Canım ben oldum olası çok severim, tatlıdan çok böyle şeylere düşkünüm ama uzun zamandır (çocuklar olduktan sonra) sosis ve salamı eve hiç sokmuyorum. Yılda 1-2 kere pastırma, ayda bir defa da iyi pişirilmiş sucuk yiyoruz sadece. Bu besinlerde bulunan (en iyi markalarda bile) nitrit ve nitrat maddeleri ciddi kanserojenlerdir, özellikle bebek düşünen kadınların uzak durmasını öneririm. En fazla salam ve sosiste bulunur, pişirilmeyen gıdalardaki formu daha tehlikelidir. Bunlar genel bilgiler, eminim nette daha detaylı bilgiler vardır :)
Tabii ev yapımı ürünler için geçerli değil yazdıklarım, eğer ev yapımı bulabilirseniz gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz :)
Neden tüm güzel şeyler zararlı ya da kalorilidir acaba?
annemin ameliyat olduüu gün biri daha ameliyat olmuştu 120 kilo
amin ablacım sağolasın............
sana da çok geçmiş olsun canım.....
sağolasın canım............
annene çok geçmiş olsun canım ..benim annemde aynı durumda ama ameliyata cesaret edemiyor tabii kilo 120.. kilo vermelisin diyen doktoru hiç beğenmiyor başka bir çözümü yok halbu ki.........biz de yaşlılığı düşünmeliyiz....
inş. önemli birşey çıkmaz canım..
bana çok benziyor hikayen aynı kiloda evlenmişiz..ben hamilelikte kilo vermiştim sonra aldım...kızım 1 yaşındayken 106 dan 75 e düştüm sonra 2 çocuk daha 145 e çıktım 1.5 senede buralarda 118 e düştüm sen de devam et burdan ayrılma canım.....
günaydınnn...........
birşey çıkmayacak bence ama göster canım içinide ferah tutcumartesinden beri nette randevu bulmaya çalışıyporum çocuk nöroloji kanuni sult. süleymen. da var p.tesi salı dolu gözüküyor bu gece 12 de girip çarşambaya almaya çalışıcam..tesellim kızımın çok normal gözükmesi inş. randevu alabilirim......
sağol ekincik allah kimseye göstermesin sende sağlıkla al yavrunu kuçağına inş....
sarayburnuOllleeeeey biletimizi aldık 28.12.2011 İstanbula uçuyoruzilk defa uçağa bincem :18: Yılbaşındaaa istanbuldayızzz
Aşkım heryeri gezdircek banakilo almadan dönerim inşallah ama onur çok yedirmiyor zaten bana
İstanbula ilk defa gidicem mutlaka gezmem görmem gereken yerleri yazarmısınız oralara da götürteyim kendimi
hoşgeldin iyiy gelmiş tatil sevindim 1 kilo nedir verisinKızlaarrrrrrrrrr Merhabaaaaa,
Ben geldim :)) Uçağımız cumartesi öğleden sonraydı, eve gelmemiz akşamı buldu. Dün evdeki işler-çocuklar derken, bugün ancak rahata erdim, hemen sizlere merhaba demek istedim. Geçmişe hiç bakmadım, biraz sonra göz atacağım. Umarım herkes iyidir, keyifler yerindedir, spor-diyet tıkır tıkır gidiyordur.
Benim seyahat iyi geçti. 3 gün bile olsa çok iyi geliyormuş insana ortam değişikliği. Baştan hevesliydim ama son haftalardaki sıkıntılar, bir de hasta olmam nedeniyle neredeyse istemeden gitmiştim. Ama hastalığım tekrar etmedi çok şükür. Çok da güzel bir ortamdı, meğer gittiğimiz Strasbourg "Noel'in başkenti" denilen, noel pazarı ve süslemeler konusunda Avrupa'da önde gelen, ünlü bir kentmiş. Tam döneminde gitmişiz yani, dünyanın her yerinden de turistler vardı şehirde. Eşlerimiz fuardaydı akşama kadar ama biz hanımlar bol bol gezdik, ufak tefek alışverişler yaptık, yedik-içtik. Ne yazık ki pastaneler, şekerciler öyle albeniliydi ki, karşı koyamadım, diyetin ucunu kaçırdımArtı bir kilo ile döndüm zaten. Amaaaa burada gidemediğim Dechatlon'a orada gittim (zaten Fransız markası imiş) ve tüm eksiklerimi aldım, tam teşekküllü hazırım artık spora.
Bugün yarın resim de yüklerim :) Şimdi biraz geçmişe bakayım, sporda ve kilo kaybında dereceye girenleri peşin peşin tebrik ediyorum :))
allah kolaylık versin hayırlı olsun yeni okulmerhabalar ben geldim yeni okulum ve ben 27 çocukla ohhhh curcuna kovalamaca bağırtı çağırtıııııı
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kolay bir hamileleik olsunbanucuuumm hoşbulduk canım.cinsiyetimi kızz.adımızda serra olacak Rabbim nasip ederse inşallah
amanınn bir ara gidiyorsun sandımSabah doktorum programında 165 kiloluk hoş bir hatun vardı konuk..
Kendiyle ilgili anlattığı bir olay canımı çok acıttı.
evlatlık almak istediğini bu konuda başvuru yaptığını her konuda uzlaşma sağlandığını fakat sırf obez olduğu için diskalifiye edildiğini söyledi..
Nasıl etkilendim.hemen gidip tartıldım.. uzuun bir süredir tatılmıyordum çünkü..
