neden zor olsun sen iste yeterki azimli olsaolun kızlarrr bırakmaya biyetim yok yani herseye saldırmak gibi bir niyetim yok.ama sanki kilo yerleşmiiş vücuduma gitmek istemiyor. 25 nisanda evlilik yıldönümüm evlendiğim kiloya gelmeyi çok istiyordum 85 olmak istiyordum ama bu gidişle zor...
bende yapıyorum bu salatayı ama her katı patatesle karıştırmadanBaktım ki salata yok burda bi tanede fikir benden olsun dedimhem en azından zararsız tabi yine sen bilirsin
Eki Görüntüle 309036
Hemde tam 4 renkli :) Görüntüsü kadar tadının da çok güzel olduğunu garanti ediyorum. Hem çok basit hem çok gösterişli ve davet sofralarınıza renk katacak kadar süper bir salata...işte tarifi...
Malzemeler:
1 kilo patates,
1 kase robottan çekilmiş havuç (3,4 tane),
1 kase çekilmiş mor lahana,
yarım demet maydanoz,
2 sap taze soğan,
tuz, karabiber,
zeytin yağı ve limon,
Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp henüz sıcakken püre yapın. İçine tuzunu ve karabiberini atıp pürenin 3 te 1ini sterçfılm serilmiş kalıba bastırarak yerleştirin. Diğer taraftan robottan çekilmiş yada rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytin yağında soteleyin. Mor lahanayı robota koyup içine tuz, limon suyu ve 1 kaşık zeytin yağı koyup çekin. Maydanozları ve taze soğanı minik minik doğrayın. Kalan patates püresini 3 parçaya ayırıp birine mor lahanayı katıp iyice karıştırın. Bu karışımı sade patates püresinin üzerine döşeyin. Aynı işlemi havuç ve maydanoz soğan karışımı ile tekrarlayıp kalıba karışımları dikkatlice yerleştirin. Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip limon sıkarak servis edin...Üzerini ben dekoratif havuçlarla ve halka soğanlarla süsledim. Ayrıca salatanın katlarını yaparken, her birinin tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayın. Salatanızı özellikle et ve tavuk yeklerinin yanında ve 5 çaylarında sunabilirsiniz...
hoşgeldinmerhaba arkadaslar bende hayatımd ahıc bu kadar kılo almamısdım hergun yazıpyazıp dıyet lıstelerı sılıyorumbır turlu zayıflamadım gıttı nefret ettım kendomden.varmı deneyıp sonuc aldıgınız dıyet lısteler 29 yasında 102 kıloyum
geçmiş olsun sen iyi ol gerisi boş verirsin o kiloları merak etmeMaşallah kızlar ne güzel kilolar gitmiş,bense 1 haftadır çorba ve hoşaf yemenin acısını çıkarır gibi sürekli açım ve sürekli bişiler yiyorum.Malesef kabızda oldum her gün düzenli olan wc alışkanlığımda bozuldu.Sanırım ilaçlar hem iştahımı açtı hemde metabolizmamı yavaşlattı.Bu gün itibariyle bıraktım tüm ilaçları.Ağrım sızım olursa başlarım tekrardan ama içmek istemiyorum artık çünkü aşırı iştah yaptı bende( verdiğim tüm kiloları bu gün itibari ile almışım 88 i gördüm tartıda yine.Ki geçen ctesi 84-85 arasıydım.Artık düzeldiğime göre haftaya kilo bldiriminde bulunurum yine 2 haftadır izinliydim.Geçmişi okumaya çalıştım ama maşallah topiğimiz çok hareketli çok birikmiş okuyamadım hepsini ama sizleri çok özlemişim siz olmayınca bütün motivasyonum gidiyormuş bunu bir kez daha anladım ((
sıkıntılarını paylaşırsan aslında hafiflersin belkibenim bu ara büyük sıkıntılarım var aslında izin almak istiyorum fakatipin ucu kaçar diye korkuyorum
eğer takım arkadaşlarımız sorun etmezse cuma günleri bildirimyapıcam 1 2 ay lütfen arkadaşlar burada paylaşımı sorun etmeyin gerçek amacımızı icra edelim çünkü desteğiniz kardeştende öte anlayışla karşılayacağınızdan aslında çok eminim ama bilgilendirmek istedim sizleri
geçmiş olsun umarım uzun sürmezkızlar bugün ortamcamı okula gönderdim ama bebeğim tüm gece kustu.1 e kadarda durmadı ağladı durdu.sonra bişiler yedirip yatırdım kendimde uyumuşum iyi oldu dinlendim.bebeğim hala uyuyor çok şükür.çok yoruldu kusmaktan.
