allahtan sıcak değilmişslm kızlar
bende dün aşuremi yaptım internetten bi arkadaşın verdiği tariften.sulu severim ben o nedenle biraz daha su kattım ama biraz fazlaca sulu oldu.yani katmasaymışım iyiymiş aslında.ama tadı bana göre süperdi:))) valla kaç tabak yediğimi sayamadım bile:)diyet hepten yalan oldu dünden beri yediğm aşurenin haddi hesabı yok.dağıttım komşularada ama 10 tanesi evdeydi.2 büyük kasede arkadaşlara götürdüm.eşim de çok beğendi .bi sürü de o yedi.çocuklar yarım kase ancak yediler malesef.en ufaklığada yedirdim blendırdan geçirip.bi de 9 katlı bizim apartman.tam dağıtım yapacağım sırada asansör bozuktu kaç kere in çık yaptım.akşama baya yorulmuştum tam mutfağa girdim bişiler hazırlıyordum o sırada en küçüğüm(10 aylık olan sürünüyor,emekliyor,ve artık kalkabiliyor) masanın üstündeki 3 kase aşure bulunan tepsiye çektimi,tüm mutfak ve üstü başı kafası aşure oldumu?ben yorgunum ölüyorum zaten.çok sinirlendim ama o da çok korktu ne olduğunu anlayamadı zavallım.(o masaya yetişememişti şimdiye kadar ama artık daha dikkatli olmam lazım artık).eşimi aradım(çıkış vakti gelmişti ama bazen işi uzuyor geçe kalıyor) ne olur gel dedim.(ne yapacağımı bilemedim kalakaldım öyle.çocuklarında hepsi evde) bebeğe kızmak istemiyorum ama görmekte istemiyorum çok sinirliyim o da ağlıyor....
neyse biraz yatağına bıraktım sonra ağlamasına dayanamadım alıp emzirdim.sonra eşim geldi zaten.bi de mutfak temizledik bebek temizledik(
böyle bir aşure anım da oldu yani....neyse her şeye değerdi canım aşurem.ama bu hafta ne ederim de yedğim aşureleri harcarım ve tekrardan 7 li bişler görürüm hiç bilemiyorum.(ne olur kızmayın kaç yıldır yiyemedim hamileliklerimde gebelik şekerim çıkmıştı çok canım çekerdi ağlayacak duruma gelirdim 2 kaşık fln yerdim sadece.benim içimde kaldı bu nedenle.anlayışlı kocamda lohusalığımda bile alıp getirmedibende istemedim zaten ama aklına gelip getirseydi çok mutlu olurdum.
ama baya iş çıkmıştır bu arada allah kabul etsin
bbiraz kalorisi yükselir tabikızlar eşime çavdar ekmeği aldırdım
tadı harika içinde keten tohumu ve ayçekirdeği var yerken çok hoş geldi içindeki ayçekirdeği
ama bu durumda kalorisi yüksekmidir ki:26:şüpeye düştüm
inşallah yağ olmaz sen yürüyüşle eritirsin eminimhadi hayırlı olsun gözün aydın
afiyet oldu canım ama yağ olmaz inşallah 1 tane de çiğ börek yedim malesef
meyracım ben de burçlardan emin değilim araştırmak lazım
ececim önce ellerine sağlık Allah kabul etsin canım yediklerinde afiyet olsun bebişe süt olsun sana yağ olmasın inşallah
geçmiş olsun hem de sıcak felan değilmiş neyseki aşure gerisini halletmişin zaten ama gerçekten siniz bozucu durum heleki yorgunsan
bugün kahvaltı yapamayınca çay da içemedim şimdi telafi ediyorum
evet ekmekler arasında kalori farkı yok ama esmer olanlar daha çok tok tutuyorben geçen sene gitmiştim diyetisyene
ekmek ekmektir bir farkı yok demişti az ye yeter dedi
ama burdakı arkadaşlarıma katılıyorum dün bana kim yazmıştı ismini hatırlayamadım
içinde nişasta var daha çabuk acıktırır diye
onun için arkadaşların tavsiyesini dinleyip çavdar ekmeğine başladım
eşim baya almış bitsin tam buğday ekmeği alacağım ne var ne yok bütün ekmek çeşitlerini deniycem
çünküü ben ekmeği çooook seviyorum
bir haftaya kadar vucut alışır dayan
bir söz vardı beyzuş abladan duymuştum sanırım istediğini yersen istediğini giyemezsin
azıcık fazla ama yeniden motive olman çok iyi düzene girer patır patır verirsinKızlar geçmişi okuyup geleyim dedim ama ne geçmiş varmış maşallah, 1 gün girmedim, oku oku bitmedi. Ben de arada merhaba demek istedim.
