aynı olayı bende dün yaşadım çok mutsuzum...Uzun süredir kendime çok kızıyorum. Burayı da okuyorum ama yazmıyorum çünkü suçluluk duygusu var. Dün yani pazar günü 10 aydır hiç yemediğim kadar yedim. 10 aydır diyetisyene gidiyorum fakat kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Dün sabah normal diyet kahvaltımı yaptım. Sonra kıyıköy'e gittik. Kocaman 2 dilim beyaz ekmekle kızartma balık yedim. Sonra akşam geri geldik. alışveriş için torium'a gittik. Orda da 2 antep tipi lahmacun, 2 adet çiğköfte yedim. Sonra eşimin de gazıyla madem bugünün içine ettik tatlı da alalım dedik. akşam ara öğünde yemek üzere 1er dilim pasta aldık evde de onu yedim. Sonra gece midem kazındı yarım dilim ekmekle peynir yedim. 28 şubatta diyetisyene gitmiştik o zamandan beri sadece 1 kilo vermişim
Bugün yeni bir başlangıç yaptım. sabah kalktım kıymalı borkoli yemeği yaptım. sonra yürüyüşümü yaptım. sabah kahvaltısı 2 dilim tahıllı ekmekle peynir ve diyet zeytin yedim. Öğlen ise light 180gr ton balıklı salata yaptım kendime yürüyüşten yarım saat sonra onu yedim. Artık yürüyüş yapıcam 3 ayım kaldı. Temmuzun 16sınra tatile çıkıcaz o zamana kadar hedefim olan 65e inmem lazım.
çookk geçmiş olsun...kilo zaten her hastalıkta başrolde...bir dönem her şey psikolojik derlerdi şimdide kiloya bağlıyorlar...kızlar hastaneden geliyorum , çok içimi açmayan bir haber aldım malesef
sağ dizimde menüsküs var , diz aralığım 1.5 cm den 0.5 cm e düşmüş , ve şuan inanılmaz derecede ağrı ve yürümede bile sıkıntı yapıyor , doktor kilo vermem gerektiğini söyledi , kahretsin yine kiloya bağlandı bütün sebeplerr
ben 3.5 aydır kilo verdiğimi söyledim , o da yaza kadar 65 kilo ol , sonrasında fizik tedaviye başla dedi ve işin en kötü yanı hiç bir şekilde spor yapmamam gerektiğinide üstüne basa basa belirtti malesef ....
oooofffffff oooooooooooffffffffff ................
geçmiş olsun Ayşem moral bozmak yookkksaolun kızlar emir daha iyi ama eşimin sesi çıkmıyo dün bütün gün evde ona baktım sürekli serum fizyolojikle yıkadık burnunu tıkanıyo ve nefes alamıyo garibim
aminnnnnnn.azmine maşallahselamun aleyküm canlarim
gecmisi bir güzel okudum
hasta olanlara Rabbim sifa versin insallah...Allah yar ve yardimcimiz olsun
bugün buraya yazdiktan sonra gün´e gittim sabah
masallah kahvaltida yok yoktu,peynir cesitleri..zeytin recel cesitleri
kizartmalar,borcamda bol domates biber soslu sucuk..
ama...yemedim :) yemedim..yemicem...sizlerle beraber hedefime ulascam, Allah ömür verirse insallah :)
1 haslanmis yumurta ve 1 porsiyon salata aldim..