103 kiloymuşum bu kadar basitmiş kilo almam.. Basit çünkü ben bağımlıyım bağımlı olduğumu bayramdan sonra çok daha bariz hissettim..
Sigara gibi,madde kullanımı gibi kötü bir durum yeme bağımlılığı..her durumda,sevindiğinde,üzüldüğünde çareyi yemekte bulmanın başka bir açıklaması yok zaten...
O 165 kiloluk kadın anne olmak için tüm kriterlere uyuyor ama şişman olduğu için anneliği haketmiyor..uzmanlar öyle düşünüyor.
Demekki bende çocuklarını düşünmeyen biriyim..Onları çok sevdiğimi,gözümü kıpmadan canımı veririm diyorum ama hikayeymiş meğer.
Yoksa neden her seferine bir ileri iki geri yapayım..Öylesine görselliğe bağlandıki herşey, anneliğini bile sorgulatıyor yeni düzen insana..
ben bayramdan sonra listeyi ve topiği bırakma kararı aldım aslında..ağır geldi açıkçası herşey..Yolunda gitmeyen bir takım meseleler olunca mideme sığınmak olduğu için burdaki hizmete ihanet ediyormuşum gibi algılıyorum..
sağolsun BEYZUŞ beni hep ikna etmeye bunun geçici bir durum olduğunu bıkmadan usanmadan söyledi..
Değil işte.. ben sizler gibi güçlü değilim hele aranızda bir kaç kişi koyduğunuz hedefe öyle azimle yürüyorki.. ben sadece gurur duyarak izliyorum..
Beni hiç bir dış etken ikna etmiyor..sağıkmış,görüntüymüş,vb.
Burayı iyiki bulmuşum ve üye olmuşum..Sanal ortam bana göre değildi..prensip olarak onaylamazdım nasılda yanıldım sizleri tanıdıkça.. öyle özel dostlar edindimki burda..hepiniz sağolun...
Fakat olmuyor,yapamıyorum çabalamak için o gücü bulamıyorum kendimde...Cuma korkusu ve sorumluluğu olmayınca hepten boşluyorum hesap verecek birileri yok diye...
Bir tek şu var.. ben pisboğazlık yaptıkça çok mutsuz oluyorum..
Bir yandan listeyi meşgul etmek istemiyorum,diğer yandan azda olsa burda paylaşım yapmak,listede görünmek, çabalamak güç veriyor insana..
Kafam çok karışık..çok üzgünüm.. kendimi çok suçluyorum..bunları dışardan birini anlatsam amaaaan yaptığın meseleye bak tut kör boğazını olur biter diyecektir..
Öyle olmadığını,nasıl büyük bir irade ve savaş örneği gerektiğini biz biliyoruz sadece...
Geçende biride umudunu yitiren insanlar kilo alır demişti..Ama ben umudumu yitirmek istemiyorumki..benim umutlu olmam gerek..İkitane bana muhtaç evladım var çünkü..Demekki kendin dışında evladında olsa başkalarına umut bağlamak insanı yinede umutlu hissettirmiyor..
ÜZgünüm paylaşmasam çatlayacaktım..Kendimde o gücü ve umudu bulursam cuma yine bildirim yapacağım..tek iyi yönüm yine yeniden başlamak sanırım..hepten gitmek yerine.:)
İyiki varsınız,birazdanda çocukluğuma inerim..
görmezden gel ağlamasını istediğini yapma en iyi çözümtebessüm canım nazın huysuzlukları geçtimi diye sormuşsun çok şükür geçti o sürekli ağlamaları ama bu seferde inatlaşmaları başladı.dediği olana kadar ağlıyor . özellikle gördüğü arkadaşının kıyafetlerini istiyor çığlık çığlığa ağlıyor ,susturamıyorum bir türlü...
banucum tansiyonun yüksekmi diye sormuşsun bir hafta önce iyidi canım ben dizlerimdek titremelerden gidecektim dra dr izinliymiş gidemedim
bölgesel değişebiliyor ürünlerEvet canım;üçgen ambalajlı....
Bölgesel demek ki...Ben de şaşırdım şimdi.Sonuçta Bim'in tüm ürünlerinin tüm mağazalarında olması gerekmezmi...
çocukla iş yapmak zor allah kolylık versin ama sana iyi gelecek bu iş hayırlısıyla alnının akıyla tamamlarsın inşallahkızlar çok üzgünüm bayadır giremiyorum. ctesi ara bir görüşme için çizim yapıyorum gezmek tozmak pek güzel de işler kaldı. bu hafta yokum özetle aralarda gelmek istiyorum ama bir toparlanamıyorum.
antep gezisi çok güzel geçti. 2 tam gün oradaydık yedik içtik, gezdik. güzel bir yer ben sehri çok beğendim ama aklımda kalacak en önemli şey zeugma kalıntılarının olduğu dev muze gerçekten çok özenilerek yapılmış, mimarisi, detayları ve elbette içindeki sanat eserleri nefes kesici. oraya gidipte görmeden dönmek talihsizlik olacakmış görünce anladım.
