- 25 Aralık 2010
- 11.869
- 29.414
- 598
:)) sen nerdesn ebrucum..
bu arada ismini de ögrendm
bende iyiyim canım...ne olsun hersey aynı..
ananenize geçmiş olsun..yazık yaşlıbaşlı kadın..
aaa kurutma ilacı dedn de..bizim nisanda atacagımız gübrenin ismi neydi?
25fidanımıza 2 yasındalar ne kadar atsak yeterli olur bide?
hazır aklıma gelmişken orayım dedm..sen demişdinya bana hatrlat nisanda diye..
ooo ne güzel arabaya ısınmıssın iice.darısı basıma..
3yıl önce ehlyeti aldım koydum cebime ama arabadan korkuyorum
evet k.v nin balkonundan oku bahcesi görünmes..
bende farkettim yürüyenler cogalmış,herkese acaba ebrumudur diye bakıyorum
ahh saol ebrum evet 2 hanelilere az kaldı..
sen görürsün canım mayısta 75i..benmde evlilik yıldönümüm haziran 16.
bende o zamana 95i görürüm insallah
bir avazda kurtulursun inşallah. bende geçen sene doğum yaptım. ikizlerim var. bir kız bir erkek. ikizler ama hiç birbirlerine benzemiyorlar.
kızlarr yaa bu hafta yemekler bana kaldı
patlıcan ve tavukla yapabileceğim, soğuk yenile bilecek, yağsız yapılabilcek bir yemek ya da meze tarzı ne yapabilirim
akşama tavuk yemem lazım ama patlıcanlarda kötü olmadan yapmam lazım
önerisi olan var mı????
canım tavsiyen için teşekkürlerrcanım patlıcanları fırınla güzel bir salatasını yap. yoğurtlu sarmısaklı filan. tavukta nasıl bilmiyorum ama soteleyebilirsin yada fırınlayabilirisin
tünaydın şekerimTünaydınnnnnnn
oo demek sende polikistik over hastasıydın..vallahi bana umut oldunartık büyüdüler kendi kendilerine oynuyorlar.
bende polikistik over hastasıyım. bir sene denedik olmadı. sonra tedaviye başladım. yumurta takibi yaptık. ve 6 ay sonra hamile kaldım. bende kilolu hamile kaldım. hamile kaldığımda 77 kiloydum. 95 kg ile doğuma girdim. doğumdan 2 ay sonra tekrar 77 kiloya düştüm fakat emzirecem diye herşeyi yedim. ve sonuçta 92 kilo oldum.
Canım ot kurutma ilacı yabani otlara atılıyor.Bu taşların arasında falan çıkar ya onlara işte.Atıyorsun ilacı 15 günde kökünden kurutuyor otu ve birdaha aynı kökten çıkmıyor.Bahçelerde kurutmak istediğin ot varsa onlara da kullanılabilir tabii.
Sizin fidancıklara atıcağınız gübre Entec 26 veya Amonyum Sülfat (%21 Azot içeikli)(şeker gübresi de derler halk arasında) üst gübresi.Fidan başına 200 gram gübre yeter canım.Gübreyi döktükten sonra mutlaka sulanacak.Atılıp bırakılırsa yakabilir.Şimdilik bunlar var canım.Ben dönemleri geldikçe sana haber vercem ilaçları ve gübreleri.
İnşallah yıldönümlerde hedeflerde oluruz.Gelinliğimi giymek istiyorum o gün...
kızlarr yaa bu hafta yemekler bana kaldı
patlıcan ve tavukla yapabileceğim, soğuk yenile bilecek, yağsız yapılabilcek bir yemek ya da meze tarzı ne yapabilirim
akşama tavuk yemem lazım ama patlıcanlarda kötü olmadan yapmam lazım
önerisi olan var mı????
canım tavsiyen için teşekkürlerrb
ende öyle yapıyım dedim ama ikisiyle ayrı ayrı uğraşmıyım dedim sonrada
ama sanırım en sonunda yine közleme ve tavuk ızgara yemek zorunda kalcam
değişik bir şeyler olsun ki bende sıkılmıyım diye düşündüm
tünaydın şekerim
oo demek sende polikistik over hastasıydın..vallahi bana umut oldun
bende şimdi glifor ve adet düzenleyici ilaç kullanıyorum..
haziran da baslayacagız yumurta takibine..sen nasıl tedaviler oldun?
nası ilaçlar kullandın anlatırmısın bana o süreci?
bir de adetlerin düzenlimiydi?
közlenmiş patlıcanı hiç öyle yapmamıştım ebrucum ya süper fikir onu yapabilirimElifcim patlıcanı fırında veya tüpte közleyip doğra, minik minik domates maydanoz küp küp doğranmış kuru soğan varsa kırmızı salçalık biberi de közleyip az zeytinyağı ve limonla salatasını yapabilirsin.Birazda baharat.Babagannuş mu ne diyolar tam bilmiyorum.Biz patlıcan salatası diyoz valla :)
Tavuk da fletoysa biber soğan domatesle soteleyebilir yada mantarla soteleyebilirsin.
