaltından çektiğimiz nedir yaaa
denerdim canım ama o kadar tatlı yedimki bastırdı ihtiyaç duyarsam deneyeceğim çok teşekkür ederim......Canım ya bazen oluyor özelikle regl dönemleri yaklaştığında hemen kendine tarçınlı bir süt yap inan tatlı isteğin gidicek inan bende çok severim tatlıyı beni kesiyosa senide keser inan.
aynen öyle canım ya bebeğimin suçu yok .... nerede çok değil ya 1 dilim çikolatalı ekmek, yarım kase aşure, 2 ikramlık çikolataben emzirdiğim için ilaç kullanamadım ama çörek otu bende ilaç gibi işe yaradı:çok üzülmüştüm ilk öğrendiğimde çünkü şeker yüklmesinde normal çıkmştı değrlerim ama bu insülin direncini hç duymamıştım.kolay kilo alıp zor kilo veren gurubundayız ve iştahımız diğer insanlar gibi değil malesef.anneme bunu söylerken oda dediki bigün bu direncide çıkaran sendin yani yeme alışkanlıkların...doğru söze ne denir?
çok kolay gelsin işişn zor
canım kendine eziyet etme bizde uzun açlıklar çok sıkıntılı oluyor.kabızlık çekiyorsun gerçi ama 5-10 tane leblebi bile bastırıyor açlığı.istersen meyve çayı vs ile.yada ayran yada süt iç.kendine eziyet etme ne olur.patlamayasın bi yerden?
canım bende diyordum yenayı hiç bildirim yaparken görmüyorum kaçırıyormuyum diye...neler geçiyormuş aklından...bana düşmez yani ama daha önceki samimi konuşmalarımıza dayanarak diyorumki ne olur şeker değerlerine bir baktır.şekerin yüksek olmasa bile insülin direncin olabilir.ve bununla tek başına savaşmak çok çok zor.dr en azından bir ilaç verir o zman sende şaşırırsın nasıl doyduğuna.ben yazın o kadar kötüydümki...yeni bir çevreye geçtik 4 yıl önce o zmandan beri hamilelik ve emziklilik derken insanlar tuhaf tuhaf süzerler...bakış atarlar fln.ama bir karar veriyordum iğreniyordum kendimden gel görki uygulayamıyordum.deli gibiydim.bir insan çocuklarına aldığı çikolataları çocuklar görmeden hüpletebilir mi?gizli gizli gece kalkıp sakladığı çikolataları yiyebilir mi?dışarı gezmeye çıkmasının tek amacı burger menü veya koca bir dondurma ,pizza, yaş pasta olabilirmi?çocukları parka götürmeye niyetlenirken aklından dışarda pasta yiyelim diye düşünüp cocuklara zorla yedirlir mi?ben bunların hepsini yaşadım malesef.üstelik uyku hali ve halsizliğide cabası.ne olur bir dr a git.ben bunu tüm içtenliğimle söylüyorum.duygusal açlık pek inanmyorum da artık.bence çoğu insanda (biizm gibi aşırı iştahlılarda ve kilolularda)insülin direnci var.şuan dışarı çıktığımızda burger menü canım çekmiyor.çocuklrın pateteslerini deli gibi didiklemiyorum.ama 3-4 saatte mutlaka bişler yiyorum.meyve olur,leblebi olur,badem olur...geçen tatlı getirdi eşimin arkadaşı yemedim azcık tadına baktım.bu tatlıyı ben yemekten önce 3-4 tane yemekten sonra 3-4 tane götürmüşlüğüm vardır....ama cevizli sucuk yedim ertesi gün.tamamen mahrum da kalmıyorum ama artık deli gibi de saldırmıyorum
çok yazdım başını şişirdim kusura bakma canım arkadaşım
amannn özlem yaaa boşver canım.kendini sıkma ne olur?bebişin de etkileniyordur mutlaka anne sinirli gergin..yediğin de çok bişi değil aman ne olcak bunu bari takma.1 dlm çokolu ekmek yimişin bende bişi yedin sandım.yok sakınnn kendine kızma.vücut istemiştir.arada olur.bu hafta artı bile çıksan ki sen dengelersin canım sıkma ne olacak ki?o kadar destekçi eşin var,iltifat almaya başladın daha yarıyıl tatiline de var yani.çok güzel kilolar verdin ve vereceksin.bak bisürü başarı hikayesi okuyorsun kaç hafta takılmışlıkları oluyor değilmi?en azından çabalayıp karşılığını alıyorsun.geçen haftaki biraz dengeszi ve çok zor bi diyetti.o kadar kilo vermenin üstüne yaptın zorlandı vücudun.bak küçük meleğimin kilo vermesi durmuştu ne zamandır ama sen durmamıştın bunu unutma....kendine ,eşine ve bebişine de haksızlık etme canım arkadaşım
olamadım hala melisim ya çıldırmamek için zor tutuyorum desem inanır mısın... bendede başladı ilk defa .uzun süredir hiç bunu hissetmemiştim çok rahat geçmişti ama daha olmadan yiyorum yaevet bende izledim ve çok etkilendim bende oyle olabilirdim hiçte zor degil ama çok sukurki buradayim kararimi verdim zayiflayacagim seninde basarabilecegine inaniyorum