öglende
1 porsiyon barbunya
1porsiyon patates püresi
1 porsiyon yayla corbasi
aksam
yarim ayva,1 elma,3 adet incir
1 porsiyon karnibahar yogurtlu
hepinize kacamaksiz,yaglarin löp löp eriyecegi hayirli bir aksam dilerim
Allaha emanet olun canlarim
kız cecom napıyorsun sen çok az yiyorsun güzelim..hemde karbonhidrat proteinden fazla...ha bende et vs çok sevmem ama dengelemeye mecburuz. canım sen bence az yedşiğin için kilo veremiyorsun ben bunu yaşadım daha önceden. bak bende menülerimi yazıyorum gayette fazla yaniii...çok az yediğimde hep artıya geçiyorum çünkü vücut su tutuyormuş...Bende uzun zamandır yediklerimi paylaşmamıştım :44:
Bugün yediklerimi bir yazayımda siz birde bakın acaba fazlamı geliyorda vermiyorum iki haftadır :26:
Sabah:
1 haşlanmış yumurta
1 domates
1 turp
5 zeytin
1 kk beyaz peynir ( yağsız kalmadığı için mecbur evdeki az yağlıdan yedim )
Ekmeksiz kahvaltı ettim her zamanki gibi
Öğlen:
1 tabak karışık salata ( havuç, kırmızı lahana, turp rendesi ve 1 YK Yağ, limon ve elma sirekeli, tuzsuz )
1 kase yoğurt
aradan 1 saat geçince 1 şekersiz nescafe ( antioksidan özelliği fazla olanından )
1 dilim meyveli kek ( regl olucağım herhalde canım tatlı çekti dayanamadım :26: ama az yağlı ve şekeride çok azdı )
Akşam:
1 Tabak domates çorbası
5 - 6 YK yağsız makarna
az yoğurt
2 çatal turşu ( dayanamadım onada :26: )
Çok fazla su tüketemedim bugünde maalesef :26::26::26: ama şu an yatana kadar 1 litre daha içebilirsem bari 2.5 litreyi tamamlarım
Şimdide 1 fincan yeşil çayımı aldım yanıma ve sizin yorumlarınızı bekliyorum ( şiş yada sopada olur :26: )
Birde nette şunu buldum kızlar bir bakın isterseniz :
http://http://espring.com/English/home.aspx
Kiloya göre ne kadar su içmemiz gerektiğini hesaplıyor ve ben o hesaba göre ancak yarısını içmişim bu gün :44:
keşkek misabah kahvaltıda keşkek yedim
öğlen okulda 3 dilim pide yedim
akşam yeşilfasulye yedim
sayayım mııııı
hemen not ettim tarifi eline sağlık canım...Birşey değil canım :)) Yaş maya ile yapılan ekmeklerde ekşime daha fazla oluyor. Aslında kendi mayamızı üretip onunla yapsak daha sağlıklı ekmekler elde edeceğiz ama ne zamandır aklımda, bir türlü halledemedim ben o işi. Un ve kuru üzümü bir hafta ekşitme ile elde edilen mayadan bahsediyorum :)
Benim en sık uyguladığım tarif çok kolay ve deneyip de memnun kalmayan bir kişiye rastlamadım şimdiye kadar. İnternetten bulmuştum geçen sene, yazanın ellerine sağlık :))
4 bardak organik tam buğday unu (bazen 3+1 yaparım ben, 1 bardağını beyaz un koyuyorum yani)+1 tatlı kaşığı tuz+1.5 tatlı kaşığı şeker+2 tatlı kaşığı kuru maya+1.5-2 bardak kadar oda sıcaklığında içme suyu (yoğurt suyu, yayık altı suyu, kefiri süzdüğüm su da kullandığım oluyor)
Tüm malzemeyi iyice yoğurup ele hafifçe yapışan bir hamur elde ediyoruz. (Un ve suyu artırıp eksiltmek mümkün bu aşamada). Ağzı kapalı şekilde en az 1 saat ılık bir köşede bekletiyoruz. Sonra ellerimizi yağlayarak 2 somun yapıp fırın kağıdına, tepsiye koyuyor, üzerini kapatarak 1 saat daha bekletiyoruz. 230 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz. (arka köşeye ufak bir kapta kaynar su koyuyorum ben genelde, ekmek kuru olmuyor böylece). Pişen somunları hemen ızgara tipi altı da hava alacak bi yere alıyoruz, ılımaya bırakıyoruz. Ben genelde ocağın ızgarası üzerinde soğuturum. Sonra temiz beze sararak kaldırıyoruz. İyice soğumadan poşete ya da ekmekliğe koymuyoruz.
