Mutlu adet oncesi bile -500 gordunse uper kizim. Adetin bitisinde -2000 garanti demekki.. Ben de dun gece sapittim. Daha dogrusu pilav yedim 0 karbonhidrat olmasi gereken gunde .. Neyse...
Ben de bugun 87 kilyum... Yani gecen haftaki 85 ler hayallerde kaldi resmen... Biraz fazla olmustu zaten 2 haftada 4,5 kilo cusss dedi bunye...
Yardimci buldum galiba, ctesi geliyor. Yatili rus bir kadin. Problem konusmasinda... Herseyi anliyor ama konusamiyor... Benim takintili oglani cevapsiz birakip cildirtir gibi.. Neyse. Ev isini, yemegi halletsin yeter..
rica ederim şekerim ne demek
bende ne tarifler var aklıma geldikçe yazarım burdan
walla ne varsa bitkilerde var onu öğrendim şu son zamanlarda
ayşecim annemde de aynı sorun vardı geçen gün yazmıştım
strestende olabilir tatlım sendeki
annemdeki tüm tahliller iyi çıkmıştı
bence hemen tahlillerini yaptır eminim iyi çıkıcaktır inşallah bir problem olmasında
ama artık kabızlık problemi genelde ya çok fazla et tüketmekten ya da stresten oluyor diyorlar
annemin öyleydi ne ilaç kullandıyca lavmalar yaptıysa işe yaramadı
en sonunda sinameki iyi geldi
morali bozulunca yine kabız oluyor sonra iyiyse düzeliyorr
Selam kızlar,
Az önce hastaneden geldim.Kan tahlilimi verdim bakalım.Öğleden sonra belli olcak hormonlar ne alemdeymiş.
Doktor biraz canımı sıktı.Yani ümitsizliğe kapıldım söylediklerinden.Girdim içeri söyledim işte şikayetleri.Pko var prolaktin yüksek ve kan pıhtılaşmasından dolayı 2 düşük yaptım dedim.Sizin normal yollardan hamile kalmanız çok zor.Üniversite hastanesine gidip aşılama falan yaptırın dedi.Eşim bu konuların hiç üzerinde durmuyor.Olursa olur olmazsa yapacak bişey yok diyor.Yani eşimin sperm testi falan vermesi imkansız.Bu konuda asla ikna edemem.Gidip aşılama yaptıralım da diyemem.Düzenli yumurtlamıyorsunuz adetleriniz düzensiz dedi doktor.Önce yumurtlamayı sağlayıp pko yu baskı altına almamız gerekir dedi.Ve tabiki de KİLO VER diye bastıra bastıra söyledi.Büyük oranda azalma oluyormuş kilo verilince.
Pko su ve prolaktini olup doğal yolla hamile kalınmaz mı şimdi :26: Sanırım biraz teselliye ihtiyacım var.Aranızda pkolu olup hamile kalan var biliyorum.İlbatum,ceco aklımda olanlar.Ama tanıdıklarınız falan var mı benim gibi pko+prolaktin+kan pıhtılaşması olup bebeğine kavuşan var mıııııı
Neyse güzel şeyler de oldu tabi.Dün akşam ablamla 1 saatten fazla tempolu yürüyüş yaptık.15 dk kadar da parktaki spor aletlerinden.Nasıl terlemişim anlatamam.Çok iyi hissettim kendimi.Sabaha öyle zinde uyandım ki süperdim ama dediğim gibi doktorun söyledikleri birazcık canımı sıktı.Olsun bakalım öğleden sonra sonuçlara bakayım da belki iyi çıkarsa düzelir moralim.
Kaçamak olayına çok deli bi çözüm bulduk eşimle.Yediğim her zararlı ve kilo aldırabilecek şeyler için kaçamak başı 100 tl ödeyeceğim eşime.Kaçamak yapamıyorum artık.Düşünsenize ağzıma bi lokma çikolata atsam 100 tl.Eşim olmasa bile vicdan yapıyorum artık.Hani nasılsa görmüyor ye gitsin gibi aklıma gelsede Allah görüyor yapma deyip bırakıyorum.Akşam elmalı kurabiye istedi eşim.Yaptım 1 tepsi ve 1 tane bile yiyemedim :) İşe yarayacak gibi çözümümüz.Bakıcaz artık ...
bebeğim çok yıpratma kendini ne demiş dr olmaz dememiş ki,
verelim şu kiloları birrrrrrrrrrrr,
hormonlarını nasıl yola sokacaksın ona baktır,
eşinle ilgilide asla asla deme bir yolunu bulur istediğin testleri yaptırırsın ama acele etme ağır ağır gir kafasına noluyor diye savunmaya girmesin. önümüzdeki bahar ve yazı çok sağlıklı geçirmek için elimizden hgeleni yapalım...
sonbahar ne süprizler yapar kimbilir.