yuregim agzimda okudum inanki bizi birakip gidiyorsun sandim
Bu topik sensiz olmaz ablacim hepimizin boyle dusundugu zamanlar oldu ama ben seninde yapabilecegine inaniyorum yaza kadar çok guzel kilolar vericeksin insallah
bidaha boyle seyler duymayalim
insallah hayirli haberlerle gelirsiniz ablacim(Amiiiiinnnn)
demek sizin ev sicak valla biz donuyoz genelde, burda yakmaya kiyamiyorlarmi ne yada hava azcik yumusasin hemen kisiyorlar odalar 21 dereceyi salonumsa 23 dereceyi geçmiyor kar kis olunca ne olur bilmem sicak olmasini istiyorum bebis hep yerlerde odum kopuyor hastalanacak diye :18::18:
hos geldin gel beraber zayiflayalalim
ALLAH im sana ve tum isteyenlere bebis nasip etsin (Amiiiiiiinnnnn) niyetliyimde bende ettim canim herzamanda ediyorum RABBIM her isteyene tattirsin bu guzel duyguyu
canim regl olmadigin için +1 olmustur dert etme regl olunca rahatlarsin
valla anliyorum seni bende ayniyim ozellikle reglden 2gun once baslar tatli ve yemek yeme krizim kasik kasik çikolata yerim bazan tutamam kendimi napiiim
bide bu aralar çikolatalar uçusuyor gozumun onunde malum noel yaklasiyor ALLAH im marketler(kuçuk buyuk farketmiyor) rengarenk çesit çesit çikoatalarla dolu bide girise diziyorlar insanin gozunun onune gelde dayan ya bu milletin diyet yapanlari hiç dusundugu yok
yok canım tüketilmiyor .......bugün bende başladım ama sabah kahvaltımı yapmıştım. çok etkisi olurmu bilmem. kahvaltıda zeytinyağlı patates salatası, peynir 1 dilim ekmek yedim. sonrası yağsız tuzsuz patates salatası oldu. bakalım ben nasıl sonuç alacağım. yanında yoğurt ketçap filan tüketilmiyor demi.
canım çok tatlı istediğinde sevdiğim meyveleri tarçına batırıp ye. doktorumda çıkan bir diyetisyen önermişti. +1 içinde pirinç lapası birebir bace. malum şişlik su tutulumu filan. imkanın varsa açık havaya çık. rahatlarsın
bakalım ne olacak az kaldı sonuca hadi hayırlısı.......Ben geldim kizlaaargecmisi okuyup bitirmeye calisirken ogle tatilim bitti neredeyse
bugun gordugunuz gibi daha neseliyim (cunku tokum). aslinda biraz da sucluyum ama neyse.
2 gunluk eziyetten sonra bugun biraz kacamak yaptim malesef. bugun et gunum sabah kahvaltimi zar zor yaptim ama oglene dogru acliktan olecektim, mutfaktaki kca kasede duran kucuk cikolatalardan attim agzima dayanamadim :26: sonra inanilmaz suclu hissettim. sonra kendimi rahatlattim belki vucudumun sekere ihtiyaci vardir falan diye (zugurt tesellisi). topu topu 100 kalori zaten onu da yuruyusle yakmayi dusunuyorum (fazlasini yapamam zira cok halsiz birakti beni bu diyet). kizmayin bana bi daha bozmicam zaten en zor gunleri atlattim artik :26:
oglen yemegime de yagsiz yogurt ekledim. gerci o bozmak olmuyor sanirim protein sonucta. neyse o beni bir guzel tikadi simdi iyiyim :))) (3 gundur ilk kez tokluk hissi yasiyorum)
kilo veremezsem bu kacamak yuzunden cidden oturup aglicam hungur hungur. veya yaklasan regl donemim yuzunden siskinlik olur da verdigim kiloyu net goremezsem o zaman da aglicam. su eziyete degsin istiyorum 2 falan versem bari, harika olcak. haftaya kendi diyetime donup spora tekrar baslamaya karar verdim. oyle daha guzel veriyordum sanki. daha yavasti ama hic ac kalmiyordum (ustelik beynim de calisiyordu o zamanlar, su an sapsala dondum), istedigim herseyden dengeli yiyebiliyordum vs. son hafta bozmustum o diyeti kendi hatam, bir daha tekrarlamamaya kararliyim. gelen gideni aratirmis simdi o diyet bana cok gulluk gulistanlik geliyor
slm kızlar.bugün de oruçluyum iftara az kaldı.tartı olayını çok anlayamadım inşallah cumaya almış olarak çıkmam.cevizli sucukları götürdüm sahurda gene.dün 60 dk lesli yapmıştım.bugün canım içim çok sıkkın.çocuk su çiçeği olunca ilecek gezmeye gidemiyoruz.çok bunladım.konuşacak kimsem yok.offffevde oturmakta zormuş.çalışırken 2 insna yüzü görüyordum.şimdi evde hapis gibiyim.memlekette ailesi yanında olanlara çok özeniyorum.
