Merhaba canım,
Ben Ziraat Mühendisiyim ve zirai ilaç bayiinde çalışıyorum.Pestisitlerin tam ortasında yani.Gerçekten çok iyi bir konuya değindin.Tarım ilacı dediğimiz pestisitler çok zararlı ve zamanla bünyede kronik zehirlenmelere sebep olarak kansere yok açabiliyor.Ben bunu solunum yoluyla alıyorum maalesef...
Bu kalıntı konusunda çiftçilere çok büyük vazife düşüyor.İlaçları sebze yada meyvelerine attıklarında toplamalar için belirli bir süre beklemeleri gerekiyor.Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre 15 günse ilaçlamadan 15-20 gün sonra toplarsa bitki bünyesinden atıyor ilacı.Sistemik ilaçlar var bitki bünyesinde sürekli dolaşıyor.Eğer hasat süresine dikkat etmez attıktan 3-5 gün sonra toplarlarsa kalıntı kaçınılmaz oluyor.Greenpeace nin raporlarına göre de Türkiyeden ihraç edilen ürünlerin birçoğunda kalıntı çıkmış.Tarım bakanlığının çözümü ise reçeteli ilaç kullanımı.Çiftçi gidip il tarım müdürlüklerindeki mühendislere reçete yazdırıp bize gelecek bizde bayiden reçetede etken maddesi yazan ilacı verip yollayacağız.Çiftçi ürününü hale yollarken bu reçeteyle gönderecek tahlillerde bakacaklar kalıntı varmı diye.Ama çok bilinçsizler şu anda.Bu uygulama henüz oturmadı.
Organik tarıma gelince o da tam güvenilir değil.Yani organik adı altında tarım yapıp yine bizden tarım ilacı alanlar var.Sadece organik sertifikalı tarım yapan çiftçiler var ilacından gübresine herşeyi sertifikalk onlar da ateş pahası.
En iyisi imkan varsa kendin yetiştirmek ama hangi birini yapıcaz ki bir sürü sebze meyve çeşidi var.Bende bu işin içine girdiğimden beri korkar oldum pazardan manavdan bişey almaya.Hele tanıdığım çifçilerden hiç bişey almıyorum.Göz görmeyince gönül katlanıyor.Tanmadıklarımdan alıyorum
Kususa bakma canım biraz uzun oldu daha anlatacak çok şey var ama başınızı ağrıtmak istemedim.Bu konuyla ilgili bi sorun falan olursa seve seve yanıtlarım...
günaydın sevgili arkadaşlar,
benim hafta sonu kuduran boğazımı hemen adet öncesi sendroma bağlayayım, velhasıl sabah sabah ağrı sancı ile adet oldum biraz erken oldu ama iyi oldu... cumaya kadar eksiye gecerim umarım, 91.2-3 civarıyım hala.
ne yazıkki çok ağrım var hiç keyfim yok... üşüdüm heralde...
günaydın ayşecim bugün neşeli bir günaydınla topigi açtın
günaydın herkese.....
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiinizzzz...
hasta ve hastası olanlara geçmiş olsun...
hafta sonu giremediğim ve menü paylaşımında bulunamadığım için kusura bakmayın...gerçi yüzümde yok öle abarttımki...
cumartesi eşimin halası aradı işteyken gelicez diye amann ev berbarttı hazırlıgımda yoktu. neyse eşim erken çıkıyor c.tesi evi süpürüp silmiş Allah razı olsun bende hazırlık yaptım
akşam
1 dilim baklava ve selanik gevreği 3 adet kaçamağım var...
pazar sabah kahvaltıda 2 adet paçanga böreği
arada
3 tane kurabiye
2 püskevit...
kaçamaklarım bunlar..
saat 17 de
1 kase çorba
1 dilim ekmek
1 adet uskumru ızgara
3-4 çatal tahin helva
öncesinde 80 dk spor yapmıştım ama yinede haftasonu yaptığım kaçamaklar vicdanımı acayip rahatsız etti...
hafif sesim çatallaştı halsizlik vardı kv le yürücektikte ben akşam 6 da bir uyudum bir daha 9 buçukta uyandım çok halsizdimm...eve geçtik metabolizma karışımında yapmıştım ondan içtim uyudum...
tatlı isteğim kabardı regl yaklaştı malum..karnımda şişti yine ama ne olursa olsun yola devam...
bu ay daha azimli kararlı olmamız lazım...hadi bakalımm
günaydın cnmgünaydın sevgili arkadaşlar,
benim hafta sonu kuduran boğazımı hemen adet öncesi sendroma bağlayayım, velhasıl sabah sabah ağrı sancı ile adet oldum biraz erken oldu ama iyi oldu... cumaya kadar eksiye gecerim umarım, 91.2-3 civarıyım hala.
ne yazıkki çok ağrım var hiç keyfim yok... üşüdüm heralde...
