ben yemek yerken sayıyorum artık wallaaaynen canım benım de öyle. bazen ne kullanırsam kullanayım ıse yaramıyor. en kötüsü de basur oldugundan kabız olmamam lazım. herkese göre daha fazla su ıcıyorum, daha cok sebze tüketıyorum ama nafile. aslında çok fazla çiğnemek lazımmıs ama bı türlü beceremıyorum unutuyorum çiğnemeyi. bir de doktor bana yemek yerken yedıgım yemek ölçüsünde su içeceksin demişti.
aayyyyyyyyy canımmm arkadaşlarımmmm nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzz....hepinizii çookkk özledimmm....benim vınn bittiği için giremiyordum neteeee....şimdi eşimin yanına geldimm....sabahtan kadıköy salıı pzarınıı turladımm ordanda eşimn yanına geldimm....eee nasıl gidiyorr hayatttt kilo vermelerr nasılll....bende aynı bi kıpırtı yok şükürrrartıdayokkk....bu ara pek giremicem heraldeee vınn yok almam belkide bu ayy nisanda sınavlarımm varr onlara odaklanayım diyorum...inş burdan uzagım diye kaçamaklarım olmassss....
oo bitiminde gör sengunaydın kızlar,
azcık moralim bozuldu sabah 4 gündür çok dikkat ediyorum ve neyazıkki 500 gr vermişim... neyse üzüldüm falan o yuruyuse o kadar dikkatli olmaya bu revamı diye sonra bir baktım bir terslik olmazsa bu hafta adet olucam ufffff. almam bile olası pek parlak bir başlangıç olmadı ne yazıkki...
ay kafam çok karıştı şimdigünaydın kızlarrrr
hava kapalı olmasına rağmen süper bi enerji ile kalktım maaaşşaallaahh
walla motivasyonumu kaybetmemem lazım yoksa geriye doğru sayarım
sabah kalktığımda tartıldım 88 i gördüm yarında tartılcam umarım bi kaç gram daha vermiş olurumm
süper olucak benim için
yeniden hızlanmaya başladı kilolarımm
sabah kahvaltım:
-2 dilim denge light ekmek
-1 tane haşlanmış yumurta
-beyazpeynir yağsız ve az tulum peyniri
-bolca yeşillik
-4 bardak şekersiz çay
spor:
-kahvaltı öncesi 30 dak leslie
buarada kahvaltı öncesinde: 3 adet kuru üzüm+büyük bir bardak su
o enerjiden banada gönder lütfen
canım maşallaaahh
umarım haftasonuna 900 gram daha gider direkt 85 görünürsün tartıdaa
malesef canım o tartının bana şakasıymış bugün yine gördüm 88 i
canım lcw bedenlerini daralttı 40 giyen 42 alıyor artık anlamadım bende
o gün pantolon almaya gittim bana ordaki kız dedi
belli markalar var içinde onlarınki büyük beden yönelikmiş
yoksa dierleri dar kalıpmış
canım hayat tarzları farklı eskiden insanlar avlanırmış ona bakarsanSon birkaç gündür Mehmet Ali Bulutun Can Boğazdan Çıkar kitabını okuyorum acayip etkilendimdaha yarısında olmama rağmen öyle anlatıyor ki insan fizyolojisini, biyolojisini ben napıyorum vücuduma diyor insan. İnsana günde yani 24 saatte 500 gr kadar yiyecek yeterliymiş ve günde 2 öğün yemek kafiymiş :26: hatta bir söz yazıyor kitapta müminler 1 öğün insanlar 2 öğün hayvanlar 3 öğün yemek yer yazıyor :44: yemek yemeyi islamiyet açısından değerlendiriyor :26: ben safım çok çabuk inanırım Onura anlattım bazı kısımlarını Allah aşkına okuma şu kitabı falan dedi :44: Okuyan bilen var mı acabaaa :26:
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...-kalan-arkadaslar-lutfen-bakarmisiniz-17.html canım bu bölüme baksana.Selam kızlar,
Az önce hastaneden geldim.Kan tahlilimi verdim bakalım.Öğleden sonra belli olcak hormonlar ne alemdeymiş.