bizimkiler beni çok aramazlar hep ben ararım.hç aklıllarına bile gelmiyorumkızkardeşlerim anneme çok yakınlar.ne zama arasam birlikteler.ama beni aramzlar hainler.dün ablamı aradım.5 dk sonra ararım dedi internette iş arkadaşlarıyla konuşuyormuş zaten hergün konuştukları kişiler.2 saat sonra aramış ben lesli yapıyodum duymadım.küçük bebeleri de yokki yoğunlutan aramasın.aklına gelmiyoruz işte....bende depresyondayım bugünnn. deprosyondayım unutuldum diye bi şarkı vardı işte ondan
canim baharat hariç hiçbisey kullanmiyosunbugün bende başladım ama sabah kahvaltımı yapmıştım. çok etkisi olurmu bilmem. kahvaltıda zeytinyağlı patates salatası, peynir 1 dilim ekmek yedim. sonrası yağsız tuzsuz patates salatası oldu. bakalım ben nasıl sonuç alacağım. yanında yoğurt ketçap filan tüketilmiyor demi.
canım çok tatlı istediğinde sevdiğim meyveleri tarçına batırıp ye. doktorumda çıkan bir diyetisyen önermişti. +1 içinde pirinç lapası birebir bace. malum şişlik su tutulumu filan. imkanın varsa açık havaya çık. rahatlarsın
canim uzulme evde oturmanin guzel yonleride var ben mesela çocuklar okuldayken kuçukte yatar islerimi bitirip ya kk ya takiliyorum ,ya elisi yapiyorum yada tv bakiyorum arada zaman geçiyor zaten SIKILmaya vakti olmuyorki insanin (ben oyleyim evde SIKILmam)aileden uzakta yasamak çok zor iyi bilirim ama alisiliyor zamanla mecburuz artik bizimde sorumluluklarimiz var esimiz,çocugumuz var dogdugun yer degil doydugun yer diye bisoz varslm kızlar.bugün de oruçluyum iftara az kaldı.tartı olayını çok anlayamadım inşallah cumaya almış olarak çıkmam.cevizli sucukları götürdüm sahurda gene.dün 60 dk lesli yapmıştım.bugün canım içim çok sıkkın.çocuk su çiçeği olunca ilecek gezmeye gidemiyoruz.çok bunladım.konuşacak kimsem yok.offffevde oturmakta zormuş.çalışırken 2 insna yüzü görüyordum.şimdi evde hapis gibiyim.memlekette ailesi yanında olanlara çok özeniyorum.
bizimkiler beni çok aramazlar hep ben ararım.hç aklıllarına bile gelmiyorumkızkardeşlerim anneme çok yakınlar.ne zama arasam birlikteler.ama beni aramzlar hainler.dün ablamı aradım.5 dk sonra ararım dedi internette iş arkadaşlarıyla konuşuyormuş zaten hergün konuştukları kişiler.2 saat sonra aramış ben lesli yapıyodum duymadım.küçük bebeleri de yokki yoğunlutan aramasın.aklına gelmiyoruz işte....bende depresyondayım bugünnn. deprosyondayım unutuldum diye bi şarkı vardı işte ondan
slm kızlar.bugün de oruçluyum iftara az kaldı.tartı olayını çok anlayamadım inşallah cumaya almış olarak çıkmam.cevizli sucukları götürdüm sahurda gene.dün 60 dk lesli yapmıştım.bugün canım içim çok sıkkın.çocuk su çiçeği olunca ilecek gezmeye gidemiyoruz.çok bunladım.konuşacak kimsem yok.offffevde oturmakta zormuş.çalışırken 2 insna yüzü görüyordum.şimdi evde hapis gibiyim.memlekette ailesi yanında olanlara çok özeniyorum.
