Geçmiş olsun canım benimde ağrıyor korkuyorum dr gitmeye.slm kızlar sabah diş agrısıyla uyandım çok yoruldumapse yapmış antibiyotik verdi ev beni beklüyo az dinlenip işe koyulcam
sabah alel acele çıktım evden kızımın yemediği 2 ıssırımlık tostu yedim
öğlen basım döndü resmen eve zor attım kendimi 2 dlm pide 3 kaşık tulum peyniri çay içtim çok acıkmıştım hazırlayamaaım bişey neyse akşama dengelerim inşallah karnıbahar var yemeğini yapayım bari
Elbette mesaj atarım zaten vitamin B vitamini.hay Allah ya bu sıralar bel rahatsızlıkları iyice arttı.soğuklardan artıyor.çok geçmiş olsun size
nerelerdesin sen?bak merak ediyoruz.ceee deyip kaçıyorsun.
eşinede geçmiş olsun.sen iyisiz inşallah biraz dahA iştahın açılmış.ama karı koca hasta olmak pek fena.kim kime bakacak ...bel ağrısı da çok zor bende yaşıyorum arada...
yenacım ben 2 kaşık fln da yemedim ve şuan karnım davul gibi...selser de geliyor garibimden.emzirmesem detoks fln bişey yapardım yada form çay fln içerdim.çok pişmanım.yerken çok aç olmasam o kadar kaptırmazdım kendimi ama çok acıkmıştım
fazla kaçtı çok şişim çooook
bugün gayet kötüydüm tartıda ama oldu bir kere bundan sonrasına bakıyorum bende.bu profun verdiği iğneyi bana da yazarmısın mekra ettim.benim de böyle mucize bir iğnem var abimin önerdiği çok işe yarıyor sennki de aynımı ki?
geçmiş olsun canım diş ağrısıda fena pek fena
Mesaj atıcam canım dr sorun tabiki.çok saolun geçmiş olsun dilekleriniz için hep derlerya geldimi üstüste gelir.herşeyde bir hayır vardır elbet ben yatıyorum dinleniyorum da bel tutulması çok zor bişey gercekten..tek başımıza kaldık kv de hasta oldu aksi gibi kırk yılda bir çağırıcaktım kolay kolay bişey istemem ama terslik işte...
inaşşalh canım gidecek kilollar maşallah sen azimlisin keşke bende öyle olsam.geçmiş olsun dileklerin için saol canım.babasınında bir profu var kadıköyde ona götürcez ikna edebilirsek karşıya gitmek problem malum anadolu yakasındayız biz.ilgine teşekkürler canım mesajını beklıyorum iğneyimerak ettim.
aynen öyle oldu canım birde çocuk olsa yanmıştık.kendimize zor bakıyoruz.zaten hep birlikte hasta oluruz gecen yıl bronşit oldugumda da belı tutulmustu aban ınatmı yapıyor ne???
çoook geçmiş olsun cabucak ıyılesın paşan.
Anca koşturmaca içindeyim bazı evrak işleri var halletmeye çalışıyorum ama aksilikler oluyor inşallah bir yola koysam bir oh diycem.Banucum,
kendi adıma yorgun ama iyiyim..Sen nasılsın.
Neler yaptın.?
Çok güzel bir paylaşım yarın alıcam bende.Dilara Koçak'ın yazısı...
Yulaf kepeğindeki mucize
Günlük beslenme içinde yulaf aklınıza gelmeyebilir, çünkü iyi bir tahıl olmasına rağmen kahvaltıda tüketimi ülkemizde çok yaygın değildir. Ancak faydalarını okuyunca beslenmenize eklemek isteyeceğinizi düşünüyorum. Yulaf, diğer tahıllara göre daha yüksek oranda çözünür posa içerir. Ayrıca demir, manganez, çinko ve E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerinin iyi kaynaklarındandır. Betaglukan ise yulaf kepeğinin yapısında bulunan çözünebilir lifin adıdır.