şehrin içindeki hanları dolaştık, ama takıntım haline gelen aytaşı arayışım bakır zanaati urunlerine olabilecek ilgimi dağıttı. çünkü zincirli han da gümüş, hediyelik eşya ve takı satısı bakırdan çoktu. birden cennete düştüm hesabı her dükkana kendimi atıp aytaşı baktım. çok güzel(kendimce) 2 yüzük 2 kolye ucu aldım. bir ara resim koyarım. gümüş istanbulla hemen hemen aynı ama taşlar çok ucuzdu.
daloki ilk gece resmen terör estirdi sabaha kadar odada dolandık. ama maşallah 2. gece uyudu. ucakta fena geçmedi. 1 saat 20 dakika civarı surdu sonlara doğru bayaaaa bir sıkıntılandık ama genelde iyi idi.
ben sanırım 1 kilo cıvarı aldım ama tam bilemiyorum cuma tartılmayı unuttum cünkü. 15 gündür çok diyet bir halim yok.
durumlar bunlar umarım herkes iyidir.öpüyorum tek tek herkesi.
dediğim gibi bu hafta yoğunluk fazla oğlan uyur uyumaz çizime oturup3-4 kadar çalışıyorum. inşallah anlımın akı ile çıkıcağım bu işten
sevindim iyi çıkmasınaMErhaba ,
Ter testi hiçte korktuğum gibi bişey değilmiş...Çok rahat geçti sonucunu 2 saat sonra aldık çok şükür normal..
Kan değerleri normal.hala solunum alerjiye gidemedik inşallah cuma günü yönlendirirler artık..
allahım acil şifalar versin ablam sende yoruldun tabi kendinide ihmal etme aman dikkat geçmiş olsungeçmiş olsun.kendi derdime dalıp sizleri unuttum sanmayın.gece okuyorum.inşallah ondanda iyi sonuçlar alırsınız.
bende bugün ortapediye gittim.film istedi.onda da sıra bitmişti.yarın sabaha kaldı.hergün koşturmaktan dizlerim tutmuyor.
hepinizi çok özledim..
ayşeciğin kilo almasına üzüldümBenide şişiriyor karnımı doyurmama yardım ediyor Allahtan.
İyi geceler yenacım.
Off kız aç uyunurmuki....::)))))
Bende iyiyim ilknurcum süt aslında onuda içeyim iyi gelir gerçekten sağol.
İyi geceler semirancım.
Çok şükür yerleşti beyzuş abla ayşeyi hiç sorma gene kilo aldı 35 oldu çok acıkıyor çok zor çok üzülüyoruz bugün gene diete başladı umarım şimdi kendi evinde kendi düzenlerinde anne kız zayıflarlar evinde bilgisayar olmadığından giremiyor ama çok selam söylüyor size.
onlar darıldı olan size oldu ençokta çocuklara desenesorma cnm yaa
eltimi kayınvalidemler hep küçümser sevmezler istemezler
beni çok severler
benim yanımda onlar ne zmn bişey dese ben hep sustururdum
sonuçta herkesi oldugu gibi kabul edeceksin
oğlun sevdiyse karşıma sus onlar mutlu ise dimi
annesi babası yok
5 kardeşler 1 ile görüşüyo sadece
herşeyine yardım ettim yanında oldum elimden geldiğince
eşlerimiz arasında sorun oluyo ortak işten dolayı ama ben hiç bi zaman ona yada abime yansıtmadım
o ama tam tersi eşler küstü diye bize tavır aldı
şimdi onlar iyi sonuçta abi kardeşler yani
ama biz konuşmuyoruz bizi bırak emiri bile sevmiyo
zoruma giden o küçüvük çocugun ne bildiği varki ben onun kızını öyle özlüyorum ki anlatamam yazık valla yaa
geçmiş olsunMerhaba herkese,
Acayip grip oldum üzerinize afiyet.Burnuma peçete yetişmiyo vallaHastayken canım birşey yemek istemiyor Allah'tan.Diyete devam yani.
Malum kış geldi ben yürüyüş yapamyorum,hava erken kararıyor.İşten eve gider gitmez yemek falan derken diziler başlıyo kalakalıyorum öyle :) Bu arada okuyorum yazdıklarınızdan leslie falan yapıyorsunuz.Araştırdım biraz ama milleri falan anlamadım.Kaç mil yapmak gerekiyor :26: Bir de indiriyor muyuz bunu pc ye yoksa izleyerek yaptığınız bir site var mı?
ohhh 8 cm ne güzel bravooobeyzuş ablacım benide deşebilirsin bu aralar gece yemelerim başladı yatmadan önce illa bişeyler tıkınıcam yoksa uyku tutmuyor ilaçların etkisimi yoksa ruhsalmı bilemiyorum ikili rakamları görmüşken kendime bunu neden yapıyorumgeçenlerde artık bol gelen eteklerimi daralttırmak için terziye gittim 8 cm daralttı ve bana abla sen bu kadar kilolu değilsinki neden büyük aldın dedi
sıkma canını geçerbugün hiç iyi değilim ama hiçççççç... oğlum beni çileden çıkardı resmen kalbim sıkıştı, sol kolum uyuştu ,hiç durmadı, akşam eşim geldi nasıl geçti gününüz diye sordu ,bende anlattım o da ya ne var deyince açtım muslukları ,inanılmaz çaresiz ve depresif bir haldeyim, ben bu çocuğa şayet bakıcı bulursam kadın 2 gün sonra istifa eder((( ne yapacağım ben ya
allah kolaylık versin hem sana hem eşine oda ne yapsın babası sende yanlızsın oda zorBen geldimmmmmmmmmmm
Ya bu ara ne oluyor bize anlamıyorum bugün bende nedense sabahtan beri kendimi çok tuhaf hissediyorum :26:
Sabahtan beri dokunsalar ağlayacak gibiydim ve en sonunda eşim gelince çeşmeleri açtımOda beni çok nadiren böyle gördüğü için uzun zamandır şaşırdı tabiki ama ortada bir sebepte yok :44:
Ondan sonra birde haberler başladı ve ben daha yeni susmuşken yine başladım ağlamaya ve gerginliğim az da olsa geçti çok şükür. Herhalde uzun zamandır kendimi çok fazla kastım birde bu ara ufaklık beni çok fazla yoruyor. Gece ille babasıyla uyumak istiyor mecbur aramıza alıyoruz bu seferde sabaha kadar defalarca uyanıp babacık diyor babasını dürtüklüyor uyandıramayıncada öpüp tekrar uyuyorbende bu durumda sabaha kadar doğru dürüst uyuyamıyorum :26:
Güzelim şimdilik iyiyim diyorsun ama inan ben iki üç gece aç yattım insanın zamanla dengesi bozuluyor. İnşallah senin öyle bir durum olmazda hedefine ulaşırsın
Aramıza hoşgeldinMotivasyon burada istemediğin kadar var umarım sende hedefine ulaşırsın.
