Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kızlarrr, kızlarrr. Süpper bir sabah geçirdim. Burası da pek enerjik ne güzel. Hava güzel, biz güzeliz, dünya güzel :)

Keyifli olmamın sebebi sabah yapabildiğim yapabildiğim yürüyüş. Bu sabah oğlum çok mızıldanmadan gitti kreşe, ben de yürüyüşe uygun giyinmiştim, ona "ben markete gideceğim şimdi tamam mı canım, market uzakta, o yüzden zehra abla (hostes) seni bana eve getirecek" diye tembih ettim. "Tamam anne sen martete dit" dedi ve bana el salladı :))
Ben de yürüyerek eve döndüm, günlerdir gözümde büyüttüğüm yol topu topu 50 dakika sürdü. Güzergah çok sevimsiz yalnız, cadde kenarı; egsoz gazları arasında çöplerin dibinden geçerek en az 4 kere karşıdan karşıya geçerek yürümek zorunda kaldım. Ama olsun, sabah ve açık havada yürümek bana çok iyi geldi. Umarım yarın da araz çıkartmaz da aynı şekilde devam edebilirim :)

Az önce de servis getirdi onu, uyumuş yavrucak, içeri yatırdım :))))

anlıyorum söylediğini ama ben de 45-60 dk arası yuruyorum, zaten başka birşey yapamıyorum. hızlı bile yuruyemiyorum.(dün yurudum tum gece kıvrandım- bu gün ağır ağır yurudum) zaten hafta sonu zor oluyor yuruyus. ful 7 gün geçen yaz galiba 1-2 hafta yapabildim o kadar. hep bişi çıkıyor. özetle 4-5 gün yurusemmm ooooooo süper. ama su tutma işi öffffff. dadandım yine yeşil çaya.

kızlar tv den dinlediklerim ve yazdıklarımı madde madde yazıcam biraz karışık olabilir kusura bakmayın öncelikle
- Aç karnına yürüyüş yapmayın. Bu yürüyüşler, şekerinizin düşmesine ya da daha fazla acıkmanıza neden olmaktadır. Bu yürüyüşleri yapacaksanız, kahvaltı öncesi öğün (kuru kayısı-kuru erik-kuru üzüm-bol su) tüketmeniz önerilir.
- Meyvalarınızı en küçük boylardan seçin ve tükettiğiniz her meyve bir porsiyon olarak geçtiğini unutmayın. Her meyve öğününde 2 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin (muz ve daha tatlı yiyecekler için porsiyonlar değişmektedir)
- Bol sebze tüketin. Yemekler haricinde öğünlerinizde salata veya yeşillik olarak yemeye özen gösterin
- Öğünlerinizi vakitlerini geçirmeden yemelisiniz, öğün atlamayınız, atlanılan her öğünün sizi acıktırdığını ve atlanan öğün nedeni ile yediklerinizin size kilo aldırdığını unutmayın.
- Her vücudun kendine göre bir egzersiz yapısı olduğunu unutmayınız. Yürüyüş herkesi zayıflatmaz ya da aerobik. Spor yapmadan önce profesyonel yardım almanız ve spor yaptığınız saatlere ve ne kadar süre yaptığınıza dikkat ediniz.
- Kilo problemini sadece yemeklerin yaratmadığını unutmayın. Çevresel faktörlerin ve metabolik faktörlerinde bundan payının olduğunu unutmayın. O yüzden diyet yapmadna önce, tam kan sayımlarınızı ve şeker, guatr vb gibi hastalıklarında tam olarak kontrollerinin yapılması gerekmektedir.
- Size verilen diyeti, kilo verme aracı olarak değil, sağlıklı beslenme kılavunuz olarak görmeyi unutmayınız.
- Sağlıklı beslenme programlarınızı sadece fazla kilolardan kurtulmak değil, aynı zamanda sağlıklı ve uzun bir yaşam ve fit bir vücut olarak da düşünmeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde TAM bir sonuca ulaşabilirsiniz.
- Yediğiniz yiyeceklerin genetiğinize uyup uymadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Yenilen her sebze vücudunuzda tam bir tepki vermeye bilir, ya da aynı şekilde meyve ve et grubuda. Bunun için vücudumuzu dinlemeli ve hangi besinin vücudumuza iyi geldiğini kendimiz çözmeliyiz.
- Beslenme modeliniz verilirken, kalorinize göre hesaplamalar yapılı. Bunu hesaplamak çok kolöaydır: kilonuz*20 yaptığınızda harcamanız gereken günlük (yatarak aldığınız kaloriye göre hesaplanır) kalori ihtiyacınız çıkar. Yalnız bu kalori hesaplamasını yanlış yapmaktasınız. Örneğin; 100 gr elma suyu ile 100 gr elmanın birbirine denk geldiğini düşünmektesiniz. Halbuki elma suyu sağlıksız olarak vücudumuza yayılırken ve şeker oranımızı yükseltirken, yenilen elma şeker oranını düzenler ve sağlıklı bir beslenme şeklidir. Kalori hesabı yapılan diyetlerden uzak durulmalı, sadece günlük dengeli besininler ile (posalı besinler tüketerek; örenğin elma suyu yerine elma tüketmek gibi) vücudun ihtiyacı olan kalori alınmalıdır. Vücut ihtiyacı altında kalori alırsa, kilo vermek yerine kilo almaya başlamaktadır.
- Yaptığımız diyeti sağlıklı beslenme olarak düşünürsek, hayatımız boyunca bu şekilde yaşar ve fazla kilolardan uzak durmuş oluruz.
- Doğru spor, yürüyüş esnasında birisi ile konulurken nefes nefese kalmamak demektir. Eğer nefes nefese kalınan bir spor yapıyorsak, bu ancak bizim sağlığımızı bozar, kilo vermemizi engeller. O yüzden yapılan yürüyüş temposunu bu şekilde düşüerebilir ya da arttırabiliriz. Yapılan sporu sadece kilo vermek için değil sağlıklı yaşamak için yaptığınızı unutmayın ve sağlığınızı bozacak şekilde spor yapmaktan kaçının.
- SİZE VERİLEN BESLENME PROGRAMINIZI YAŞAM BİÇİMİNİZ HALİNE GETİRİN!!!
- METABOLİK SORUNLARINIZ VAR MI KONTROL ETTİRİN!!!!
- HARCADIĞINIZ AZ KALORİNİN SİZE KİLO ALDIRDIĞINI UNUTMAYIN!!!