Yulaf aynı zamanda iyi bir selenyum kaynağıdır. Selenyum vücut için önemli bir antioksidandır, astım ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, DNA tamiri ve özellikle kolon kanseri olmak üzere kanser riskini azaltır. Yulaf ve diğer tam tahıl ürünleri magnezyum mineralinden zengindir. Magnezyum vücudun glukoz ve insülin salınımında görev alan 300’den fazla enzimin salınımı için gerekli önemli bir mineraldir.
Nasıl kullanılmalı?
3 gramlık paketler halinde eczaneden alabileceğiniz bu ürünü yoğurt, süt veya çorbanıza ekleyebilirsiniz, ancak kolesterol ve şeker tedaviniz devam ederken ilaç yerine geçeceğini düşünmeyin ve mutlaka hekiminize de bilgi verin.
En önemli etkisi kolesterolü düzenlemesi
Betaglukan, kan kolesterolünün dengelenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Böylece kalp krizi riskini azaltmaya da yardımcıdır. Yapılan çalışmalar; yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve yüksek kan şekerinin bir arada olmasının, kalp hastalıkları riskini 6,2 kat arttırdığını göstermektedir.
Günde 3 gram betaglukan, düzenli olarak tüketildiğinde; kolesterolde yüzde 10’a varan düşüş sağlayabilir. Kötü huylu kolesterol olarak nitelendirilen LDL kolesterolün azaltılması önemlidir.
Betaglukan beslenmenize eklendiğinde midenizde çözünür ve jel oluşumu meydana gelir. Bu jel yapı, midede ve ince bağırsakta safra asidini bağlayıp dışkı yolu ile dışarı atılmasını sağlar. Bunun sonucunda karaciğer, yeniden safra asidi üretmek için kandaki kolesterolü kullanır ve böylece LDL kolesterolde ve toplam kolesterol seviyesinde düşme sağlanır
Uzun süreli tokluk sağlar
25 gram yulafta yüzde 3 betaglukan, yulaf kepeğinde ise yüzde 7 betaglukan bulunur. Eczanelerde satışa sunulan ticari formu ise 3 gramlık ufak poşetler halinde hazırlanmış, böylece günlük kullanıma çok uygun. Yulaf kepeğinin sıkıştırılması yöntemi ile elde edilen yüzde 100 doğal içerikli bu yeni ürün, beslenme desteği olarak içerdiği yüksek lif sayesinde mide ve bağırsak fonksiyonlarını düzenliyor ve uzun süreli tokluk hissi yaratarak kilo kontrolünü de destekliyor.
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur
Betaglukan aynı zamanda diyabet üzerine de faydalı etkiye sahiptir. Çünkü mide ve bağırsakta hızlı emilen karbonhidratı jel yapısında kendi içine hapseder ve böylece şeker emilimi yavaşlar ve fazladan insülin de gerekmez. Tip 2 diyabetli bireylerde yulaftan zengin bir beslenmenin kan şekerini daha iyi dengelediği araştırmalarda da gösterilmiştir. Güne kan şekeri dengeleyici özelliği olan yulaf gibi bir besinle başlamak gün boyunca kan şekeri kontrolünün sağlanmasına yardım eder. Günlük takviye ile alınan 3 gram betaglukan ile tokluk kan şekerinde yüzde 36’ya, insülin salgısında ise yüzde 44’e varan düşüş sağlamaktadır. Ayrıca Tip 2 diyabet (şeker) hastalarında da öğün sonrası kan şekerinin hızla yükselmesini engeller.
Mide ve bağırsağı çalıştırır
Betaglukan olumlu etkisini midede ve bağırsakta bal kıvamında bir jele dönüşerek gerçekleştirir. Diğer suda çözünmeyen liflerin aksine doğru miktarda alınan yüksek kaliteli betaglukan midede ve bağırsakta safra asidini bağlayan ve şeker emilimini geciktiren viskoz bir jel oluşturur. Bu olumlu etkinin yanı sıra barsak ve sindirim sistemine da yardımcıdır.
