anamm ben haşlanmıs mısıra da bayılırımKızlarrrrrrrr aranızda haşlanmış mısırın kaç kalori olduğunu bilen varmı :26:
Çok sağ ol canım yaa ben baktım ama haşlanmışını bulamadım
Bir ara eşim mısıra dadanmıştı geçenlerde uzun bir aradan sonra yine aldı ve bu gece kuzen geldi oturmaya benimkide büyük ihtimalle akşam mısır haşlayalım der bende niyeti bozmadan kalorisini öğreneyim dedimeğer fazlaysa yimem hesabı ama fazlada değilmiş
Neyse eğer dayanamazsamda fazla kalorisi yokmuş
çok zevklii bence ben hiç spor yapmazdım hoşuma gidiyo her önüme gelene söylüyorum spor ne yapıyosun diyeneLeslie Sansone diye bir kadın google yazarsan çıkar. 1-2-3-4-5 mil diye videoları var sıradan spor videoları gibi değil eğlenceli. Yine google yazdığında bir sürü yerde olumlu sonuçları yazanlar var. Bu forumda da vardı da neredeydi hatırlamıyorum şimdi.
evet 2 hafta burda paylaşımda bulunup 2. cuma da bildirirsen kilonu haftalık sporunu yena ve beyzus kiste tutuyo saolsunlar liste oluyo aylıkta kaçkilo verdimiz falan çıkıyo ortaya eskiden hemen alınıyodu listeye ama okadar çok uğrayıp 2 gün rejim yapıp gidenn oluyo onun için 2 hafta oldu dahada gaza geliyoruzzz böyleceBir şey sormak istiyorum. Malum yeniyim doğru ya da yanlış anlamış olabilirim ama emin olmak için soruyorum. Hergün yediklerimizi ve sporlarımızı buraya yazıyoruz tamam. Bir de cumaları tartılıp aradaki farkı ve toplam sporumuzun dakikalarını mı yazıcaz? Buna göre en çok kilo veren ilk 3 mü belirleniyor?
teşekkür ederim bilgilerinize kızlarrr aslında rejimdeyim diye üşeniyorum bende yerim diye yapmıyorum kurabiye falan seviyolar evde yapılan gibisi yok tabiiiİyi dileklerin için teşekkür ederim canım :) Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar, kızımın bebekliği çok geride kaldı sanki, halbuki 6 yıl bile olmadı daha. Oğlum bile bebeklikten çıktı, ne zaman büyüdüler diyorum ben şimdi :) Sen de sağlıkla büyüt :)
Mutlu, inanmazsın gecenin üçbuçuğuna kadar o programı aradım, adını hatırlamıyorum, nerede yayınlandığını hatırlamıyorum... Ama vardır öyle takıntılı bir yönüm benim, illa bulunacak. Sadece Britanya'da geçtiğini hatırlıyorum. veee nihayet buldum; Channel 4'te yayınlanıyormuş, gerçekten çok kaliteli belgesel tipi bir yapım (bence). "Grand Design" Program sunucusu özelliği olan bir evi alan ve adam etmeye çalışan bir çifti, o çiftin yaşadıklarını ve yıllar içindeki gelişimleri takip ederek evin son halini sunuyor. Resmen 2 sene filan takip ediyor bir renovasyonu, ama çifte ne para yardımı yapılıyor ne de yol gösteriliyor... Belki aynı yapımdır, benim çok ilgimi çekmişti, dün bile 2-3 bölüm izledim ucundan :)
*Geçmiş olsun bu arada, daha iyisindir umarım.
Dün tam 160 sayfalık bir dosya okudum (sunum dosyası) kanser-bağışıklık sistemi hastalıkları-otizm vb. hastalıklarla gıda katkı maddelerinin ilişkilerini ve kirlettiğimiz doğanın bize yaptıklarını anlatıyordu. daha önce de okumuştum ama zaman geçince insan gevşiyor, sık sık açıp okumalı. Dehşete düştüm resmenpestisit konusunda verdiğin bilgiler için teşekkürler, ben kendi adıma büyük ilgiyle okuyorum. Bilinçsiz kullanım büyük sorun anladığım kadarıyla
Ben her üründe organik kullanım yaparak (salçadan tahıla, sebzeden tavuğa kadar) riski azaltmaya çalışıyorum, ama içim gene de tam rahat değil. Sonuçta dışarıda da yiyoruz ve orada kontrol sıfır, dediğin gibi organik sektöründe de var dalavereler. Gerçi ben sertifikaları dikkatle inceliyorum ve güvendiğim, bildiğim firmalardan alışveriş etmeye çalışıyorum, orada da dediğin gibi fiyatlar ateş pahası. Her ürünü mevsiminde alırsam organiklerde çok uçuk rakam olmuyor ama. Örneğin bu mevsimde taze fasulye almak yerine Haziran-Ağustos arasında alıyorum.
