Turnalcım çizelgeni yapmışsın fakat boy olayında bir yanlışlık yapmışsın sanırım , çünkü 95 kg ile 21 VKİ göürünüyor , buna göre boyun 2.10 cm falan olması gerekiyo , bi bak istersen
Mutlucuğum; benim nacizane önerilerim;gunaydın kızlar benim artılar yerli yerinde... ne yazıkki 20 gunde 2 kg anca verdim zaten 1 kg adet sonrası su atımıydı. nerdeyse 0 seker,0 işlenmiş gıda 0 beyaz ekmek tuketmeme ve bolca yurumeme rağmen...benim dyetin ve sporun bir işe yaramadığını kabul edeyim bari tum bahar gecmeden....
Çok geçmiş olsun. Ben da hamilelik, lohusalık dönemlerinde yaşadım benzer sorunları ama detaylı bir tedavi olmadım. Doktorun verdiği klasik fitil ve kremler etki etmişti, sürekli yeşillik yediğim için kabızlık sorunum da pek yok. İnsanın yaşam kalitesini etkiliyor gerçekten de... Bayan bir doktor bulursan belki daha rahat hissedersin kendini? Ece78 güzel öneriler vermiş, bir de Yena'nın yazdığı gibi ev yapımı kefir bağırsak sistemi için 1 numara. İşe yaramayan duymadım diyeyim, o derece..Kızlar 3 gundur çok kötüyüm. Hemeroid mi yoksa makat çatlagımı tam olarak bılmedıgım sorunum tekrar hortladı. Afedersınız buyuk tuvaletımı yaparken sankı biri etimi kesiyor. Daha önce doktora gıttım ama muayne etmeden ılac verdı hemeroıd ıcın. Bi işe de yaramadı. Kesınlıle kabız olmamam lazım. Çok su ıcıyorum ıncır yıyorum sebze yıyorum ama gene de olmuyor. Dün gıttım doğadan elma kromlu form çayı aldım onu ıctım biraz midem yumuşadı gibi. Muayne olmaya cok korkuyorum, çok agrılı oluyormus bir de utanıyorum yaaArastırdım ısım vermem dogrumu bılmıyorum da bakırköyde medıcal art dıye bı yer buldum ssk ıle anlasmalıymıs. Oraya muayneye gıtsem mı dıyorum ama çok endıselenıyorum. Bir de bu ılletın acısında kurtulmak ıcın fitil kullanıyorum eşim gitmiş baska bi fitil almıs içinde kortizın var. Ağzım yüzüm şişiyo gibi hissediyorum. İçinizde bu derdi çeken var mı bılmıyorumn ama çoook kötü
Sabah kahvaltımı 50 gr ıcı cıkarılmıs kepeklı sandwıc ekmegı ıcıne 1/2 dılım lıgt kaşar+ 1/2 dilim light beyaz peynır ve domates koyup tost makınesınde bıraz ezıp yedım
Şimdi gene ıncır yıycem yanında da su ıcıcem
Var canım var, yukarıda yazdığım gibi bugün beraberdik. Beyza biraz yaramazlık yapıyor bu aralar, diyete tam konsantre değil. Bir de üç çocuğun işleri, hastalıkları vb. epey yoğun bir dönem geçirmekte :)) Beraber taciz ederiz, gelir ama yakında :)umuttt beyza da yok kaç gündür senin haberin vardır:)
Çok geçmiş olsun..nasıl zor olduğunu bilirimÇok korkunç bir acı.
Kızım 13 yaşında onun doğumundan sonra tanıştım hemeroidle.. yıllarca hep ağrılıydı kabızlık sorunum vardır kendimi bildim bileli..bir kez gittim genel cerraha kabız olmamam,yemekleri nasıl tüketmem gerektiğini anlattı salçasız,bahartsız acısız vb.
Tabii ben hiçbirini uygulamadım.:)) KAbız olmayınca hiç bir problemin olmadığını biliyorsun...
Sabahları aç karnına sıcağa yakın ılık suya bir çay kaşığından fazla bal ekleyip içince müshil etkisi gösteriyor..Bana çok iyi gelir yaparım zor durumda kaldığımda..
Sabahları kahvaltıda maydanoz ve tere yiyorum,birde kefir ..Kendimi tanıdım artık. çok şükür zorlanmıyorum hiiç.Birde akşam yatmadan önce ılık su içiyorum yine sıcağa yakın...
Çok geçmiş olsun...
-------------------
çok geçmiş olsun geçenlerde benimde başımdan geçti ama dr gitmedim 4 kan geldi çok geliyodu internette araştırdım kabızlıktan yazıyodu neyse kayısı bol sebze filan halloldu ama çok korktum dr gidemem heralde büyük konuşmayayımda ama gerçekten zor:18:
mutlu cnm sen ne tahlili yaptırmak istiyosan söylesene bi
ben yürüyüşe çıkıyorum kızlar samatya sahile :) gelince görüşürüz
Kızlar selammm. Süper bir sabah geçirdim gene :)) Oğluş kreşe alıştıkça benim keyfim artıyor. Gerçi bugün azıcık mızmızdı ya neyse. Sabahtan Beyza (Leah) ile buluştuk. Geçen hafta konuşmuştuk zaten. Sağolsun beni aldı, oğluşu kreşe biz doooğru Kadıköy Özgürlük Parkı'na. Nefis bir yermiş, 1 saate yakın yürüyüşümü yaptık beraber. Sonra da orada her hafta kurulan organik pazardan sebze meyve alışverişi yaptık. Sohbet-muhabbet eve döndük. Kılpayı yetişip oğlumu servisten aldım, şimdi mışıl mışıl uyuyor içeride :))
Mutlucuğum; benim nacizane önerilerim;
1. Gayet güzel gidiyorsun, aman demoralize olma.
2. İhmal ediyorsun epeydir, tahlillerini yaptır, yaşayan arkadaşlar yazmış; insülin direnci tedavi edilmesi (ona göre diyet ve veya ilaç ile) gereken bir durum. En azından elemiş olursun bu ihtimali.