elifcim ben de senin gibi korkuyorum valla yine kar gelecek diye ama gelirse de şaşırmam
neyse şu an elimizdeki güneşi değerlendirelim biz en iyisi
umutt çok sevindim canım yürüyüşünü yapmana
ben de hazırlanıp çıkıyorum şimdi kızlar gelince görüşürüz akşam da arkadaş çağırdı çok yürüyüm de orada rahat yerim hem tabii ki abartmadan söz

ya inşallah tartı kurbanı olmayacak kadar güçlü ve azimli olmak şart. cumaya - çıkacağım başka yolu yok...
(bu arda güçlü kadın falan çokkk gaza geldim elinize sağlıkkkk....)
Mutlucukk moralim düştü falan kabul etmiyoruz malesef , gidecek bu kilolar 300-500 300-500

Elifciiiimmm harikasın şekeriiimmm , ben zaten diyet olayına yeni yaşam biçimim diyorum , çünkü eskisine dönmek istemiyorum artık

HEPİMİZİN YENİ YAŞAM BİÇİMİ HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Mutlucum ben bitki çaylarını bile bir sıraya koydum, çünkü gazetede yeşil çayın haftada ancak 3 defa tüketilmesi gerektiğini okudum, zaten sevmem kendisini
mesela pazartesi portakallı yeşil çey, salı 5ibir yerde, çarşamba ekinezya (limon sıkıyorum içine), perşembe melisa (yine limon sıkıyorum), cuma yeşil çay portakallı, cumartesi yok pazar yok
aynı şekilde cumartesi pazar spor yapmıyorum diğer günler bir gün yürüyüş bir gün leslie yapıyporum, hatta bazen hava soğuk ve yürüyüş bandıda balkonda olduüğu için direkt leslie yapıyorum sürekli
ne kadar programlı olur bir şeyleri sıraya koyarsak bir süre sonra ona o kadar alışıyoruz.

birde dediki günlük almanız gereken kalorili miktarının altında kalori alırsanız vücudunuz kendince bir direnç uygulamaya başlıyor , ve kilo verimini durduruyor

Sen ne kadar ince bir kadınsın canım ya :) Bu ince ruha her beden yakışır da, sağlık için zayıflamak gerekiyor. :))
Şansıma okulumuzdaki danışman bu hafta izinliymiş, ben dışarıda bir uzmana gideceğimi belirtince veli-okul-uzman bir arada, işbirliğinde hareket edeceğimizi, kendisinin de önceden arayarak oğlumla ilgili gözlemlerini aktaracağını iletmişti. E şimdi bir ayak eksik gibi olacak..

