birazdan arkadaşa çaya gideceğiz
eşi şeker hastası tatlı alıp gitmek hoş olmuyor
ben de pekemzli kek yaptım tam buğday unlu azcık yağ koydum içine elma rendeledim tarçın ve de fındık güzel oldu valla ben de yerim hem
birazdan arkadaşa çaya gideceğiz
eşi şeker hastası tatlı alıp gitmek hoş olmuyor
ben de pekemzli kek yaptım tam buğday unlu azcık yağ koydum içine elma rendeledim tarçın ve de fındık güzel oldu valla ben de yerim hem
bende öyle yapıyordum canım günde 3 bardak tüketiyordum hergün hemde
sonra isal olmaya başladım, ama öyle aşırı dozda değil
sonra kendi kendime diyet yapmayı bırakıp diyetisyene başladım işte
ona anlattım bu yaşadıklarımı, haftada 3 defa iç dedi içebileceğim bitki çayı isimleri verdi yağ yakanları
bende şimdi onları kullanıyorum
ben inanılmaz kola bağımlısıydım, diyet normal fark etmez, gazozlu içecek tüketmediğim bir allahın günü geçmedi şimdiye kadar
nasıl oldu bilmiyorum ama, doktor bi test yaptı ve gazozlu içecek tüketmeyeceksin hiç dedi, ayda 1 e izin verdi daha sonra
ben o iznide kullanmadım, yaklaşık 4-5 aydır gazozlu içtiğim tek şey soda
hiç bişey kaybetmediğimi anladım ondan sonra, zaten bu kdar azimli devam etmemim nedeni de o
kolayı bıraktıysam, zayıflarım ben bee falan moduna girdim
Baharcım sağol canım , benimde önceden çıtırtı vardı dizimde , bazen kitleniyordu diz kapağım , ama bu son nokta oldu sanırım . bende nefret ediyorum ne hastalığım olsa hepsini kiloma buluyorlar , çok sinirim bozuluyor. adet olmuyorum kilo ver diyo doktor , boynum tutuluyo kilo ver d,yo , dizim ağrıyo kilo ver , midem sıkıntılı kilo ver , senaryo hep aynı malesef....
evet yarın birde fizik tedaviye gidecem özek hastaneye, bakalım hayırlısı canım , sende dizini ihmal etme , dikkat et kendine ...
kızlar tv den dinlediklerim ve yazdıklarımı madde madde yazıcam biraz karışık olabilir kusura bakmayın öncelikle
- Aç karnına yürüyüş yapmayın. Bu yürüyüşler, şekerinizin düşmesine ya da daha fazla acıkmanıza neden olmaktadır. Bu yürüyüşleri yapacaksanız, kahvaltı öncesi öğün (kuru kayısı-kuru erik-kuru üzüm-bol su) tüketmeniz önerilir.
- Meyvalarınızı en küçük boylardan seçin ve tükettiğiniz her meyve bir porsiyon olarak geçtiğini unutmayın. Her meyve öğününde 2 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin (muz ve daha tatlı yiyecekler için porsiyonlar değişmektedir)
- Bol sebze tüketin. Yemekler haricinde öğünlerinizde salata veya yeşillik olarak yemeye özen gösterin
- Öğünlerinizi vakitlerini geçirmeden yemelisiniz, öğün atlamayınız, atlanılan her öğünün sizi acıktırdığını ve atlanan öğün nedeni ile yediklerinizin size kilo aldırdığını unutmayın.
- Her vücudun kendine göre bir egzersiz yapısı olduğunu unutmayınız. Yürüyüş herkesi zayıflatmaz ya da aerobik. Spor yapmadan önce profesyonel yardım almanız ve spor yaptığınız saatlere ve ne kadar süre yaptığınıza dikkat ediniz.
- Kilo problemini sadece yemeklerin yaratmadığını unutmayın. Çevresel faktörlerin ve metabolik faktörlerinde bundan payının olduğunu unutmayın. O yüzden diyet yapmadna önce, tam kan sayımlarınızı ve şeker, guatr vb gibi hastalıklarında tam olarak kontrollerinin yapılması gerekmektedir.
- Size verilen diyeti, kilo verme aracı olarak değil, sağlıklı beslenme kılavunuz olarak görmeyi unutmayınız.
- Sağlıklı beslenme programlarınızı sadece fazla kilolardan kurtulmak değil, aynı zamanda sağlıklı ve uzun bir yaşam ve fit bir vücut olarak da düşünmeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde TAM bir sonuca ulaşabilirsiniz.
- Yediğiniz yiyeceklerin genetiğinize uyup uymadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Yenilen her sebze vücudunuzda tam bir tepki vermeye bilir, ya da aynı şekilde meyve ve et grubuda. Bunun için vücudumuzu dinlemeli ve hangi besinin vücudumuza iyi geldiğini kendimiz çözmeliyiz.