geçmiş okuyup cevap yazacağım inşallah.yst arkadaşımızı ben çok seviyorum .az giriyor olaiblir ki bende az girmeye başladım ama çok samimi ifadeleriyle ona çok alıştım ben kendi adıma.izin vermiyoruz yst canım
rabbim ikinizide korusun geçmiş olsundostlarım 2 gündür sizi takip edemiyorum çünkü biraz önce hastaneden çıkışımı yaptım.çarşamba günü başlayan yüksek tansiyon sorunumla hastaneye gittim ve preeklemsi yani gebelik zehirlenmesi teşhisiyle yatırdılar.tedaviye hemen başlandı ve şükürki kızımda bende iyiz.sıkı takipteyiz.kızımı kaybedeceğimi sandım ve çok korktum.Rabbim herkese sağlık versin
allah kolaylk versin sen yaparsın birşeylerYarın sınıf öğretmenimiz ve bir kaç öğrenci misaifrimiz olacak..
Çok ağır konuklarım. tutuştum şimdiden..Henüz hazırlığımda yok...Çok yağmurlu hava çıkmadımda eşime sipariş verdim artık geç vakitler hazırlayacağım. bir kısmını sabah yaparım...
aman benim kızda aynı sen onla uğraşmayı bırakta beni dinle diyorVar aklımda bişeyler..
Kızlı erkekli olacaklar, birde bunların ergen muhabbeti nasıl olacak bilmiyorum..:)
Eğlenceli geçeceği kesin..:) Ben oğlanı nasıl zaptedeceğim onu düşünüyorum toplulukta sırf kendisi konuşmak istiyor..
Kimseye müsaade etmez..Öğretmene rezil olmakta var işin ucunda.:)
bu arada senin yeni avatar çok güzelUmutttt,neden senin avatar resmin yok.:)
Ben bakıp fikir yürütüyorum.:)
Seninde bir avatar resmin olsa iyi olur..:)
doğru demişkızlarrr ben geldimmmçok mutluyummm
aman koştur koştur size geldim. diyetisyenden sabah 10 a randevu aldım niyetim 11-12 gibi eve gelip bildirim vermekti ama kayınvalidem aradı,kötüyüm,merdivende ayagımı burktum gel dedi.. neyse cıktım ona gittim.. tansiyonu düşmüş şimdi iyi..
eşimde iş çıkışı geldi yemegimizi yedik hemen koşa koşa geldik durdurmadım adamı size bildirim vercegim diye
gerçi yine geç aldım liste için,beyzuşa erken gelecegim diye söz vermiştim ama olmadı
artık haftaya inş.. olmazsa da sorun degil benim için listeye girmek..sizlerle oluyorum üstüne de kilo veriyorum ohh daha ne isteyeyim
gelelim bu haftakii kilomaa tam tamına 114.2 geldimm doktorum gel suna 114 diyelim dedi
yani gecen hafta 116.1 bu hafta 114.2
ama bana kızdı... haftada 2 kilo fazla dedi... çok veriyormusum..
ben 2 ser dilim deil 1 dilim yiyorum 3 ögün dedim olmazzz dedi
bazende gec kalkıp kahvaltımı yapmıyor 11 de ara ögüne geçiyordum ona da hayır dedi..
