Canım Allah kabul etsin orucunu.Ben içtiğim sıralar fazla açlık hissetmiyordum o açıdan iyi oluyor.Dediğim gibi tek sıkıntı cırcırSen hafta sonları çalışmıyorsan cumadan falan başla istersen.Bir iki günde geçiyor çünkü ishal.Sonra düzenli içmeye devam edersen bi daha öyle bir yan etki yapmıyor.Ama bırakıp başlarsan sil baştan yaşarsın yan etkileri.Allah şifa versin hepimize.Niyetliylen dua edermisin bizim için en kısa zamanda kucağımıza alalım yavrularımızı hayırlısıyla...
Tomurcuk cırcır demiş canım ama ben de öyle bir etkisi olmadı aksine düzenledi normalde kabızlık falan çekiyorsun rahat wc çıkmanı sağlıyor ve düzene sokuyor. Ben hiç yan etkisini görmedim aynı zamanda PCO için doğum kontrol hapıda kullanıyorum ben de şu ara çok ilaç içiyorum ilaç içmek işkence gibi ama sağlığımıza bu şekilde kavuşacağız inşallah. yasafatta kullanıyordu senin ilacından ona sordum geçen gün insülin direnci için en az 2 sene kullanman lazım hemen düzelmiyor demiş. Ben de 7 aydır kullanıyorum. Aklına takma yan etkisi yok denecek kadar az
Canım bende Glugophage 1000 mg kullanıyorum 3 aydır ve arkadaşların dediği gibi ilk bir iki gün bende cırcır olmuştumhatta bir keresinde arabayla yoldaydım kapının önüne gelip arabadan koşarak ikinci kata annemin evine cıkmıştımda zor yetişmiştim sonra ama bünye alıştı artık hiç bir yan tesirim yok. Benim doktorumda uzun bir süre bunu kullanacaksın en az bir sene demişti hatta. Eğer insülin direncin bir sonraki tahlilde yine aynı şekilde çıkarsa başka bir ilaçta ilave edebilirim demişti hatta.
Bencede başlıyacaksan cuma günü başla ne olur ne olmaz
İnşallah hepimiz şu insülin direnci denen şeyden bir an önce kurtuluruz tabi kilocuklarımızla birlikte
Canımmmm sakınnnnnnnn bak ne güzel kilo verdin heleki geçen hafta okadarda eziyet çektin verdiklerini geri alma sakın.
Sonuçta yaza kadar hepimiz büyük bir yol kat etmek istiyoruz dimi amaalacağın çantayı düşün
Bak enişte de sana güvendiğini söylemişSen istedikten sonra iradene çok güzel sahip olabileceğini geçen hafta zaten ıspatladın o yüzden ne olur biraz kendini sık. Evde papatya çayın yada rezene çayın varsa onlardan iç biraz sakinleştirir. Kuzucuğun varsa o bile olur
yok canım yemeyeceğim daha yeter zaten küçüktüler ama pişmalığı büyük tabi... stres yapmayacağım gidecek inşallah cumaya kadarda tartılmayacağım söz...
bizimde evde heryerde çikolata, bisküvi ne ararsan var hiç bakmadım bugüne kadar inan elimi bile sürmedim ama bugün ne oldu bana içime canavar mı kaçtı anlamadım ya....
bundan sonra 1-2 kaşık aşure hariç hiçbir tatlı yemeyeceğim sana söz veriyorum canım.....
Canım ya bazen oluyor özelikle regl dönemleri yaklaştığında hemen kendine tarçınlı bir süt yap inan tatlı isteğin gidicek inan bende çok severim tatlıyı beni kesiyosa senide keser inan.ben bugün çok sinirliyim hala beklenen regl gelmedi hepi topu 8 sayfayı zor okudum ya okudumda ne oldu hiçbir şey aklımda kalmadı, bebekte durmadı o da delirtti derken hepten cinler çıktı tepeme... 2 komşumdan aşure geldi 3-4 tatlı kaşığı yedimyetmedi 1 dilim ekmeğe çikolata krema sürdüm yedim durdurun beni yoksa çok fena olacak......
yok canım yemeyeceğim daha yeter zaten küçüktüler ama pişmalığı büyük tabi... stres yapmayacağım gidecek inşallah cumaya kadarda tartılmayacağım söz...
bizimde evde heryerde çikolata, bisküvi ne ararsan var hiç bakmadım bugüne kadar inan elimi bile sürmedim ama bugün ne oldu bana içime canavar mı kaçtı anlamadım ya....
bundan sonra 1-2 kaşık aşure hariç hiçbir tatlı yemeyeceğim sana söz veriyorum canım.....