Kilo verdikten sonra nasıl görünüyorsunuz topicine bakıyordum millet nasıl zayıflamış yaaaa o arada ben de resim paylaşayım dedim ekledim resim burayada koyayımİşin kötü tarafı resimlere bakarken geçen sene 04.03 tarihinde çekildiğim bir resme takıldım 117 kiloymuşum yani 1 senede 8-9 kg ancak vermişim 10 yıla ancak inerim ideal kiloma aferin bana böyle devam edeyim
Eki Görüntüle 361236
Eki Görüntüle 361237
bebeğim çok yıpratma kendini ne demiş dr olmaz dememiş ki,
verelim şu kiloları birrrrrrrrrrrr,
hormonlarını nasıl yola sokacaksın ona baktır,
eşinle ilgilide asla asla deme bir yolunu bulur istediğin testleri yaptırırsın ama acele etme ağır ağır gir kafasına noluyor diye savunmaya girmesin. önümüzdeki bahar ve yazı çok sağlıklı geçirmek için elimizden hgeleni yapalım...
sonbahar ne süprizler yapar kimbilir.
Ya canım o da sana destek olmak ıcın yemesın elmalı kurabıye. Kızıyorum bu adamlara yahu. Bogazını tutsun ya da sen yokken ısyerınde yesin demi. Ben olsam dayanamam yerdım vallaha. Bu arada ben hıc bılmem öyle kurabıye felan yapmayı. Sadece 2 çeşit börek ve kek çeşitleri bilirim. Bir de ekmek yapma makınem var onda hamurunu hazır yapıp tahıllı pogca yapıyodum o kadarallahtan cok mısafır gelmıyo bize. Gercı gelse de bız dıyetteyız dıye cok hazırlık yapmıyoruz .
Kan pıhtılasması konusudna bir bilgim yok fakat pcos var demıssın. Düsüş yaptıgın hamılelıgınde de pcos varmıydı yoksa sonradan mı cıktı. Pcos un çözümü var canını sıkma canım hamıle kalamazsın dıye birşey yok. ayrıca o doktor ne dangalak bıseymıs pat dıye cocugun olamaz felan dıyor. Olmus zaten 2 tane ama pıhtılasmadan dusmus sanırım.
Yok canım eşim ödün vermez bu tip şeylerden.Börek hamur işi mantı ohooo götürür valla.103-105 kilo civarı halbuki ama hiç oralı olmuyor.Boyu 1,87 den fazla.Kaldırıyor yani kilolu değilde yapılı duruyor daha çok.
Ben maalesef çok çeşit biliyorum.Pasta börek kek ve kurabiye hamur açma.Eşim de bu huyumu bildiğinden hep istek içerisinde.Sınıyor beni sanki.Misafirim de çok gelir benim.Tezgahın üstü hiç boş kalmıyor maalesef.Ama kaçamak olayına dediğim gibi para cezalı çözüm ürettik.İşe yarayacak gibi...
Canım düşük yaptığım hamilelikten sonra oldu sanırım.Daha önce hiçbir dr. söylememişti ama doğuştan gelen bişeymiş bu pko.Pko nun çözümü kilo vermek gibi geliyor birazda.Bi de soğan kürü falan yaptım ben ilaçsız adet olabiliyorum şimdi ama düzensiz tabi.Pıhtılaşma da hamile kaldıktan sonra bebeğe giden kan pıhtılı gittiği için beslenemeyip düşüyor.Bunu iki düşükten sonra öğrendim tabi.Şimdi kalabilirsem Allah ın izniyle pıhtılaşmanın çözümü var.Her gün 9 ay boyunca iğne var kan sulandırıcı ondan vurcam kendime.Ama kalmak problem işte pko ve prolaktin.Allah hayırlısını versin.Tüm isteyenlerle birlikte bana da ...