Cnm ben hasta olunca canım Portakl suyu ister meyve suyu ver belki iyi gelir tekrar geçmiş olsun insallah çabuk iyileşirtoksin ve umut geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim az önce aile hekimimize gittik ilaçlarımızı aldık geldik hiçbirşey yediremiyorum şimdi zorla iki lokma yedi ilaç vereceğim
ben de fena artıya geçmişim neden anlamadım aç yattım halbuki ama çağla yemiştim az tuzla ondan olabilirmiki yoksa çok sinir bozucu
senin psikolojin bu halde olmana neden oluyor. seni aklının yenmesine izin verme...
günaydın cnm umarım yeni haftamız ve yeni ayımız diyet adına öncelikle sonrada herşey için çok glz geçer
cnm haftasonu bende cozuttum malesef ama bugün başlıyo sıkı yönetim :)
günaydın cnm
senin sebebin belli adet öncesi iştah açık ya benim daha 2 haftam var adete
benim iştah hep açık
cnm bende baktım ben sauna esofmanla yuruyordum acayip incelme oluyordu insallah yine baslicam haftaya eşim gececi sabah uyuyor bende minigi alıp esofmanla yuruyeyim büyük kızda geç uyuyor twittere takılıyor babasıyla uyur bu hafta. Büyük kızı kimseye birakamiyorum her zamanda kuzeni çağırmak istemiyom evdede spor yapmak istemiyom offffkızlar selülit hikayesi var doktorumda,
benim kışa göre daha iyi bacaklarım, bol su içip yurumek sanırım iyi geliyor ben kendimde az da olsa fark görüyorum.
senin psikolojin bu halde olmana neden oluyor. seni aklının yenmesine izin verme...
ben de şimdi kendimi zorlayıp çıkıcam yuruyuse biliyorumki zorlayıp çıkarsam 20dk sonra ağrım hafifler eğer şuan vucudumu dinlersem oooo yat aşağı kıpırdama diyor...
toksin ve umut geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim az önce aile hekimimize gittik ilaçlarımızı aldık geldik hiçbirşey yediremiyorum şimdi zorla iki lokma yedi ilaç vereceğim
ben de fena artıya geçmişim neden anlamadım aç yattım halbuki ama çağla yemiştim az tuzla ondan olabilirmiki yoksa çok sinir bozucu
çok geçmiş olsun zormuş sınav dediğin gibi türkçe de felsefe sorualrı varmış ama bittii ikincisine Allah büyüktür hadi şimdi diyet zamanıııııTürkçe çok zamanımı aldı. Matematikte de bayağı zorlandım. O bakımdan biraz moralim bozuk ama sonuçta elimden geleni yaptım diye düşünmeye çalışıyorum.
toksin ve umut geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim az önce aile hekimimize gittik ilaçlarımızı aldık geldik hiçbirşey yediremiyorum şimdi zorla iki lokma yedi ilaç vereceğim
Günaydınnnn kızlarrrrrrr :122:
Bugün resmen kendimi aştım ve sabah 6 buçukta kalktım :122:
Aslında kıza süt vermek için uyanmıştım ama kendimi uyumamak için zorladımiyikide zorlamışım.
Sabah sabah aç karnına 1 bardak ılık suya 1 tk elma sirketi + bal karışımı yapıp içtim bir güzel
Sonrada dün nette okuduğum metabolizmayı hızlandıran maydanoz salatasını yaptım hatta fazla bile geldide yarısını sonraya ayırdım acıktığımda yerim diye.
Kahvaltıda da yağsız kepek ekmeğine kaşarlı tost yanınada 7si bir arada çayımı hüplettim
Daha ne olsun sabah sabah dünyayı yemişim diye düşündüm bir araama kendimi çok iyi hissediyorum birde erkenden kalkınca daha ekren su içmeye başlıyorum otomatikman. Bu saate kadar 1 Litreden fazla oldu içtiğim su
Yeterince su içeyim diye her bardağa uzandığımda direk iki bardak su içiyorum yoksa hayatta 2 litreyi geçemem.
