Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Merhaba hanımlar,
Yorgun ve üzücü bir pazar gününden sonra başladım haftaya.
Bayadır direksiyon çalışıyorum eşimle.Yaza kısmetse alıcam ehliyetimi.Dün misafirim gelcekti.Eşimin yeğeni ve kız arkadaşı.Eşim hava güzel hadi misafirler gelmeden biraz araba kullan dedi bana.Tamam dedim bende giyindim çıktık.Yaklaşık yarım saat kullandıktan sonra eşimin yeğeni aradı geliyoruz diye.Bizde yakındık onların evine eşim hadi gidip alalım dedi.Gitti aldık evden.O zamana kadar sıkıntısız kullandım arabayı.Sonra yeğenin kız arkadaşını almak için durağa inicektik.Eşime dedim ki sen indir oralar işlek ben panik yaparım dedim.Eşim hadi bak böyle böyle öğrencen devam et dedi.Durağa inen yolda sağa dönerken arabayı bankete çıkarttım.Dar bi yoldu Bi ses bi gürültü.İndik hemen.Çok korkmuştum.Elim ayağım titriyor.Lastik yarılmış jant yamulmuş baya ama arabada bişey yoktu şükür.Yinede 150 tl civarı masraf çıkmış.Rot-Rotiller mi ne zarar görmüş.Biraz ileri çekti eşim lastiği değiştirdi.Sonra aldık kızı eve doğru giderken bi baktım eşim arabayı durdurdu.Bagajdan bişey alcak zannettim.Baktım benim kapıyı açmış hadi bakalım direksiyona diyo. :18: Ya canım dedim zaten üzgünüm gerginim hala toparlanamadım sen araba kullan diyosun dedim.O da pes edersen şimdi bi daha öğrenemezsin binemezsin.Korkularının üzerine git dedi.Allah korusun büyük bi kaza yapmadık kimseye bişey olmadı böyle böyle öğrencen dedi.Destek oldu.
Neyse geçtim direksiyona ve tam 1 saat hatasız araba kullandım.Viteslerde devirlerde hiç sorun yaşamadan.Üstelik arka koltukta 3 kişi.Yanımda eşim.Müziği de açtık.Baya bi kullandım.Eşimin sayesinde tekrar tutundum.
Ama hala aklıma geldikçe dizlerim titriyor.Kötü bir tecrübe oldu benim için.Bizim evin oralar müsaitti araba kullanmak için yollar çift yön ve 2-3 şeritli.Zaten sürücü kursları da bizim oralarda çalıştırıyor öğrencilerini.Biraz aşağılara inince trafik çoğalınca panik yaptım sanırım.Eşimden Allah razı olsun yine de desteği sayesinde toparlandım.Onu çok ama çok seviyorum

Allah beterinden korusun.Kimseye kaza bela vermesin.Bana da böyle kötü tecrübeler yaşatmasın inşallah...

günaydın iyi bir hafta diliyorum herkese....

tomurcuk geçmiş olsun canım ..olur böyle şeyler bi bakmışsın usta bir şoför olmıuşsuun....

kelebeğim inş..çok güzel kilolar verirsin onur da susar böylece.....

ayşe kendini üzme canım yıpranan hep sen olursun ...

haklısın cnm ama napim işte takmadan duramıyorum
aylardır görüşmöüyoduk ztn kayınvalidede karşılaşıyoduk
onlarda yok artık karşılaşma ihtimali de yok yani

aynen öyle oluyo ztn

onunla geçmiş olsun canım. eşinde sağolsun. destekleri için tşk ederiz...

ya ececiğim bel popo fena ki ne fena tükendiiiiimmmmmmm Allah beterinden saklasın elbet. ama gözüm korktu 2. hamilelikten.