..
hos geldin canim ohhh ne guzel moral depolayip gelmissin 1kiloyu dert etme verirsin insallah
hoşgeldinnnn özletmiştin çok iyi oldu. demek tatilin iyi geçti sen bu motivasyonla o 1 kiloyu gönderirsin merak etme...
..
Hoşgeldin sefalar getirdinKısa kaçamağınızın güzel geçmesine sevindim. Bencede en güzel zamanında gittiniz Strassbourg'a. Öyle bir yere gidipte sadece 1 kilo alıp dönmen bile başarı bence
Teşekkür ederim canlarım, hoşbulduk. ben buraya ne zaman gelsem hoşbuluyorum zaten :)))------
Umuttt'cuğum,hoşgeldin...
Sabah doktorum programında 165 kiloluk hoş bir hatun vardı konuk..
Kendiyle ilgili anlattığı bir olay canımı çok acıttı.
....
Geçende biride umudunu yitiren insanlar kilo alır demişti..Ama ben umudumu yitirmek istemiyorumki..benim umutlu olmam gerek..İkitane bana muhtaç evladım var çünkü..Demekki kendin dışında evladında olsa başkalarına umut bağlamak insanı yinede umutlu hissettirmiyor..
ÜZgünüm paylaşmasam çatlayacaktım..Kendimde o gücü ve umudu bulursam cuma yine bildirim yapacağım..tek iyi yönüm yine yeniden başlamak sanırım..hepten gitmek yerine.:)
İyiki varsınız,birazdanda çocukluğuma inerim..
Yena'cığım burada 3 grup olduğunu düşünüyorum ben. (Kilo verme alışkanlıkları bakımından) Yeni gelenler, azimliler ve yerinde sayanlar. İlk ikisini açıklamaya gerek yok, yerinde sayanlar ise 6 ay ve daha uzun süredir burada olduğu halde 8-10 kiloyu hasbelkader vermiş, sonra da hep bu civarda gezinenler. Ben de bu gruptanım. Ama biliyorum ki azimliler de bu gruptaydı bir zamanlar. Yani yerinde sayan grubuyla azimli grubu arasında incecik bir çizgi var, o çizgiyi geçeceğimize dair umudunu hiç kaybetmediğini biliyorum, ben de kaybetmiyorum çünkü. Hele de buradayken :))
sanada günaydın cnm artık kendime ait odama geçtim şükür netteyim bundan sonra
ama benim odam batıyo işte birilerine
saol nevimcim iyiyiz şükür olsun allaha
afiyet olsun cnm
kızlar bu arada insülin direnci için kim hangi ilacı kullanıyo yazarmısınız lütfen
günaydın kızlar nasılsınız .inşaat işleri yüzünden buraya ugrayamadım işlerim biraz azaldı bugün pencereyi takıcaklar sonra 1 saatlik işim kalıyor .kaç gündür kum toz temizlemekten yoruldum .çabuk pencereyi taksalar yürüme bandımı kızların odasına alayım yoksa kilolar gitmiyor .................YENİ GELEN ARKADAŞLAR OLMUŞ KIZLAR ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ
canım kendine eziyet etme bizde uzun açlıklar çok sıkıntılı oluyor.kabızlık çekiyorsun gerçi ama 5-10 tane leblebi bile bastırıyor açlığı.istersen meyve çayı vs ile.yada ayran yada süt iç.kendine eziyet etme ne olur.patlamayasın bi yerden?Herkese günaydınlarrrrrrrrrr :122:
Gece açım diye diye uyudumartık nasıl acıktıysam sabah 5 buçukta bile uyandım sabah oldu kahvaltı edeyim diye tabi tekrar yattım dön sağ dön sola derken ancak saat 8e kadar uyuyabildim ama açlıktan da olsa sabah çok erken kalkmak çok iyi oldu en azından şu kısa günleri güzel değerlendirme şansını yakaladım. Hazır civcivimde uyurken evimi de toparlarım çok rahat bir şekilde öbür türlü cadı camaşır bile toplarken ben sepete katlarım o çekip yere sıpıtır küçük cadı işte.