Anammmm kız ikiz olsak bukadar olurbende bugün aynıyım nedense. Eşim sırf kendimi iyi hissedeyim diye ne yapacağını şaşırdı ama inan hiç bir şey istemiyorum :44:
Galiba benimde sorunum bu çünkü kP rahatsızlandığından beri eşim doğal olarak her akşam babasıyla ilgilenmeye gidiyor ve sadece geldiğinde yarım saat çocuklarla geçiriyor. Bu durumda bütün sorumlulukta bana kalıyor ve bu ara ufaklıkta herhalde birazda babadan ayrı kaldığı için devamlı ağlıyor babacık diye, huysuzluk yapıyor. Bugün sırf ablası ders yaptığında onu kucağına almadı diye yarım saat etinden et kopmuş gibi ağladı cadı ve en sonunda kucağımda uyuya kaldı. Eşimle özel hayat anlamında zaten birşeyimiz kalmadı. Ona kızmıyorum tabiki babası gidicekte ilgilenecekte ama KV devamlı onun üzerine yıkıyor herşeyi. Hafta sonu sadece bir gün bize ayırıyor onda bile kadın 50 kere arıyor nerdesin, kaçta geliyorsun, canım şunu çekti gelirken getir hatta abartıp gitmeyi düşündüğümüz yere gitme boşver diye eşimi ikna etmeye çalışıyor. Bende gerildikce gerildim birde üzerine çocuklar derken artık herhalde patlama noktasına geldim :26:
Eşim nasıl olduysa artık kendi de bu durumu benimsemiş bana geçenlerde '' Hacı naber '' bile deditabi ben kalayladım koca varken zaten dul hayatı yaşıyorum birde benle dalgamı geçiyorsun diye. Bu durum ne kadar sürecek dediğimde babam bu durumdayken böyle olmak zorunda diyor. Ne yani 10 sene yatalak kalırsa 10 sene böylemi olucak dediğimde mecburum yoksa bu sefer Annem söyleniyor diyor. Aslında onunda işi zor Karılar birken iki oldu ondan ayrı laf işitiyor bana ayrı takla atmak zorunda kalıyor ama elimde değil ben çocuklar içinde üzülüyorum sonuçta hiç bir faaliyetleri kalmadı babayla.
Ayyyyyyyyy neyse satmışım anasınıgeçicek inşallah bu sıkıntılarımda hep dua ediyorum Rabbime içimdeki bu sıkıntıyı al diye
İyi hissetmene sevindim canımKim bilir bende uyusam belki kendime gelirim ama şuan yatıp uyusam bu seferde gece uyuyamam. Hem burda dedikodumu yaparsın aklım KKde kalır
Eşim sağ olsun çocukları aldı babasına inerken sen biraz kafanı dinle istersen bir duş al dedi ama huyum kurusun yanlızken duşa giremem ille evde birileri olucak. Evin anahtarını kapıdan alda acil bir durum olursa kendi anahtarımla girebileyim diye de tehbihlediherhalde uyuya kalabileceğimi düşündü.
iyi geceler kızlar epeyce kalabalık topik bu gece...
bugün sabah bfite gitim yarım saat sporumu yaptım ,akşamüzeride yürüyüşe çıktım annem bana gelmişti yemeğe hemen nazı ona bıraktım .kipayı pehlivanoğlunu gezdim geldim hızlı hızlı yarım saatde öyle yetmezmiş gibi akşam yemeğinden sonrada leslieye başladım yarım saat iki mille yaptım açtım düm tek teki oynaya oynaya yaptım .çünki sıkılıyorum leslienin konuşmalarından, zevkli gelmiyor spor...
bugün kızımı dra götürdüm bronşit olmuş yavrum benim nefes zor alıyor bir sürü şurup verdi inş biran önce düzelir...hiçbirşey yemiyor sadece süt içiyor yemek sorunu mahvediyor beni bitirdi artık beni yoruldum..iki gündür vermemeye çalışıyorum ama bu seferde aç kalıyor yinede yemiyor ...
