Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Evdekı tartılara guvenmıyorum ben. Hadı bende hassas bagırsak sedromu var sabahla aksam arası 3 kılo farkedebılıyor şişlikten dolayı ama sızde öyle bır sorun yoksa tartıda bır sorun vardır. Sapıtıyo bu dıgıtal tartılar.

Uzun bir aradan sonra dün mide asidimin kulaklarıma kadar çıkmasından sonra bugün tatlı hiçbirşey yemedim midem rahatsızlanmasın diye günü peynir ekmekle geçirdim diyebilirim elim gözüm hep tatlıda nasıl bir bünyem varsa tatlı şeylere çooook düşkünüm yaaa şu ben tatlı sevmem diyen insanlara acayip bakıyorum tatlı sevilmezmi ya ama bende artık dengeli beslenmeye başlamak istiyorum bugün milad olur umarım benim için Randevu alayımda çarşamba günü de endokrine gideyim glukofenim bitti yine bakalım her 2 ayda bir yaptığı gibi yine bütüüüüün testleri tekrarlatacakmı doktorum

iyi geceler kızlar...
geçmiş olsun dilekleriniz için çk eşekkürler...bugüne kadar çok fazla mola verdim yeter artık çünki kilo almaya başladım ne güzel incelmiştim...buün daha dikkatliydim azcık kaçamaklarım oldu tabii ama en azından 5 te yemeğe son verdim...az öncede meyva yedim....

gecenin bir yarısı tartıya çıkıp neden kafanı karıştırıyorsun

ben gece kilolarını kaale almam

sen asıl sabah tartıldığın zamanı dikkate al....

bende mö.ö spor yaptığım zamanlar hep artı çıkardım

Leah demişti sanırım spor yapıca vücut su tutar diye

takma kafana rahat ol......

tartılar cıldırmış olmalııııııı

vallahi benim tartıda çıldırdı yada ben çıldırdım haftasonu çünki sabah 115 çıktım şok oldum cuma günü 113.5 tu yani 1.5 kilo hemen....

tatlı sevmem

ya evet başka yolu yokkkk. yani sağlıklı besleniyorum ve yuruyorum ne kadar çırpınabilirki tartım.
hiç olmadı diyetisyene giderim.

Kızlar size doyum olmaz ama ben iyisimi yatayım sabah 6da uyanmıştım kızın saçını sabah sabah balık sırtı öreceğim diye

Yarınki doktor ziyaretinide ay başına erteledik kız kardeşim o zaman gidelim ki tahlil fazladan isterlerse veresiye teklif etmek zorunda kalmayalım
Bende tartıma eskisi gibi güvenmiyorum birde önceden günde iki kere tartılan ben cumadan beri tartıya cıkmadım bakalım cuma sabahı nasıl bir süpriz yada şok yaşayacağım

Bu ara iddadaşımmmmm nerelerdesin bu gece görüşemedik Umarım bir sorun yokturda enişte beyle güzel vakit geçiriyorsundur

Yarın akşama kadar hepiniz Allaha emanet olun ve kendinize iyi bakın
Hayırlı gecelerrrrrrrrrrr

Ay kızlar sabahtan beri ne döktürmüşsünüz öyle, oku oku bitmedi :))

Enerjik ve güzel başlayan bir sabah yorgunluktan geberdiğim bir akşamla son buldu :) Evde milyon tane iş hallettim, en az 1.5 saat 7-8 ayrı telefon görüşmesi yaptım. Bu telefonlardan yarım saati anneme randevu ayarlamak içindi, siyatik ağrısı iyice artmış, kadıncağız devamlı yatıyor. Neyse baktım ağrıları var, bari yemeğini yapayım göndereyim dedim. Çorba-rosto-pilav, bakla pişirdim. Ekmek yaptım, yoğurt ve kefir mayaladım. Kek yaptım (cevizli, damla çikolatalı tam buğday keki), fesleğenli poğaça yaptım. Çoğunu anneme göndermek için yaptım aslında ama hepsini 1.5 saate sıkıştırınca çok yoruldummmm. Annem de arayıp ısrar etmez mi ;bize gelin diye. Yeğenimin doğumgünüymüş Kıramadım akşamın sekizinde gittik, dokuzunda döndük. Bu arada sofra kaldır, bulaşık yıka, pasta sofrası kur, onları kaldır yıka filan geberdim işte. Eve gelince eşim çocukları uyutmasaydı fena olacaktım. Bu saate kadar da 6 sayfa broşür metni yazdım en sıkıcısından, yok gergili sistemler, yok membran mimari yapılar...