İYi geceler..
Benimde uyumam lazım ama hiiç uykum yok..
valla yedim dayanamıyorum banu bildiğin gibi değil resmen başım zonkluyor sabahta hiç iyi kalkmadım zombi gibiyim ya
havalarda kötü gidiyor iyice depresif oldum inan....
yaza kadar hedefim büyük başaracağımda eminim ama bugün beni affet ne olur hiç böyle olmamıştım ya geciktikçe gerilmeye başladım ben ,şu an yanımda iyi bir arkadaşımın olmasını nasıl isterdim anlatamam ,canım sıkkın nedensiz, eşimde erken geldi sağolsun ama hala çok kötüyüm ya, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ,bu ne şimdi
bana çok güveniyor o kesin ,destekliyorda canı ne çekerse gider mutfakta yer odaya getirmez bile sağolsun
çantayı iyi ki almamışım ben bu gidişle zor alırım o çantayı ,hak etmedikçe almayaağım, 77yi görünce alacağım bu da bana ders olsun
rezene var canım deneyeyim bakalım ne olacak? başım çatlıyor resmen...
evet bende izledim ve çok etkilendim bende oyle olabilirdim hiçte zor degil ama çok sukurki buradayim kararimi verdim zayiflayacagim seninde basarabilecegine inaniyorumBu sabah doktorum programını izldeğiğimden beri çok düşünceliyim,çok etkilendim 165 kiloluk konuktan..:)
Akşam biyografik bir yazı okudum audrey hepburn le ilgili,kafam bi milyon düşünüp duruyorum..
------
Umuttt'cuğum,hoşgeldin...
yuregim agzimda okudum inanki bizi birakip gidiyorsun sandimSabah doktorum programında 165 kiloluk hoş bir hatun vardı konuk..
Kendiyle ilgili anlattığı bir olay canımı çok acıttı.
evlatlık almak istediğini bu konuda başvuru yaptığını her konuda uzlaşma sağlandığını fakat sırf obez olduğu için diskalifiye edildiğini söyledi..
Nasıl etkilendim.hemen gidip tartıldım.. uzuun bir süredir tatılmıyordum çünkü..
103 kiloymuşum bu kadar basitmiş kilo almam.. Basit çünkü ben bağımlıyım bağımlı olduğumu bayramdan sonra çok daha bariz hissettim..
Sigara gibi,madde kullanımı gibi kötü bir durum yeme bağımlılığı..her durumda,sevindiğinde,üzüldüğünde çareyi yemekte bulmanın başka bir açıklaması yok zaten...
O 165 kiloluk kadın anne olmak için tüm kriterlere uyuyor ama şişman olduğu için anneliği haketmiyor..uzmanlar öyle düşünüyor.
Demekki bende çocuklarını düşünmeyen biriyim..Onları çok sevdiğimi,gözümü kıpmadan canımı veririm diyorum ama hikayeymiş meğer.
Yoksa neden her seferine bir ileri iki geri yapayım..Öylesine görselliğe bağlandıki herşey, anneliğini bile sorgulatıyor yeni düzen insana..
ben bayramdan sonra listeyi ve topiği bırakma kararı aldım aslında..ağır geldi açıkçası herşey..Yolunda gitmeyen bir takım meseleler olunca mideme sığınmak olduğu için burdaki hizmete ihanet ediyormuşum gibi algılıyorum..
sağolsun BEYZUŞ beni hep ikna etmeye bunun geçici bir durum olduğunu bıkmadan usanmadan söyledi..
Değil işte.. ben sizler gibi güçlü değilim hele aranızda bir kaç kişi koyduğunuz hedefe öyle azimle yürüyorki.. ben sadece gurur duyarak izliyorum..