sen yine o peyniri,zeytini yiceksin diger ögünlere bölerek dedi..
ama dedim az yesem de acıkmıyorumm..olmaz dedi..
sonrada diyor ki doktorum sana da yiceksin diye zorluyorum,valla garip
bende söz verdim bu hafta tüm listemi yicem,yemezsen listeni arttırırım dedi:18::18::18:
haftaya 1 kilo verceksin bize yeter dedi
geçmişe bir göz atayım geliyorumm
geçmiş olsun zordur diş ağrısıDişim ağırmaya başladı yaa 20lik dişim çürümüştü sadece kökü duruyor bir kere daha ağırmıştı doktora gittiğimde apse var deyip ilaç vermişti ağrısı geçince de çektirmekten korkmuştum çünkü çok geride ve kocaman bir diş kökü :18: normal bir diş olsa korkmam da bundan korkuyorum geçen sefer doktor kemiğe yapışık olabilir demişti 1 saat önce majezik içtim ama bana mısın demedi Hepte haftasonları ağırıyor zaten 2 gün azap çekip öleyim diye offf off
offff bende geliyimmi süperEki Görüntüle 309032
Eki Görüntüle 309033
sosisli milföyler.. oğlumun doğum gününde yapmıştım çok beğenilmişti.. görüntüde harika çubuklu şeker gibi görünüyor..
Eki Görüntüle 309034
Sabah kahvaltımdı..:) Mideme girmeden önce.:)
Çikolatalı kek yaptım minik kek kalıbında uğraştırdı bayağı..
Birde çilekli pudinkli kurabiye yaptım şekillerle
yarında mayalı kaşarlı-patatesli poğaçam var kızım çok beğeniyor onu yapacağım...
Her an fikrim değişebilir tabii..:)
ayrıca yeni fikirlere açığım.:)
aaa süper valla bunu yaparım sağol canım hemde sağlıklıHaşladığın patatesleri 4 e bölüyorsun
En alta sırf patates ondan sonra diğer malzemelerede diğer patateslerden ekliyorsun ki birbirine yapışsınlar.
Yani havuçada patates, lahanayada patates, yeşilliklerede patates
Kalıbı streçle kaplayıp öyle koyuyorsun hepsini kat kat hatta varsa düz kalıpta kullanabilirsin yada farklı bir kalıp
Birde bunun patates toplusu varoda güzel bir görüntü
Ahanda resminide buldumdaha az uğraştırır serviside daha kolay
Eki Görüntüle 309039
Yapımıda normal haşlayıp 1 kaşık tereyağ birde istersen içine az birşey rende kaşar ve mayanozde ekleyebilirsin ama olmazsada güzel oluyor.
Ondan sonra istediğin şeye bulayabilirsin; havuç rendesi, lahana rendesi, maydanoz, dereotu, kırmızı biber
Tebessüm oku oku bitiremedinmi.:)))
Derin hoşgeldin..
bugün amcamın oğlu yazın evlendi 3 ay oldu oturmaya gittik kız 45 kilo ancak gelir spora başladım diyor, nerende fazlalık ben göremiyorum dedim midem var diyor ..hay allahım yaaaaa balkondan atlayayım ben o zaman dedim....nasıl matabolizmaysa.. abla ben çok yerim bir ekmek yer kalkarım sofradan diyor ....
bugün amcamın oğlu yazın evlendi 3 ay oldu oturmaya gittik kız 45 kilo ancak gelir spora başladım diyor, nerende fazlalık ben göremiyorum dedim midem var diyor ..hay allahım yaaaaa balkondan atlayayım ben o zaman dedim....nasıl matabolizmaysa.. abla ben çok yerim bir ekmek yer kalkarım sofradan diyor ....
yenacım hoşbulduk canım..geçmişi okuyup ancak geldim...
