Haşladığın patatesleri 4 e bölüyorsun
En alta sırf patates ondan sonra diğer malzemelerede diğer patateslerden ekliyorsun ki birbirine yapışsınlar.
Yani havuçada patates, lahanayada patates, yeşilliklerede patates
Kalıbı streçle kaplayıp öyle koyuyorsun hepsini kat kat hatta varsa düz kalıpta kullanabilirsin yada farklı bir kalıp
Birde bunun patates toplusu varoda güzel bir görüntü
Ahanda resminide buldumdaha az uğraştırır serviside daha kolay
Eki Görüntüle 309039
Yapımıda normal haşlayıp 1 kaşık tereyağ birde istersen içine az birşey rende kaşar ve mayanozde ekleyebilirsin ama olmazsada güzel oluyor.
Ondan sonra istediğin şeye bulayabilirsin; havuç rendesi, lahana rendesi, maydanoz, dereotu, kırmızı biber
evet kötü oldu görüntü değilmi.?
ÇEvreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim..:)
sosisli milföy çok basit..
Miilföy katını elimle düzleştirip arasına sosis koyup rulo yapıyorum sonra bıçakla kesip aslında tarifinde çöp şiş vardı.. hatta ilk yaptığımda öyle yapmıştım çok daha güzel görünüyordu..
evde kalmadığından geçende kullanmıştım..bende kürdanla yaptım sonra kürdana geçirip fırınlıyorsun bu kadar ...
Ahanda resminide buldumdaha az uğraştırır serviside daha kolay
Eki Görüntüle 309039
Yapımıda normal haşlayıp 1 kaşık tereyağ birde istersen içine az birşey rende kaşar ve mayanozde ekleyebilirsin ama olmazsada güzel oluyor.
Ondan sonra istediğin şeye bulayabilirsin; havuç rendesi, lahana rendesi, maydanoz, dereotu, kırmızı biber
oleyy gitmiş yağlar gerçekten sevindimBenim kızım kreşten kapmıştı virüsü canım, 4 yaşındaydı, oğlum da 1 yaşındaydı, eh ona da geçti doğal olarak. Aynı anlattığın gibi fışkırır tarzda kusuyordu; kız da 2 gün önce aynı şeyleri yaşamamış gibi karşısına geçip ağlıyordu; "kardeşim, canım kardeşim, ühühühühüüü" diye. Hem çok acıklı hem de komikti durumumuz. Tabi komik yanını şimdi görüyorum o zaman sadece acıklıydı.
Oğlan nispeten hafif geçirmişti, 5-6 kere kusmuştu; kız feciydi ama, gece uykusundan uyanıp uyanıp kusuyordu yavrum, tam 8 defa banyo yaptırmıştım ona bir gecede.( Yaşarken kötü ama; biz gene iyi atlatmışız, sınıftaki çocuklar 4-5 gün yaşamışlar bu kabusu...
İşte o 3-5 santimler kilo (yağ) verdiğinin en önemli göstergesi, sadece tartıdaki rakama takılmayacaksın. Zaten yetmişlere ayak bastın, devamı da gelecek inşallah :))
haklısın canım bu ara biraz fazla sosyalleştim ama üstüste geldi işte napıyım daha gidilip gelinecekler var aslında ama bu kadar yoğun olmaz inşallahteşekkürler canımm ortancam iyi de bebişim kötü hala çok şükür akşam uyudu birazdan uyanınca ne edeceğiz bilmiyorum.
aldığın kararlar için
evet canım farkındayım dengeliyorsun ama çok geziyorsun asuuuuuuuşaka bir yana ben evdeyim genelde bi yerlere gtsem senin kadar misafirim gelse hayatta bu kadar iradeli olamamzdım.seni çoook tebrik ediyorum
kek ve kurabiyeleri görmek isterim doğrusu kulağa hoş geldi göze de hoş geleceğine eminim ellerine sağlık canım bayılacaklarEki Görüntüle 309032
Eki Görüntüle 309033
sosisli milföyler.. oğlumun doğum gününde yapmıştım çok beğenilmişti.. görüntüde harika çubuklu şeker gibi görünüyor..