Beni hiç bir dış etken ikna etmiyor..sağıkmış,görüntüymüş,vb.
Burayı iyiki bulmuşum ve üye olmuşum..Sanal ortam bana göre değildi..prensip olarak onaylamazdım nasılda yanıldım sizleri tanıdıkça.. öyle özel dostlar edindimki burda..hepiniz sağolun...
Fakat olmuyor,yapamıyorum çabalamak için o gücü bulamıyorum kendimde...Cuma korkusu ve sorumluluğu olmayınca hepten boşluyorum hesap verecek birileri yok diye...
Bir tek şu var.. ben pisboğazlık yaptıkça çok mutsuz oluyorum..
Bir yandan listeyi meşgul etmek istemiyorum,diğer yandan azda olsa burda paylaşım yapmak,listede görünmek, çabalamak güç veriyor insana..
Kafam çok karışık..çok üzgünüm.. kendimi çok suçluyorum..bunları dışardan birini anlatsam amaaaan yaptığın meseleye bak tut kör boğazını olur biter diyecektir..
Öyle olmadığını,nasıl büyük bir irade ve savaş örneği gerektiğini biz biliyoruz sadece...
Geçende biride umudunu yitiren insanlar kilo alır demişti..Ama ben umudumu yitirmek istemiyorumki..benim umutlu olmam gerek..İkitane bana muhtaç evladım var çünkü..Demekki kendin dışında evladında olsa başkalarına umut bağlamak insanı yinede umutlu hissettirmiyor..
ÜZgünüm paylaşmasam çatlayacaktım..Kendimde o gücü ve umudu bulursam cuma yine bildirim yapacağım..tek iyi yönüm yine yeniden başlamak sanırım..hepten gitmek yerine.:)
İyiki varsınız,birazdanda çocukluğuma inerim..
insallah hayirli haberlerle gelirsiniz ablacim(Amiiiiinnnn)Oğlanı çişe tuttum..Nasıl terlemiş su gibi olmuş..Üstünü değiştirdim,atletini sıksam su akacak o derece..
ev hamam gibi,gece özellikle çok sıcak oluyor..MErkezi sistemin kötü tarafıda bu..
Yarın 13:30 da hastanede olacağız ter testiyle ilgili ..
hos geldin gel beraber zayiflayalalimayy bende zayıflıyım artık neolur ya...
ALLAH im sana ve tum isteyenlere bebis nasip etsin (Amiiiiiiinnnnn) niyetliyimde bende ettim canim herzamanda ediyorum RABBIM her isteyene tattirsin bu guzel duyguyuCanım Allah kabul etsin orucunu.Ben içtiğim sıralar fazla açlık hissetmiyordum o açıdan iyi oluyor.Dediğim gibi tek sıkıntı cırcırSen hafta sonları çalışmıyorsan cumadan falan başla istersen.Bir iki günde geçiyor çünkü ishal.Sonra düzenli içmeye devam edersen bi daha öyle bir yan etki yapmıyor.Ama bırakıp başlarsan sil baştan yaşarsın yan etkileri.Allah şifa versin hepimize.Niyetliylen dua edermisin bizim için en kısa zamanda kucağımıza alalım yavrularımızı hayırlısıyla...
ben bugün çok sinirliyim hala beklenen regl gelmedi hepi topu 8 sayfayı zor okudum ya okudumda ne oldu hiçbir şey aklımda kalmadı, bebekte durmadı o da delirtti derken hepten cinler çıktı tepeme... 2 komşumdan aşure geldi 3-4 tatlı kaşığı yedimyetmedi 1 dilim ekmeğe çikolata krema sürdüm yedim durdurun beni yoksa çok fena olacak......
canim regl olmadigin için +1 olmustur dert etme regl olunca rahatlarsin2 tane ikramlık çikolatayı hüplettim bile ama hala sinirim geçmedi yaaaaaaaaaa..... benim yarın acilen düzenime dönmem gerek kaç gündür ne güzel dikkat ediyordum bugün çığırımdan çıktım ,zaten tartıda +1 hala var((
cnm geç oldu ama kusuruma bakma çok geçmiş olsun rabbim bidaha yaşatmasın bçyle şeyler inş.