3. Her gün tartılmayı bırak. Tek şişman beynimiz kitabında kadın tartıyı evden tamamen atacaksınız diyordu. Beyin isterse insanı öldürebilir bile; değil ki şişmanlatmak diyordu. Bir hastasında denemiş; her gün tartılıp x kilosunda takılacağını iddia eden bir adammış, ben asla x kilosunun altına düşemem diyormuş. Tartıyı evden gönderip 3 ay hiç tartılmayınca (süreyi yanlış hatırlamış olabilirim) aynı şeyleri yemesine rağmen 3 ay sonra x kilosunun altında olduğu görülmüş, adap şok olmuş. Yazarın iddiaları tabii bunlar ama sık tartılmak; verdim-veremedim stresi olumsuz etkiliyor olabilir.
Çok geçmiş olsun. Ben da hamilelik, lohusalık dönemlerinde yaşadım benzer sorunları ama detaylı bir tedavi olmadım. Doktorun verdiği klasik fitil ve kremler etki etmişti, sürekli yeşillik yediğim için kabızlık sorunum da pek yok. İnsanın yaşam kalitesini etkiliyor gerçekten de... Bayan bir doktor bulursan belki daha rahat hissedersin kendini? Ece78 güzel öneriler vermiş, bir de Yena'nın yazdığı gibi ev yapımı kefir bağırsak sistemi için 1 numara. İşe yaramayan duymadım diyeyim, o derece..
Tekrar geçmiş olsun...
Var canım var, yukarıda yazdığım gibi bugün beraberdik. Beyza biraz yaramazlık yapıyor bu aralar, diyete tam konsantre değil. Bir de üç çocuğun işleri, hastalıkları vb. epey yoğun bir dönem geçirmekte :)) Beraber taciz ederiz, gelir ama yakında :)
klasik troid vitamin falan işte kilo vermye engel insülin direnci...
Ayşeciğim bir şey sracaktım sana, mesaj atmaya çalıştım, bir türlü beceremedim. Hata mesajı veriyor nedense.
Sormak istediğim şey şuydu, annemim bir süredir siyatik ağrıları var, artınca özel bir hastanede mr çekildi, fizik tedavi uzmanı iğne ve fizik tedavi önerdi, babamla beraber değerlendirmişler; bir de beyin cerrahının (kapalı ameliyat alternatifi için) görmesini düşünmüşler. Şimdi araştırıyoruz ancak endişemiz, bilhassa özel hastanelerde direk bel fıtığı diyerek ameliyata yönlendirmeleri. İyi değerlendirecek bir uzman arıyoruz. Cerrahpaşa'da hocaya göstermek istesek randevu alabilir miyiz, fikrin var mı? Bir de bu bölüm hakkında bilgin var mı, hangi hocayı daha fazla tavsiye ediyorlar? Fikir verebilirsen çok sevinirim :)
Şimdiden teşekkürler canım xx
cnm nörolojiden mi hoca soruyosun
çok slm söyle görüşünce özledik onu
bizim içinde bol bol sohbet et...
:))) Herşeyi yazmışım, onu tam yazmamışım :) Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı, nöroşirurji hocasıÖzellikle laparoskopik bel fıtığı ameliyatlarında ehil birini arıyoruz :)
çok slm söyle görüşünce özledik onu
bizim içinde bol bol sohbet et
cnm buraya ne zmn geliceksin tekrar
cnm bildiğim birisi yok isim olarak hocalarda performans yasasında dolayı bakmıyolar malesef ama ben bi tanıdık varmı orda çalışna yada tanıdıgın tanıdıgı bakayım araştırayım dönerim sana olurmu yrn bi soruştururum tatlım
Mutlucuğum; benim nacizane önerilerim;
1. Gayet güzel gidiyorsun, aman demoralize olma.
2. İhmal ediyorsun epeydir, tahlillerini yaptır, yaşayan arkadaşlar yazmış; insülin direnci tedavi edilmesi (ona göre diyet ve veya ilaç ile) gereken bir durum. En azından elemiş olursun bu ihtimali.
3. Her gün tartılmayı bırak. Tek şişman beynimiz kitabında kadın tartıyı evden tamamen atacaksınız diyordu. Beyin isterse insanı öldürebilir bile; değil ki şişmanlatmak diyordu. Bir hastasında denemiş; her gün tartılıp x kilosunda takılacağını iddia eden bir adammış, ben asla x kilosunun altına düşemem diyormuş. Tartıyı evden gönderip 3 ay hiç tartılmayınca (süreyi yanlış hatırlamış olabilirim) aynı şeyleri yemesine rağmen 3 ay sonra x kilosunun altında olduğu görülmüş, adap şok olmuş. Yazarın iddiaları tabii bunlar ama sık tartılmak; verdim-veremedim stresi olumsuz etkiliyor olabilir.
Bu arada özkacığım ben muayenede olmuştum.. böyle domalıp berbat bir pozisyondu. çok utanmıştım elin herifinin önünde...
umutcum ben demorilize olmamaya çalışıyorum. 1-2 kilo versem ayda almasam kar elbette. ama doğru beslenmiyor olabilirim dediğin gibi... şimdi bu ay en azından 90 kilo civarını yakalama hedefim sapsa bile nisanda 8 leri göreceğime inanıyorum.
güzel yuruyorum vucudum hiç olmazsa sıkılaşır ve selülitlerden az da olsa kurtulurum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?