Ben de alınmamasından yanayım. Sokmayalım evimize arkadaşlar böyle şeyler, hiç sokmayalım. Çok fazla yazmak istemiyorum, kimseyi tenkit eder gibi olmak istemiyorum çünkü. Aynı şeyleri ben de yaptım sonuçta. Eh bu kiloları babamın evinden getirmedimSağlıksız beslenmenin her türlüsü vardı bende; cipsler, kolalar, işten gelince çabucak yapılan donmuş hazır yemekler, fast food... Ne oldu; şişmanlık bir yana ilk bebeğimi kromzom anomalisinden kaybettim, oğlum doğumsal kalp anomalisi ile doğdu, kimbilir başka neler. Teratojenlerin en etkilileri gıdalardır, bu nedenle çocukları sağlıklı beslemek çok önemli.
Çocuk tabii bunlar, arkadaşları cips yerken keçiboynuzu kemirmelerini bekleyemiyoruz, o zaman iş başa düşüyor, hafif ve sağlıklı tariflerle alternatifler sunmamız gerekiyor onlara. Organik yumurta, kefir, az miktarda sızma yağ, tam buğday unu kullanarak az şekerli portakallı bir kek yapabilir, bisküvi yerine sunabiliriz örneğin. Ev yapımı tereyağı, yumurta, ev yoğurdu, tam buğday unu ve bol susam ile kendi çubuk krakerlerimizi yapmak çok kolay...
Bakın dün okuduğum bir makaledeki cümleleri kopyalıyorum; Başlık: Satın Aldığımız Gıdalarla Nasıl Zehirleniyoruz? Aman ne yapalım atın ölümü arpadan olsun!”, “Zaman böyle kardeşim o kadar da ince elenmez ki!”, “Bu zamanda başka seçenek mi var, aç mı kalalım?” sözleriyle lütfen kendimizi haklı çıkarmaya çalışmayalım. Uyanın artık, kendinizin ve ailenizin zehirlenmesine izin vermeyin! yazı böyle başlayıp devam ediyor, ilgilenen nette başlığı aratarak kolayca ulaşabilir.
Mutlucuğum gördüğün gibi haksız çıkarmadım seni, geldim gördüm, destan yazdım yine
Çok sağ ol canım yaa ben baktım ama haşlanmışını bulamadım
Bir ara eşim mısıra dadanmıştı geçenlerde uzun bir aradan sonra yine aldı ve bu gece kuzen geldi oturmaya benimkide büyük ihtimalle akşam mısır haşlayalım der bende niyeti bozmadan kalorisini öğreneyim dedimeğer fazlaysa yimem hesabı ama fazlada değilmiş
Neyse eğer dayanamazsamda fazla kalorisi yokmuş
Leslie Sansone diye bir kadın google yazarsan çıkar. 1-2-3-4-5 mil diye videoları var sıradan spor videoları gibi değil eğlenceli. Yine google yazdığında bir sürü yerde olumlu sonuçları yazanlar var. Bu forumda da vardı da neredeydi hatırlamıyorum şimdi.
girdigin siteyi buraya kopyalabilirmisin
ben ne kadar cahil kalmışım gerçekten de google yıkılıyooor.eee siz nerden indirdiniz ya da şuan kaçıncıyı yapıyorsunuz?ne kadar yapılacak,ne kadar zamandan sonra etki gösteriyor..off yine çok soru sordum(
13 aylık bebeğim var ve 30 kilo aldım,şuan 101 kiloyum ve 1 senedir 7-8 kilo anca verebildim.boyum 1.80.göstermiyor vs diye pek önemsemedim ama artık kendimi kötü hissettiriyor,eski kıyafetlerimi giymek ,istiyorum,yarın başlıyacağım inş.dikkatli,yavaş yemeğe,bol su içmeye,yeşil çay içmeye,sizden çok destek istiyorum kızlar beni yalnız bırakmayın,önerilerilerinizi bana da iletin,nerdeyse hergün nete girebiliyorum,umarım birlikten kuvvet doğup,sabırla veririz,herkese slm.......
