selam kızlar
walla gün nasıl bitti anlamadı gelen giden derken bugün topikteki okuduklarım da girdi birbirine
mutlu hoşgeldin canım inşallah ben de çok istiyorum bi antep turu bakalım ne zamana kısmet olucak
biumut seni de kızını da kocaman öpüyorum herşey yolunda anlaşılan
ben aynıyım herşey kontrol altında bi akşam yemekleri haricinde
müsade senin canımay taşı gerçekten çokkk güzel bir taş, beyaz ve mavi ışıltılar saçıyor. ben çok sevdim.
bu ay bana biraz müsade ocak başı rahatlayacağım bir parça en azından düzenim olur. şimdi kör gözüne gidiyorum. anneliğin paydosu yokmuş onu anladım. gün içinde çalışmak için bile dakika olmuyor. gece uyusunda oturayım diyorum sonrada yorgunluk başlıyor bastırmaya. neyse ama zor olsa da keyifli dediğim gibi sonunda başarılı olursam bu günleri hatırlamam bile.
valla coştum canım tam sopalık oldum bugünçoştun bugün sen bugünn hee cumayyaa ceza yicennnnn ben mutfakta durmammaya çalışıyorum düşündümde canım sıkılsa kafama bişey taksam hemen mutfakta alıyorum soluğu şimdi yemeğimi yapıp hemen kayboluyorum spor yapman süper ben fırsat bulup yapamıyorumm 2 çocuk biri okuma sökecek diye uğraşıyorum öbürü de feleket hareketli zamanı inşallah veririm
canım maşallah sana valla ,görsün onlar seni yaza ,sonra sorarlar ayyy nursena nasıl başardın diye :)))) bu senin adın değil mi ?bugün kendimi tebrik ediyorum öğleden sonra gezme vardı hiç bişey yemedim yarım galeta götürdüm evden 2 de elma 1 yeşil çayy öğlende 3 kaşık prasa 1 bardak ayran içmiştim akşam 1 tabak bulgur pilavı yicemmm okadar ama zor tuttum kendimi kurabiyeler mantılar gözlemeler off yaniii bayanlarada söyledim hepsi veremez gözüyle baktılar sanki ama başarıcammm yaza süper olucammm inşallah
çok güzel yazmışsın melisçim.okurken çok hoşuma gitti.dediklerin çok çok doğru.katılıyorum sonuna kadar.ama bazen kalbime söz dinletemiyorum işte.eşimde yoğun çalışır biraz sağolsun.bebiş küçük ,ortamcam 3ü bitirecek 2 ay sonra.dün akşam otururlarken bebeği itti.kafasını çarptı yere bebeğim.zor yani küçüklerle uğraşmak sürekli.şöyle en küçk biraz kendini kurtarsa daha rahatlayacağım inşallah.arada birileri gelseydi büyüklerden biraz rahatlardım herhalde.yeni evliyken sık sık kalmaya gelen kv ler 3 çocuktan sonra kapımızı açmadı(tabi sağlık sorunları da var yakınlarının)eşimi çok seviyorum dediğin gibi belki annemin dizinin dibinde olup mutsuz olacaktım kimbilir.Allah hepimize ve ailelerimize sağlık versin.iyiki varsınız
öğretmenlere evde oturmak yaramıyor fazla galbaaçiçeklerimiz gerçekten çiçek şeklinde bazıları baya geçtiler ama dr tamamn kaybolana kadar bulaştırıyor göndermeyin okula dediği içni göndermiyoruz.aslında oğlum çok iyi.hatta fazlasıyla mutlu.ortancam olmadığı içni birlikte bişler yapıyoruz yani genelde ders çalışıyoruz(1.sınıf) ama çok mutlu benle olmaktan.yarın kızma birader oynayalım yine gitmeyeyim bak geçmedi hala diyor
ailem aynen dediğin gibi.en küçük benim hep ben ararım.aradığımda bile dizi fln izliyorsa yada birliktelerse geçiştirirler.çok sinirlenirim ama sonra unuturum.faceden acı bir msj çektm hıncımı ondan aldım galba
,
amin inşallah Asum.okula başlasada alemlere aksak yaa.sıkıldım çok.bende artık iyileşti bulaşmaz diye gönderecektim bugün ama dr u aradığımızda tüm döküntüler kuruyuncaya kadar bulaştırır göndermeyin dedi.hatta mümkünse başka eve yolayın bebeye geçmesin demiş ama yok gönderebileceğimiz birileri.zaten ne kadar uzak tutsamda bi bakıyorum yanına girmiş yatmış yada benim kucağımdayken geliyor ceee diyor.küçük işte o da
3-4 günde yarım kg iyi değilmi?spordan sonra su iç bol bol.süt içeceksen 1 çay bardağı iç.ben yaptığım leslielere kıyamıyordum o kadar yorgunluktan sonra ...o zamn iyi sonuç geliyordu.1,5 un üstünde.ne zamnki akşamdan sonra bişiler yesem (leblebi çay veya süt meyve)1 kg gibi gidiyor spor yapsamda.(haftada)tabi artık bu kadarda gitmez ama sen bilirsin.yarım kg gitmeside fena değil yani.ben sabah 3 mil gece 5 mil yapıyordum bi ara ama bu kadarda fazla yüklenmekte iyi dğil heralde.şimdi o gücü bulamıyorum mesela.nasıl yapmışım diyorum.şuanda haftada 3-5 yapmaya çalışıyorum