Evet canım haklısın.Hem biz senle önce zayıflayıp sonra yaz sonu hamile kalmayı planlıyorduk dimi.Gün doğmadan neler doğar.Zaten kilo vererek pko yu çözebileceğimi düşünüyorum.Prolaktine de bakıcaz artık.Ben ikinci hamileliğimi 103 kilodan 85 e düştüğümde yaşamıştım.Yani demek oluyor ki hamile kalabiliyorum.Bu bi avuntu bana...
Eşim çocuk konusunu çok takmıyor kafasına.Benim takmama da kızıyor açıkçası.O yüzden 10 sene de geçse tedavi yoluna gideceğini sanmıyorum.Problem benden kaynaklı zaten ya.Adamcağız iki kez hamile bıraktı napsınBen tutamadım
Desteğin için sağol..
Mesela bu ay gec oldum hemen bacagımın kenadında kan torbacıgı olusmus. Vucut pıs kanı atamayında mı oluyo bılmıyorum ama bende oluyor.
O ben de de oluyor canım ya kan çıbanı deniyor sanırım içi pis kan dolu oluyormuşben de bir bende oluyor sanıyordum halbuki maşallah benim adetlerim düzenlidir ben de de insülin direnci PCOs var ama o kan çıbanları niye oluyor anlamadım :26:
ayakta alkışlıyorum seni bu yaza kimbilir ne güzel resimler ekleyeceksin dahaaaaaa
Ekliycem inşallaaahhhhhhgaza gelmek için başarı öyküleri okuyorum
yağmurcum ben 3 yda verdim 12 kiloyu ama kendimi çok kasmadan sıkmadan kısıtlamadan , çünkü insan ne zaman kendini kısıtlamaya çalışsa hep daha cazip geliyor bişeyler yemek , şimdi öyle değilim ,çok alıştım yeni yeme düzenime , inşallaah sende benim gibi 90ları göreceksin canım
başlangıcımız aynı sanırım 102 , varacağımız kilolarda bir olur tatlım , istersen diyet listemle sana yardımcı olabilirim[
valla canım benimde ilk doğumumdan sonra kilolarım yapıştı kaldı 85 kilo ile doğuma gittim normal doğumdan sonra 80 e düştüm daha vucudum toparlanmadan bilmeden 2. gebeliğim oldu ondada doğuma 85 le gittim sonrasında kilolar yapıştı kaldı ve suan yaklaşık 2 haftadan sonra 102 iken 99 u tartıda gördüm ve kendi kendime bir karar aldım neden böyle yaşıyorum benim zayıf insanlardan neyim eksik dedim ve büyük bir azimle işe koyuldum yanlıuz benim en kötü huyum spor yapmayı sevmiyorum 2 çocuktan dolayı evde çok hareketliyim ama fazla dışarı çıkamıyorum malum 2 çocukla insan bir yere sığmıyor :)
O ben de de oluyor canım ya kan çıbanı deniyor sanırım içi pis kan dolu oluyormuşben de bir bende oluyor sanıyordum halbuki maşallah benim adetlerim düzenlidir ben de de insülin direnci PCOs var ama o kan çıbanları niye oluyor anlamadım :26:
arkadaşım maşallah sende baya bir kilo vermişsin ne yaptın böylede kilo verdin
Sağolasın canım da benim verdiğim kilo az bile ben yaklaşık 2 senedir güyaaa rejim yapıyorum1 sene gerçekten uğraşmışımdır 1 sene yatmışımdır hiçbirşey yapmadan valla çok zorlamadım canım işte herkesin bildiği şeyler günde 6 öğün yemek 3 ana 3 ara öğün günde 2.5-3 lt su bir de ben insülin direncim olduğu için glukofen kullanıyorum son 1 senedir verdiğim 8-9 kilo onun eseridir
Annene sağlıklı yemekleri sipariş edersin, baban da sen de annen de karlı çıkarsınız :)) Ben az yağlı, tambuğday unlu, az şekerli vb. vb. pişirdiğim için yemekleri annem pek yüz vermez, o yağdan-undan pek ödün vermez :) Nasıl oluyrsa onlar (annem-babam) zayıf ben şişman... Birkaç hafta önce daha hevesliydim ben, şu aralar çok kaçtı hevesim, zaman yaklaşıp fazla ilerleyemeyince umudum söner gibi oldu galiba. Toparlayacağım kendimi.canım ben sık sık netten kendime abiye bakıyorum. bu hevesimi artırıyor. birde eşinin yanında kendini hayal etsene.
benim diyete başlama sebebim oğlum oldu aslında. üst üste gelen bu ve benzer sebeblerde tökezlesemde bırakmama yardımcı oldu.