Doktor biraz canımı sıktı.Yani ümitsizliğe kapıldım söylediklerinden.Girdim içeri söyledim işte şikayetleri.Pko var prolaktin yüksek ve kan pıhtılaşmasından dolayı 2 düşük yaptım dedim.Sizin normal yollardan hamile kalmanız çok zor.Üniversite hastanesine gidip aşılama falan yaptırın dedi.Eşim bu konuların hiç üzerinde durmuyor.Olursa olur olmazsa yapacak bişey yok diyor.Yani eşimin sperm testi falan vermesi imkansız.Bu konuda asla ikna edemem.Gidip aşılama yaptıralım da diyemem.Düzenli yumurtlamıyorsunuz adetleriniz düzensiz dedi doktor.Önce yumurtlamayı sağlayıp pko yu baskı altına almamız gerekir dedi.Ve tabiki de KİLO VER diye bastıra bastıra söyledi.Büyük oranda azalma oluyormuş kilo verilince.
Pko su ve prolaktini olup doğal yolla hamile kalınmaz mı şimdi :26: Sanırım biraz teselliye ihtiyacım var.Aranızda pkolu olup hamile kalan var biliyorum.İlbatum,ceco aklımda olanlar.Ama tanıdıklarınız falan var mı benim gibi pko+prolaktin+kan pıhtılaşması olup bebeğine kavuşan var mıııııı
hemen canım valla benim sırtıma çok iyi geldi günlerce ağrıdıburasıda buzz güneşiii zor görcezzz sanırımm doğuuda yaşamak zorrr
bana yardım lazımm alt tarasım incaldi ama üst göbek miğde sırt kat kat
eritmet için lasly gibi evde yapabilceğimm bi spor varsa link atabilirmisinizzzzzzzzzzzzzzz
bazen akışına bırakmak gerek. daha önce hamile kalmışın. benim doktorumda bana demişti sen hamile kalamazsın pkos dan dolayı ama rabbim verince oldu üzülme.Evet canım haklısın.Hem biz senle önce zayıflayıp sonra yaz sonu hamile kalmayı planlıyorduk dimi.Gün doğmadan neler doğar.Zaten kilo vererek pko yu çözebileceğimi düşünüyorum.Prolaktine de bakıcaz artık.Ben ikinci hamileliğimi 103 kilodan 85 e düştüğümde yaşamıştım.Yani demek oluyor ki hamile kalabiliyorum.Bu bi avuntu bana...
Eşim çocuk konusunu çok takmıyor kafasına.Benim takmama da kızıyor açıkçası.O yüzden 10 sene de geçse tedavi yoluna gideceğini sanmıyorum.Problem benden kaynaklı zaten ya.Adamcağız iki kez hamile bıraktı napsınBen tutamadım
Desteğin için sağol..
yaaa salı pazarı nerde yaaa ben çok merak ediyorum orayıaayyyyyyyyy canımmm arkadaşlarımmmm nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzz....hepinizii çookkk özledimmm....benim vınn bittiği için giremiyordum neteeee....şimdi eşimin yanına geldimm....sabahtan kadıköy salıı pzarınıı turladımm ordanda eşimn yanına geldimm....eee nasıl gidiyorr hayatttt kilo vermelerr nasılll....bende aynı bi kıpırtı yok şükürrrartıdayokkk....bu ara pek giremicem heraldeee vınn yok almam belkide bu ayy nisanda sınavlarımm varr onlara odaklanayım diyorum...inş burdan uzagım diye kaçamaklarım olmassss....
Annene sağlıklı yemekleri sipariş edersin, baban da sen de annen de karlı çıkarsınız :)) Ben az yağlı, tambuğday unlu, az şekerli vb. vb. pişirdiğim için yemekleri annem pek yüz vermez, o yağdan-undan pek ödün vermez :) Nasıl oluyrsa onlar (annem-babam) zayıf ben şişman... Birkaç hafta önce daha hevesliydim ben, şu aralar çok kaçtı hevesim, zaman yaklaşıp fazla ilerleyemeyince umudum söner gibi oldu galiba. Toparlayacağım kendimi.