ellerine sağlık sosisli milföyler harika görünüyor misafirim geldiğinde deniyeceğim...kahvaltı tabağında çok hoş ayriyetten bende o bardaklarla çay içmeye bayılırım her sabah ıhlamurumu onunla içerim...
bende sana etimek tatlısını önerecektim yada tiramusu ama tatlılarını yapmışsın canım ..salata olarakda ben geçenlerde arkadaşta yedim kuskus salatası mercimekli önerecektim, çok hoşuma gitti en yakın misafirimde deneyeceğim...
ceco sorma canım daha 15 gün var şimdiden telaş aldı beni bende daha yeni alıştım kan vermeye yıllarca iğneden çok korktum hamilelğimde alıştım ,nazda çok seviyor dra gitmeyi şu anda dr şker ve balon veriyor diye ona zevkle muayene oluyor ..hatta birinin hasta olduğunu duyduğunda benim kottoyuma(doktr)gitmeyin o benim kottayım diyor...çığlıkları şu anda bile kulağımda hissedebiliyorum yok yok mümkün değil tutamıyacağım onu ben eşim tutar artık ben dışarıd abeklerim...
nurseNA dişlerimiz çok oldu çıkalı ama geçen hafta sağlık ocağındaki dr bronşit dediğinde çok korkmuştum o yüzden çocuk druna götürdüm faranjitmiş meğer...
kuskus tarifiaklımda kalan şöyleydi canım yne yapacağımız zaman nette aratır buluruz...kuskusu haşlayıp süzüyorsun mercimeğide aynen öyle, başka bir yerde bolca yeşillik doğruyorsun maydonoz dereotu taze soğpan marul hepsini karıştırıyorsun zeytinyağı limon ve tuzla beraber çok harika birşeydi ben zaten kuskusa bayılırım...Hepinize iyi geceler hanımlar..Uyumam lazım..
Yarın en geç yedide uyanacağız kızım dersaneye gidecek sonra onikide eve misafirlerle birlikte gelecekler..
Derin'ciğim ben bayılıyorum o bardaklara yıllardır çayımı onunla içerim..
kuskus tarifinide ekle lütfen bulunsun..:)
Ayyy gıcık şey..Sevmediğim insan profili, kilo sorunu olan birilerinin yanında sürekli diyet ve spordan bahseden yada kilo aldım diye mıymıy yapan modeller..
bir ara getirde dövelim,her ne kadar şiddete karşı olsakta...:))
eliyle suratımı tutup çeviriyor bana bak diye benimkide aynıtebessüm, benimki hep bana bak diyor...Tutuyor yüzümü o minik elleriyle bak bak yapıyor...
Annecim ben hep sana bakıyorum zaten diyorum. kazara başka yöne baktığımda hemen yakalıyor..:)
Bazen feci bunalıyorum kızımda bu yaşlardayken çok konuşurdu..hiç fırsat vermiyor iki laf etmeme..
sağol canım valla öyle olduiyi geceler yenacım yarın için kolay gelsin
tebessüm geçmiş olsun kızına ve kayınvalidene yine koşturmuşun bugün
Benim büyük kızımda ufakken çok severdi doktoruhatta bir keresinde daha 4 yaşındayken bana bir numara yaptı o gün az daha kalbim duracaktı
Bir sabah kalktı anni doktora gidelim dedi bende hasta olmadan gidilmez dedim sonra başladı karnını gösterip anni aciyoooo demeye bende tabi baştan inanmadım. Sen nasıl bir inatsa cadıdaki ille gidelim de gidelim çok aciyooo diye ağlamaya. Ama gözünden de gerçekten yaş geldi bende bu sefer acaba gerçekten mi ağrıyor diye düşünmeye başladım. En sonunda okadar çok kıvrandı inledi ki anam dedim yoksa birşeymi var. Aksilik ya o günde eşim para bırakmamış bende de kuruş yok
Gözleride kayınca dedim herhalde birşey var ağlayarak eşimi aradım kız fenalaştı yerde yarı baygın yatıyor diye. O da hemen taksi çağır git babamın dükkanına uğrayıp para al kızı hastaneye götür dedi. Kızı giydirdim ama hala kendini iyice salmış sadece inliyor anne ölüyorum diyeTaksici bile bizi apartmandan çıkarken gördüğünde telaş yaptı acaba havale mi geçiriyor yada apandisit mi var diye. Dükkana uğrayıp para aldıktan sonra anında hastaneye gittik tabi eşimde o arada KVye haber vermiş Banu çok kötü yanlız bırakma çocuk fenalaştı diye oda o zaman nasıl olduysa hastaneye koşturmuş zaten yakın bir yerde olduğu için.
