Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kilomu göstermiyor olmama sevindim

Canım çok sıkkın sabahtan beri Onurla kavga ediyoruz 6 aydır ilk defa bu duruma geldik çok mutsuzum

sıkma canını tatlım biraz kendi haline bırak , sende seni mutlu edecek bişeyler yap )

Öyle bir yiyecek olsa ki, hem tok tutsa, hem zayıflatsa, hem lezzetli olsa, hem hemen bulunabilir olsa, hem de insan sağlığına sağlık katsa… İşte İç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya bademin araştırmalarla kanıtlanmış faydalarını anlatıyor.

Badem Diyeti :)

21. yüzyıl mucizesinin adı Badem. Çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış badem. Uzun yıllardır yağlı tohumlar dediğimiz bir gurup yiyecek olan ceviz, badem, fındık, çekirdek, fıstık gibi yiyeceklerin içerdikleri kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olduklarını biliyorduk. Ancak bu yiyecekler yağlı oldukları için kalori değerleri de yüksek olduğu için kilo aldırır endişesi ile hastalarımıza dikkatli tavsiye ediyorduk.

HEM ZAYIFLATIYOR HEM GENÇLEŞTİRİYOR

Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler vardır. Ayrıca içerdiği Amigdalin maddesinin kansere karşı koruyucu olabileceği savulunuyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesi çok yüksektir. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar hastalıklarından kişiyi koruyor ve yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatıyor. Bademi düzenli tüketmek kötü kolesterol olan LDL’yi %6 ila %15 oranında düşürüyor.

Bu kadar iyi kalpli olduğunu bildiğimiz bademin aynı zamanda çok da iyi zayıflattığı kanıtlandı. Çok yakınlarda, Amerika’da yapılan bir araştırma ile de, zayıflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiğinde daha iyi kilo kaybettikleri gösterildi.

Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Badem sert bir yiyecek olduğu için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor. Hazırlama zorluğu olmadığı için her yerde kolayca bulunabiliyor ve her yere kolayca taşınabiliyor.

Zayıflamak için bademi nasıl yiyeceğiz diyenler için;

• Bademi satın alırken dikkat ; çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olarak satın alın.

• Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.

• Bir defada 15’den fazla yemeyin. Küçük bir kaseye sayarak koyun. İş yerinizde çekmecenizde ve çantanızda 15’lik küçük paketler şeklinde de bulundurabilirsiniz.

• Ara öğünlerde özellikle tercih etmeye çalışın. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluşturuyor.

• Meyveleri tek başına yemektense bademle birlikte yediğinizde glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha tok kalmanızı sağlar.

• Yiyecek bir şey bulamadığınızda da 50 tane bademi bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.

Bademe de bayılırım wallaa
Ben genelde ara öğünde ya da sabah kalktığımda kahvaltıyı hazırlarken 5 tane badem 5 tane siyah üzüm şeklinde yiyorum üstüne koca bir bardak su içiyorum
saolsun diyetisyenim sabah kalhvaltısından önce beni duyuruyor

canım benim noldu
umarım çözümlenebilir şeylerdir

Paranoyak kıskançlık diye birşey varmış Onur bana öyle olduğunu söyledi okudum bende ne olduğunu falan yok öyle birşey dedim. Ama çok kıskanç onur çoook hayatı zindan edecek kadar kıskanç bir de güven sorunu var sadece bana değil hiçkimseye güvenmiyor bana da sadakatine güveniyorum ama diyor işte o ama canımı sıkıyor bana güvenmemesi beni sinir ediyor.Hala kavga ediyoruz netleşen birşey yok henüz ama sular duruluyor düzelecek inşallah

aynı kıskançlık şeylerini bizde yaşıyorum tatlım
ama paronayk derecesinde kıskançlık olabilir
eniştende bana aynı cümleyi kullanır çünkü
birbirinize alıştıkça ve sevgi kuvvetlendikçe çıkıyor
kıskançlığın sadece güvensizliktan kaynaklanmadığı artık bilinen sonuçlar
umarım en kısa sürede düzelir tatlım
dualarım seninleee

hayırlısı olsun tatlımm , çözülür inşallah ama kıskançlık bi ilişkiyi en çok yıpratan unsurlardan birisi , heleki birde bunu uzaktan yapıyorsa , ooff ki ne ooff ...