İnşallah canım yine verebilirim...
Ne diyim şimdi ben senn patronuna iyimi kötümü ::)))
Ben hatırladım seni canım çok zor günler geçirmişsin başınız sağolsun inşallah Allah sağlık versinde sen yine verirsin kiloları.
Kardeşimde o bölümden randevu aldı kadın bir dr varmış çok iyiymiş haberin olsun.
Çok güzel bir paylaşım olmuş Amin.
Hangi yakasına geliyosun baharcım sultanahmet ve pierloti muhakkak gez canım.
Hayırlı olsun yeni okulun ve öğrencilerin.
Çokta almamışsın biumutcum kendini çok sıkma kızın olucak haa maşallah çok sevindim.
Canım valla okurken dedim yena ayrılıyor aramızda çok üzüldüm canım hepimiz aynıyız al ver inşallah bu sefer başaralım sağlık için evlatların için sen bir numara bir annesin birgün anne olabilirsem inan senin gibi olmak isterim zaten o zaman yakandan hiç düşmem banada öğret diye seni seviyrum sakın bizleri bırakma topik sensiz olmaz zaten....
Aynı durumdayız derincim bir türlü istikrarlı olamadık ama hadi elele verelim ve başaralım.
İnşallah iyi sonuçlar alın.
Bende çok beğendim ama gece ara öğünü olarak yememiştim bundan sonra bende yerim.
Annenin ellerine sağlık bende severim sen yiyemiyosan bana yolla ben senin yerine yerim tamamen dostça yani:)
bugün bende başladım ama sabah kahvaltımı yapmıştım. çok etkisi olurmu bilmem. kahvaltıda zeytinyağlı patates salatası, peynir 1 dilim ekmek yedim. sonrası yağsız tuzsuz patates salatası oldu. bakalım ben nasıl sonuç alacağım. yanında yoğurt ketçap filan tüketilmiyor demi.aferin sana yaza odaklan bakalım....
az yemişsin canım ya ondandır. sen acıktığında ya da bayılacak gibi olduğunda yine ye ,sınır yok sonuçta.....
valla yedim dayanamıyorum banu bildiğin gibi değil resmen başım zonkluyor sabahta hiç iyi kalkmadım zombi gibiyim ya
havalarda kötü gidiyor iyice depresif oldum inan....
yaza kadar hedefim büyük başaracağımda eminim ama bugün beni affet ne olur hiç böyle olmamıştım ya geciktikçe gerilmeye başladım ben ,şu an yanımda iyi bir arkadaşımın olmasını nasıl isterdim anlatamam ,canım sıkkın nedensiz, eşimde erken geldi sağolsun ama hala çok kötüyüm ya, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ,bu ne şimdi
bana çok güveniyor o kesin ,destekliyorda canı ne çekerse gider mutfakta yer odaya getirmez bile sağolsun
çantayı iyi ki almamışım ben bu gidişle zor alırım o çantayı ,hak etmedikçe almayaağım, 77yi görünce alacağım bu da bana ders olsun
rezene var canım deneyeyim bakalım ne olacak? başım çatlıyor resmen...
bugün bende başladım ama sabah kahvaltımı yapmıştım. çok etkisi olurmu bilmem. kahvaltıda zeytinyağlı patates salatası, peynir 1 dilim ekmek yedim. sonrası yağsız tuzsuz patates salatası oldu. bakalım ben nasıl sonuç alacağım. yanında yoğurt ketçap filan tüketilmiyor demi.
bende talılara bayılıyorum geçen gün eşimle dışarı çıktık allah ım bir pastanenin önünden geçtik bir süzdüm ki pastaları yürürken daha arkama baktım eşim noldu dedi hiççççç dedimmm öle bi dedim ki sanki yastayımmm
bende bayılıorum pastaaaaa,tatlıııı ahhh ahh... ama artık sadece gözümü doyuruyorum..
inş bakmakta kötü etkilemiyordur bünyeyi çünkü bende canım istedigi şeyleri netten açıp bakıyorum
ben bakınca yemiş gibi şişiyorum sakın oda kilo yapmasınn amanınnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?