- Beslenme modeliniz verilirken, kalorinize göre hesaplamalar yapılı. Bunu hesaplamak çok kolöaydır: kilonuz*20 yaptığınızda harcamanız gereken günlük (yatarak aldığınız kaloriye göre hesaplanır) kalori ihtiyacınız çıkar. Yalnız bu kalori hesaplamasını yanlış yapmaktasınız. Örneğin; 100 gr elma suyu ile 100 gr elmanın birbirine denk geldiğini düşünmektesiniz. Halbuki elma suyu sağlıksız olarak vücudumuza yayılırken ve şeker oranımızı yükseltirken, yenilen elma şeker oranını düzenler ve sağlıklı bir beslenme şeklidir. Kalori hesabı yapılan diyetlerden uzak durulmalı, sadece günlük dengeli besininler ile (posalı besinler tüketerek; örenğin elma suyu yerine elma tüketmek gibi) vücudun ihtiyacı olan kalori alınmalıdır. Vücut ihtiyacı altında kalori alırsa, kilo vermek yerine kilo almaya başlamaktadır.
- Yaptığımız diyeti sağlıklı beslenme olarak düşünürsek, hayatımız boyunca bu şekilde yaşar ve fazla kilolardan uzak durmuş oluruz.
- Doğru spor, yürüyüş esnasında birisi ile konulurken nefes nefese kalmamak demektir. Eğer nefes nefese kalınan bir spor yapıyorsak, bu ancak bizim sağlığımızı bozar, kilo vermemizi engeller. O yüzden yapılan yürüyüş temposunu bu şekilde düşüerebilir ya da arttırabiliriz. Yapılan sporu sadece kilo vermek için değil sağlıklı yaşamak için yaptığınızı unutmayın ve sağlığınızı bozacak şekilde spor yapmaktan kaçının.
- SİZE VERİLEN BESLENME PROGRAMINIZI YAŞAM BİÇİMİNİZ HALİNE GETİRİN!!!
- METABOLİK SORUNLARINIZ VAR MI KONTROL ETTİRİN!!!!
- HARCADIĞINIZ AZ KALORİNİN SİZE KİLO ALDIRDIĞINI UNUTMAYIN!!!
birde dediki günlük almanız gereken kalorili miktarının altında kalori alırsanız vücudunuz kendince bir direnç uygulamaya başlıyor , ve kilo verimini durduruyor
slm kızlar nasılsınız bi türlü giremedim sayfayı açıyorum tam yazamadan kapadım
umarım herkesin keyfi yerindedir ben çok yorgunum eşim çok hasta emirde hasta benimde boğazlarım kötü idi ama bugun iyiyim çok şükür
bende de bi bel sırt ağrısı mevcut malesef nedeni tabiki kilo
102de takılıp kaldım ne olcak bilmiyorum
kızlar hastaneden geliyorum , çok içimi açmayan bir haber aldım malesef
sağ dizimde menüsküs var , diz aralığım 1.5 cm den 0.5 cm e düşmüş , ve şuan inanılmaz derecede ağrı ve yürümede bile sıkıntı yapıyor , doktor kilo vermem gerektiğini söyledi , kahretsin yine kiloya bağlandı bütün sebeplerr
ben 3.5 aydır kilo verdiğimi söyledim , o da yaza kadar 65 kilo ol , sonrasında fizik tedaviye başla dedi ve işin en kötü yanı hiç bir şekilde spor yapmamam gerektiğinide üstüne basa basa belirtti malesef ....
oooofffffff oooooooooooffffffffff ................
ayşecim çok geçmiş olsun hepinizeee
tehlikeli havalar walla, bi yandan güneş bi yandan hafif esintilermisin bizedeeee
ayşecim çok geçmiş olsun hepinizeee
tehlikeli havalar walla, bi yandan güneş bi yandan hafif esintilermisin bizedeeee
canım biraz önce yanlış alıntı yaptım sanırımmmmrica etsem bizede şu yağ yakan bitki çaylarının adını söylermisin acabaaaa
AYNURRRRRRRR canım ya sen ne güzel kilo vermişsin öyle valla bende haftasonu şu ayran detoksunu ciddi ciddi düşünyüyorum bende yaparım bunu kanımca :)
1-2 dr görün kesin. bir de yuzme iyi gelebilir anneme dr izin vermişti.
SElam kızlarrrrrrrrr :122: :122: :122:
Kaç haftadır gidip tahlilerimi tekrar bir yaptırayımda şu pko ve insülin direnci ne alemde baktırayım diyordum yabugün kız kardeşim en sonunda yarın sabah erkenden bana geliyorsun birlikte gidiyoruz Hastaneye dedi
Abla kardeş bir baktıralım kanımızao vitamin, demir falan baktıracakmış sende gitmişken şu hormonlarına baktır dedi.
