Kimi der ki kadın uzun kış gecelerinde
yatmak içindir.
Kimi der ki kadın yeşil bir harman yerinde dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki hayalimdir. Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran.
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne hayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır...
KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUNN
aynen öyle saç bakımıydı cilt bakımıydı ee bi yandan da kilo vermeye çalışmak cidden şuanda kafama taktıklarım bunlarDervişin fikri neyse zikri de o olurmuş :)) Sende çoluk çocuk yoktu değil mi canım? Biz iyice ev kadını modunda olduğumuz için direk temizlikten girdik olaya :))) Yaş 20'lerde olsa, çoluk çombalak olmasa ben de kozmetik olduğunu düşünürdüm :))
Evet bence dolunay di dün. Akşam gorumcem evi w giderken tam karşımdaydı kızarmış top gibiydiBende bir dönem değil de hayat tarzı gibi oldu. Kökten değiştirmeli bu tarzııı. Yaşasın bahar :)) "Baharda bahane yok" gibi kafiyeli bir slogan bile yapabiliriz :)
Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş :)) Sende çoluk çocuk yoktu değil mi canım? Biz iyice ev kadını modunda olduğumuz için direk temizlikten girdik olaya :))) Yaş 20'lerde olsa, çoluk çombalak olmasa ben de kozmetik olduğunu düşünürdüm :))
İşte o olay bütün günü öldürdüğü gibi metabolizmayı da yavaşlatıyor Asumancığım. Bir de kısır döngü olur dediğin gibi, dayanamayıp uyuyor insan, bu sefer gece geç yatıp erken uyanıp gene dayanamayıp uyuyor :))
Tek çare bir hafta bu eziyeti çekip erken uyanıp, gün içinde uyumamak. O zaman bir düzene giriyor. Ben bu ara düzene girdiği için çok iyiyim. Mecburiyetten oldu tabii benim, yoksa nerede bende o disiplin :)
Biliyrsun kıza erken kalkıyor, o gidince oğlumla yatıyordum. Oğlanla gece geç yatıyorduk. Geç yat, geç kalk, sersem oluyor insan. Şimdi kız gidince yatamıyorum, bir saat sonra oğlanın servisi geliyor çünkü. O bir saatte de ancak oğlanı giydirip, hazırlayıp, yedirip, kendim giyinip çıkacak duruma geliyorum :)
Bu hafta spor salonlarını araştırıp fiyat alayım bakalım. O arada yürüyüşe de başlayacağım, aslında açık havada yürüyüş en hoşuma gideni ama yazdığım gibi tesis yok tesis :)))) Ama bizim buralarda spor salonlarında, hele ki Hillside ya da Pleon gibi yerlerde benimle aynı amaç için çabalayan kişileri bulmak zor be canım, millet süper vücudunu sergilemek, partner bulmak, sosyalleşmek gibi sebeplerden takılıyor daha çok buralara. Hocalar, aletler, ambians süper ama :))
Nedir bu bıkkınlık yav, dolunay filan mı var bu aralar... Hepimize bir sıkıntı çöktü. Hadi, hep birlikte atıyoruz bu sıkıntıyı :))
Spor salonu alternatiflerini araştıracağım canım. Sizler böyle yazınca baştan olmaz diye kestirip atmayacağım, önce bir bakayım. Çocuklar yokken iş çıkışı spora gittim bir dönem, yok duş al yok üst değiştir, saçlarını kurut filan derken spor salonunda 3-4 saat harcıyordum, sıkılmıştım, onları düşünerek tavsatırım dedim :)
...
Regl gecikmiş demişsin, başka sebebi olmasın gecikmenin??
merhaba özlemcim dinlen sen bugün yarın evdesin nasılsa değil mi görüşürüz inşallah
Güzel bir paylaşım olmuş, bu güne yakışan şiirlerinden biridir Nazım ustanın ama ben en çok aşağıdaki dizelerini severim, çok bilinir ama benim de içimden geldi yazayım:
ve kadınlar,
bizim kadınlarımız :
korkunç ve mübarek elleri,
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yârimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız
Nazım usta bu dizeleri 1940'ların başında yazmış (Kuva-i Milliye Destanı'ndan), güncelliğini koruması ne kadar acı değil mi??