Neyse burayı da ağlama duvarına döndürdüm, ama ne yapayım tembel yaradılışlıyım ben sıkıya gelemiyorum :))

Bu akşam 1 poğaça, 2 çatal pasta, bir ısırık kek ve gece gece yediğim 1 dilim beyaz peynir-2 adet salatalık ile günümü de heba ettim

ben bu yaz kısmetse 2. için çalışmalara başlayayım diyordum ama 2 si arası 3 yaş olacak bu durmda bi1 sene daha beklemek daha mı mantıklı ne dersiniz. yani 4 yaş ara. 1 sene daha bekleyebilirim sanırım.
Ben fikrimi söyleyeyim canım, büyüğü kız olsaydı istersen bekle derdim. Araları açılınca daha iyi olur diye değil ama; hazır kilolarını vermişken istediğin gibi gez toz, büyüğü kreşteyken biraz kafan rahat etsin, yeni kilona bedenin alışsın filan diye. Ama büyüğü erkek olduğu için arayı fazla açmadan, minik kardeşi anlayacak yaşa tam gelmeden yap derim ben. Zaten 1 yaş büyük bir fark yaratmaz, desen ki büyüğü 10 yaşına gelince yapacağım, o büyük fark yaratır işte. Ama onda da büyüğü kız olmadığı için arada kopukluk olabiliyor.
2-3-4-5 yaş fark arasında baan sorarsan en ideali 3 yaş. Sonra 2 yaş. En azından aynı dönemde aynı oyunları oynayarak büyürler. Bilmem anlatabildim mi, beyin kıa devre yaptı artık bende, cümleler de şaştı :)

Hepinize çok geçmiş olsun Ayşeciğim
Çok geçmiş olsun Ofis tipi egzersiz yapabilirsin belki, en azından bölgesel yağların erimesine katkıda bulunuyor. Oturduğun yerde kımıldamadan göbeği sıkıp bırakma, popoyu sıkıp bırakma gibi...

Mutlucuğum, gecenin bu saatinde tartılınır mı hiç? Bence sen hafta bir bilemedin 2 defa sabah aynı saatte aynı yerde tartıl. Böyle daha fazla stres oluyorsun ve yanıltıcı sonuçlara kafanı takıyorsun. Vücudun sabah erken wc sonrası kilosu ile gecenin bir vaktindeki kilosu arasında zaten 2-3 kg olur...

iyi geceler kızlar
mutlu bende lunacıma katılıyorum gece gece tartılıp boşuna moralini bozma canım aç bile olsak gün içinde içtiklerimiz bile zaten 2 ltyi geçiyor
ben de akşam içli köfte yedim bikaç tane yanında da kereviz salatası ve yeşil salataylayaptığım kekten de minik bir dilim ama 2 lokmalık bişeydi
gerçekten güzel olmuştu hafif ve az tatlı
gün boyu çok az yedim bişey olmaz inşallah

iyi akşamlar arkadaşlar
bişey sormak istiyorum benim evde yaptığım ekmek ler 2. güne ekşi ekşi kokuyor yiyemiyorum bu neden oluyor aceba:44:

iyi akşamlar arkadaşlar
bişey sormak istiyorum benim evde yaptığım ekmek ler 2. güne ekşi ekşi kokuyor yiyemiyorum bu neden oluyor aceba:44:

Ben devamlı evde yapıyorum canım ekmeğimi dışarıdan almıyorum. Benim ekmeklerim de 3.günden sonra küfleniyor. Katkısız ekmekler fazla dayanmaz zaten, malum. Ekşi ekşi kokması ya tarifine ya da malzemene bağlıdır. Yaş maya mı, kuru maya mı, eşki maya mı kullanıyorsun? Hangi tip un kullanıyorsun? Tarifinde un-maya-su-fiskeyle tuz fiskeyle şeker dışında bir şey var mı (yumurta, yoğurt, yağ vb.) Bu soruların cevaplarına göre bir tahminde bulunabilirim nacizane :)

Ama pek kötü bir şey değil öyle bozulması, miktarı azaltıp 2 günde tüketmeye çalışsan?

teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğin için
ben tam buğday unu kullanıyorum
un su tuz yaş maya kullanıyorum bizim köyde ekmek hamuru budur ama onu odun ateşinde pişiriyorlardı 1haftada dayanıyordu hiçte ekşi ekşi kokmuyordu benimki ilk gün çok güzeldi eşim bile beğenmişti 2. günü kokuyordu alışık olmadığımız için yiyemedim onları köpeklere verdik tekrar yaptım bu sefer mayasını dahada az koydum malesef yine kokuyordu ben bu ekmekleri normal ev fırınında pişiriyorum
sen bana bir tarif verirmisin:26:

umutt tarifini bekliyorum canım ama şimdi çıkmam gerekiyor eşim çağrıyor ben sonra not ederim olurmu şimdiden teşekkür ederim

Birşey değil canım :)) Yaş maya ile yapılan ekmeklerde ekşime daha fazla oluyor. Aslında kendi mayamızı üretip onunla yapsak daha sağlıklı ekmekler elde edeceğiz ama ne zamandır aklımda, bir türlü halledemedim ben o işi. Un ve kuru üzümü bir hafta ekşitme ile elde edilen mayadan bahsediyorum :)

Benim en sık uyguladığım tarif çok kolay ve deneyip de memnun kalmayan bir kişiye rastlamadım şimdiye kadar. İnternetten bulmuştum geçen sene, yazanın ellerine sağlık :))
4 bardak organik tam buğday unu (bazen 3+1 yaparım ben, 1 bardağını beyaz un koyuyorum yani)+1 tatlı kaşığı tuz+1.5 tatlı kaşığı şeker+2 tatlı kaşığı kuru maya+1.5-2 bardak kadar oda sıcaklığında içme suyu (yoğurt suyu, yayık altı suyu, kefiri süzdüğüm su da kullandığım oluyor)

Tüm malzemeyi iyice yoğurup ele hafifçe yapışan bir hamur elde ediyoruz. (Un ve suyu artırıp eksiltmek mümkün bu aşamada). Ağzı kapalı şekilde en az 1 saat ılık bir köşede bekletiyoruz. Sonra ellerimizi yağlayarak 2 somun yapıp fırın kağıdına, tepsiye koyuyor, üzerini kapatarak 1 saat daha bekletiyoruz. 230 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz. (arka köşeye ufak bir kapta kaynar su koyuyorum ben genelde, ekmek kuru olmuyor böylece). Pişen somunları hemen ızgara tipi altı da hava alacak bi yere alıyoruz, ılımaya bırakıyoruz. Ben genelde ocağın ızgarası üzerinde soğuturum. Sonra temiz beze sararak kaldırıyoruz. İyice soğumadan poşete ya da ekmekliğe koymuyoruz.

**Yukarıdaki tarifi ilk defa yapacak bir arkadaşıma göndermiştim, oradan kopyaladım :) Bu tarif bildiğimiz fırın ekmeğine çok yakın tada sahip, dolayısıyla en popüler ekmek bizim evde Denersen beğenirsiniz umarım :)

Son düzenleme:
Huyumu bildiğim halde akşamüzeri kuvvet toplamak için nescafe içtiğime çok pişmanım. Şeşi beş görüyorum gene de uykum yok ( En son içtiğimde beşe kadar uyuyamamıştım, zaten altı buçukta kalkıyorum

Topikte kimsecikler kaldı mı bilmiyorum, kalanlara iyi geceler, tatlı rüyalar diliyorum :) Uyuyamasam da yatıp dinleneyim bari .)

geçmiş olsun aynurcum..
Allah dermansız dert vermesin

maşbenm iddiadasıma yav..
gavur sitelerinden bize faydalı bilgiler bulup yazarmış..
teşekkür ederm canm..ben zaten 3 lt içiodum..e şimdide içecegm 3.5
ha bir eksikk ha bir fazlaa.....

evet canm görüşemdk vallahi misafirim vardı..
onları gönderdim evi topladım..çiçeklerimi suladım..
ütüyü elime aldım kocişim yatalım dedi..dedm su işi bitirip öle geleym.bu saat olmus bak..bi yandan da tv ye daldm..
neyse yarın kociş evde 12ye kadar yatarız nasıl olsa.
bende sevnmiştim tahlillerin için gideceksin diye..

ay basında bende gidecegim sonçlarımızı karşılaştırmaya ne dersin:???
ay benm de içimden bir iddia canavarı çıktı

Seni çok seviorum..yarın gece görüşmek üzere

herkese hayırlı sabahlar topiğimin güzelleri
ben yine kahvaltıya gidiyorum gidip gelirken yürüyeceğiz 1 saati kesin geçer yürümemiz
ama +1 deyim nasıl oldu anlamadım dün suyu az içtim galiba inşallah ödemdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…