kızlar çok üzgünüm bayadır giremiyorum. ctesi ara bir görüşme için çizim yapıyorum gezmek tozmak pek güzel de işler kaldı. bu hafta yokum özetle aralarda gelmek istiyorum ama bir toparlanamıyorum.
antep gezisi çok güzel geçti. 2 tam gün oradaydık yedik içtik, gezdik. güzel bir yer ben sehri çok beğendim ama aklımda kalacak en önemli şey zeugma kalıntılarının olduğu dev muze gerçekten çok özenilerek yapılmış, mimarisi, detayları ve elbette içindeki sanat eserleri nefes kesici. oraya gidipte görmeden dönmek talihsizlik olacakmış görünce anladım.
şehrin içindeki hanları dolaştık, ama takıntım haline gelen aytaşı arayışım bakır zanaati urunlerine olabilecek ilgimi dağıttı. çünkü zincirli han da gümüş, hediyelik eşya ve takı satısı bakırdan çoktu. birden cennete düştüm hesabı her dükkana kendimi atıp aytaşı baktım. çok güzel(kendimce) 2 yüzük 2 kolye ucu aldım. bir ara resim koyarım. gümüş istanbulla hemen hemen aynı ama taşlar çok ucuzdu.
daloki ilk gece resmen terör estirdi sabaha kadar odada dolandık. ama maşallah 2. gece uyudu. ucakta fena geçmedi. 1 saat 20 dakika civarı surdu sonlara doğru bayaaaa bir sıkıntılandık ama genelde iyi idi.
ben sanırım 1 kilo cıvarı aldım ama tam bilemiyorum cuma tartılmayı unuttum cünkü. 15 gündür çok diyet bir halim yok.
durumlar bunlar umarım herkes iyidir.öpüyorum tek tek herkesi.
dediğim gibi bu hafta yoğunluk fazla oğlan uyur uyumaz çizime oturup3-4 kadar çalışıyorum. inşallah anlımın akı ile çıkıcağım bu işten
hoşgeldin canım istersen diyet arkdaslığı yaparım sana birbirimizi kontrol ederiz.çünkü aynı hisleri paylaşıoruz
yaşın çok genç canım bencede fazla kiloların ama bir avantajın var o da yaşın daha çok harcayabiirsin .... mutsuz olma mutsuz oldukça daha çok saldıracaksın yemeğe. sen hergün paylaşımda bulun yardımcı oluruz tabi. kabullenme zaten canım ya...
yalnız yeni diyete başlayan birine göre çok az yiyorsun daha sonra porsiyonları nasıl küçülteceksin? hemen kilo vereceğim diye o kadar az yeme canım.
sabah kahvaltını yap 1 dilim ekmekle
öğlende yediklerinin yanına 1 kase yoğurt falan ekle...
:102:
Sende aramıza hoşgeldinDaha yaşın çok genç ve emin ol senden çok daha kilolu olanlar var burada şekil A da olduğu gibi
Biraz gayret ve sporla eminim sende hedefine kısa sürede ulaşırsın
Bu arada eminim diğer arkadaşlarımızda benle aynı fikirde olucaklardır ; bence çok az yemişsin eğer akşam da okadarcık yediysen.
En azından kahvaltın daha çeşitli olmalıUmarım bana darılmazsın ama bu benim nacizane fikrim benim endokrin doktorumun verdiği listeyle kıyaslayınca ama tabi yine sen bilirsin
Başarılar
yenacım sonucun iyi çıkmasına çok sevindim geçmiş olsun...MErhaba ,
Ter testi hiçte korktuğum gibi bişey değilmiş...Çok rahat geçti sonucunu 2 saat sonra aldık çok şükür normal..