Eki Görüntüle 309034
Sabah kahvaltımdı..:) Mideme girmeden önce.:)
Çikolatalı kek yaptım minik kek kalıbında uğraştırdı bayağı..
Birde çilekli pudinkli kurabiye yaptım şekillerle
yarında mayalı kaşarlı-patatesli poğaçam var kızım çok beğeniyor onu yapacağım...
Her an fikrim değişebilir tabii..:)
ayrıca yeni fikirlere açığım.:)
Hepsi çok güzel görünüyorkahvaltıda sosisli milföyde.
Ellerine sağlık eminim çok lezzetli olmuşlardır.
Valla üşenmesem her gün yediklerimin öncesinde resmini çekip buraya koyacağım ama her gün her gün olurmu acababari porsiyonlarım az mı çokmu bana söylerdiniz
yenacim bende kizimin yas gununde milför hamurundan sosisle kundakli bebekler yapmistim cok begenmislerdi cocuklar birde kurabiyelerden dügmeler yapmistim renkgarenk bayilmislardi
senin yaptiklarinda cok guzel olurlar sen yandin yarin cok yeme
kötü olur muu gözüm gönlüm açıldı:))
hımm evet anladım şimdi sanırım..çöp şişlere 3 er tanemi geçiriyordun?
şimdi benm milföylerim buzlukta onları çıkarıp yumusamasını bekleyip sonra yapacagım degil mi?
hafta içi eşime yapayım.. unutmayayım sonra. çok teşekkürler
.Baktım ki salata yok burda bi tanede fikir benden olsun dedimhem en azından zararsız tabi yine sen bilirsin
Eki Görüntüle 309036
Hemde tam 4 renkli :) Görüntüsü kadar tadının da çok güzel olduğunu garanti ediyorum. Hem çok basit hem çok gösterişli ve davet sofralarınıza renk katacak kadar süper bir salata...işte tarifi...
Malzemeler:
1 kilo patates,
1 kase robottan çekilmiş havuç (3,4 tane),
1 kase çekilmiş mor lahana,
yarım demet maydanoz,
2 sap taze soğan,
tuz, karabiber,
zeytin yağı ve limon,
Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp henüz sıcakken püre yapın. İçine tuzunu ve karabiberini atıp pürenin 3 te 1ini sterçfılm serilmiş kalıba bastırarak yerleştirin. Diğer taraftan robottan çekilmiş yada rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytin yağında soteleyin. Mor lahanayı robota koyup içine tuz, limon suyu ve 1 kaşık zeytin yağı koyup çekin. Maydanozları ve taze soğanı minik minik doğrayın. Kalan patates püresini 3 parçaya ayırıp birine mor lahanayı katıp iyice karıştırın. Bu karışımı sade patates püresinin üzerine döşeyin. Aynı işlemi havuç ve maydanoz soğan karışımı ile tekrarlayıp kalıba karışımları dikkatlice yerleştirin. Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip limon sıkarak servis edin...Üzerini ben dekoratif havuçlarla ve halka soğanlarla süsledim. Ayrıca salatanın katlarını yaparken, her birinin tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayın. Salatanızı özellikle et ve tavuk yeklerinin yanında ve 5 çaylarında sunabilirsiniz...
Asucum bende peyniri az yemiyorum onu bitirdikten sonra yine aldım tabağıma çaktırma..
Herkese iyi geceler kızlar
Görüşmek üzere
Kızlarrrrrrrrrrr Stv de maceracı var gülmekten karnıma ağrılar girdigelin kaynanalar bir arada yemek yapıyor ama hepsi komedi gibi
reklam girdi ama birazdan devam eder.
Sunucunun da maşallahı var erkek olmasa tam bizim topiklikadam programa başladığında nekadar zayıftı bütün yöreleri gezip yiye yiye kilo almış
Bu bölümde afyondalar
senin yaptıklarında güzelmiş eline sağlık canım...
evet hafif yumuşasın..Çöp şiş kullanıcaksan ikiye bölebilirsin her şişe bir milföy olacak canım..
Yaparsın eşine sende yersin 1-2 tane, ekmek yemezsin..
Görüşmek üzere
Görüşmek üzere
yenacim bunlardanda fikir alabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?