kızlar irmikle küçük bir kase tatlı yaptım kendime esmer şekerle onuda ikiye böldüm bir kısmını şimdi çayla yedim bir kısmını da akşama çayla yerim
diyet listemem uygun gittikçe kendimi hafif hissediyorum
Kızz afıyet olsun da birini de yarın ye derim ben. 2 tane fazla olmaz mı hıı:))
benim bacaklarım kalındır çok spor yapmıştım önceden göysumde neredeyse yoktu. ama kilo doğum emzirme 40 dd oldum. yeni yeni 35c ye indi. elbette göbeğimde göyüslerde bacak içlerim de sarkık. yani kilolu hamile kalmamak çok muhim. neyse popom çok yoktu artık oda var, basenim yoktu elbette o da var şimdi. belim ve böyle dolu bir çuval boğlı gibi duran göbeğimi saymasam olmaz... durmum fena. ay iç kararttım ye iskenderi sonra boş boş konuş.
salı bandırmada kucucuk bir odada oturup çalıştım ve durmadan yanımda sigara içildi ben öksürüyorum onlar içiyor. ablama yolda anlatıyorum önceden içmiş biri olarak şuan sigara içenleri daha böyle eğitimsiz, kültürsüz hatta cahil görüyorum dedim(kimse üzülmesin yazdıklarıma ne yazıkki buaralar böyle hislerim). karşımdaki başbakan bile olsa gözümde düşüyor öğle bir yere iniyor(eşim de içiyor sigara neyazıkki).
sonra biraz daha düşündüm şimanlıkta öğle. ben 3 sene önce hem şişman(hala şişmanım) ve sigara içen biriydim... onu da yazayım. kilolu olmak elbette eğitimle geçen birşey değil. ama bilinçli olmamız gerekiyor. şu an zaten savaşvermek ve bu platformda olma nedenimizde bu. kültür ve eğitim seviyesi arttıkça obezite de azalıyor dedim. o da bana bu maddi durumlada alakalı dedi. örneğin amerikada daha fakir insanların daha kilolu ve hatta obez olduğunu söyledi. çünkü fast food çok ama çok ucuzken 1 tabak zaytinyağlı yemek çok pahalıymış. bende ablama o da var diye katılsamda alışveriş merkezindeki iradesizliğimin cahaletimin bir göstergesi olduğunu düşündüm. çünkü ızgara et ve salata yiyebilirken daha dün annemle ilgili yazdıklarımın üstüne abandım iskendere...
_lütfen kimse kırılmasın_
kızlarrr ay ne çok sohbet var burda...okuyorum ama beğenip çıkmak zorunda kalıyorum aklım burda vallahi...
Özka bir arkadaşım oda tombikti ünideyken yazın yüzdüğünde n.i.ve.a nın selülit kremini kullandım hepsi yok oldu demişti..iyi bir markanın kremini alıcam kafaya koydum yada doğal bitkisel şeyler yapıcam 80 li kilolarda inşallah...canım sen sarkma görmedin kınamam ama geçen bebek bakmaya gittik...eşimin arkadaşıın eşi doğumdan sonra kızın göğüsleri karnına inmiş çok kiloluda değildi ama göğüs vardı kendi zayıflamış göğüsleri kalmış o zaman çok korktum gerçekten...Allahım inaşşalh bebişimizde olur sarkmada olmaz...yinede sağlık olsun..
Ayşe fikir güzel paylaşım yapabiliriz..bende akşamları vakit bulamasamda ertesi gün bildiririm..herkes fikirleri söylesinde karar veririz...
Mutlu sağ salim gidip geldin kendin çıkınca şimdi bir kere rahatlamışsındır...darısı başımaaaa
Merry gurbette yalnızlık çok zor benimde teyzem var ama istanbulun öbür ucu...Allahtan iki görümcemde arkadaş gibiiler yoksa çok yalnız kalırdım...
sabahtan beri 50 kg siparişi ile uğraşıyorlar ustalar. bende yardım edeyim biraz dedim iki kurabiye arası çikolata sürdüm..inanırmısınız 1 tane bile yemek gelmedi içimden demekki ustalar oyüzden zayıf yapmaktan bıkmışlar yemiyorlar...
2 saatte öyle yoruldumki.. Allah bedenle çalışanlara güç kuvvet versin...akşamda spora gidicem pestilim çıkar bugün...inşallah yarın tartıda 95 li bir rakam görürüm öyle özledimki 95 i
bende yavaştan çıkarım.. hepinizigörüşmek üzre...