Bakalım yarın sabah gidelimde sonuçlarda bir kaç gün içinde çıkar inşallahinşallah değerlerde bir düşüş çıkar.
Canım Paylaşımın için çok sağ olgerçekten çok faydalı bilgiler var burada.
Bu arada acaba ben azmı kalori tüketiyorum da kaç haftadır yerimde sayıyorum :44::44::44:
Canım çok geçmiş olsun inşallah ikiside çok daha iyilerdir şu anda
Allah hepinize tez zamanda şifa verir inşallah
Canım sanada çok geçmiş olsunmenüsküs zor ama zaten ne geliyorsa başımıza şu kilolardan gelmiyormu :26:
Çok fazla yürüyüş yapamazsan eğer imkanın varsa bir havuza yazılabilirsinhem zayıflamaya yardımcı hemde en azından menüsküse bile iyi gelir diye biliyorum ben
Aslında benim ufaklığa bakacak biri olsa anında giderim havuza ama işte maalesef KV KVdeğil ki kendi desin çocuğu özledim arada getir sende bir iki saat kafa dinle diyeneyse artık annemler gelince inşallah
canım biraz önce yanlış alıntı yaptım sanırımmmmrica etsem bizede şu yağ yakan bitki çaylarının adını söylermisin acabaaaa
yaaa sorma....Evet yaaa misafir gelmeden temizlik gidince temizlik...
Bende haftaya halıları yıkamaya vereceğim halılar yokken bahar temizliğine başlamayı düşünüyorum nasıl büyüyor gözümde...
Çocukla zor oluyor yoksa sorun değil altı üstü yorulacağım ama bu sıralar canı sıkılıyor her gün illa dışarı çıkılacak..
kıyamammmm canım yaaaaNasılsınız kızlar? Beni sorarsanız kendimi durduramıyorum , azcık acıkınca bulantılar başlıyo , sürekli bişeyler yiyorum , bana bi el atın nolurtavsiyelerinizi bekliyorum
Günaydın Kızlar
Güzel bir hafta olur umarım. 2 gündür burasıda güneşli fakat çok soğuk :18:
Ben reflü oluyorum sanırım :26: son 3-4 gündür sürekli yemek borum yanıyor dün tavan yaptı ölüyordum kulaklarıma kadar yandım resmen 3-4 tane talcid 2 şişe soda 1 lansor banamısın demedi. Bugünde sabah regl sancısı bağırsak gazı mide yanmasıyla uyandım ölüyorum sandım. Doğum kontrol ilacını bıraktığım içinmidir nedir son 1 senedir hiç böyle adet sancısı çekmemiştim kıvranıyorum sabahtan beri
Reflü belirtileri mevcut korkuyorum reflüde herşey yasak tam rejim yapılacak diyet listeleri gibi yemek yenmesi gerekiyor. Uçarı kaçarı yok artık zayıflamak diyet yapmak zorundayıııımmmmm
Tuzdan olur, spordan olurben yuruyusumu tamamladım. cumaya göre dikkatli gitmeme rağmen(dun gece tuzlu fistık faciası dışında) artı 500-600 gr var. eksiye geçmem gerekirken artıdayım
cumadan bu yana 2 saat yurumuş oldum bugun itibari ile... bakalım bu hafta neolacak. inşallah güzel bir rakam yakalar 8 lere iyice yaklaşırım.
kızlar tırstım yahu ben gecen sene neredeyse takır takır vermiştim kilo o kadar dikkat edip artıya geçince panik oldum. ya vermezsem... hep bu bel popo ağrısıyla tombiş tombiş yaşamak zorundaysam. moralim düştü yineeeeee öffffff
kızlar tv den dinlediklerim ve yazdıklarımı madde madde yazıcam biraz karışık olabilir kusura bakmayın öncelikle
- Aç karnına yürüyüş yapmayın. Bu yürüyüşler, şekerinizin düşmesine ya da daha fazla acıkmanıza neden olmaktadır. Bu yürüyüşleri yapacaksanız, kahvaltı öncesi öğün (kuru kayısı-kuru erik-kuru üzüm-bol su) tüketmeniz önerilir.
- Meyvalarınızı en küçük boylardan seçin ve tükettiğiniz her meyve bir porsiyon olarak geçtiğini unutmayın. Her meyve öğününde 2 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin (muz ve daha tatlı yiyecekler için porsiyonlar değişmektedir)
- Bol sebze tüketin. Yemekler haricinde öğünlerinizde salata veya yeşillik olarak yemeye özen gösterin
- Öğünlerinizi vakitlerini geçirmeden yemelisiniz, öğün atlamayınız, atlanılan her öğünün sizi acıktırdığını ve atlanan öğün nedeni ile yediklerinizin size kilo aldırdığını unutmayın.