bunalıma girmemk için gün sayıyorum şuanda resmen
çilem büyük wallaa yaaa
kilo vermem lazım aynı zamanda sağlığıma dikkat etmem lazım
üstüne bide saçlarımada dikkat edip oblarada düzenli kür uygulamam lazım
selülitler içinde bacaklara sar yağları çek jelatini
yap sporunuuuu
oofff offffff

aynen şekerim bende bunalıma girmeye yer arıyom , ders çalışmam lazım ders ders ders , kilo vermem lazım , spor yapmam lazım , sıkılaşmam lazım , aağllaammmaakk istiyoruummm , ben ders çalışmaya gidiyorum

kolay gelsin arkadaşım
bende sürdüm kafama 19 farklı yağ kürünü oturuyorum walla

üstüne üstlük birde dehşet grip oldum ,salya sümük yatıyom

Son düzenleme:
merhaba kızlarr
bugun hava güzeldi gercekten bizde dışarıya çıktık eşimle 2 saat kadar orta tempoda yürüdük birlikte

yarında doktora gıdecegım inş..

benii ne güsell anlamışsınnnn.....elimden geleni yapıcammm..boş durmaktan iyidirrr....

yaawww sizz harikasınızzz ben burdaa ustalaşıcamm bu evlilik konusundaa fikirlerrr süperrr...kreş isee keşkeee diyorumm....bizde aile boyu var zaten bu iş..annemler teyzemlerr....eşimde bana acacaktı guyaaaa...ama zamanı var maddi açıdann daha hazır değilim...o zamana kadar işletme diplomasıda almak istiyorummm...o zamannnnn maddi açıdanda hazır olurumm...ama o zamana kadar boş durmamalıyımm...eşimle mücadele edipp kendimce bişilerr yapıcammm azda olsaa bişiler yapıcamm fikirlere açığımmmm kızlarrr::):):)

süpeerrr bii bilgi çook teşekkürlerrr....kızz benim listedede badem varrr...ben çok akıllıyımm yaaa aman boşuna kalori almıyım diye yemiyordumm...bunu okuyunca hemen kelkıpp yedimmmm teşekkürleerrrr.......

şşşşş...bunalımm yokkk...düşünme onlarııı...çünküüüü aynı şeylerii bende düşünmeye başlıyorummm veeee düşününcee bende gidiyorummmmm bunalımaaaa.....selilüt bi yanaaaa bide çatlaklarr varrrr.....millet hamile kalınca olurr bendee şimdiden varr çatlaklarrrr.....peki bunlara bi çözümün varmıııı....

Son düzenleme:

bunalım demeyelimde fazla fazla can sıkıntısı diyelim daha doğru bir ad oluyorrr
hem selülite hem çatlaklara iyi geliyormuş
cuma günü tv de dinledim
portakal yapı, limon yağı, avokado yağı, susam yağı ve zeytinyağı
hepsi 40 gr olacak şekilde karıştırıcaksın
40 gr da 2 yemek kaşığına denk geliyor dedi
sonra sorunlu bölgeye sürüyorsun
sıkıca streçle sarıyorsun
sonra hareket yapıyorsun
bende başladım bakalım 1 haftada ne fayda görücem

aayyyyy biri daha aynıı dertlerden müzdaripp aynılarınıı benimde yapmamm lazımmmmmmmmmbenim de ders çalışmam lazımmm nisanda sınavlarr varr ama daha kitap yüzü açmadımmmm....ama sizin sınav daha vahimm başarılarr diliyorum arkadaşımmmm.....

merhaba kızlarr
bugun hava güzeldi gercekten bizde dışarıya çıktık eşimle 2 saat kadar orta tempoda yürüdük birlikte

yarında doktora gıdecegım inş..

canım içini ferah tutt güsel haberlerle gelll inşallahhhh....

kolay gelsin arkadaşım
bende sürdüm kafama 19 farklı yağ kürünü oturuyorum walla

kadınn olmakkk ne kadarrrr zorrrr yaaaaaaa......kadınmısın derdinn varrrr......

sonuclarııı merakla bekliyorumm...dene bakalımmm bu gidişlee benimde başka çarem yokk bende alır yaparım artıkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…