Ayşeciğim sen akıllı fikirli kızsın, sağlık konularından pek çok kişiden bilgilisin de. Biliyorsun yediklerin (karbonhidrat türevi oldukları için) insülini hızlıca çıkarıp çok kısa sürede daha fazla acıkmana sebep oluyor. Bu nedenle yediklerin abartı değil, tabii seni örnek verdim aynı şey benim için de bu şekilde kaçamak yapıp abartan herkes için de geçerli.
cnm yediklerimi hiçç yazmım ben resmen bıraktım diyeti miyeti yrn bildirim günü bildirim yapıp sonra sarılıcam sıkıca yoksa durumum cidden iyi değil giydiğim herşey daha da dar gelmeye başladı
sabah mesela 7de 2 poğaça yedim
sonra 8 bucukta 1 simit yanında peynir zeytin salatalık domates bi kahvaltı daha ettim
iğrencin insan değilim ben yaa
Halka kesilmiş iri balıklarla daha iyi sonuç alırsın canım, levreği ben genelde buharda pişiriyorum. Böylelikle vitamin ve yağları da kaybolmuyor. Limon suyu, sızma zeytinyağı, küçük bir diş sarımsak ve ince kıyılmış taze baharatlarla (hangisini seviyorsan, maydonoz-kekik-kişniş-kereviz yaprağı-dereotu-defne yaprağı vb.) sos hazırlıyorum. Ben piştikten sonra üzerine gezdiriyorum ama dilersen bu sosla da pişirebilirsin. Gene bu sosla fırınlayabilirsin... *Taze baharatlardan kadtım yeşil renkli taze otlar, kuru baharatla iyi sonuç alınmıyor... Ben balık tadını çok sevmediğim için böyle baskın soslarla tüketmeyi seviyorumsüper bi tarif teşekkür ederim bunu levrekle yapsak olurmuki
Hımmm Torium'a kadar gitmişken Forum'a gelmedin diye küselim mi sana şimdiKizlar ben toriuma gidiyom arabayla bize kismen yakin ama e 5 ustunde hadi bakalim dualariniz benle olsun kazsiz belasiz insallah
Özlemciğim, ben hamileliklerimde aşırı bulantı ve kusma yaşadım, ki o güne kadar en ufak bir sindirim problemi yaşamamıştım. Ve bu hamileliklerden sonra kusma refleksim çok çabuk uyarılıyor, öyle tüm gün aynı gıdayı tüketemiyorum. Sanırım tüm gün ayranlı çorba içiliyor değil mi?? Yapamam ben onu ya, ödem olmadığına da emin gibiyim zaten. Hiçbir yerimde şişlik yok, yani ekstra şişlik yok diyeyim :))...canım ya sıkılma ne olur onlar ödem değil diyorsun ama ödemdir bence, şu ayran detoksunu yapsana 1 gün ne dersin?
diyetisyenle devam edebilirim diyorsan başla canım
Cansel kaç mezunu eşin? Benim eşim de ODTÜ mezunu (Mimarlık-97). Bir bakarsın hazırlıktan filan arkadaş çıkarlarmış? :)odtü elektrik elktronik mezunu bilgi işlemde çalışıyor.
Asuman, canım sen 30 kilodan fazla verdin, senin metabolizma direnir de benimkine ne oluyor? Bende öyle bir disiplin ve azim yoktu ki başından berimutlu kazasız belasız git gel canım
umutt moralini bozma lütfen diyetisyen denemek de iyi fikir artık metabolizma direniyor işte bak örnek ben
ben bugün şimdilik iyi gidiyorm bakalım akşama kadar devam edersem bravo bana diyecem şimdi de bir yürüyüm de geleyim
unuttuğum bişey yoktur inşallah
benden de bir tarif,
ezilmiş bol sarımsak, yarım limon suyu, bir miktar z.yağı ve 1 demet dere otunu kıyıp bir sos yapıyorsun. somonları bu sosa yatırıp 1-2 saat zamanın varsa dinlendir yoksa direk bu sos ile iyice bulanmış somonları aleminyum folyo ile paketleyip(içine sosun tamamını koyuyoruz) önceden ısıtılmış fırına(180 derece) atıp 30-40 dk pişiriyorsun. ben çok beğeniyorum bu şekilde...
karpuz güzeli ya da domates güzeli demişsinya..Allah seni güldürsün ebrum..
tam su içiordum püskürttüm valla
benmde tam tersi halamlara cekmişim...annem bir manken kadın 64 olsun diyete baslıyor..
sınırı 62miş..60kg tm oluyormuş.