ayyyyyyyyyy neden kimse konuşmuyo :26: :26:
2 tane ikramlık çikolatayı hüplettim bile ama hala sinirim geçmedi yaaaaaaaaaa..... benim yarın acilen düzenime dönmem gerek kaç gündür ne güzel dikkat ediyordum bugün çığırımdan çıktım ,zaten tartıda +1 hala var((
bende akşama KVnin gönderdiği içli köfteleri haşlayacağım 4-5 tane yerim, bu arada gözünüzde büyütmeyin pinpon topu kadar yoklar.Elazığ'ın içli köftesi minik oluyor. sade suda haşlayacağım üzerine bol limon ohhhhhhh yanında hiçbir şey yemem.......
bu arada dün 30dk bugün 30dk leslie yaptım, akşama 30 daha yaparım sonra 10-15 dk zumba tamamdır....
bugün kendimi tebrik ediyorum öğleden sonra gezme vardı hiç bişey yemedim yarım galeta götürdüm evden 2 de elma 1 yeşil çayy öğlende 3 kaşık prasa 1 bardak ayran içmiştim akşam 1 tabak bulgur pilavı yicemmm okadar ama zor tuttum kendimi kurabiyeler mantılar gözlemeler off yaniii bayanlarada söyledim hepsi veremez gözüyle baktılar sanki ama başarıcammm yaza süper olucammm inşallah
kızlar çok üzgünüm bayadır giremiyorum. ctesi ara bir görüşme için çizim yapıyorum gezmek tozmak pek güzel de işler kaldı. bu hafta yokum özetle aralarda gelmek istiyorum ama bir toparlanamıyorum.
antep gezisi çok güzel geçti. 2 tam gün oradaydık yedik içtik, gezdik. güzel bir yer ben sehri çok beğendim ama aklımda kalacak en önemli şey zeugma kalıntılarının olduğu dev muze gerçekten çok özenilerek yapılmış, mimarisi, detayları ve elbette içindeki sanat eserleri nefes kesici. oraya gidipte görmeden dönmek talihsizlik olacakmış görünce anladım.
şehrin içindeki hanları dolaştık, ama takıntım haline gelen aytaşı arayışım bakır zanaati urunlerine olabilecek ilgimi dağıttı. çünkü zincirli han da gümüş, hediyelik eşya ve takı satısı bakırdan çoktu. birden cennete düştüm hesabı her dükkana kendimi atıp aytaşı baktım. çok güzel(kendimce) 2 yüzük 2 kolye ucu aldım. bir ara resim koyarım. gümüş istanbulla hemen hemen aynı ama taşlar çok ucuzdu.
daloki ilk gece resmen terör estirdi sabaha kadar odada dolandık. ama maşallah 2. gece uyudu. ucakta fena geçmedi. 1 saat 20 dakika civarı surdu sonlara doğru bayaaaa bir sıkıntılandık ama genelde iyi idi.
ben sanırım 1 kilo cıvarı aldım ama tam bilemiyorum cuma tartılmayı unuttum cünkü. 15 gündür çok diyet bir halim yok.
durumlar bunlar umarım herkes iyidir.öpüyorum tek tek herkesi.