ben ilk oğlumdan sonra bel fıtığı çıktı emarda görüntülendi.hatta sağ bacağıma da vurdu ve topallamaya bile başladım.çok kötüydüm.oğlum 2yaşını geçmişti aynı senin gibi ama kucağıma almam yasaklandı.okuldan eve geldiğimde onla oynamak yerine ilk yaptığım iş yatmak oluyordu kıvranıyordum resmen.biçok dr a da gittim tabi hatta ünlü bir hastanenin profuna gittim .dediği şeyleri yazıyorum' son 2-3 ayda kilo artışın oldumu?(evet tabiki 88 kg olmuştum gene yükselmeye başlamıştım)önce onları ver..1 kg yük omurilik kemiğine 10 kat yük olarak biner...hiç biri ilaç bile vermedi.aslında sonra kontrole giderken 34 beden bel fıtıklı birini görünce baya da şaşırmıştım yani...kız ne ettiysem geçmedi diyordu.neyse ben bu gazla bu acıyla hemen akapunktura başladım.akapunkturu yapan kişide hergün 1 saat yürüyüş ve yüzmeyi şart koştu kilo vermem için.1 ay sonunda 80 e inmiştim ve 78 e kadar düşüp hamiş kaldım.hamilelğimde 1 damla bel sıkıntısı çekemedim normalde bel ile ilgili sıkıntısı olmayan hamileler çekerken bile çok şükür tabi.ama yürüyüşlere devam ettm taki gebelik şekerim çıkana kadar.gebelik şekerim çıkınce yürüyüşümü sınırladı(ani şeker düşmesi vs için) yani kilo vermek ve yürüyşü imkanın varsa yüzme salnunda sırt üstü yüzme süper..(gerçi tabi çok kötü olduğum dönemlerde fizik tedavi de yaptırmış ve ilaçta kullanmıştım ama prof vermedi ilaç)..ben her gebelik öncesi zayıflamak içni yürüyüş yaptığımdan 3.bebektede bel sıkıntısı yaşamadım(ondan öncede 12 kg kadar vemiştim yürüyüşüm de düzenliydi).gebeliklerimdede maksimum 15 kg aldım(tabiki dikkat ettiğimden şeker için yoksa daha çok alırdım kesn)

onunla geçmiş olsun canım. eşinde sağolsun. destekleri için tşk ederiz...

Allah razı olsun kızlar.Teşekkür ederim.Topicteki desteğe de çok ihtiyacım var zaten.

Bu arada bu sitedeki değişikliklere ne oluyor ya.Her sayfaya girişimde kullanıcı adı şifre soruyor.Sayfayı yeniledim demin yeni giriş istedi.Cevap yazdım yollucaktım yeni giriş istedi.Sizde de oluyor mu bunlar?Ben daha önce son kaldığım sayfayı sık kullanılanlara ekleyip,sonra tekrar girdiğimde kullanıcı adı girmeden devam ediyordum.Şimdi her işlemde karşıma çıkıyo yaa.Sinir oldum bu yeni düzenlemelereeeee

Son düzenleme:

arkadaşımmm çookkk geçmişşş olsunnn....eşin güsel demişşşş kullanmasannn hep tırsardınn..bundan sonrada kazasızz belasızz kullan inşallahhh....