Hastaneye girdiğimizde hemşireler bile telaşlandı hasta çıksın hemen girin diye. Tam hasta odadan cıktı girin dediler sen cadı kucağımdan indi muayene odasında başladı göbek atmaya osmana geldik osmana geldik diyedoktoruna adıyla hitap ediyor bide cadı Doktor bile ne olduğunu anlatınca gülmekten yarıldı meğer cadı sırf doktorunu görebilmek için numara yapmış
Anası kılıklı numaracıhala bile aklımıza geldikce ona anlatıyoruz eeee sizde beni götürseydiniz itiraz etmeden diyor
Tabi sonrasında eve gidince bir iki tane kıçına vurmuştum senmisin beni kalpten az daha götüren diyebir daha o oldu
tebessüm, benimki hep bana bak diyor...Tutuyor yüzümü o minik elleriyle bak bak yapıyor...
Annecim ben hep sana bakıyorum zaten diyorum. kazara başka yöne baktığımda hemen yakalıyor..:)
Bazen feci bunalıyorum kızımda bu yaşlardayken çok konuşurdu..hiç fırsat vermiyor iki laf etmeme..
tebessüm, benimki hep bana bak diyor...Tutuyor yüzümü o minik elleriyle bak bak yapıyor...
cnm görsen sasardim zatenkopyalamayi unutmusum ki
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...zin-ozel-gunleri-icin-monuler-resimli-15.html
Benim büyük kızımda ufakken çok severdi doktoruhatta bir keresinde daha 4 yaşındayken bana bir numara yaptı o gün az daha kalbim duracaktı
Bir sabah kalktı anni doktora gidelim dedi bende hasta olmadan gidilmez dedim sonra başladı karnını gösterip anni aciyoooo demeye bende tabi baştan inanmadım. Sen nasıl bir inatsa cadıdaki ille gidelim de gidelim çok aciyooo diye ağlamaya. Ama gözünden de gerçekten yaş geldi bende bu sefer acaba gerçekten mi ağrıyor diye düşünmeye başladım. En sonunda okadar çok kıvrandı inledi ki anam dedim yoksa birşeymi var. Aksilik ya o günde eşim para bırakmamış bende de kuruş yok
Gözleride kayınca dedim herhalde birşey var ağlayarak eşimi aradım kız fenalaştı yerde yarı baygın yatıyor diye. O da hemen taksi çağır git babamın dükkanına uğrayıp para al kızı hastaneye götür dedi. Kızı giydirdim ama hala kendini iyice salmış sadece inliyor anne ölüyorum diyeTaksici bile bizi apartmandan çıkarken gördüğünde telaş yaptı acaba havale mi geçiriyor yada apandisit mi var diye. Dükkana uğrayıp para aldıktan sonra anında hastaneye gittik tabi eşimde o arada KVye haber vermiş Banu çok kötü yanlız bırakma çocuk fenalaştı diye oda o zaman nasıl olduysa hastaneye koşturmuş zaten yakın bir yerde olduğu için.