ilbatum allah yardımcın olsun canım kendi yaşadıklarım geldi birden gözümün önüne doğdu kolik oldu naz 5 ay onu çektim çığlık çığlığa ağlıyordu bütün gün tek iyi yanı benim kızımın gece uykusu güzeldi 9 yada 10 gibi uyur sabah kalkardı sadece geceleri mama için uyanır içer uyurdu .5 aydan sonra diş başladı 1 yaşına kadarda o ağlamalarını çektim tavana çingene beşiği kurmuştuk başka türlü uyutamıyordum deli danalar gibi duvardan duvara çarparak o beşiği öyle uyuyordu,saatlerce salloıyordum, birde kv ile oturuyordum onunlada anlaşamıyordum ..yani sinirlerim çok yıpranmıştı şu an çıktı işte panik atak oldum.1.5 yaşına kadar çığlık çığlığa ağladı yaniiii şu an epeyce uslandı artık yoruldu oda tabiii inan 12 senede kavuşmasam daha önce hastalanırdım .allah yardımcın olsun çok zor çocuk büyütmek geçicek inşallah...
bravo nasıl dayandınherkese günaydınnnn
kazandan çıktım tarçın kokumla geldim
sabah sabah güldürdünüz beni hatun kişiler
dün sabah 6 da kalktım 7 de koydum kazanı ocağa annem kayınvalidem gelene kadar pişirdim aşuremi
sonra çoluk çocuk yemek aşure dağıtım telaşı derken akşam da kardeşim yeğenim de vardı 10 a doğru gittiler ben de ortalığı toplayıp aldım elime laptopu ama ne yorgun ve uykusuzdum o nedenle vurdum kafayı yattım bugün de diğer kardeşime gideceğim aşure götüreceğim o gelemedi bebiş var 3.5 aylık hava da yağmurlu
büyük kızım gitti küçük de gitsin ben de küçük kardeşimle büyük kardeşime doğru vıınnn
he bu arada daha bir kase aşure bile yemedim nedense bikaç kaşık yedim ayaküstü tadına bakmak için o kadar
herkesler beğendi aşuremi ben de bu akşam yerim belki
geçmiş olsun eğzersizler vermiştir sanırım o hareketleri mutlaka yapgünaydın kızlar bir haftadır sizlerlle olamadım dedim geçmişi okuyayım 111 sayfa gitmiş cesaret edemedim bu hafta doktora gittim boynum çok ağrıyordu ellerimde uyuşmaya başlamıştı doktor film çektirdi boyun fıtığı olduğumu söyledi elişini yasakladı bilgisayarı yasakladı patlarım herhalde el işi yok bilgisayar yok ama arada takılırım bu hafta diyetime dikkat etdiğim halde sabah tartıldığım da kilo verememiş olduğumu gördüm adetim yaklaşıyor herhalde ondan kendimi zayıflamış hissediyorum ama anlamadım
geçmiş olsun
gıda zehirlenmesi olmuşum kıvranıyorum hala ağrıdan mahvoldum mide bağırsak iflas etti...düzelemedim hala....
Bir yandan burayı takip ediyorum diğer yandan telefonla konuşuyorum..en sevdiğim iki arkadaş buluşmuş kahve içiyorlarmış..
Ne gereği varsa arayıp beni haberdar ediyorlar..
Nilüüüü hahaha browni ve nesss ayyy ne güzel bir ikili..
E barışıda al gell,olsuuun....
Görüşmeyeceğim bir daha onlarla..
Ben oğlumun karnını doyurayım gelirim yine..
acıktığını söylüyor ilginçç..
Artık öğlen uyumak istemiyor bende dinlen diyorum,yada uzanarak tv.izle diyorum öyle dalıp gidiyor..
Şimdi geldi anne ben dinlenecekmiyim.?.Evet dedim..
Ben acıktım dedi.:))
benimki bir ara ayakta sallanıyor ama sürekli sabah kadar ben onu ayağıma koyuyorum yerede uzanıyorum sabah kadar duraksız sallıyordumçok geçmiş olsun canım ya...
evet canım biraz daha rahatladım :) aynen devamlı kucak istiyor haspam popoyu kaldırıpta sürünemedi :) benimkide nefes alışverişten bile uyanan cins. uyutup karşı koltuğa geçeyim diyorum otururken uyanıyor ya :) bende kafayı yemezsem bir daha yemem i,yalnızlık gerçekten çok zormuş .eskiden herkesin annesi bakarmış şimdikiler nerdeeeeee hepsi çalışıyor.
ilk çocuk olması belki o yüzden çünkü buradaki arkadşaımda aynısını diyor ben ilkinde aynı yaşadıklarını yaşadım şimdi daha rahat diyor. çocuk benim oğlumdan 2 ay küçük gıkı çıkmıyor, koyduğu yerde kalıyor benimki nerdeee kıpır kıpır ,dün gece yüzüstü dönmüş yatıyormuş bakmaya kalktığımda nasıl korktum anlatamam ,inanılmaz hareketli ya bebek dediğin yatar değil mi bu dön dön dur :) sevgilisini mi düşünüyor ne :)
yok anacım yok o reklamlardaki bebekler sadece orada var sanırım birde benim arkadaşta :) zaten mükemmeliyetçilikten bu serzenişim hep daha iyisi olsun derken kendimi yıpratıyorum yani.