**Yukarıdaki tarifi ilk defa yapacak bir arkadaşıma göndermiştim, oradan kopyaladım :) Bu tarif bildiğimiz fırın ekmeğine çok yakın tada sahip, dolayısıyla en popüler ekmek bizim evdeDenersen beğenirsiniz umarım :)
herkese hayırlı sabahlar topiğimin güzelleri
ben yine kahvaltıya gidiyorum gidip gelirken yürüyeceğiz 1 saati kesin geçer yürümemiz
ama +1 deyim nasıl oldu anlamadım dün suyu az içtim galiba inşallah ödemdir
günaydın çıtır adayları istanbuldan güneşli birgünde hepinize kucak dolusu sevgiler
herkese hayırlı sabahlar topiğimin güzelleri
ben yine kahvaltıya gidiyorum gidip gelirken yürüyeceğiz 1 saati kesin geçer yürümemiz
ama +1 deyim nasıl oldu anlamadım dün suyu az içtim galiba inşallah ödemdir
günaydınlar herkese
çok hareketli bir sabahın ardından nasılsınız bakalım
ben iyiyim çok şükür
sabah iş yerine geldim saat 7:10 gibi çantamı bıraktım sonra çıktım dışarı dolana dolana çapa fındıkzade yürüdüm tam 50 dakika geri iş yerine geldim kahvaltımı edip eşya taşımak için eski binamıza gittim yeni geldim ordanda
bu ara çok yoruluyorum hiç dinlenemiyorum
yürüyürüşümü sürekli yapıyorum akşamlarıda en az 20 dakika kadar yürüyorum
servisten indikten sonra eşim alıyodu artık ben onun iş yerine yürüyorum ama tartı yine de 101-102 arası tık oynamıyo valla neden bilmiyorum
bu sefer de moralim bozulup yemek yemek istiyorum
canım annemde öyleydi bi kaç gün önce
bu sene hastalık gitmek bilmiyor geldiği yere
umarım şu havaların düzelmesiyle, eşinde en kısa sürede iyileşir
biz büyükler çabuk atlatıyoruzda, çocukları sarsıyor ne yazıkki
neyseki emircik atlatmış canım
tekrardan geçmiş olsun
AYŞE cim sana oğluna ve eşine de çok geçmiş olsun.Motivasyonun düştü senin iyice.Bikaç hafta önce süperdin.Tekrar o günlerine dönmeni istiyoruz...
Bende uzun zamandır yediklerimi paylaşmamıştım :44:
Bugün yediklerimi bir yazayımda siz birde bakın acaba fazlamı geliyorda vermiyorum iki haftadır :26:
Sabah:
1 haşlanmış yumurta
1 domates
1 turp
5 zeytin
1 kk beyaz peynir ( yağsız kalmadığı için mecbur evdeki az yağlıdan yedim )
Ekmeksiz kahvaltı ettim her zamanki gibi
Öğlen:
1 tabak karışık salata ( havuç, kırmızı lahana, turp rendesi ve 1 YK Yağ, limon ve elma sirekeli, tuzsuz )
1 kase yoğurt
aradan 1 saat geçince 1 şekersiz nescafe ( antioksidan özelliği fazla olanından )
1 dilim meyveli kek ( regl olucağım herhalde canım tatlı çekti dayanamadım :26: ama az yağlı ve şekeride çok azdı )
Akşam:
1 Tabak domates çorbası
5 - 6 YK yağsız makarna
az yoğurt
2 çatal turşu ( dayanamadım onada :26: )
Çok fazla su tüketemedim bugünde maalesef :26::26::26: ama şu an yatana kadar 1 litre daha içebilirsem bari 2.5 litreyi tamamlarım
Şimdide 1 fincan yeşil çayımı aldım yanıma ve sizin yorumlarınızı bekliyorum ( şiş yada sopada olur :26: )
Birde nette şunu buldum kızlar bir bakın isterseniz :
http://http://espring.com/English/home.aspx
Kiloya göre ne kadar su içmemiz gerektiğini hesaplıyor ve ben o hesaba göre ancak yarısını içmişim bu gün :44:
canım yurumen harika. ben de yurudum 2 gündür. tartıda bişi göremedimse de olsun varsın güçleniyoruz ve en azından selülitler azalıyor...