Mutlu geçmiş olsun canım. Vallahi sen gene az almışsın kilo ben sana söyleyeyim, ben sadece bu hafta sonu 1.5 kilo almışım, Şubat''ın henüz 13'ü ve ben aybaşından beri 81'den 83' çıktım bile... Ama büyük yemin ettim, bu ay sonuna kadar sağlıklı ve en az kalorili seçeneklerle besleneceğim, su içeceğim, yürüyüş yapacağım, önümüzdaki hafta sonu bir yemeğe çıkarız orada da kendimi salıp tatlı filan yok, sadece insan gibi yemek yiyeceğim.
Diyeceğim ben burada olduğum ve güya devam ettiğim halde böyle alıyorsam sen gelmediğin dönemde bu kadar alman normal. Ama artık yeter, lütfen artık karabatak gibi bir görünüp bir gitme, paylaşım azalınca destek de azalıyor doğal olarak; bak bahar da geliyor, pırıl pırıl günler bizi bekliyor :)
Canım hayranım ben sana zaten. Üçü bırak iki çocukla bile -ki yaşlar 2.5, 5.5- biz zor kıpırdıyoruz yerimizden. Gittiğimiz yerden de ayaklarımız popomuza vura vura geri geliyoruz :)) Gerçekten bir bakıcı olsa hatta hafta içi olsa -çünkü üçünü birden kimseye bırakamazsın- hafta içi ikisi okuldayken bebişi bıraksan, kendine biraz vakit ayırsan ne güzel olurdu. Bu günler de geçiyor gerçi, azıcık daha büyüseler biraz olsun nefes alırsın :))
Canım var öyle bir bölüm, buraya yazınca oraya da yazayım diye inceledim ben de, ama verilen cevaplar beni hiç tatmin etmedi vazgeçtim. Hiçbir öneri ya da şikayete "evet bu konuda bunlar yapılabilir, biz de inceleyip size bilgi verelim" deyip geri dönülmemiş. Tümüne "biz zaten şunu bunu yapıyoruz, fazlasını da yapamayız" ya da "elden bir şey gelirse düzelir" minvalinde cevaplar var :))
Bu derece yoğun sitenin altyapısı, teknik sorunları, sunucu sorunları bizim fark ettiğimizden daha yoğun olabilir elbette, gene de yapıcı bir yaklaşım göremedim.
Merhabalar, hoşgeldin :) Grubu zaten tanıyormuşsun, dilerim kalıcı olur iyi kilo verirsin. Yazmamışsın ama anladığım kadarıyla yaşın genç, kararlı olursan kolayca gidecektir kilolar. Blogun da hayırlı olsun, umarım devamlı yazar, motivasyonunu artırır, hem de diyet yolculuğunu belgelersin.
Bir ara ben de birkaç blog yazıyordum biri de diyet günlüğüydü, diyeti olduğu gibi onu yazmayı da tavsattım, öylece bıraktım sonra. Az önce baktım Mart-Temmuz 2010 döneminde yazmışım. Adresi aşağıda, o blog bana birşeyleri fark ettirdi, özellikle "acı gerçek" başlıklı yazıdaki yaşadıklarım vücudumun durumunu fark ettirdi, burası ise yol almamı sağladı :))

Bir Diyet Hikayesi

Seni görünce çok sevindim, umarım temelli dönmüşsündür. Sen beni hatırlar mısın bilmiyorum ama ben seni sık sık anarım, ben buraya yeni başladığımda sen aktif yazışıyordun, kısa bir süre sonra koptun. Ben o zaman gıdım gıdım vermekten şikayet ettiğimde hatta pes etmek üzereyken sen bana az az giderek bir yılda nasıl kilo verdiğini hem de liste ile yazmıştın. Çok etkilemişti beni azimli kaplumbağa misali yolculuğun, eğer bir yıla yakındır pes etmediysem senin payın büyük :)) Gerçi ben kaplumbağa bile değil salyangoz hızında ilerledim ( bu hafta da fena gümledim) ama 12 kilo kadar verdim bu şekilde. Yaza da motivasyonlarım var (tatil, düğün vb.) umutluyum yani kendimden :)
Hoşgeldin tekrar :)
Canım benim ne diyeceğim Allah derim, hemen bakmak istedim ama yüklememişsin daha :)))
Çok geçmiş olsun Cilt rahatsızlıklarını hemen hepsi strese bağlı oluyor zaten. uamrım kısa sürede sonuç alırsın şampuan ve losyonundan.
Merhaba hoşgeldin. Burada kalıcı olur ve devamlı paylaşımda bulunursan destek görürsün ve emin ol sonuç alırsın. Yaşadıklarını yaşadık çoğumuz, destek grubunun faydası çok oluyor. Ne yazık ki kolay yolu yok bu işin, bahsettiğin ameliyat da çok zor bir ameliyat, üstelik -boyun 1.50 civarında değilse- bu ameliyat için uygun olduğunu, sana uygulanabileceğini sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla BMI 40'ın üzerindekiler aday olabiliyor bu ameliyat için.
Dilerim bizlerle birlikte kalıcı şekilde kurtulursun kilolarından :)

Son düzenleme:
arkadaşımmm çookkk geçmişşş olsunnn....eşin güsel demişşşş kullanmasannn hep tırsardınn..bundan sonrada kazasızz belasızz kullan inşallahhh....