ahh asucuğum ne haldeyim bir bilsendaha temizlik yapmam ve duş almam gerek [sıze=1][/sıze]
ay canım kocaeli sınırları içinde olmanız bile güzelyst cim.Teşekkür ederim doğum günü kutlaman için.Ben Gölcük'teyim.(Meryem'de gölcükte) Karamürselde çalışıyorum.Sen Gebzedeydin yanlış hatırlamıyorsam dimi?
kız o bugün bende hatta oğumda karşı komşumda da vardı. hatta bazı şeyler olmuş canı sıkılmış. kendini odaya kapatıp uyumak isitiyordu. zorla kalk dedim pazara gidicez. yol üstünde bim hakmar filanda gezdik. ipçiye filanda götürdüm onu. baya bi açılmıştı. yemeğini ye akşama uykun gelirse çık gel dedim sakın uyuma diyede tembihledim.bilemedim canım ya neden böyle olduğunu
kaç gündür sabah erken kalkıyordum bugün kızları okula gönderip yattım 11 e kadar ondan galiba açılamadım bir türlü
yatsam da açılmıyom yatmasam da uykuyu açamıyorum sonuç pek değişmiyor nedense
Komşunun ıdısının dıdısı satışını yapıyormuş.:)
bende aldım L.O.C diye bişeyini heryeri temizliyormuşsun onunla senin anlattığının aynısı sanırım...
Çİçek olayınıda söylediler.:)
Şurup gibi kokuyor bana öyle geldi...
Bende yürüyorum 3 gündür..KEndimi çok iyi hissediyorum...
Hele sana çok iyi gelir kapalı ortamda bütün gün olunca..
Komşunun ıdısının dıdısı satışını yapıyormuş.:)
bende aldım L.O.C diye bişeyini heryeri temizliyormuşsun onunla senin anlattığının aynısı sanırım...
Çİçek olayınıda söylediler.:)
Şurup gibi kokuyor bana öyle geldi...
yok canım evli değilim henüz inşallah 2013 gelini olacağım ben
unuversitede 2000-2005 arası bir ara feminist yazarları okumuştum.
simone de beauvoir ın 1940-1950 fransasındaki kadınların durumunu yazdığı kitapları okurken günümüz türkiyesinin panoramasını çizdiğini düşünmüştüm. 10 sene de pek de birşey değişmedi... kadın hala Le Deuxième Sexe yani 2. cins
Güzel bir paylaşım olmuş, bu güne yakışan şiirlerinden biridir Nazım ustanın ama ben en çok aşağıdaki dizelerini severim, çok bilinir ama benim de içimden geldi yazayım:
ve kadınlar,
bizim kadınlarımız :
korkunç ve mübarek elleri,
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yârimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız
Nazım usta bu dizeleri 1940'ların başında yazmış (Kuva-i Milliye Destanı'ndan), güncelliğini koruması ne kadar acı değil mi??
Ayy bende okurdum..Yazdığın kitabıda okudum..bak hatırladım ve içim bir tuhaf oldu.
İlk feminist kitabım italyan bir yazarındı ''Pantoolon giymek istiyorum'' Ondan sonra başladı zaten o tür kitaplara ilgim..
Abim çok kızardı bana..Hayat o kitaplardaki gibi değil derdi..)) Evlendiğin gün kocan kapının önüne koyar diye birde dalga geçerdi..:)
Klavyene sağlık kardeş..
Ben çok tuttum bu sözü ya...ha bir söyleyip duruyourm.:)))
iiinnşşaaalllaaahhhh şekerimmmİnşalllaaaaah bende bendeeee
şimdi sıra kendini şımartmakta o zaman arkadaşımKizlat,
Miral verdiginiz icin tesekkur ediyorum.bugun sizi dinlemedim ve gitmedim. Cunlu gercekten de denk gelmedi. Alelacele kizi birakip eve donmek gerekti. Cunku bulasik makinem tamirden gelecekti. Bir haftadir bulasik yikamaktan imanim gevremisti.
Yazdiklarinizi dusunup durdum. Balimi da elime alip bir karar verdim...artik kararli olmaliyim...kilo vermek kadar kendime de zaman ayirmaliyim.. Ama kendimden baska herkesi de oyle bir simartmisim ki sormayin gitsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?