Kahvaltıda tahıl gevreği yerine yulaf tüketen öğlen daha az yiyor
Kahvaltıda şekerli kahvaltılık tahıl gevrekleri yerine yulaf seçenler, öğle yemeğinde daha az besin tüketiyor. Yulafın sindirimi uzun sürdüğü için, uzun süre doygunluk hissi verir. Yapılan bir çalışmada, kahvaltıda, şekerli kahvaltılık gevreklerle yulaf ezmesi tüketimi karşılaştırılmış. Sonuç olarak kahvaltıda yulaf tüketen kişiler öğlen daha az besin tüketmişlerdir. Ayrıca yulaf, çok az miktarda da olsa gluten içermektedir. Ancak çölyak hastalığı olan bireyler, yulafın diğer gluten içeren besinlere göre aynı etkileri göstermediğini iletmişlerdir. Yine de dikkatli olmak için az miktarlarda tüketilmesi önem taşır.
milliyet cafe
kizlar ben okudumkaldim ne kadar cok faydaliymis daha cok kullanmaya calisacam corbalarimi artik yulafezmesiyle yapiyorum
Geçmiş olsun derincim çok şükür iyi çıkmış sonuçları.iyi geceler asuman birtek sen varsın nasılsın..
bugün sabah hastanaye gittik kızıma kan aldıracaktık çok süt içtiği için yemek yemediği için ,tabii ben günlerdir çok korkuyordum nasıl dayanacağım ağlamasına diye.. tanıdık bir hemşiremiz vardı o bugün kendisi aldı çocuk polikliniğinde benide içeri almadı bayılırsın sen çok paniksin dedi...ama mahvoldum dışarıda beklerkenoradaki, kolunda serumlarla dolaşan minik çocukları görmek birazda olsa sakinleştirdi beni allah bütün yavrularımızı korusun sağlık versin inşallah....çok şükür kansızlık yokmuş biraz pekmez içirsin demiş dr...
oradan annme geçtim yemeğide annemde yedik sporda yapamadım bugün inş yarın telafi ederim artık..
ayriyetten çok sevinçliyim günler sonra çizelgemdeki rakamdayım çok mutluydum bugün ....sporun faydaları işte bugün yapamadığıma çok üzüldüm evde olmadığım için....
Allah sabır versin canım sana diycek bişey yok senin kv ye.Valla canım deminde dediğim gibi benim sarmalar az daha kara borsaya düşüyordu
Koca bir borcam dolusu sarmadan ancak 4 tane yiyebildim ama iyiki diyorum şuanda.
Malum mevlütlerde olsun kuranlarda olsun genelde hamur işi verilir ama inan hep dikkatli olmaya çalıştım. 4 parça börekten sadece bir parmak kadarını yedimaçma hiç yemedim, un helvası yapmıştı eşimin amca hanımı ondanda ancak 2 çatal aldım kalanını kızıma yedirdim. Heee bir yerde bende hata yaptım :26: servis yapmaktan tabi bir türlü oturupta birşeyler yiyip içemeyince bana 2 çaydanlık ve 2 termos çaydan hiç kalmayınca bende 1 bardak Fanta içtim inan aylardır ağzıma sürmüyordum ve ev içinde koşuşturmaktan ateş basınca aman bir kereden birşey olmaz dedim o an
Valla 7 gün okudular Allah kabul etsin ama ben kvyi gözlemekten başka bişey yapamadım servis aralarında. Kadın daha eşi öldükten 3 gün sonra yaa sanki hiç hayatımda kocam olmamıştı diyebildi ki 41 senelik eşi sonuçta vefat eden :26: inan okadar üzüldüm ki o an. Ya sevgi bu olamaz sonuçta kötüde olsa bir ömür geçirmiş. Tamam hayat devam ediyor ama bugün birde maaşının ne zaman bağlanacağı hakkında konuştuğumuzda daha doğrusu o kızına anlatıyor ben sadece saksı görevi görüyorum
Evini sırf kredi kartı borcu için satmaya niyetlenmişlerdi zaten daha baba okadar ağır değilken ama ben eşinden hatıra diye vazgeçer sandım fakat kadın resmen diyor aaaa senelerce borçlu yaşadım sıkıntı çektim ama artık bundan sonra çok rahat bir hayatım olucak borç falanda yapan biri yok diyeinan o an yazıklar olsun sana yaa ne nankör kadınsın demek geldi içimden.