Teşekkür ederim canım desteğin ve iyi dileklerin için...

geçmiş olsun tomrcuk
bende çok istiyorum araba kullanabilmeyi ama hiç cesaretim yok

Ayşe valla benim de yoktu.En son 3 yıl önce Altınoluk'ta kullanmaya başlamıştım.Orda fazla trafik yok sakin bi belde kışları.
Bu sene hiç aklımda yoktu.Eşim ameliyat olmadan önce bi gece çok rahatsızlandı.Kıl dönmesi iltihabından dolayı bacağı uyuştu.Acile gittik zar zor.Ordada iğne yapınca iyice kilitlendi eşim.Eve kadar zor kullandı arabayı ve kızdı bana hatta o gece.İmkanımız var sen araba kullanamıyosun dedi.Kır artık kabuğunu cesaretlen bak böyle durumlarda zorlanıyoruz dedi.Kimse haber vercez gece yarısı hangi komşuyu uyandırıp beni götür dicem dedi ve çok haklıydı.Sadece hastalık için değil tabi ki.Sürmemi çok istiyordu önceden beri.Uzun yolda yoruluyordu çok.O günden sonra baya çalıştım ve eskisi gibi sürmeye başladım.Taa ki dünkü tatsız olayı yaşayıncaya kadar.Ama bırakmıcam bu işin peşini.Eşimin yüzünü kara çıkarmıcam ve öğrenicem.
Sende başla bence canım.Korkulacak bişey yok.Çok keyifli bi şey.Sürdükçe tadına varıyorsun.

sen öyle diyosan öyel olsun :)

Onuru savunmuş gibi oldum ama napayım ben kızınca o da aynı şekilde savunuyor kendini

Canım geçmiş olsun. Allahtan önemli birşey olmamış.
Sakın cesaretini kaybetme bak ne güzel biliyorsun sürüyorsun. Ben çok korkağım bugüne kadar şoför koltuğuna oturmadım bile hayattta yapamam normal şoför sürerken korkuyorum. Onurda bana dedi öğreneceksin mutlaka öğreticem dedi ama hiiiç yani düşününce bile heyecanlanıyorum ben

tomurcuk çok geçmiş olsun eşin haklı üstüne gitmeseydin sıcagı sıcagına korkar oturamazdın bir daha belkide

umut teşekkür ederim geçmiş olsun için
çocuklar küçükken ne zor oluyor yaa iş arkadaşımın tek ve büyük çocuğu hafta sonu gezmeler akşam iş çıkışı yürüşü, kursu bende çabucak gideyim eve diye 3,5 atıyorum ee bakıcımızn eve gitmek için beni bekliyor yemekti okuldan gelmelirini takip et falan filan insan daha çabuk yıpranıyor

ya kilo aldım ben de son 3 ayda yaklaşım10 kg. ama bende kuyruk sokumumdanda kaynaklanan bir sorun var. oturunca daynılmaz bir sancı veriyor belime vuran. dr gidip tam sorunu bulmam lazım. alt komşum dıyorki kuyruk sokumu düşmesi diye bişi varmış. kırık çıkıkçı giibi biri pat eliyle o kemiği yukarı çekip yerine koyuyormuş hiç bişicik kalmıyormuş.

Canım panik atak falan mı var sende?Baksana düşününce bile heyecanlanıyorsun.Direksiyondayken daha çok panik yaparsın sen.Bence yanında Onur varken kullanabilirsin.Destek oluyosa madem bi düşün bence.

tomurcuk çok geçmiş olsun eşin haklı üstüne gitmeseydin sıcagı sıcagına korkar oturamazdın bir daha belkide

Teşekkür ederim desteğin için.Allah razı olsun...