2. olsun gelirler mi diyorsun :))))
şu kayuyu bende sevemedim nedense.. bu arada ben onun lösemi hastası bir çocuk olduğunu ve hayata bağlanışını anlattığını öğrendim .
ben pepeeyi seviyorum ya :)
hadi bakalım hazırlıklar tamamsa ne bekliyorsun kooooooooooooooş :)
aaa ben yazın uçuş uçuş yazlık elbiseler, mini etekler hayal ediyorum ,sende amma paspal çıktın ya da sportif diyelimde kurtaralım :)
canım o kan pıhtısı ama inşallah gerek olmaz ameliyatla alınıyor ,sezeryan yapar gibi yapılıyormuş, benim bir arkadaşımda vardı 3-4 aşılama,2 tüp bebek denedi o yüzden olmadı derken alındı ve kendiliğinden hamile kaldı :)
yani o kist kendi kendine ilaçla eriyor mu bilmiyorum ama inşallah dediğim şeylere gerek kalmaz, sen araştır yinede çünkü bunlar benim duyduklarım ,konu hakkında derin bir bilgim yok ,sağlıkla kal....
hain bunlar inadınamı yapıyorlarnasılsınız ben biraz kötüyüm yaa eşim yanımda sürekli pişmaniye yiyor banada aferin sana görüm seni ver şu kiloları diyor nasıl canım çekiyo anlatamam :18: :18: :18: :18:
bravooo nasıl dayandın ben yedim valla aşureBenim büyük kızım hiç sevmiyor Aşureyiküçüğüne de bugün komşunun getirdiğinden bir kaşık verdim oda yemedi ( kaseye elimi bile sürmedim :122: ) eşimde zaten şirkete götürdüğünden de götürür o yüzden eve en fazla 3 yada 4 kase ayırmayı düşünüyorum olurda dayanamazsam pazar günü öğlen yemeğinin yerine bir kase yerim diye düşünüyordum ama belli olmaz vazgeçme ihtimalim daha yüksek. Cumartesi kız kardeşimede götüreceğim o bakımdan kalmaz zaten fazla evde
Ayyyy yarın bildirim var :122: :122: :122: çok merak ediyorum aslında kaç kilo olduğumu ama yarına kadar sabrediceğim. Bu hafta biraz daha kastım kendimi karşılığınıda alırım inşallahKomşu Ablam kız valla totoşun ufaldı yüzün süzüldü diyip duruyor hatta nasıl etkilendiysem her tuvalete gittiğimde aynada uzun uzun kendime bakıyorum
Sporumuda yapabildim öncekine nazaran biraz daha fazla :122:
Amannnnnnn sabahlar olmasın
İnşallah bundan sonra hepimiz her hafta eksilerle bildiri yaparızda 2012ye daha girmeden geldiğimizi hissettiririz
umarım sonuçlar iyi çıkarBende çok severim bademi ama çok tutuyor beni.
He valla anca bunu düşünen tonton bir yazardır.
Hımmm misler gibi kokmuştur şimdi.
Dietisyen ödem için bişey önermedimi?
Allah kabul etsin asumancım bravo valla yemeden iyi dayanmışsın.
Ohhh rahatlamışsındır doğumdan sonra ilk defa oldun dimi?
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine.
Selam canım hoşgeldin.
Hoşgeldin canım bendede haşimito var.
Selahattin dönmezin kitabıda çok güzel tavsye ederim.
Canım ya ne hoş valla uyumamak için iyi numara.
Demek kayuu karşı baya doldun haa:::))))))))))))))))))))))))))))))))))
Banada verdi dr benimki benim iştahımı kesti.Benimde şikayetlerim azalmadı bugün tekrar gittim efor yaptı ondada şüpheli efor sonucu çıktı yarında kalp sintigrafisi çekilecek inşallah temiz çıkar.
Süper derincim bence bırakma devam et..
Güzel bir motivasyon yöntemi inşallah hergün yürürsün.
Çok geçmiş olsun canım inşallah ilaçla erir benim kuzende ameliyat oldu ama herkesinki farklı oluyor inşallah seninki erir.
Sen çok spor yaptın canım üç çocukla.
Çin işkencesi valla.
Banucum nasıl yapıyosun kurabiyeleri merak ettim ben çok severim kurabiyeyiide.Allah kabul etsin canım aşureni banada yolla ama:)
kızımada gödersene kurabiyeeCAnım o kurabiyeler bize göre değilyağlıdır biraz o yüzden zaten yemedim ya
Ama yinede tarifini verim sana
125 gr margarin
2 yumurta
1 vanilya şekeri
1 kabartma tozu
80 gr şeker
alabildiğince un ------------------- Bütün malzemeleri bir güzel karıştırıyorsun ve fazla sert olmayan bir hamur haline geliyor
Merdaneyle hamuru açıyorsun ve kalıplarla istediğin şekilleri çıkartıyorsun. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine pasta süsü döküp 180 C de yaklaşık 15 dakika pişiriyorsun. Üzeri çok fazla kızarmıyacak o yüzden sık sık kontrol etmek lazım ben bugün bir tepsisini yaktım
İstiyorsan sadece yumurta sarısı sürüp sonradan üzerine erimiş çikolata dökebilirsin yada yenilen o gıda boyalarıyla boyayabilirsin
Dur bide resim eklimde tam olsun
Eki Görüntüle 303798 Eki Görüntüle 303799
beni dövvv valla dövherkese iyi geceler
yarın güzel güzel rakamlar görelim inşallah ben yine umutsuzum
ilknurcum ben yiyorum ama arada ve az yiyorum canım
İyi geceler hanımlar....
Bu gece misafirlerim vardı;gelemedim.....
Yarın için herkese çoookkkk güzel sonuçlar diliyorum.....
Ben yarın üniversite arkadaşlarımla buluşacağım.Yılda bir kez olduğu için cuma olmaz diye kıvıramadım..Listeyi akşam hazırlayabileceğim.Kusura bakmayın lütfen.Hepinizi öpüyorum.
canım ya hala bizleri düşünüyorİyi geceler hanımlar....