Kan değerleri normal.hala solunum alerjiye gidemedik inşallah cuma günü yönlendirirler artık..
günaydınnnnn...günaydınnnn hanımlar
günaydın canım inşaat işlerin bittimi??günaydın kızlar dün ugrayamadım anca işlerim bitti şimdi diyete kaldıgım yerden devam .Bugün regl oldum vucudum çok şiş inşallah regl bittince şişlerde iner .bu ara çok tuz tükettim .artık tuz şeker beyaz un yasak bana kendim yasakladım .KİLO ALDIGIM İÇİN DİYETİSYENE GİTMEYE YÜZÜM YOK 95 İNİNCE DR GİDERİM
günaydın aycecim nasılsın ?günaydınlar herkese
hepimizin günü gzl geçsin inş.
geçmişe bakınayım kimsecikler yokken
ayşe yeşim günaydıııııın
günaydın kızlar dün ugrayamadım anca işlerim bitti şimdi diyete kaldıgım yerden devam .Bugün regl oldum vucudum çok şiş inşallah regl bittince şişlerde iner .bu ara çok tuz tükettim .artık tuz şeker beyaz un yasak bana kendim yasakladım .KİLO ALDIGIM İÇİN DİYETİSYENE GİTMEYE YÜZÜM YOK 95 İNİNCE DR GİDERİM
günaydınnnn hanımlar
yenacım sonucun iyi çıkmasına çok sevindim geçmiş olsun...
günaydınnnnn...
günaydın canım inşaat işlerin bittimi??
günaydın aycecim nasılsın ?
yenacım sonucun iyi çıkmasına çok sevindim geçmiş olsun...
günaydınnnnn...
günaydın canım inşaat işlerin bittimi??
günaydın aycecim nasılsın ?
şükürler olsun bizim evin içindeki bitti ama üst katta daha çalışıyorlar dış cephe sıvası var üst katın tabi ozaman pencerelerim hep harç olucak 2 hafta sonra anca başlarlar .diyete devam şimdi aynı kiloya geldik bugün başladım diyette sen nasıl oldun iyleştinmi
selam tam senin yaşındayken senin kilondaydım ve aynı şekilde çok mutsuzdum, çevre üzerime gelip duruyordu, ben naptım? buna üzüldükçe daha çok yedim, bir depresyon bir sigaraya başlayıp bırakma derken sonuç = senden 4 5 yaş büyüğüm 120 kiloyum.
sana tavsiyem elalem ne der kısmına kafanı takmamaya çalış. sevdiğin adam seni seviyorsa destekler yanında durur zaten. seviyor diye elbette o kiloda kalmayacaksın ama şu an böyle olduğun için kendini yiyip bitirmen hiç bir şeyi çözmüyor. kilo bir saniyede 3 günde verilen bir illet olmadığı için her şeyden çok sabır ve sebat gerekiyor.
" iradesizliğim yüzünden kendimi kızartmalara köftelere mahkum ettim"
bu muhtemelen çevrendeki yardımcı olmaya çalışan bir kaç kendini bilmezin ettiği laftır. insanoğlu muhteşem iradeli bir yaratık değil. iradeyi zorlayacak durumlardan kaçınmak lazım öncelikle iradeden kasıt bu olmalı.
kan şekerin düşerse tatlıya saldırırsın. bu 2+2=4
mutsuzken serotonin hormonu salgılatacak bir şeyler yapmak istersin. bu da 2+2=4
hayatımızı hormonlar yönetiyor yani bizim şanssızlığımız elimizin altında her şeyin her türlü yiyeceğin bulunması ve çoğunluğu tatlı karbonhidrat olmak üzere her şeyin erişimize açık olması.
artı makinalaşma. arabalar vb...
bundan 50 yıl önce kilo bu denli yaygın değildi, insanlar her yere yürüyerek gidiyorlardı, buzdolabı yoktu elinin altında her an malzeme bulunduramıyordun, market bakkal yoktu uzaktaydı, şimdiki gibi toplamda üç adım atarak bir kilo şekeri eve yığamıyordun.
bugün yediklerin nerde hata yaptığına güzel bir örnek.
sabah hafif olması düşüncesiyle veya zaman bulamamaktan muhtemelen meyve ila başlamışsın. oysa ki sabah kahvaltısını kuvvetli yapmak önemli. sabah sadece ve sadece meyva yemek kan şekerini hemen yükseltir. bu yükselme kısa sürelidir. çünkü meyvalarda genellikle basit karbonhidralar vardır. hemen arkasından 1 2 saat geçmeden geri düşer kan şekerin. çok fazla da düşebilir, (eğer insülin direncin varsa), sonra bütün günü aç ve işkence içinde geçirirsin eğer diyetinde ısrarcı olursan, olmaz isen yer ve vicdan azabından ölürsün. nitekim öğlen yediğin 3 kaşık pilav için kendini suçluyorsun sanırım.