26 yasndayım 26 senedr böle benm annem
bende gitmişim babama halama cekmişim..baba tarafmda 100kg altında insan bulmak zor
aynı halamlar gibiyimm
sen de trsi olmus ama kızlar halalarına cekermiş
p.s. dün aksam izmite gittik eşimin arkadasları ve hanımları 4 aile toplandık.
çok mutlu oldum..onlar bana cok üzüldüler yalnız ve gurbette oldugum için..
ama tel nolarımızı aldık.her ay birimizde toplanalım diyorus..
umarım bu düşüncemis gerçekleşir
bugün dondurma denince ilk aklıma gelen o oldu :) sende yedim deyince offf nasıl canım çekti ya...2 saat belki de fazla yürüdük ama bir de yaramazlık yaptım cornetto yedim
neyseki sabah sadece activia yemiştim öğlen dondurma akşamda yoğurtlu karnıbahar ve 1tane minik dolma yedim bile daha da biişey yemem inşallah
hafif olmuştur eminim canım ellerine sağlık, bende sütlü tatlılara bayılırım ,zaten ne geldiyse başıma tatlı yüzünden geldi :)özlemcim ya çoook hafif oluyor
hatta ablamlar aman yenmez senin diet tatlından dediler ben iki dilim yedim yemedim
ertesi gün bitmişti borcam
her hafta yapsana diyorlar, çok hafif ve çok güzel oluyor
doktorda hangi ara öğüne yiyceksen onun ekmeğini kes dedi
bende öğlen ekmek yemedim akşamda yemiycem
aslında stevia ile yapılırsa daha kalorisiz oluyormuşta bendekiler çay için tatlı için olanı almadım
alırsam sürekli tatlı yaparım diye
ayda 1 defa yapıp yiyorum esmer şekerlee
Ayşeciğim sen akıllı fikirli kızsın, sağlık konularından pek çok kişiden bilgilisin de. Biliyorsun yediklerin (karbonhidrat türevi oldukları için) insülini hızlıca çıkarıp çok kısa sürede daha fazla acıkmana sebep oluyor. Bu nedenle yediklerin abartı değil, tabii seni örnek verdim aynı şey benim için de bu şekilde kaçamak yapıp abartan herkes için de geçerli.
Ama sen kurtulacaksın bu kilolardan, çünkü ucunu bırakmıyorsun, yeniden başlıyorsun, mücadele ediyorsun yani. Mücadeleye devam ettikçe umut var hep :)) Bir de senin ciddi biçimde çabaladığını düşünüyorum ben, sadece o kırılma eşiğini geçemedin. Ben de öyleyim ne yazık ki
Halka kesilmiş iri balıklarla daha iyi sonuç alırsın canım, levreği ben genelde buharda pişiriyorum. Böylelikle vitamin ve yağları da kaybolmuyor. Limon suyu, sızma zeytinyağı, küçük bir diş sarımsak ve ince kıyılmış taze baharatlarla (hangisini seviyorsan, maydonoz-kekik-kişniş-kereviz yaprağı-dereotu-defne yaprağı vb.) sos hazırlıyorum. Ben piştikten sonra üzerine gezdiriyorum ama dilersen bu sosla da pişirebilirsin. Gene bu sosla fırınlayabilirsin... *Taze baharatlardan kadtım yeşil renkli taze otlar, kuru baharatla iyi sonuç alınmıyor... Ben balık tadını çok sevmediğim için böyle baskın soslarla tüketmeyi seviyorum
Hımmm Torium'a kadar gitmişken Forum'a gelmedin diye küselim mi sana şimdiŞaka bir yana, iyi ki kimse gelemedi, mahçup olacaktık çünkü. Beyza'nın eşinin seyahati çıkmış eve gelecekmiş, erkenden eve dönmesi gerekti, benim de tabii :))
Özlemciğim, ben hamileliklerimde aşırı bulantı ve kusma yaşadım, ki o güne kadar en ufak bir sindirim problemi yaşamamıştım. Ve bu hamileliklerden sonra kusma refleksim çok çabuk uyarılıyor, öyle tüm gün aynı gıdayı tüketemiyorum. Sanırım tüm gün ayranlı çorba içiliyor değil mi?? Yapamam ben onu ya, ödem olmadığına da emin gibiyim zaten. Hiçbir yerimde şişlik yok, yani ekstra şişlik yok diyeyim :))
Cansel kaç mezunu eşin? Benim eşim de ODTÜ mezunu (Mimarlık-97). Bir bakarsın hazırlıktan filan arkadaş çıkarlarmış? :)
Asuman, canım sen 30 kilodan fazla verdin, senin metabolizma direnir de benimkine ne oluyor? Bende öyle bir disiplin ve azim yoktu ki başından beri
Tarif nefis, ben de buna çok benzer yapıyorum levrek ve türevi balıkları, çoğu zaman buharda pişiriyorum, bazen de fırında. Yalnız mutlucuğum "alüminyum" folyo adı üzerinde alüminyum içeren ve asla ısı görmemesi gereken bir maddedir. Gerçekten ciddi kanserojen etkisi var, zehirlenme riski var, fırında pişireceğiniz hiçbir üründe folyo kullanmayın derim. Fırın kağıdı bir alternatif olabilir...