dediğim gibi bu hafta yoğunluk fazla oğlan uyur uyumaz çizime oturup3-4 kadar çalışıyorum. inşallah anlımın akı ile çıkıcağım bu işten
canim uzulme evde oturmanin guzel yonleride var ben mesela çocuklar okuldayken kuçukte yatar islerimi bitirip ya kk ya takiliyorum ,ya elisi yapiyorum yada tv bakiyorum arada zaman geçiyor zaten SIKILmaya vakti olmuyorki insanin (ben oyleyim evde SIKILmam)aileden uzakta yasamak çok zor iyi bilirim ama alisiliyor zamanla mecburuz artik bizimde sorumluluklarimiz var esimiz,çocugumuz var dogdugun yer degil doydugun yer diye bisoz var
BENE ilk geldigimde çok zor gunler yasadim geri gitmek bile istedim(ama yapamadimki esimi çok seviyorum) artik alistim yani mecburum alismaya çoluk çocuga karistim esim kesin donus yapmaz birakip gidememde helede çocuklarim varken asla gurbetlige katlanicaz ALLAH im saglik sihhat versin diyorum tek derdim(derdimiz) gurbetlik olsun bazan diyorum ailemin yakininda olsam belki bu kadar mutlu ve huzurlu olamazdim çunku hayatta hiçbisey dort dortluk olmuyor malesef
hem ailenin yakininda oturmak
hem esle çok mutlu olmak
hemde maddi yonden rahatlik
veya tamamen saglikli olmak (hiçbir problem yasamadan)
soylesene bunlarin hepsi bi insanda olabilirmi ? yani demek istedigim birinden biri olmuyor hayat bu malesef
ALLAH ima sukurler olsun gurbetlik haricinde simdilik derdim yok (ALLAH im dert verip derman aratmasin kimseye)Aminnnnnn
gurbetligin gozu kor olsun ama zamaninda esim gelmis kaderimde esimle tanisip gelmek varmis nasip kismet hersey bugunlerime sukurler olsun
senin meleklerin ufak belki ondan daraliyorsun ama geçicektir insallah ALLAH im hepsine saglik versin insallah bide kafa na gore bi arkadas bulursan bitanede olsa yeter daha iyi hissedersin ozaman
kusura bakma biraz uzun oldu doktum içimi bende
aynen öyle canım ya bebeğimin suçu yok .... nerede çok değil ya 1 dilim çikolatalı ekmek, yarım kase aşure, 2 ikramlık çikolata(( demek istedi aynen bende öyle düşünüyorum. geçen haftaki diyetten sonra düştü sanırım. öyle canım artı çıksam olur eşim destek sağolsun ama benim kendime kızdığım dikkat ettiğim halde sonrasında almam. bende 75te duracağım gibi geliyor çünkü o kiloda hamile kaldım. çok sağol canım benim rahatlattın beni....
sende benim gibisin desene(( neden böyle sıkkınız bugün ya....
bende tek haftasonu çıkıyorum sanırım ondan ,sende çocuk hastalanınca evde kaldın tabi ,geçti mmi bari biraz çiçekleriniz...
annemde aynı ben aramasam birde kızar niye aramıyorsun diye sanki kendi tlfnu yok allah allah ya . ben hiç hastalanamam ,moralim bozuk olamaz yani ararsa mazallah ... benim kardeşimde uzakta üstelik yalnız . arar bazen hastaysam falan öğrenince hııı ondan mı armadın der . neymiş küçükler büyüğü ararmış her zaman. yola gitsem ararım ,yoldan gelsem ararım oysa annem sadece gelince arar:)
yola çıkarız eşimin annesi 40 kere arar neredesiniz ,yolculuğunuz nasıl geçiyor diye biizmki 1 kere zor arar ,tip işte...
aynen o şarkıyı kendimede istiyorum......
,Allah kabul etsin ececim orucunu
cevizli sucuklar da bişey yapmaz merak etme zaten leslie yi de yapmışsın
annene ve kardeşlerine de kızdım doğrusu ama herkes aynı olmuyor işte bazu-ıları önemsemiyor aradım aramadım diye
oğlunun bulaşıcı evresi de bitmiştir bence artık sanki öyle hatırladım yani o kadar sıkılma canım çıkın arada
az kaldı hele oğluş okula başlasın yettim geliyorum yanına ben dee
slmlar kızlar..bişey sorucam 3-4 gündür leslie 3 mil yapıyorum sabah akşam ama spordan sonra 1 bardak yarım yağlı süt içiyorum yediklerimde diğer haftalarla aynı ama yarım kilo anca vermişim daha fazla vermem gerekmezmi...sütmü beni geriye attı anlamadım :2::2::2:
Konuşmazmıyız canım...Tabii konuşuruz....
Bazen ;gözden kaçtığıda oluyor;yoksa grubumuz çok içtendir....
Günler geçip;samimiyet oluşunca bu sefer sen cevap vermeye yetişemeyeceksin.....
Bu arada ben de senin gibi tatlıcıyımdır;tüm kilomu tatlıdan aldım diyebilirim...Tatlıcıların camına yapışasım var...
bugün kendimi tebrik ediyorum öğleden sonra gezme vardı hiç bişey yemedim yarım galeta götürdüm evden 2 de elma 1 yeşil çayy öğlende 3 kaşık prasa 1 bardak ayran içmiştim akşam 1 tabak bulgur pilavı yicemmm okadar ama zor tuttum kendimi kurabiyeler mantılar gözlemeler off yaniii bayanlarada söyledim hepsi veremez gözüyle baktılar sanki ama başarıcammm yaza süper olucammm inşallah
mutlucum alnının akıyla çıkacağından eminim
merak ettim aytaşlarını da
arada uğra mutlaka gözlerim arıyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?