Ben yarın üniversite arkadaşlarımla buluşacağım.Yılda bir kez olduğu için cuma olmaz diye kıvıramadım..Listeyi akşam hazırlayabileceğim.Kusura bakmayın lütfen.Hepinizi öpüyorum.
ayy cecoşş şimdide ben merak ettim almanyaya seni istemeyemi geldiler???? yani prosodür burdaki gibi mi işledi:44:
bu arada hikayene kulak misafiri oldumm kızmassın demiii
ama bakk şu lafına 100 de 100 inanıyorummm fesatlarrr zayıf oluyorrr... ama her zayıfa da fesat diyemem
Herkese günaydınnnnnnnnnnnnnn :122: :122: :122:
Ve büyük gün yine geldi çattıama bu hafta resmen aç gezdiğimi söyleyebilirim hatta bir ara Kemal sunalın bir filminde hani bir sahne vardı adam parası olmadığı ancak yarım ekmek alabiliyor onuda tavukcunun önünden geçerken kızaran tavukları görünce cama banıp banıp yiyordu ya heh işte bir ara o hale geldim
Kahvaltımı etmeden sizlerle zaferimi paylaşmak istedim tabiki :122: bu hafta kendimi aştım inşallah önümüzdeki haftada öyle olur ama bu kadar kasamam önümüzdeki hafta
Geçen hafta: 112,4 kg
Bu hafta: 109,5 kg :122: :122: :122: :122:
Gidennnnnnnnnn: 2,9 kg :122: :122: :122:
Sporum : 200 dakika
Kızlar hala gözlerime inanamıyorum ilk hedefime ulaştım :122: şimdi kendime bu akşam yeni hedef koyucağım ve bu sonuçu gördükten sonra istesemde kaçamak yapamam. Darısı hepimizin başınainşallah hepbirlikte cıtırlığa emin adımlarla ilerleyeceğiz.
Bugün yine 32 dişim ortada dolaşırım :122:
banucum akşama sendeyim misafir kabul edermisin aşure kokusu aldım sanki...yaaa kızlar size gerçekten doyum olmuyor ama ben yatayım sabah erken kalkmam lazım ki bildirimimi yapayım ondan sonrada aşureye girişeyimAncak pişer sonra bide onun bulaşıklarını yıkaması var.
Sizlere güzel sohbetler ve hayırlı geceler
allaha emanet olun
yarın görüşmek üzere kocaman öpüyorum hepinizi
iyi eğlenceler ablacım[ı]iyi geceler hanımlar....
ben yarın üniversite arkadaşlarımla buluşacağım.yılda bir kez olduğu için cuma olmaz diye kıvıramadım..listeyi akşam hazırlayabileceğim.kusura bakmayın lütfen.hepinizi öpüyorum.[/ı]
toksincim çok sağol canım erimişler evt en çokda göbeğime seviniyorum zaten....
Yağmurgözlü çok sağol canım geçmiş olsun dileklerin için .....
ohhh 8 cm ne güzel bravooo
aferin sana :) iyi eşin yiyorsa ayır o zaman adamcağız yesin. seni görünce çıtır çıtır kıskanır o da frene basar o zaman sesini duyarsın :)Evet canım şimdiden kaselere bile karar verdim en ufaklarını seçmiştim bende
Eşim aşureye bayılır inan ona 10 kase ayırsam hepsini her üsmen agamvalla Allahtan boyu var sigarayı bıraktığından beri bir yiyorki inanamazsın göbişin çıktı diyorum valla yaa benim kendimi frenlemem lazım diyor ama yinede bir fren sesi duyamıyorum
Neyse artık ben onun kilosuna inince nasılsa anam hatun aldı başını gidiyor eksilere doğru deyip başlar oda dikkat etmeye
Bu arada sana iyi gecelerben yazana kadar yatmaya niyetlenmişsin
HOşgeldin canımEee nasıl gidiyor sağlıklı beslenme
regl dönemindeyim ve artıyımSanada hayırlı geceler toksincim nasılsın.
Sen artı çıkmazsın canım inanıyorum sana.