işe başlayınca evet hayatım çok değişccek annem gelcek oğluşa bakmaya ve ben o muhteşem anne yemeklerine kavuşcam. ama bir planım var annemide diyete alıyorum
ah bide babamı alabilsem. siz zayıflayacaksınız diye ben açmı kalcam ...
yandık valla
Canım, bir an önce bakıp almanı tavsiye ederim ben de. Birincisi bebeğin 28. haftadan sonra çeşitli sebeplerden sürpriz yapıp gelme olsaılığı var (inşallah zamanında sağlıkla gelir), ikincisi dediğin gibi sen gittikçe ağırlaşırsın, bakman zorlaşır, üçüncüsü iyi ve özenli çalışan bir firma 3-4 hafta hatta daha geç teslim ediyor zaten mobilyayı. Bana 1.5 ay sonra getirebilirz dediklerinde "nasıl yani" demiştim. Meğer heryerde öyleymiş. (Çilek gibi hazır bir yerden almıyorsan) eh zaten 1 ay sonra gelecek ortalama, bir de kokusunun çıkması (özel boya kullanıyorlar bebekler için gene de koku oluyor) 2-3 hafta ister. Yani geç bile kalıyorsun :)) ben bebek doğduktan sonra burnumu silmeye bile vakit bulamadım ilk 4-5 ay, o yüzden sonraya bırakmadan hepsini tamamla derim ben.teşekkür ederim darısı tüm bebiş isteyenlerin başına inşallahhhhhh
ben Bursa'dayım canım,internetten de baktım bişeyler ama pek aklıma yatan bi şey olmadı, bu haftasonu dolaşmaya başlarız, dediğin gibi mobilyacılar çarşısını falan dolaşmak lazım, bi de eşim İnegöl'lü oraya da bakarız, umarım beğeneceğim bi şeyler bulurum, yoksa ben şimdiden çok ağırlaşmaya başladım, iki merdiven de nefesim kesiliyo çok dolaşabileceğimi zannetmiyorum hayırlısı bakalım
Mutlucuğum, adet öncesi şişkinliği var bu biiir, sağlam yürümüşsün o da kaslanma yapar, yağdan kaybedersin ama tartıya yansımaz bu da ikiiii, gayet güzel gidiyorsun nazar değmesin bu da üüüüç.gunaydın kızlar,
azcık moralim bozuldu sabah 4 gündür çok dikkat ediyorum ve neyazıkki 500 gr vermişim... neyse üzüldüm falan o yuruyuse o kadar dikkatli olmaya bu revamı diye sonra bir baktım bir terslik olmazsa bu hafta adet olucam ufffff. almam bile olası pek parlak bir başlangıç olmadı ne yazıkki...
Birşey değil canım, i mean it yaniUmutcum icten yardim tekliflerine tesekkur ederim hayatim... Eksik olmayin..
Bence en önemlisi gebe kalabiliyor olmak canım, sen iki kere kaldığına göre şanslısın maşallah. Kilo vererek çok iyi sonuç alacağını düşünüyorum, ama pıhtılaşma konusunda çok dikkatli olmalısın. Yakın arkadaşımın ileri derecede sorunu vardı, çok sayıda düşük yaptı, son gittiği profesör gebe kalmadan önce, bebek çalışmalarına bile başlamadan önce onu kan sulandırıcı ilaca başlattı, sonra iğneye geçtiler. Sen de doktoruna danışıp ilaca başlasan, sonradan bebek için çalışmaya başlayınca da yumurtlama kiti alıp denesen şansın yükselir bence.Evet canım haklısın.Hem biz senle önce zayıflayıp sonra yaz sonu hamile kalmayı planlıyorduk dimi.Gün doğmadan neler doğar.Zaten kilo vererek pko yu çözebileceğimi düşünüyorum.Prolaktine de bakıcaz artık.Ben ikinci hamileliğimi 103 kilodan 85 e düştüğümde yaşamıştım.Yani demek oluyor ki hamile kalabiliyorum.Bu bi avuntu bana...
Eşim çocuk konusunu çok takmıyor kafasına.Benim takmama da kızıyor açıkçası.O yüzden 10 sene de geçse tedavi yoluna gideceğini sanmıyorum.Problem benden kaynaklı zaten ya.Adamcağız iki kez hamile bıraktı napsınBen tutamadım
Desteğin için sağol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?