ondan bu kadar şekersin ablacım
gezmelerde asla hayır diyemezdim eskiden.şimdide tuzlulardn alıyorum azcık.tatlınında tadına bakıyorum çok az.gerisini bebelere veriyorum çaktırmadan.kimseye laf anlatmak zorunda kalmıyorum
canım ben hamile kaldığım ay özel bşy yapmadm aslında.forumda arat ateş ölçme yöntemini oraya takıl ben onu denedim ama tabi Rabbim ol dedi o ay çünkü çok zordu beim hamile kalmam aşılamalar tedaviler ve mart nisanda yaptığm negatif tüp bebekten sonra ağustosta müjdeyi aldım.soracağın bşy olursa çekinme keşke elimden gelsede yardımcı olabilsem canım..Öncelikle tekrar aranızda olduğum için mutluyum.Karşılamanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Listeye girmek için sabırsızlanıyorum
Bu arada geçmişi okudum da Biumut arkadaş hamileymiş.Hayırlı uğurlu olsun,Allah analı babalı büyütsün inşallahBenim topiğe geldiim sıralar hatırlıyorum.Hamile kalmaya çalışıyordu yanılmıyosam pko mu vardı ne.Bendede pko var.Biumut canım yaptığım özel bişey var mı hamile kalmak için. Eminim kilo vermek olumlu etkilemiştir pko yu ama extra bişey varsa paylaşırsan sevinirim canım.Tekrar hayırlı olsun
gidersin elbette hemde minişle beraber. ben 40 günlükten itibaren bol bol dolaştım ama kışın çanakkale dışında ilk çıkışımız oldu. bebekle çok zor herşey 2 kat değil 5 kat ama aynı zaman da keyifli. hele kontrollerden geçişimi bir görseydiniz. ayakkabı çıkar, bebeği indir arabayı katla eşyaları geçir telaş telaş.
üşüdümü terledimği acıktımı susadımı, hep kontrol hep dikkat.
ay neyse az kalmış, hayırlısı ile bu muhteşem tecrübeleri edineceksiniz ilk elden
korkutmayayım cici hamişleri ve adaylarını
inşallah o günleride görürümmhelal olsun sana canım aslında azcık tadabilirdiin bazı şeylerden ama iyi atlatmışın tehlikeyi
bana da başlarda yemediğim zaman aynı gözle bakanlar artık yavaştan hayranlıkla bakmaya başladılar canım bi kaç aya görür onlar
yemedimm valla insan şişko olunca herkez tabağını bol koyuyo nedense zayıflara bakıyorum tabağında yemediği bile oluyo pastalardan galiba ısrarlara dayanamıyoruz ev sahibeside kadının bünye geniş aman kalmasın diye bol bolyediriyogezmelerde asla hayır diyemezdim eskiden.şimdide tuzlulardn alıyorum azcık.tatlınında tadına bakıyorum çok az.gerisini bebelere veriyorum çaktırmadan.kimseye laf anlatmak zorunda kalmıyorum
adım nur kızların senanur elifnur ailecenek nur topuyuz maşşallahhhvalla coştum canım tam sopalık oldum bugün
bende aslında mutfakta değilim ama gezerken uğruyorum :)
aslında bende sporu bırakmıştım yapamıyordum dün başladım bakalım inşallah devamıda gelir
benimkide inanılmaz hareketli çok afacan ,akşam eşim gelince daha rahat oluyor, gündüz yarım saat uyuyunca yaparım birde tamam
öğleden sonraları 1 saate yakın uyuyor ama çok uyanıyor bu arada 1 saat içinde 2-3 kez sallıyorum o nedenle spor zordu ama ağlasada zırlasada yapacağım.......
canım maşallah sana valla ,görsün onlar seni yaza ,sonra sorarlar ayyy nursena nasıl başardın diye :)))) bu senin adın değil mi ?
:)
beyzuş abla yenayla görüştünmü nasıl gitmiş ter testi ve sonucu ne olmuş acaba
hoşgeldin bende senin gibi gidip gelenlerdenim yeni geldim aynıyız kilo olarak beraber vericez hoşgeldinbeni tanıyanlar hatırlar belkiiii =) ben yardım 20 yaşındayım yazdan önce 81 e kadar düştüm. yaz sonunda 86 ile kapattım şu an 91 kilo yine sil baştan yaptım. polikistik over hastası ve insülin direncine sahibim üstüne panik atak ile uğraşıyorum =) anlayacağınız hem hormon ilaçlarım hem panik atak ilaçlarım -antidepresanlar- beni çok şişirdi.2 sene önce 49 kiloydumnereden adet olamadım sonra atak geçirdim hayatım 180 derece döndü. bi üniversitede matematik okuyorum 3. sınıf öğrencisiyim. benide listeye alır mısın beyzuş ablam eskiden yena abla yapıyordu. ben yine yaza kadar zayıf olmak istiyorum çünkü. diyetisyen kontrolünde vermiştim kilomu şimdi tekrar başladım diyetisyene. öyle işte ne dersiniz zayıflar mıyım yine? moral istiyorum moralll
Görüşmedik Asucuğum.....