Dediğin gibi fazla da abartmamak gerek, ne umursamamak ne abartmak iyi değil herhalde. Ben gidip bilgi alayım, içim rahat olsun en azından :) Yarın akşam üzerine randevu almaya çalışacağım...

Canım, üç çocuk üçünün de yaşları yakın, bunu dengelemek gerçekten çok zor ve stresli. Allah kolaylık versin sana da eşine de. Siz de birbirine destek olan ir ailesiniz, bu çok önemli bence. İki tanede bile zorlanıyoruz biz. Bizimkilerin arası tam 3 yaş... Şimdi bazı şeyleri düzene koyabilirsek ileride daha rahat olabileceğimizi düşünüyorum. Kardeş kıskançlığı çok normal hatta çok sağlıklı diyor uzmanlar. Bizimkiler kavga ediyorlar ama aynı zamanda birbirlerine inanılmaz düşkünler. O kadar ki kavga edip birbirlerini ağlatıp sonra sarılıp birbirlerini teselli etmeye çalışıyorlar. En çok ben birine kızınca diğeri ona şevkat gösteriyor :)
Benim asıl sorunum bu kavga dövüş ortamını doğru yönetmek. Yani ceza-ödül gibi kavramlar bizde pek oturmadı, disiplin çok az. Ben normal iletişimle biraz lafımı geçirebiliyorum gene, eşim nadir de olsa bağırmakta buluyor daha çok çareyi , o da memnun değil bu durumdan. Bir de kardeş sorunları ikinci planda, oğlumun dikkat eksikliği olmaksızın hiperaktivite belirtileri gösterdiğini düşünüyorum. Yaşıtlarına vurması, kedilere vurmak istemesi, kuşlara bağırması, aşırı hareketliliği, korkusuzluğu kreşe başlayınca daha çok batmaya başladı bana. Bir uzman değerlendirsin istiyorum normal sınırlarda mı, fazla mı...
Nasılsınız kızlar? Beni sorarsanız kendimi durduramıyorum , azcık acıkınca bulantılar başlıyo , sürekli bişeyler yiyorum , bana bi el atın nolur tavsiyelerinizi bekliyorum

Ahhh ahhh. İki hamilelikte toplam 9.5 ay bulantı-kusma derdi çekmiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Biraz dişini sıkman gerekecek, istatistik olarak çoğu kişide 10. hafta bitiminde bulantılar azalır, 16. haftadan sonra tamamen geçer. Tabii ben o çoğu kişiden biri olamamıştım :))
Önerilerim; acıktıkça 5-6 adet leblebi (beaz leblebi daha da iyi) yemen, hem bulantıyı azalır hem iştahı keser. Ayva da gebelik bulantıları için önerilen bir meyvedir, besin değeri yüksek ve bir dilimi bile kesiyor.

canım eline sağlık bilgiler harika.

ben o kadar programlı olamam, çay konusunda. ben de birşeyleri çok tuketme sendromu var. ya zararlı besinler yahut içecekler. yani birşekilde dibine vuruyorum. özetle yeşil çayı ben de hiç sevmiyorum ama gunde dev bir bardak içiyorum. bir de ıvır zıvır çaylardan (diyet 5-1 falab) 1-2 adet içiyorum. günde 3 bardağa kadar yeşil çay tüketilebilir diye okudum ben de ama bilmiyorum...

ben bu yaz kısmetse 2. için çalışmalara başlayayım diyordum ama 2 si arası 3 yaş olacak bu durmda bi1 sene daha beklemek daha mı mantıklı ne dersiniz. yani 4 yaş ara. 1 sene daha bekleyebilirim sanırım.

bende öyle yapıyordum canım günde 3 bardak tüketiyordum hergün hemde
sonra isal olmaya başladım, ama öyle aşırı dozda değil
sonra kendi kendime diyet yapmayı bırakıp diyetisyene başladım işte
ona anlattım bu yaşadıklarımı, haftada 3 defa iç dedi içebileceğim bitki çayı isimleri verdi yağ yakanları
bende şimdi onları kullanıyorum

ben inanılmaz kola bağımlısıydım, diyet normal fark etmez, gazozlu içecek tüketmediğim bir allahın günü geçmedi şimdiye kadar
nasıl oldu bilmiyorum ama, doktor bi test yaptı ve gazozlu içecek tüketmeyeceksin hiç dedi, ayda 1 e izin verdi daha sonra
ben o iznide kullanmadım, yaklaşık 4-5 aydır gazozlu içtiğim tek şey soda
hiç bişey kaybetmediğimi anladım ondan sonra, zaten bu kdar azimli devam etmemim nedeni de o
kolayı bıraktıysam, zayıflarım ben bee falan moduna girdim