Canım, bir an önce bakıp almanı tavsiye ederim ben de. Birincisi bebeğin 28. haftadan sonra çeşitli sebeplerden sürpriz yapıp gelme olsaılığı var (inşallah zamanında sağlıkla gelir), ikincisi dediğin gibi sen gittikçe ağırlaşırsın, bakman zorlaşır, üçüncüsü iyi ve özenli çalışan bir firma 3-4 hafta hatta daha geç teslim ediyor zaten mobilyayı. Bana 1.5 ay sonra getirebilirz dediklerinde "nasıl yani" demiştim. Meğer heryerde öyleymiş. (Çilek gibi hazır bir yerden almıyorsan) eh zaten 1 ay sonra gelecek ortalama, bir de kokusunun çıkması (özel boya kullanıyorlar bebekler için gene de koku oluyor) 2-3 hafta ister. Yani geç bile kalıyorsun :)) ben bebek doğduktan sonra burnumu silmeye bile vakit bulamadım ilk 4-5 ay, o yüzden sonraya bırakmadan hepsini tamamla derim ben.
Bir ara bir anne bebek sitesi hazırlamıştık, orada annelerden gelen tavsiye-öneri yazıları vardı. İlgilenirsen "bebek mobilyası alırken püf noktaları" gibi bir yazı var bende, "yatağı kaldırın altındaki suntayı inceleyin" gibilerinden kaliteyi anlamaya yönelik tavsiyeler. İstersen özelden mesaj atarım.
Mutlucuğum, adet öncesi şişkinliği var bu biiir, sağlam yürümüşsün o da kaslanma yapar, yağdan kaybedersin ama tartıya yansımaz bu da ikiiii, gayet güzel gidiyorsun nazar değmesin bu da üüüüç.
Birşey değil canım, i mean it yaniDiyeceksin ki; oralara gelip alana kadar kendim çırparım iki dakikada keki, haklısın da. Ama dışarıda işin olur, bir şey olur, ben de buradan destek veririm, elimden geldiğince :)
Bence en önemlisi gebe kalabiliyor olmak canım, sen iki kere kaldığına göre şanslısın maşallah. Kilo vererek çok iyi sonuç alacağını düşünüyorum, ama pıhtılaşma konusunda çok dikkatli olmalısın. Yakın arkadaşımın ileri derecede sorunu vardı, çok sayıda düşük yaptı, son gittiği profesör gebe kalmadan önce, bebek çalışmalarına bile başlamadan önce onu kan sulandırıcı ilaca başlattı, sonra iğneye geçtiler. Sen de doktoruna danışıp ilaca başlasan, sonradan bebek için çalışmaya başlayınca da yumurtlama kiti alıp denesen şansın yükselir bence.
PKO'lu başka bir arkadaşım bu kitle 2 ayda hamile kaldı ki 1.5 senedir uğraşıyordu :))) En kısa zamanda güzel, sağlıklı bir bebek sahibi olursun inşallah, hem sen hem diğer isteyen arkadaşlarımız...
doktorum bendede gizli şeker olduğunu söyledi bu arada yasım26 diaformin verdi ama inan bir aydan beri bir tane içmemişimdir ama söylediğine göre kilo vermeyede yardım edermiş bu arad senin boy ve yaş kaç
Bence en önemlisi gebe kalabiliyor olmak canım, sen iki kere kaldığına göre şanslısın maşallah. Kilo vererek çok iyi sonuç alacağını düşünüyorum, ama pıhtılaşma konusunda çok dikkatli olmalısın. Yakın arkadaşımın ileri derecede sorunu vardı, çok sayıda düşük yaptı, son gittiği profesör gebe kalmadan önce, bebek çalışmalarına bile başlamadan önce onu kan sulandırıcı ilaca başlattı, sonra iğneye geçtiler. Sen de doktoruna danışıp ilaca başlasan, sonradan bebek için çalışmaya başlayınca da yumurtlama kiti alıp denesen şansın yükselir bence.
PKO'lu başka bir arkadaşım bu kitle 2 ayda hamile kaldı ki 1.5 senedir uğraşıyordu :))) En kısa zamanda güzel, sağlıklı bir bebek sahibi olursun inşallah, hem sen hem diğer isteyen arkadaşlarımız...
selam kızlar...herkeslerde keyifler iyidir inşallah...