- Her vücudun kendine göre bir egzersiz yapısı olduğunu unutmayınız. Yürüyüş herkesi zayıflatmaz ya da aerobik. Spor yapmadan önce profesyonel yardım almanız ve spor yaptığınız saatlere ve ne kadar süre yaptığınıza dikkat ediniz.
- Kilo problemini sadece yemeklerin yaratmadığını unutmayın. Çevresel faktörlerin ve metabolik faktörlerinde bundan payının olduğunu unutmayın. O yüzden diyet yapmadna önce, tam kan sayımlarınızı ve şeker, guatr vb gibi hastalıklarında tam olarak kontrollerinin yapılması gerekmektedir.
- Size verilen diyeti, kilo verme aracı olarak değil, sağlıklı beslenme kılavunuz olarak görmeyi unutmayınız.
- Sağlıklı beslenme programlarınızı sadece fazla kilolardan kurtulmak değil, aynı zamanda sağlıklı ve uzun bir yaşam ve fit bir vücut olarak da düşünmeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde TAM bir sonuca ulaşabilirsiniz.
- Yediğiniz yiyeceklerin genetiğinize uyup uymadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Yenilen her sebze vücudunuzda tam bir tepki vermeye bilir, ya da aynı şekilde meyve ve et grubuda. Bunun için vücudumuzu dinlemeli ve hangi besinin vücudumuza iyi geldiğini kendimiz çözmeliyiz.
- Beslenme modeliniz verilirken, kalorinize göre hesaplamalar yapılı. Bunu hesaplamak çok kolöaydır: kilonuz*20 yaptığınızda harcamanız gereken günlük (yatarak aldığınız kaloriye göre hesaplanır) kalori ihtiyacınız çıkar. Yalnız bu kalori hesaplamasını yanlış yapmaktasınız. Örneğin; 100 gr elma suyu ile 100 gr elmanın birbirine denk geldiğini düşünmektesiniz. Halbuki elma suyu sağlıksız olarak vücudumuza yayılırken ve şeker oranımızı yükseltirken, yenilen elma şeker oranını düzenler ve sağlıklı bir beslenme şeklidir. Kalori hesabı yapılan diyetlerden uzak durulmalı, sadece günlük dengeli besininler ile (posalı besinler tüketerek; örenğin elma suyu yerine elma tüketmek gibi) vücudun ihtiyacı olan kalori alınmalıdır. Vücut ihtiyacı altında kalori alırsa, kilo vermek yerine kilo almaya başlamaktadır.
- Yaptığımız diyeti sağlıklı beslenme olarak düşünürsek, hayatımız boyunca bu şekilde yaşar ve fazla kilolardan uzak durmuş oluruz.
- Doğru spor, yürüyüş esnasında birisi ile konulurken nefes nefese kalmamak demektir. Eğer nefes nefese kalınan bir spor yapıyorsak, bu ancak bizim sağlığımızı bozar, kilo vermemizi engeller. O yüzden yapılan yürüyüş temposunu bu şekilde düşüerebilir ya da arttırabiliriz. Yapılan sporu sadece kilo vermek için değil sağlıklı yaşamak için yaptığınızı unutmayın ve sağlığınızı bozacak şekilde spor yapmaktan kaçının.
- SİZE VERİLEN BESLENME PROGRAMINIZI YAŞAM BİÇİMİNİZ HALİNE GETİRİN!!!
- METABOLİK SORUNLARINIZ VAR MI KONTROL ETTİRİN!!!!
- HARCADIĞINIZ AZ KALORİNİN SİZE KİLO ALDIRDIĞINI UNUTMAYIN!!!
Ben kendimden örnek vereyim...kızlar hastaneden geliyorum , çok içimi açmayan bir haber aldım malesef
sağ dizimde menüsküs var , diz aralığım 1.5 cm den 0.5 cm e düşmüş , ve şuan inanılmaz derecede ağrı ve yürümede bile sıkıntı yapıyor , doktor kilo vermem gerektiğini söyledi , kahretsin yine kiloya bağlandı bütün sebeplerr
ben 3.5 aydır kilo verdiğimi söyledim , o da yaza kadar 65 kilo ol , sonrasında fizik tedaviye başla dedi ve işin en kötü yanı hiç bir şekilde spor yapmamam gerektiğinide üstüne basa basa belirtti malesef ....
oooofffffff oooooooooooffffffffff ................
saolun kızlar emir daha iyi ama eşimin sesi çıkmıyo dün bütün gün evde ona baktım sürekli serum fizyolojikle yıkadık burnunu tıkanıyo ve nefes alamıyo garibim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?