Oy canim o nasil söz estagfirullah ,hic cekinme valla gücenirim,birbirmize destek olmayacaksak topigin de anlami kalmazdi yani..Canım ne demek yardımcı olabılıyosak ne ala. Ben aslında bıraz cekınerek yazıyorum ukalaya bak deme diye:)) Ama ınankı herkesın dedıgı gibi matematık işi bu canım. Lise zamanlarında yazın resmen ac kalarak kılo verırdım sonra kıs olunca şişerdım tekrar. İste o zamanlar bılınclı olsaydım kılomla orantılı arttırırdım. Kız sen bızım dıyetısyene gıtsen verdıklerını yıyemezsın patlarsın. Biz dıyete ılk basladıgımızda esımle karnımız şişiyodu yemek yemekten ama kılo verıyoduk:)))
Ya canım sanki 1 yıldır bu sekılde beslenıyormussun gibi konusuyosun. Bir kaç gün düzenin bozuldugu için ya da canın sıkkın oldugu için iştahın artmış olabilir. Napalım yani biz de insanız. Diyetisyene de kendini ne zaman rahat hissedersen yani istediğin kiloya inersen o zaman gidersin
Suratında ne varmışki gayet ince bir suratın var. Gıdı olayını sorma bende de var ve gitmiyoo sinir oluyorum.
sende bayağı yorulmuşsun canselcim ama geçmiş neyse... valla çocukla uğraşmak zor iş allahtan bu dönem 5. sınıflarda anlıyorlar az da olsa.
sana kesinlikle katılıyorum o kadar yemekten sonra bizi dizginleyecek,mideyi küçültecek tek şey o detoks... yap bir an önce en azından şişliğin gider...
çıkmazsın canım benim afiyet olsun....
:
cansellllllllllll canım senin o detoksu geçen gün bizim servisten birine söyledim kız yapmış ve 1 günde 1600 gitmiş maşallah dedim vallabenden giden 600 dü :)
Cansel kaç mezunu eşin? Benim eşim de ODTÜ mezunu (Mimarlık-97). Bir bakarsın hazırlıktan filan arkadaş çıkarlarmış? :)
...
Canım, senin fikirlerini uygulasam benim de şimdiye kadar 70'li kiloları görmem lazımdı ama nerdeee. Görüyorsun herşeye bir bahanem var...
anlıyorum canım benim sen bilirsin tabiki benimki naçizane bir fikirdi işte:) sabah kahvaltıda peynir,yumurta,ekmek ve sınırsız yeşillik var cnaım sonra çorbaya devam :)
...Umuttt moralini bozma canim,büyük olasilikla kaslardan dolayi artilari görüyor olabilirsin
kizlar bu sabah esim beni ikna etti
gel az alis veris yapalim sana dedi
yolda gidiyoruz ama ben kalbim pir pir..giydiklerim olmayacak yine üzülcem diye
esimde sürekli motive etmeye calisiyor beni
neyse..bir magazaya girdik üzerime bir pardüse giydim oy bir bakarim ki 56 beden ama dönüyorum icinde
öyle sevindim ,ama pardüse kislik oldugundan onu almadim
yazliklara bakayim dedim
onlarda 52 bedenmis..10 tane denedim 1 tane üzerime olmadi
ellerim bos döndüm gözlerim yasli yasli
esimle bir yerde oturduk o masallah lahmacunlari götürdü
bende 1 karisik izgara yedim ,yaninda bol salata,pilavsiz ve ekmeksiz ama her bir lokmasi bogazimda kalarak
sabah da 2 dilim ekmek ,peynir,domates,salatalik,biber 1 yumurta ,3 incir,1 elma
aksam da
1 kase coban salatasi
2 kase cacik
2 dilim ekmek
1 elma yedim
onca abur cubur ,türlü türlü tatlılar,dondurmalardan sonra şuan hem aç hem mutsuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?