Ebru canım doktorunda yani ne biçim konuşmuş öyle dank diye ne biçim insanlar varya tabi yaşamayan bilemiyor kimse empati yapmıyor..canım sen afana takma senin yada eşinin hamile kalmak adına bir problemi olsaydı zaten hiç kalamazdın güzelim durumun o kadrda vahım değil. abartmış biraz..tedavilerimizi olucaz önce kiloları vericiz tabiki ben bu kafayla gidersem zor...sonra bebişlerimizi alıcaz kucağımıza...Allah hakkımızda hayırlısını nasib etsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...-kalan-arkadaslar-lutfen-bakarmisiniz-17.html canım bu bölüme baksana.
birde ben yozgatta sağlık ocağında görev yaparken ebe arkadaşlardan birinin senin gibi sorunları olan bir gebesi vardı. maşallah çok güzel sonuca vardı. allah sanada nasip etsin canım.
bazen akışına bırakmak gerek. daha önce hamile kalmışın. benim doktorumda bana demişti sen hamile kalamazsın pkos dan dolayı ama rabbim verince oldu üzülme.
merhaba arkadaşlar uzun zamandır tıopiği okuyordum ama bi türlü yazamadım benide aranıza alın diyete başladım dün ama nasıl olcak bilmiyorum 122 kg yum.benide motive edin artık size katılıyorum ve zayıflıcam inş...
hoşgeldinn caanımmm , doğru yerdesin
merhaba arkadaşlar uzun zamandır tıopiği okuyordum ama bi türlü yazamadım benide aranıza alın diyete başladım dün ama nasıl olcak bilmiyorum 122 kg yum.benide motive edin artık size katılıyorum ve zayıflıcam inş...
çok teşekkür ederim artık inş hep burdayım sizlerle ilerlemek banada iyi gelecek ama adetliyim sanaırım bi kaç gün kilo veremicem..birde yürüyüş yapma imkanım yok olduğum yerde(evde herhangi bi aletimde yok bu sabah nivea bady nin sporunu denedim internetten bakarak yarım saat zar zor yaptım.başka ne önerirsiniz evde yapabileceğim?birde ben tatlıya çok düşkünüm aniden tatlı krizi olunca gözüm bişey görmüyor bunları nasıl engellemeliyim?
Gelelim tahlil sonuçlarına...
Estradiol:33
TSH:0,69
FSH:3,52
LH:1,88
Prolaktin:21,14
Bütün değerlerim normal seviyelerde.Doktor tahlillerinizde bi terslik yok ama bu pko nun geçtiği anlamına gelmiyor.Yani doğal yollardan biraz zor hamile kalırsınız dedi yine.Prolaktin için ilaç vermedi.Normalmiş.
Glukofeni eksik etme kesinlikle dedi.Su içmek gibi uyumak gibi diş fırçalamak gibi hayatının bi parçası haline getirceksin glukofeni dedi.İyi bişey söyledi çok şükür.Çok faydası varmış pko ve zayıflamaya.
Keyfim yerine geldi yani.Doktorun dediklerini takmıyorum.Hiç ilaç kullanmadan adet oluyorum ve hormon tahlilim güzel çıktı.Daha ne olsun.Tek derdim kilo vermek şu anda...
canım kızlar " leslie sansone ile yürüyüş" var onu yapıyorlar , evde yapmak için ideal , bir bak istersen
çok teşekkür ederi canım bakıyorum şimdi
Hayirli günler fistiklar
bugün kahvaltimin ardindan 2 saat yürüdüm cok iyi geldi
menülerimide paylasayim
sabah kahvaltim :
2 dilim cavdar ekmegi incecik
biraz yarim yemek kasigi yag ile yaptigim menemen
2 adet kuru incir
sekersiz kahve
öglen menüm soya peyniri ile ilk defa biber doldurdum,kizlar tavsiye ederim sizede harika oluyor
3 adet dolma biber
yarim kase yogurt
1 elma
selamm fıstıklarr , nasılsınıızzzz ???
öğlen okuldan sonra öğrencilerimle Fetih 1453 e gittik , 2. kez izleyince insanın savaş sahnelerinde bile uykusu geliyo sanırım :109::109::109::109:
daha az önce eve geldim , yemeğimi ocağa koydum bi bakiim dedim
sınava 4 gün kaldı , ooff geçsede bi an önce kurtulsam ders çalışmaktan :129::129::129::129::129::129:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?