çok geçmiş olsun bende gecen aralık baya ciddi bir kaza yaptım. bir tırın altına giriyordum neredeyse. neyse korktum ve o gun bu gundur kullanmıyorum. ben birde 99 dan beri kullanıyordum aralıklı olarak asla bırakmamak lazım eşini alkışlıyorum en doğrusunu yapmış.

umatcum sakın bırakma ben 1 kilo 2 kilo nolcak derken aldım 10 kilo durmamak sart.

güle güle kullan topiğin ilk sevgililer günü hediyesi alan arkadaşım bakalım kocalar ne süprizler yapacak
günaydın,

geçmiş olsun benimde başladı bel ağrım. yatakta dönerken falan çok zorlanıyorum..
Yada iş yaptığımda eğilmem gerekiyorsa,çorap giyerken bile zorlanıyorum,nefes nefese kalıyorum.
geçmmiiş olsun neren ağrıyosa canı orda oluyo insanın
ayy tv de gördüm pasta bile yaptırmışlarr çok tatlıydı izmir
ster yapar aman bu kaıdınlar hep kendiimize dert ediyoruz herşeyi sonra hüsran erkenden çöküyoruz yada hastalıklar bitmiyoo işte
geçmiş olsun
güle güle kullan bende gümüs severim ama şu an korkumdan küpe takamıyorum kızım bendeee bendeee diyor kulağını deldirmedim daha
2 kızda bennde büyük talıkarımı birbirine katıyoo kkızım anne olunca takarsın desemde fırsat buldukca topuklu ayakkabılarım ve takılarım ellerinde oluyoo küçük 1 9 aylık boyu kadar botlarımı oda giymeye uğraşıyoo
amaln benim kaynanamda zayıfff eltim diye tanıştırır ortamkada beni yaşı çıkmasın diye takıntılırda kedileri kiloyu kiloluları sevmez zaten her fırsatta laf sokar eşim bi utandıraadın gitti azmediyosun ver kiloyu yaza bomba git diyo ama bende popoyu kaldırmaya vinç lazım horrr hooorrr kaldırsın
acayip zincir oluşmuş sanah hanerlerindede gçrdüm hepimiz anneyiz allah yardım etsin yavrucuna eşine baüışlasın her alşam oğlunu arayıp masal anlatıyormuş içim parçalandı
haberlerde gördüm naylonla kaplamışlar arabaları çalışmıyo diyeee zor ya karlarla yaşamak nemde denz görmek istiyorum artıkkkk

azmederek vereniliriz alırken nası bu hızla almadıysak verirkende yavaş yavaş verebiliriz hoşgeldinnn

allah daha kötüsünü yaşatmasınn öle öle tecrübeleneceğiz
buraya tain çıktığında gelirken arabayla takkla attık o an sadece yanımmda 20 günlük bebeğim ve 6 yaşındaki kızızmın hayatını düşündüm eşimmde arabadan inince çok ağladı siniri boşaldı size bbişey olsa napardım ben nası yaptım diye ama geçti ama hala ben kazayı yapmasamda etkisibdeyim direksiyona geçtimmi takla anı geliyo aklıma neyse hatırladım gene piskolojim bozuluyo hatırlayınca allah her kezi korusun

kız aklını başına topla kırıkçıyla çıkıkçıyla ne işin olur sakatlatcan biyerlerini delimisin sen aman diyim.

canım çok geçmiş olsun öncelikle..eşinede helal olsun benimki öle sinirliki hemen korkuyor. bide araba aldı güya işe giderken rahat edeyim diye ama hala e5 e çıkamadım mahalle aralarında takılıyorum malesef...aynı durumda karar verdim bende yine eşimi acillik oldu migrenden diazem serum takılıyor öle olduğunda kendime kızmıstım ehliyeti aldım çok şükür ama hala çok aktif değilim. eşim de diyor benle olmayacak bu iş hoca tutalım diye malum istanbul trafiğine çıkmak zor..öğrenicez inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…