Umarım çok iyi sonuç alırlar.Bu gece topiğe gelir diye bekliyorum;gelmezse yarın arayacağım inşallah...
Sen nasılsın canım.Aşure yaptınmı aşure......
Ben ilk defa bu yıl aşure yapmaktan korkuyorum ama yapmadan olmaz tabii yapacağım.Allah yardım eder.(cozutturup çoğunu lüpletmemek konusunda inşallah)
çok güzel yazmışsın melisçim.okurken çok hoşuma gitti.dediklerin çok çok doğru.katılıyorum sonuna kadar.ama bazen kalbime söz dinletemiyorum işte.eşimde yoğun çalışır biraz sağolsun.bebiş küçük ,ortamcam 3ü bitirecek 2 ay sonra.dün akşam otururlarken bebeği itti.kafasını çarptı yere bebeğim.zor yani küçüklerle uğraşmak sürekli.şöyle en
ondan bu kadar şekersin ablacım
Görüşmedik Asucuğum.....
Umarım çok iyi sonuç alırlar.Bu gece topiğe gelir diye bekliyorum;gelmezse yarın arayacağım inşallah...
Ben ilk defa bu yıl aşure yapmaktan korkuyorum ama yapmadan olmaz tabii yapacağım.Allah yardım eder.(cozutturup çoğunu lüpletmemek konusunda inşallah)
maşallah canım size valla nur topusunuz :))))inşallah o günleride görürümm
yemedimm valla insan şişko olunca herkez tabağını bol koyuyo nedense zayıflara bakıyorum tabağında yemediği bile oluyo pastalardan galiba ısrarlara dayanamıyoruz ev sahibeside kadının bünye geniş aman kalmasın diye bol bolyediriyo
adım nur kızların senanur elifnur ailecenek nur topuyuz maşşallahhh
Görüşmedik Asucuğum.....
gece gelir herhalde ablacım
yarın yapacağım aşureyi inşallah hazırlıklarımı yaptım ben de bu sene yapmayım diyodum ama eşim yap mutlaka dedi
yaptığımın nerdeyse tamamını dağıtırım herhalde ablacım o yüzden biraz rahatım
beyzus ablam nasılsın ?beni tanıyanlar hatırlar belkiiii =) ben yardım 20 yaşındayım yazdan önce 81 e kadar düştüm. yaz sonunda 86 ile kapattım şu an 91 kilo yine sil baştan yaptım. polikistik over hastası ve insülin direncine sahibim üstüne panik atak ile uğraşıyorum =) anlayacağınız hem hormon ilaçlarım hem panik atak ilaçlarım -antidepresanlar- beni çok şişirdi.2 sene önce 49 kiloydumnereden adet olamadım sonra atak geçirdim hayatım 180 derece döndü. bi üniversitede matematik okuyorum 3. sınıf öğrencisiyim. benide listeye alır mısın beyzuş ablam eskiden yena abla yapıyordu. ben yine yaza kadar zayıf olmak istiyorum çünkü. diyetisyen kontrolünde vermiştim kilomu şimdi tekrar başladım diyetisyene. öyle işte ne dersiniz zayıflar mıyım yine? moral istiyorum moralll
verirsin canım merak etme sen ,bendede pko var 7 ay önce doğum yaptım ve ağustos 15ten beri neredeyse 20 kg verdim ,sen daha gençsin daha çabuk gider emin ol....ilbatum inşallah tekrar verebilirim. benim en büyük sorunum GECE KALKIP yemek yemem =(( aç olmuyorum ama ağzıma birşeyler atmadan asla uyuyamıorum tekrardan
Yap canım yap......
Alışmışız çocukluğumuzdan beri evlerimizde aşure yapılmasına;olmazsa eksiklik gibi gelir.İçimize sinmez;üzülürüz....
Bununla ilgili şirin bir anımı anlatayım:
Ablamın oğlu küçükken,komşuda aşure piştiğini görmüş.Bizde henüz pişme işlemi başlamamıştı..Çocuk aklı işte annesine sordu ''anne biz artık fakirmi olduk.Muratlar aşure yapıyor,bizde yok''
O gün bu gündür takılırız ona ...Geçen gün tel. da görüşürken ''oğlum karına söyle aşure yapsın zengin gösterir'' dedim.Çok zenginiz çok teyzeciğim.Annem bir kazan pişirdi gelde ye dedi..Eskileri andık............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?