günaydın canım yürüyüş yapmana çok seviniyorum atrtıyı bir kenara bırak bven 1 ay spordan sonra eksilme gördüm sabredelim...günaydınlar herkese
çok hareketli bir sabahın ardından nasılsınız bakalım
ben iyiyim çok şükür
sabah iş yerine geldim saat 7:10 gibi çantamı bıraktım sonra çıktım dışarı dolana dolana çapa fındıkzade yürüdüm tam 50 dakika geri iş yerine geldim kahvaltımı edip eşya taşımak için eski binamıza gittim yeni geldim ordanda
bu ara çok yoruluyorum hiç dinlenemiyorum
yürüyürüşümü sürekli yapıyorum akşamlarıda en az 20 dakika kadar yürüyorum
servisten indikten sonra eşim alıyodu artık ben onun iş yerine yürüyorum ama tartı yine de 101-102 arası tık oynamıyo valla neden bilmiyorum
bu sefer de moralim bozulup yemek yemek istiyorum
asumancığım ben de bu gün cuma kilomdan tam 800 gr artıdayım. 0 kaçamak ve 2 gün yuruyuş ile 4 günde neredeyse 1 kg almışım. offfff
günaydın canım yürüyüş yapmana çok seviniyorum atrtıyı bir kenara bırak bven 1 ay spordan sonra eksilme gördüm sabredelim...
ben tartıyı saklıyorum Mutlu yoksa sürekli tartılınca birde + görünce motivasyon düşüyor canım...
valla yürüyüşü bırakmaya hç niyetim yok cnm vaktim yol gibi bi mazeretimde yok
eşim beni almıyo yanına yürüyorum eve geç gitmiş oluyoruz birazcık o kdar
sabahta ztn 7de işteyim ve mesai 9 da başlıyo yani 08 gibi 8 çeyrek gibi bile burda olsam yetyo bana rahata rahat kahvaltımı bile yapıyorum
bundan sonra böyle yürüyüş devam umarm eksiye geçmeye başlarım artık
zayıflama işini halletsem pilatese gitmeyi istiyorum sıkılaşmak için aramızda giden yok dimi çevrenizde giden vardır belki merak ettim gerçekten faydalımı diye
işte böyle canım bende bu niyetle spor salonuna yazıldım. madem boğazımı kontrol edemiyorum bari az az gitsede sağlıklı olurum..Ayşem kendimiz fırsat yaratmadığımız sürece olmaz...
inanki çok faydasını göreceksin. ben pazar günü 2 saatten fazla yürüdüm eşimle hiç tıkanmadım yorulmadım fazla. önceden olsa hemen yorulurdum eşime yavaş yürü derdim. hatta o bile fark etti sen benden hızlısın artık diyor...eksilere gececegiz ama sabırla vücudumuzun direncini kıracağız...