Uzun süredir kendime çok kızıyorum. Burayı da okuyorum ama yazmıyorum çünkü suçluluk duygusu var. Dün yani pazar günü 10 aydır hiç yemediğim kadar yedim. 10 aydır diyetisyene gidiyorum fakat kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Dün sabah normal diyet kahvaltımı yaptım. Sonra kıyıköy'e gittik. Kocaman 2 dilim beyaz ekmekle kızartma balık yedim. Sonra akşam geri geldik. alışveriş için torium'a gittik. Orda da 2 antep tipi lahmacun, 2 adet çiğköfte yedim. Sonra eşimin de gazıyla madem bugünün içine ettik tatlı da alalım dedik. akşam ara öğünde yemek üzere 1er dilim pasta aldık evde de onu yedim. Sonra gece midem kazındı yarım dilim ekmekle peynir yedim. 28 şubatta diyetisyene gitmiştik o zamandan beri sadece 1 kilo vermişim

Bugün yeni bir başlangıç yaptım. sabah kalktım kıymalı borkoli yemeği yaptım. sonra yürüyüşümü yaptım. sabah kahvaltısı 2 dilim tahıllı ekmekle peynir ve diyet zeytin yedim. Öğlen ise light 180gr ton balıklı salata yaptım kendime yürüyüşten yarım saat sonra onu yedim. Artık yürüyüş yapıcam 3 ayım kaldı. Temmuzun 16sınra tatile çıkıcaz o zamana kadar hedefim olan 65e inmem lazım.

zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum
çok zor bir şey yapıyoruz aslında ve sürekli istikrarlı gitmemiz beklenmiyor
ama zamanla zaten alışıyoruz bence o düzene

en azından yeni başlangıçlar yapacak kadar güçlüyüz
ya oda olmasaydı, onuda beceremeseydik
tekrardan yeni başlangıcın hayırlı olsun arkadaşım, inşallah temmuzda ideal kilondasın

slm kızlar nasılsınız bi türlü giremedim sayfayı açıyorum tam yazamadan kapadım
umarım herkesin keyfi yerindedir ben çok yorgunum eşim çok hasta emirde hasta benimde boğazlarım kötü idi ama bugun iyiyim çok şükür
bende de bi bel sırt ağrısı mevcut malesef nedeni tabiki kilo
102de takılıp kaldım ne olcak bilmiyorum

ayşecim çok geçmiş olsun hepinizeee
tehlikeli havalar walla, bi yandan güneş bi yandan hafif esinti

Çok haklısın canım. Zorlu bir süreç bu. 10 aydır dıyetısyene gıdıyorum ama hıc kılo almadım. Kendım dıyet yapsaydım insülin direncinden dolayı 5 verıp 1 alırdım. Hayatımın hıcbır dönemınde kılo almadıgım olmadı. Bu nasıl kötü bir duygu oldugunu herkes anlayamaz. Liseden beri tanıdıgım arkadasım hayatında en fazla 5 kılo almıstır sonrasında onu da gerı verdi. Ben ıse belli bir kiloda hiç kalamadım. Lise 70-75 arası. Üniversite ise tam bir facia. 60lı kılolarda baslayıp 110-115 arası son bulan bir süreç. O zamanlar ınsülin direnci pcos felan haberım yoktu. Hormonlarıma baktırmıstım ama doktorlar herhango borsey dememıslerdı.Demekkı inslin direncine yatkın olan vucudum kilo aldıkca direç de artmıştı. Ymek yedıkten sonra ara öğün olarak tatlı bisküvi tuzlu kurabiye ya da çikolata yemezsem kendımde eksıklık hssederdim. Ne kadar kötülük etmişim kendime. Artık bu iş bitmeli ben 2012 kasımda 30 yasıma giricem va hatayımın gerı kalanını zayıf gecırmek ıstıyorum

Hiçbişey olmayacak canım kilop verıcez hepbirlikte. Çok geçmiş olsun bebeğine. Tam hasta olma zamanı hava değişiminden dolayı.

yürüyüşümü yaptım geldim 1saat civarı oldu
ayşecim hepinize geçmiş olsun canım ailecek hastalanmışınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…