sen bunları yaptın ve yemedin ha valla helal olsun sana....CAnım o kurabiyeler bize göre değilyağlıdır biraz o yüzden zaten yemedim ya
Ama yinede tarifini verim sana
125 gr margarin
2 yumurta
1 vanilya şekeri
1 kabartma tozu
80 gr şeker
alabildiğince un ------------------- Bütün malzemeleri bir güzel karıştırıyorsun ve fazla sert olmayan bir hamur haline geliyor
Merdaneyle hamuru açıyorsun ve kalıplarla istediğin şekilleri çıkartıyorsun. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine pasta süsü döküp 180 C de yaklaşık 15 dakika pişiriyorsun. Üzeri çok fazla kızarmıyacak o yüzden sık sık kontrol etmek lazım ben bugün bir tepsisini yaktım
İstiyorsan sadece yumurta sarısı sürüp sonradan üzerine erimiş çikolata dökebilirsin yada yenilen o gıda boyalarıyla boyayabilirsin
Dur bide resim eklimde tam olsun
Eki Görüntüle 303798 Eki Görüntüle 303799
annemin ameliyat olduüu gün biri daha ameliyat olmuştu 120 kilo
annemde kilo vermelisin diyen bir dr. a sevmedim seni demişti dr. baktı kaldı
sıkma canını geçer
ben kızımı anlatayımmı sana benimki 1.5 aylık emmeyi bıraktı biberon ve kaşık almıyor
battaniyenin arasında uyutuyorum uyurken anne sütü biberonla veriyorum gaz çıkartırken uyanıyor sonra uykusu hala olduğu için yine sallıyorum o uyuyunca ben süt sağıyorum süt sağma bitince hemen uyanıyor bu 3 ay devam etti ayrıca ilk 6 ay akşam 6 gece 11 kadar morarana kadar ağlamalarını saymıyorum
sonra 4 aylıktı öylede yememeye başladı bebek arabasında yada arabada dolaştırıyoruz uyuyor uyuyunca hemen koşarak annemin evin önüne geliyoruz anne uyudu hemen uyanmadan sütü ısıst sütü içer uyanır varya zombi gibi olmuştum o ara
ymek olayıda4 aylıkken ek gıdaya başladık benimki ilk ek gıdasını 8 aylığa kadar almadı hiç bir şey yemedi
düşündükçe çıldırasım geliyor ama geçiyor
hareket dersen 9 aylık yürüdü ve hiç oturmadı
ve sürekli hasta hastaneye gidince hoşgeldin özge diyorlar kızıma o derce yani
yani yemesi dert uyması dert öglen uykusunu 2.5 yaşında bıraktı anne gece olmadı niye uyuyacam dedi ağzım açık kaldı
ama iyiki doğurmuşum
aynı beni anlatıyorsun tek fark benimki 4 ay kadar emdi :) süt sağma oyyy en nefret ettiğim şeydi eşek sıpası cuk cuk emmek varken bana bu saçma şeyleri yaşattı :)
ek gıdayı binbir nazla alıyor sebze hala yemiyor
bende eşimde emeklememişiz 9 aydan itibaren yürümüşüz çekerse yürür diye bekliyorz :)
kesinlikle iyi ki doğurmuşum onun bir gülüşü o misss kokusu herşeye değer...
kilom 89.500 yaşasınnn 8 li rakamlarrrraa merhaabbaaa dedim yenidennnn
beyzusss ablammm 2. bildirimim girebilirmiyimm listeyeee
aferin sanaaaaaaaaaaa
Herkese günaydınnnnnnnnnnnnnn :122: :122: :122:
Ve büyük gün yine geldi çattıama bu hafta resmen aç gezdiğimi söyleyebilirim hatta bir ara Kemal sunalın bir filminde hani bir sahne vardı adam parası olmadığı ancak yarım ekmek alabiliyor onuda tavukcunun önünden geçerken kızaran tavukları görünce cama banıp banıp yiyordu ya heh işte bir ara o hale geldim
Kahvaltımı etmeden sizlerle zaferimi paylaşmak istedim tabiki :122: bu hafta kendimi aştım inşallah önümüzdeki haftada öyle olur ama bu kadar kasamam önümüzdeki hafta
Kızlar hala gözlerime inanamıyorum ilk hedefime ulaştım :122: şimdi kendime bu akşam yeni hedef koyucağım ve bu sonuçu gördükten sonra istesemde kaçamak yapamam. Darısı hepimizin başınainşallah hepbirlikte cıtırlığa emin adımlarla ilerleyeceğiz.
harikasın canım ya maşallah sana ,demek kemal sunal ha alemsin kız sen :))) hababam sınıfındada su içiyorlardı bende onu hatırladım bak :)Herkese günaydınnnnnnnnnnnnnn :122: :122: :122:
Sanada günaydınnn
Ne demek kızmak güzelim
dur barı diğer kısmınıda anlatayımTanıştıktan 3 ay sonra nişanlanmaya niyetlenince annem tabi babanı nasıl türkiyeye getiriceğiz dedi adamcağızı önce türkiyeye getirip sonra burada söyleyelim dedik hani gitmiyorum lan ben demesin diye
Ben tabi başladım 1 ay öncesinde baba kışın türkiyeye ailecek gidelim demeye ama yok sen al kız kardeşini git bizi sürüklemeyin diyor. He aslında ben tanıştığımdan itibaren hep babama derdim babaaa benim sevgilim mavi gözlü yok şöyle yok böyle diye ama adamcağız defol git ananla dalga geç derdierkek fatma gibi olunca konduramadı adamcağız zaar
Neyse baktım babam ben gelmem diyor bende tehdit ettimbak dedim şimdi sen geliyormusun gelmiyormusun valla ararım babannemi ya babanne biz kışın ailecek yeni yıla birlikte girelim diyoruz ama babam ( yani oğlun ) offf çekemem şimdi anamı diyor derim dedim Başladı tabi gülmeye ş...fsiz evlat zorla beni türkiye ye götüreceksin demişti
Gittikten bir gün sonra anneme hadi babama söyle diyorum yok nasıl söyliycem diyor bende en sonunda aaa kendi işimi kendim görürüm demiştimdirek odaya girip baba haberin olsun 3 gün sonra beni istemeye geliyorlar dedim baştan şok oldu ama sonra oturup eşimle ilgili sorular sordu eminmisin falan hesabı sonrada tamam dedi
İki haftalığına gelmiştik zaten o arada istememe faslı ve nişanı çıkarı verdik
Sabah sabah çenem düştü devamını başka zaman anlatırım
gunaydin topik
gecen haftaki kilom 93, bu haftaki kilom 90.2
cok ahim sahim birsey olmadi, 80leri gorebilseydim iyiydi ama neyse artik regl oncesi siskinligine veriyorum
ekleme: sporum 145 dakika bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?