evet canım aynı şeyi bende düşünüyorum hatta aynı salona devam edicem sadece plates porgramına. benim arkadaşım gidiyor kız zayıf ama sıkılaşmak için birde bel fıtığı var ağır spor yapamadığından başlamıştı..çok faydası varmış vücut çok toplanıyormuş sıkılaşıyormuş...o zaman kışa kadar kiloları atıp bi dahaki kış platese gşidiyoruzzzzzzzzz
kışın koşullar el vermiyo malesef ama yazın bahane yok
bundan sonra böyle devam inşallah allahın izni ile
temmuza kadar 85 olsam onada razıyım ama bakalım inşallah
tamam cnm inşallh bakalım bizim orada hiç pilates salonu varmı görmedim araba ile yakın mesafe olsa onda giderim eşim götürüp getirsin işi ne :)
vardır illaki bulursun bir yer canım sen ehliyette al ben 1 sene öncesinde arabanın yanından geçmezdim çok korkardım şimdide aktif kullanıcı değilim ama spora arabayla kendim gidip geliyorum öğrenirsin sende...kendin gider gelirsin...bu yaz tren kaçmasın Ayşe halledelim bu kilo problemini...
cnm ehliyete eylül gibi giderim belki ama şuan cesaretim yok malesef
demek benim ekmek yaşmayadan dolayı kokuyormuş bide kuru mayayla deneyim inşallah becerebilirimBirşey değil canım :)) Yaş maya ile yapılan ekmeklerde ekşime daha fazla oluyor. Aslında kendi mayamızı üretip onunla yapsak daha sağlıklı ekmekler elde edeceğiz ama ne zamandır aklımda, bir türlü halledemedim ben o işi. Un ve kuru üzümü bir hafta ekşitme ile elde edilen mayadan bahsediyorum :)
Benim en sık uyguladığım tarif çok kolay ve deneyip de memnun kalmayan bir kişiye rastlamadım şimdiye kadar. İnternetten bulmuştum geçen sene, yazanın ellerine sağlık :))
4 bardak organik tam buğday unu (bazen 3+1 yaparım ben, 1 bardağını beyaz un koyuyorum yani)+1 tatlı kaşığı tuz+1.5 tatlı kaşığı şeker+2 tatlı kaşığı kuru maya+1.5-2 bardak kadar oda sıcaklığında içme suyu (yoğurt suyu, yayık altı suyu, kefiri süzdüğüm su da kullandığım oluyor)
Tüm malzemeyi iyice yoğurup ele hafifçe yapışan bir hamur elde ediyoruz. (Un ve suyu artırıp eksiltmek mümkün bu aşamada). Ağzı kapalı şekilde en az 1 saat ılık bir köşede bekletiyoruz. Sonra ellerimizi yağlayarak 2 somun yapıp fırın kağıdına, tepsiye koyuyor, üzerini kapatarak 1 saat daha bekletiyoruz. 230 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz. (arka köşeye ufak bir kapta kaynar su koyuyorum ben genelde, ekmek kuru olmuyor böylece). Pişen somunları hemen ızgara tipi altı da hava alacak bi yere alıyoruz, ılımaya bırakıyoruz. Ben genelde ocağın ızgarası üzerinde soğuturum. Sonra temiz beze sararak kaldırıyoruz. İyice soğumadan poşete ya da ekmekliğe koymuyoruz.
**Yukarıdaki tarifi ilk defa yapacak bir arkadaşıma göndermiştim, oradan kopyaladım :) Bu tarif bildiğimiz fırın ekmeğine çok yakın tada sahip, dolayısıyla en popüler ekmek bizim evdeDenersen beğenirsiniz umarım :)
ben hiç kullanmamıştım ve de hiç cesaretim yok halen daha yok fazla daha e5 e çıkmış değilim ama eşim zorla kursa yazdırdı..benimde bir gece eşim migren atağı geçirip acile gidip diazem yeyip yinede aracı kendi kullanmak zorunda kalınca kafama dank dedi ya bişey olsa götüremiyorum aracı diye kendmie kızdım öle başladım...şimdilik çok acemiyim ama olsun. sende yaparsın..
zayıflama işini halletsem pilatese gitmeyi istiyorum sıkılaşmak için aramızda giden yok dimi çevrenizde giden vardır belki merak ettim gerçekten faydalımı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?