İnşallah bu hafta şeytanın bacağını kıracağım eğer bu şekilde devam edebilirsem
çok geçmiş olsun zormuş sınav dediğin gibi türkçe de felsefe sorualrı varmış ama bittii ikincisine Allah büyüktür hadi şimdi diyet zamanııııı
asumanım geçmiş olsun geçmişi ara ara okudum kim hasta Allah şifa versin inş....
merhabalar semiran geldiiiiiiiiiiiiiiidün gelemedim geç kalktım annemle bütün öğleden sonra çarşıdaydık yürüdük yürüdük bakındım bakındım ama hiçççç alışveriş modunda değilmişim sanırım ki hiç birşey beğenemedim almadım ki ben almadımmm annem çok şaşırdı nasl olduda sen birşey almadın dediii kadın dumura uğradı şok şok yanii kaçamak yaptım dün maalesef samsun mecidiyede gezerken simit yemezsen olmaz her sokak başnda scak sıcak herkesin elinde 4 tanesi 1 lira almamak olur mu aldık 1er tane yedik annemle akşam üstüde kokoreç yedim akşam yemeği oldu simit ne oldu bilmiyorum ama gece de sütlü tatlı yapmışt arkadaş çaya davet etti peynir kutusu kadar da onu yedim bitti bayağı berbattı bugün toplayacağım kahvaltımı ettim
2 dilim tahılllı ekmek
peynir
1 tatlı kaşık bal
yeşil biber (taktım bu ara rengi koyu yeşil olanından çıtır çıtır)
çay öğlen okulda ne var bilmiyorum bakalım
akşama kurufasulye yicez yoğurtla inş annem ole dediiii
çok geçmiş olsun zormuş sınav dediğin gibi türkçe de felsefe sorualrı varmış ama bittii ikincisine Allah büyüktür hadi şimdi diyet zamanııııı
asumanım geçmiş olsun geçmişi ara ara okudum kim hasta Allah şifa versin inş....
merhabalar semiran geldiiiiiiiiiiiiiiidün gelemedim geç kalktım annemle bütün öğleden sonra çarşıdaydık yürüdük yürüdük bakındım bakındım ama hiçççç alışveriş modunda değilmişim sanırım ki hiç birşey beğenemedim almadım ki ben almadımmm annem çok şaşırdı nasl olduda sen birşey almadın dediii kadın dumura uğradı şok şok yanii kaçamak yaptım dün maalesef samsun mecidiyede gezerken simit yemezsen olmaz her sokak başnda scak sıcak herkesin elinde 4 tanesi 1 lira almamak olur mu aldık 1er tane yedik annemle akşam üstüde kokoreç yedim akşam yemeği oldu simit ne oldu bilmiyorum ama gece de sütlü tatlı yapmışt arkadaş çaya davet etti peynir kutusu kadar da onu yedim bitti bayağı berbattı bugün toplayacağım kahvaltımı ettim
2 dilim tahılllı ekmek
peynir
1 tatlı kaşık bal
yeşil biber (taktım bu ara rengi koyu yeşil olanından çıtır çıtır)
çay öğlen okulda ne var bilmiyorum bakalım
akşama kurufasulye yicez yoğurtla inş annem ole dediiii
kendime yazık ediyorum resmen
kilo vermek yerine sürekli alıyorum
ve böylede giderse bi çaba olmadığı için almaya devam edicem
ama bu işe bi dur demenin zamanı geldide geçiyo bile
yrn emirin doğum günü ve ben yine resim çekinmicem
emirle tek kare fotoğrafım yok düzgün
çünkü onun 50 katı gibi duruyorum yanında
bu şişman olarak oğlumun son doğum günü ona söz veriyorum
temmuzun 10unda en sevdiğim kuzenimin nişanı var
ve 17 temmuzda da diğer kuzenimin düğünü
3 ay var yani 15 kilo bile versem yeter 85 olsam bile bişeye benzerim
bugun itibari ile kaçamak olmıcak
herşeyden önce kendime söz veriyorum
bu kilolar bu bedende olduğu sürece benim kendime güvenim olmayacak
birazda olsa hafiflese sırtımdaki yüküm eminim çok daha mutlu bi ben olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?