Gün geçtikçe kafamdaki hayalim (şu zayıf, beyaz t-shirt'lü olan) daha netleşiyor. Bugün kot pantolon giyerken onun bana çok bol geldiği, kalçalarıma kadar düştüğü imajı canlandı zihnimde :))
Diğer yandan kızımın eski sınıf arkadaşının doğumgününe katıldık bugün, orada 2 adet mercimek köfte, 1.5 börek, 4-5 sarma ile doldurdum tabağımı (öğle yemeği olarak).
Teori süper de pratik nanay yani :))))
Tekrar merhabalar, iyi akşamlar :)
ucuz atlaşmıssınızçok geçmiş olsun canım .daha dikkatli olmak zorundayız bunu biz bilemesekte onlar bize gösteriyor. bugün bizimkide yattı bende uzandım. fırsat bu fırsat diyen ve gece fosur fosur uyuyan adamda dayanamayıp yatmış .anneler hisseder derler ya nasıl oldu hala bilmiyorum yerimden fırladım bebeğe döndüm aman allahım birde ne göreyim bebeğim kanepenin tam ucunda ayaklar sarkmış .eşimi haşladım tabi şimdi konuşmuyor birde bana ben senden önce yattım demez mi yani o kadar uyumuş ki hatırlamıyor bile :)))
ahh ahhh bizimkide aynı o canım şunu çekti dese üşenmem yaparım, alırım o gün olmadıysa başka bir gün mutlaka yaparım ama o asla hatırlamaz bile ,karım şunuda istemişti demez illa isteyeceksin yoksa aklına bile gelmez. hepsi aynı ya....
ellerine sağlık demek çok güzel oldu ha neyse cumaya var daha verirsin sen, hem o kadar zaman yememişsin afiyet olsun....
erkekler böyle işte biraz odunoluyorlar
40 sarmamaı fazla olmuş birazhoşbuldukkkkkk ,katılalım bakalım :)
nerelerdesin sen özlettin ya... hay paspal çıtır seni hala hayalin o mu ya :))) neyse pratiğe döktüğün günleride göreceğiz inşallah...
o da birşey mi ben dün KVnin gönderdiği sarmaları pişirdim ne 4ü ne 5i bir tencerenin çeyreğini ben götürdüysem gerisini eşim yedi büyük değildi tencere gerçi ama ben rahat 30-40 tane yemişimdir ama başka hiçbir şey yemedim öğlen ,akşamada az yedim:))
bugünde yarım iskender yedim ama saat 3,5 falandı eridi bile :)
en azından tatlısız kapatmışsın bravooooUfak tefek işler, misafirler vardı dün-bugün. İnşallah diyeyim canım, kitap da okuyorum ya, onun gazıyla telkin ediyorum kendimi. Gerçi kitabın bazı kısımlarına katılmıyorum ama bitireyim ilgili konuda paylaşacağım :))
Sarma da çerez gibi yendikçe yenir, tabii 40 tane fazlaymış. Ben de 2 gün önce (hem de Perşembe akşamı) kurufasülyenin yanına pilav yapmıştım, ayıptır söylemesi nefis olmuştu,)))) kayınvalidem gibi kendi kendimi övmeye de başladım yav), abarttım yemeyi, 40 sarmaya denk pilav yemişimdir. Ama bu hafta Voltran dedim ya, utancımdan yemem artık, siz de yemiyorsunuz tabii
Yürüyüşler tam düzene girmedi ama çabalıyorum ya o da takdire şayan bence :) Ve haklısın, hiç yürümesem tabağı daha doldururdum, laf aramızda, biraz bekleyip son bardak çayımla da tatlılardan 1 ya da 2 adet yemeyi düşünüyordum (kurabiye vb.). Sonra baktım tabaklar mutfağa kaldırılıyor; "kızım bu sana bir işaret, yeme işte" dedim, tatlıdan kurtardım en azından :))
herkese hayırlı akşamlar...bende bu akşam sohbete geldimmm
iyi akşamlar