Ula ben evlendiğimden beri hep eşim babasına benim bilgim dahilinde olsun benden gizli olsun maddi acıdan destek oldu durdu sırf Hanım sıkıntı çekmesin diye ama ben bir kere onlara yediniz beni yok borçlarım var sizin yüzünüzden demedim. Hep eşimle aramız açıldı ama yinede eşim ölsede yada boşansakta bende rahat bir hayat süreyim demedim kadın 41 yılı 3 günde sildi.
Şimdi maaşı gelene kadar evlatları olarak idare etmek zorundaymışız onu ki kadının kenarda parası varmış ama o acil durum param kullanmam diyor :26:
Bu gece de sen çocuklarını al eve git oğlum bu gece burada kalacak dedi :26: valla canım inan şimdiden kadın saltanatını ilan ediyor sanki ben olabilecekleri düşündükce korkuyorum. Canım nerede isterse orada kalırım yatıya diyor şimdiden
yok yok en sonunda kV katili olcam galiba
Nasıl yaptın toksincim.cnm bende yulafezmesi kattim yogurt corbasi yaptim icine yulafezmesi kattim cok guzel oldu
Çok geömiş olsun Allah korumuş kardeşini daha kötüde olabilirdi.Kizlar aniden moralim sifirlandi
Dün kapkaccilar kizkardesimin telefonunu calmislar
Kizkardesim Sirnakta ögretmenlik yapiyor. Bir arkadasini Diyarbakirdaki havaalanindan almak icin Diyarbakira gitmis. Otobüsten inmis. Havaalanina dogru yürüyormus. Annemle telefonda konusmaya baslamis. Onla konusurken hicbir ses falan duymadan tereygindan kil ceker gibi elinden alip kacmis telefonu. :18::18::18:Üstünede siyah kapsonlu giymis dolayisiyla yüzünü falan görememis.
Kabus gibiydi diyo bitanem cok korkmusYazik annemde kaza falan oldu araba carpti sanmis yüregine iniyomus. Cigliklar atmis. Bir cocukta gelmis abla noldu diye sormus. Oda o panikle o cocugu bile tartaklamis. Yardim et telefonum gitti diye bagiriyomus ama ucup gitmis Sora birisi polisi aramis. Polis gelmis ama bisey yapamamis. O gece hic uyuyamamis hala gözümün önünde diyo bebegim :18::18::18:
Ucuz atlatmissin demis polisler. Allah korusun daha kötü biseyde olabilirdi demisler :18::18::18: Böyle iste ben bile hala soktayim . Bu kadarmi tehlikeli oldu heryer artik yoldada telefonda konusamayacakmiyiz???
Pislik herife insallah yar olmaz o telefon. Is telefonda degil zaten ama canim kardesim cok korkmus. Ilk defa basimiza böyle bisey geldi. Allah onu ve o gibileri bildigi gibi yapsin
Süper yaaa gece gece güldürdün beni::)))Şişman kadının DUASI.... Allahım eğer beni zayıflatman mümkün değilse, bütün arkadaşlarımı şişmanlat lütfennnn....AMİN :)) Eki Görüntüle 316639