Göğüs eti değil bütün tavuk veya parça tavuksa fının poşetinde yapabilirsin kendi yağıyla nar gibi kızarıyo.Hatta içine bikaç tanede patates dilimle elma dilimli gibi süper oluyo.Kekiği unutma...Afiyet olsun...
tavuklu beğendi yap o zaman canım
adetlerim düzensizdi 2 yada 3 ayda bir adet oluyordum. zaten evlenmeden öncede adet düzenlesin diye doğum kontrol hapı kullanıyordum. sonra bıraktım bir yıl içmedim. o zamanda denemelerimiz devam etti. sonra ben doktora gittim. ilk ay glukofen kullandım. o ay hiç yumurtam olmadı. sonra ikinci aydan itibaren klomen kullanmaya başladım. ve artık her ay bir tane yumurta oluşmaya başlamıştı. ama yinede hamile kalamıyordum. sonra 3 ay klomen ile denedik olmadı. sonra ben bir ay ara vermek istedim. tekrar doktora gittiğimde bir ay daha klomen kullanalım yine olmaz ise aşılama geçelim dedi. ve o ay 2 yumurta oluştu. doktor birisi gelişmeyecek gibi görünüyor dedi. yumurtalar yeterli büyüklüğe geldiğinde çatlama iğnesini vuruldum. ve gelişmeyecek dediği yumurta da gelişmiş. ikiside rahme tutunmuşlar. ama ilginç bir şekilde rahime tutunmada 2 gün arası varmış. yani yumurtalar iki ayrı günde döllenmiş. bunu kime söylesem ilginç geliyor.
aa peki bu ot ilacı bizim ceviz bahcesine de atılır mı? diz boyu ot oluyor ugrasıp duruyoruz..
peki agaclara zararı olmaz mı ebrum?
tamam gübreyi döker sonra sularız.gübre üstten pompalanacakya hani..suyuda mı öle atacagız?yoksa dibinden mi?ya ebrum mantıksız sorular mı bilmiyorum ama ögrenmek istiyorum..zamanını alıyorum..
hakkını helal et emi bana?
ben de düşündügüm kiloda olursam girerim gelinligimin içine
öle çıtır pıtır bir gelin de degildim hani
Atılır canım ceviz bahçesine.Kolaylık valla biçmekten iyidir.Cevizin yapraklarına değmediği sürece zarar vermez.Bitki ilacı yapraktan alıp iletim demetleriyle köküne iletir ve 15 günde kurutur.Köküve gelirse ağacın bişey olmaz yani rahat ol.Bi de ot ilacıyla işiniz bitince ilaçlama yaptığınız tulumbayı bol suyla temizliceksiniz ki içinde ilaç kalıntısı kalmasın.Sonra ilaçlama yaparken ağaca değerse sıkıntı yapabilir.
Gübreyi de toprağa ağacın gölge düşümüne daire şeklinde elle serpip sulayacaksınız canım.Senin üstten pompalanacak dedğin yaprak gübresi onun işi ayrı.
Soruların mantıksız değil canım ya.Olurmu öyle şey.Zamanımı almıyosun.Benim işim bu aşkolsun.Nelerle karşılaşıyorum ben burda bu sorular ne ki :)
közlenmiş patlıcanı hiç öyle yapmamıştım ebrucum ya süper fikir onu yapabilirim
ama patates benden uzak dursunzaten patates gibiyim, birde çok seviyorum tadını aldım mı bırakamıyorum
tavuklu beğendi nasıl oluyor ben bilmiyorum
tarifini verir misin canım
teşekkürler süper bir sofra bencedevalla daha önce pek denemedim ama lezzetli oluyor. nette damak zevkine hitap edecek lezzetlerde bulabilirsin.
şık yemekler «
buranın en altında hoş bir tarif var özellikle evde yapılmış kaseler çok hoşuma gitti
teşekkürler süper bir sofra bencede
bende bayıldım kaselere ve sunumlaraaa
süper duruyordu, kaydettim bu siteyi kendime, baya bi lazım olacak gibi,
paylaşım için tekrar teşekkürler arkadaşımm
ohh ohh maaşallah sana..hem ikizler var hem de burada zaman gecırebiliosun
bu arada dogal yollarlamı hamile kaldın..bende 2 senedr evlyım hç korunmadım hep istedm ama pkos um var.daha olmadı bebişimsanırım önce zayflamam gerek.
Hiç korunmadın mı canım sen. Valla ben de pcos hastayısıyım gerçi ilaçsız adet oluyorum bir de doktor bana senınkı kıloya baglı olusmus demısti. Yani şöyleki sadece üniversite son sınıfta 2.5 ay adet olmadım onun dısında oldum hep ama streslı oldugum dönemlerde, mevsim geçişlerinde adet araları biraz uzadı. Bakalım ben napıcam hiç denemedik bilmiyorum belki de ben de kalamıycam.
Hiç korunmadın mı canım sen. Valla ben de pcos hastayısıyım gerçi ilaçsız adet oluyorum bir de doktor bana senınkı kıloya baglı olusmus demısti. Yani şöyleki sadece üniversite son sınıfta 2.5 ay adet olmadım onun dısında oldum hep ama streslı oldugum dönemlerde, mevsim geçişlerinde adet araları biraz uzadı. Bakalım ben napıcam hiç denemedik bilmiyorum belki de ben de kalamıycam.
ah teşekkür ederim ebrum..ne iyisin
bu arada ben yine başa döndüm
bizim marttaki gübreyide çember halinde atmıstık biz.ama nisandaki yukardan atılacak yaprak için demiştin die hatrlıyorum..peki yaprak gübresini ne zaman atacagız?
peki martta attıgımız ile nisan da atacagımız ne işlere yarıyor?
tamam ben bu ot ilacından da attırayım eşime ama onu pompalıyoruz sanırım
onu hangi marka alalım.ve ne kadar atalım?
bir de merak ettim şimdi nası sorular soruyolar bana ayrıyeten biraz bahsetsene
nelerle karsılasıyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?