Hastaneye girdiğimizde hemşireler bile telaşlandı hasta çıksın hemen girin diye. Tam hasta odadan cıktı girin dediler sen cadı kucağımdan indi muayene odasında başladı göbek atmaya osmana geldik osmana geldik diyedoktoruna adıyla hitap ediyor bide cadı Doktor bile ne olduğunu anlatınca gülmekten yarıldı meğer cadı sırf doktorunu görebilmek için numara yapmış
Anası kılıklı numaracıhala bile aklımıza geldikce ona anlatıyoruz eeee sizde beni götürseydiniz itiraz etmeden diyor
Tabi sonrasında eve gidince bir iki tane kıçına vurmuştum senmisin beni kalpten az daha götüren diyebir daha o oldu
dün kaynanamı hastaneye götürdük kızımla boyun fıtığı yenilemiş dr. emar ve kan da verdi
bu sabah kan vermek için yşne götürdüm
hazır gitmişken bende mamaografi göğüs ultrasonu ve kan verdim
bizim ailede gögüs kanseri olduğundan tetkik yapılmalıymış sonuçları pazartesi alacam
eve geldik11 30 gibi bildirim yaptım kızımı doyurdum kahvaltı ettimbir bardakda sallama olsun çay içeyim diyordumki kızım tuvalettte idrarını yaparken acıyor dedi kaptım dr. a götürdüm idrar tahlili verdi ama hanım evde yaparım burda yapmam dedi
zaten kayananamı emar için yine hastaneye götürecektim kızıda aldım gittik onu bıraktım biz arabada bekleyelim dedim
sıralar karışmış bekliyecem siz gidin bitince ararrım dedi
eve geldik yarım saat sonra aradı gittim aldı
eve geldim yemek yaptım kızım idrarı yaptı kabı hastaneye götürdüm yemek yedik oldu saat 9 bittim ama bugün hastane hastane dolandım
sabah bildirimden beri açık kalmış topik
ondan yenacım
ayy benimde onu dövesim geldi valla
bu arada benimkide öyle önceden oğlan bu resmenkarıştı diyordukofff offf hepsimi aynı bu veletlerin benimkide beni konuşturmaz anne sen sus sen konuşma anne diye bağırır bana her yerde , hatta geçen arkadaşlar kahvaltıya geldi hiç rahat vermedi bana konuşuyorum diye sürekli kaldırdı beni masadan yok eee yaptım yok oyuncak ver ,v.b....
bugünde süslenmek içimden geldi elbise giydim uzun zamandır giymiyordum kendini yerlere attı bende elbise giyeceğim diye hıçkırıklarla ağladı sonrada botlarımı giydim hava çok yağdığı için bugün ilk defa yine yerlere attı kendini babasının elinden tutuyor çabuk banada bot alındiye ....öldüm gülmekten bugün o yağmurda ana kız elbiselerle gezmeğe gittik allahtan babamız götürdü...
cnm görsen sasardim zatenkopyalamayi unutmusum ki
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...zin-ozel-gunleri-icin-monuler-resimli-15.html
dün kaynanamı hastaneye götürdük kızımla boyun fıtığı yenilemiş dr. emar ve kan da verdi
bu sabah kan vermek için yşne götürdüm
hazır gitmişken bende mamaografi göğüs ultrasonu ve kan verdim
bizim ailede gögüs kanseri olduğundan tetkik yapılmalıymış sonuçları pazartesi alacam
eve geldik11 30 gibi bildirim yaptım kızımı doyurdum kahvaltı ettimbir bardakda sallama olsun çay içeyim diyordumki kızım tuvalettte idrarını yaparken acıyor dedi kaptım dr. a götürdüm idrar tahlili verdi ama hanım evde yaparım burda yapmam dedi
zaten kayananamı emar için yine hastaneye götürecektim kızıda aldım gittik onu bıraktım biz arabada bekleyelim dedim
sıralar karışmış bekliyecem siz gidin bitince ararrım dedi
eve geldik yarım saat sonra aradı gittim aldı
eve geldim yemek yaptım kızım idrarı yaptı kabı hastaneye götürdüm yemek yedik oldu saat 9 bittim ama bugün hastane hastane dolandım
sabah bildirimden beri açık kalmış topik
ondan yenacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?