kişinin alışkanlıkları ve kendi iradesi olduğu kadar hormonal düzensizlikler de kilo konusunda başlıca suçlulardan biri. 19 yaşında iken bana insülin direnci teşhisi koyup ilaç yazmaya çalışan hocaya ben ilaç içmem diye kestirip atmıştım, 25 yaşında kendime anca gelebildim, şimdi gittiğim doktor dedi ki çok hata etmişsiniz.
sana tavsiyem bir iç hastalıkları veya endokrin uzmanına görün derhal. kilo vermekte rejim yapmakta zorlanıyorum de, kilo alıyorm de, sana şeker yükleme testi yapsınlar ve insülinine baksınlar. eğer ilaç tedavisi veya doğal takviyeler uygun görürse doktorun mutlaka kullan ilaçlarını. pcos da olabilirsin ona da baksınlar.
onun dışında canın sıkıldığında üzüldüğünde yemek yemekle kendini mutlu etmek istediğinde bir dur düşün.
bu bir kendini cezalandırma yöntemi çünkü aslında bizler için.
en zoru bunu aşmak, yeme bağımlılığını aşmak.
burada çok aktif bir forum var ve herkes birbirine destek çıkıyor gördüğüm kadaıyla, ben de yeniyim ama ortam çok güzel yani :)
umarım hakkında hayırlısı olur.
hoşgeldin.
günaydın cnm iyiyim saol sen nasılsın düzeldimi miden
Allah kolaylık versin canım içinde otururken tadilat yaptırmak çok zor iş...ben iyiyim çok şükür yani midem iyi de romatizmam yukselmiş ilaç kullanıyorum ama faydası yok sanki bir kaç gündür acaip ödem var yine ellerim ayaklarım şişti...özellikle ayak bileklerimdeki şişlik çok rahatsız ediyor üç hafta sonra tekrar tahlil yapılacak bakalım inş düşer...
allah kolaylık versin canım içinde otururken tadilat yaptırmak çok zor iş...ben iyiyim çok şükür yani midem iyi de romatizmam yukselmiş ilaç kullanıyorum ama faydası yok sanki bir kaç gündür acaip ödem var yine ellerim ayaklarım şişti...özellikle ayak bileklerimdeki şişlik çok rahatsız ediyor üç hafta sonra tekrar tahlil yapılacak bakalım inş düşer...
evet çok haklısın her dediğine katılıyorum bana ergenlikte polikistik over teşhisi kondu 2 3 ayda bir adet olabiliyorum ilk başlarda ilaçla adet oluyordum ilk seferde 1 ay boyunca aşırı kanamam oldu doktora gittim adet kesici verdi zerre fayda sağlamadı. kan değerim 7 ye düşmüş (11 olması gereken kan değeri) aşırı kanamadan dolayı otobüste düşüp bayılana kadar önemsemedim doktora gittim doktor az daha gelmeseydin komaya girecekmişsin dedi bi kaç gün hastane de yattım ondan sonra tövbe ettim ilaca şimdi sadece glifor kullanıyorum.. ayrıca insülin direncim de var.. hormonlar aldı başını yürüdü.. sevdiğim adam beni böyle tanıdı ve bana bu halimle aşık oldu. ona dedim ki bak ben bu halimle mutlu değilim bana destek ol nolur dedim ben daha fazla böyle yaşamak istemediğimi söyledim artık hergün mesaj atıyor aşkım diyet nasıl gidiyor diye :) ben sağlıklı olmak istiyorum kanamam olsun diye kıvranmak istemiyorum artık saçlarım dökülmesin istiyorum.. beni kilo değil asıl pko aşırı yordu.. o yüzden bazı şeylerin intikamını kendimden alıyorum sanki ama artık yoruldum gerçekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?