Bir şey sormak istiyorum. Malum yeniyim doğru ya da yanlış anlamış olabilirim ama emin olmak için soruyorum. Hergün yediklerimizi ve sporlarımızı buraya yazıyoruz tamam. Bir de cumaları tartılıp aradaki farkı ve toplam sporumuzun dakikalarını mı yazıcaz? Buna göre en çok kilo veren ilk 3 mü belirleniyor?
Nerede takılıyorsun acaba söylersen yardımcı olmaya çalışayım.
link bulunmuyor baktım
Şimdi baktım indiriliyor. Rapid pro yazıyor hani onun yanında güvenli indir var oradan indiriyorsun. Yanlış yere mi bakıyorsun acaba?
tombulkelebekim öglen cok az olmamıs mı?
bir corba pşirsen 1 kase yesen,yanında da salata mesela..
bir de meyvalardan snra mutlaka 1 bardak ayran,1bardak yogurt veya süt içmemis gerekıormuş.
çünkü meyvalar kan sekerimizi yükseltiyormuş.
belirtmek istedim.kızmadın bana dimi
ben dedigin yere girdim ama üye olmadım
İyi dileklerin için teşekkür ederim canım :) Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar, kızımın bebekliği çok geride kaldı sanki, halbuki 6 yıl bile olmadı daha. Oğlum bile bebeklikten çıktı, ne zaman büyüdüler diyorum ben şimdi :) Sen de sağlıkla büyüt :)maaşallah kızına umuttcum. benimde 6 aylık bir oğlum var. bazen uykusuzluk pes ettirsede hayattan hep onunda böyle başarılı günlerini görebilme hayali beni ayakta tutuyor. maaşallah prensese, daha nice başarıları olsun annesinin yüzünü güldürsün, göğsünü kabartsın böyle hep inşallah...
Mutlu, inanmazsın gecenin üçbuçuğuna kadar o programı aradım, adını hatırlamıyorum, nerede yayınlandığını hatırlamıyorum... Ama vardır öyle takıntılı bir yönüm benim, illa bulunacak. Sadece Britanya'da geçtiğini hatırlıyorum. veee nihayet buldum; Channel 4'te yayınlanıyormuş, gerçekten çok kaliteli belgesel tipi bir yapım (bence). "Grand Design" Program sunucusu özelliği olan bir evi alan ve adam etmeye çalışan bir çifti, o çiftin yaşadıklarını ve yıllar içindeki gelişimleri takip ederek evin son halini sunuyor. Resmen 2 sene filan takip ediyor bir renovasyonu, ama çifte ne para yardımı yapılıyor ne de yol gösteriliyor... Belki aynı yapımdır, benim çok ilgimi çekmişti, dün bile 2-3 bölüm izledim ucundan :)ben de benzerini izledim sanırım bir adam var ona haber veriyorsunuz bütçenizi programınızı söylüyorsunuz evin yapım suresince çekim yapıyor. plana uyulup uyulmadığını tespit ediyor, belgesel gibi güzel bir programdı...
Dün tam 160 sayfalık bir dosya okudum (sunum dosyası) kanser-bağışıklık sistemi hastalıkları-otizm vb. hastalıklarla gıda katkı maddelerinin ilişkilerini ve kirlettiğimiz doğanın bize yaptıklarını anlatıyordu. daha önce de okumuştum ama zaman geçince insan gevşiyor, sık sık açıp okumalı. Dehşete düştüm resmenMerhaba canım,
Ben Ziraat Mühendisiyim ve zirai ilaç bayiinde çalışıyorum.Pestisitlerin tam ortasında yani.Gerçekten çok iyi bir konuya değindin.Tarım ilacı dediğimiz pestisitler çok zararlı ve zamanla bünyede kronik zehirlenmelere sebep olarak kansere yok açabiliyor.Ben bunu solunum yoluyla alıyorum maalesef...
Bu kalıntı konusunda çiftçilere çok büyük vazife düşüyor.İlaçları sebze yada meyvelerine attıklarında toplamalar için belirli bir süre beklemeleri gerekiyor.Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre 15 günse ilaçlamadan 15-20 gün sonra toplarsa bitki bünyesinden atıyor ilacı.Sistemik ilaçlar var bitki bünyesinde sürekli dolaşıyor.Eğer hasat süresine dikkat etmez attıktan 3-5 gün sonra toplarlarsa kalıntı kaçınılmaz oluyor.Greenpeace nin raporlarına göre de Türkiyeden ihraç edilen ürünlerin birçoğunda kalıntı çıkmış.Tarım bakanlığının çözümü ise reçeteli ilaç kullanımı.Çiftçi gidip il tarım müdürlüklerindeki mühendislere reçete yazdırıp bize gelecek bizde bayiden reçetede etken maddesi yazan ilacı verip yollayacağız.Çiftçi ürününü hale yollarken bu reçeteyle gönderecek tahlillerde bakacaklar kalıntı varmı diye.Ama çok bilinçsizler şu anda.Bu uygulama henüz oturmadı.
Organik tarıma gelince o da tam güvenilir değil.Yani organik adı altında tarım yapıp yine bizden tarım ilacı alanlar var.Sadece organik sertifikalı tarım yapan çiftçiler var ilacından gübresine herşeyi sertifikalk onlar da ateş pahası.
En iyisi imkan varsa kendin yetiştirmek ama hangi birini yapıcaz ki bir sürü sebze meyve çeşidi var.Bende bu işin içine girdiğimden beri korkar oldum pazardan manavdan bişey almaya.Hele tanıdığım çifçilerden hiç bişey almıyorum.Göz görmeyince gönül katlanıyor.Tanmadıklarımdan alıyorum
Kususa bakma canım biraz uzun oldu daha anlatacak çok şey var ama başınızı ağrıtmak istemedim.Bu konuyla ilgili bi sorun falan olursa seve seve yanıtlarım...
alma desem nursena çok mu ukalaca olur. bak ben dün neyaparken buldum kendim... marketin abur cubur bölümünde oğlan kafamı bozduğunda durmadığında sussun diğe bir şeyler ararken. 22 aylık çocuk doğru düzgün ne sekerli tadı bilir ne tuzlu, zorla çocuğa seker sokmaya çalışıyorum. ha almadımmı aldık minik paket gofret löp löp yuttu. ben pişman oldum. kasa da kadın yaklaştı birden küçük kızı fark ettim benim oğlana cips veriyolar tombilerden. baktı baktı... bir kaç ay büyük kız belki biraz daha annesi "yahu sizinki yemiyormu ben gecemiyorum almadan" dedi. ellerinde 3-4 paket. ne gerek var. işte nbileğim azıcık kenndi ellerimizle yapıyoruz sanki. umut olsa destan yazar... neyapılır bilemiyorum. ama ben de gelişme çağında hiç kilolu değildim bunları yeme alışkanlığım sonradan beni maf etti...
Yok üye olmak gerekmiyor zaten. Direk indirmeye başlıyor oraya tıklayınca.
Reflü olan varmı kızlar aranızda :26:
Valla istesemde yiyemiyorum artık birşey çünkü o yemek borusu yangını çok fena oluyor artık korkudan aburcubura dokunamıyorum bilenutellalar çikolatalar gözümün içine bakıyor ama korkudan yiyemiyorum valla cezamı çekiyorum sen rejim yapıp kilo vermezmisin al sana reflü sıkıyorsa şimdi dikkat etme yediklerine diyor bana
banucum 100 gr haşlanmış mısır 90 kaloriymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?