asumancım geçmiş olsun canımtoksin ve umut geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim az önce aile hekimimize gittik ilaçlarımızı aldık geldik hiçbirşey yediremiyorum şimdi zorla iki lokma yedi ilaç vereceğim
ben de fena artıya geçmişim neden anlamadım aç yattım halbuki ama çağla yemiştim az tuzla ondan olabilirmiki yoksa çok sinir bozucu
baharcım geçmiş olsunnnYok canım ne açlık diyeti falan benim hiç işim olmaz sadece dün çok hastaydım yataktan kalkamıyordum acıkmadım da yanımda da kayısı vardı hep kayısı yedim
bende ilk yapmaya başladığımda sıklaştığımı gördümLeslie Sansone diye bir kadın google yazarsan çıkar. 1-2-3-4-5 mil diye videoları var sıradan spor videoları gibi değil eğlenceli. Yine google yazdığında bir sürü yerde olumlu sonuçları yazanlar var. Bu forumda da vardı da neredeydi hatırlamıyorum şimdi.
baharcım geçmiş olsunnn
bende ilk yapmaya başladığımda sıklaştığımı gördüm
şimdi hem yürüş hem de leslie yapmaya çalışıyorum/B]
canım ya ders çalışmanın nasıl zor bir şey olduğunu seneler sonra anlıyorumBugün deneme sınavım vardın dersanede. Pek ıyı gecmese de sonrasında kendıme yazlık ınce kot alıtken biraz moralim düzelti. Litt-- Bi--'de ındırım vardı. Yani gecen sezonun kotlar 2 adet 89tl. Bir tane likralı(38 beden) bir tanede dar esnek olmayan kumastan 41 beden ıkı kot aldım. Ikısı de hafıf dar oldu sıktı ama eşim bol alacagına dar al sonra ziyan oluyo kotlar dedi:)) 2,3 kg verırsem daha rahat olur sanırım. 38 beden nasıl aldın demeyin çünkü likralı kumaş:))
Yarın dıyetısyen randevum var. Aslında tum yedıklerımı yazmam gerekıyordu ama yazmadım( Yazıdıgım kagıtları evde unuttum dıycem:)) Allahtan esım yazmış arada kaynarım. Beraber gırıyoruz zaten kontrole:)) Bızım evdekı tartıdan daha az tartar umarım.
İyi dileklerin için teşekkür ederim canım :) Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar, kızımın bebekliği çok geride kaldı sanki, halbuki 6 yıl bile olmadı daha. Oğlum bile bebeklikten çıktı, ne zaman büyüdüler diyorum ben şimdi :) Sen de sağlıkla büyüt :)
Mutlu, inanmazsın gecenin üçbuçuğuna kadar o programı aradım, adını hatırlamıyorum, nerede yayınlandığını hatırlamıyorum... Ama vardır öyle takıntılı bir yönüm benim, illa bulunacak. Sadece Britanya'da geçtiğini hatırlıyorum. veee nihayet buldum; Channel 4'te yayınlanıyormuş, gerçekten çok kaliteli belgesel tipi bir yapım (bence). "Grand Design" Program sunucusu özelliği olan bir evi alan ve adam etmeye çalışan bir çifti, o çiftin yaşadıklarını ve yıllar içindeki gelişimleri takip ederek evin son halini sunuyor. Resmen 2 sene filan takip ediyor bir renovasyonu, ama çifte ne para yardımı yapılıyor ne de yol gösteriliyor... Belki aynı yapımdır, benim çok ilgimi çekmişti, dün bile 2-3 bölüm izledim ucundan :)
*Geçmiş olsun bu arada, daha iyisindir umarım.
Dün tam 160 sayfalık bir dosya okudum (sunum dosyası) kanser-bağışıklık sistemi hastalıkları-otizm vb. hastalıklarla gıda katkı maddelerinin ilişkilerini ve kirlettiğimiz doğanın bize yaptıklarını anlatıyordu. daha önce de okumuştum ama zaman geçince insan gevşiyor, sık sık açıp okumalı. Dehşete düştüm resmenpestisit konusunda verdiğin bilgiler için teşekkürler, ben kendi adıma büyük ilgiyle okuyorum. Bilinçsiz kullanım büyük sorun anladığım kadarıyla
Ben her üründe organik kullanım yaparak (salçadan tahıla, sebzeden tavuğa kadar) riski azaltmaya çalışıyorum, ama içim gene de tam rahat değil. Sonuçta dışarıda da yiyoruz ve orada kontrol sıfır, dediğin gibi organik sektöründe de var dalavereler. Gerçi ben sertifikaları dikkatle inceliyorum ve güvendiğim, bildiğim firmalardan alışveriş etmeye çalışıyorum, orada da dediğin gibi fiyatlar ateş pahası. Her ürünü mevsiminde alırsam organiklerde çok uçuk rakam olmuyor ama. Örneğin bu mevsimde taze fasulye almak yerine Haziran-Ağustos arasında alıyorum.
Ben de alınmamasından yanayım. Sokmayalım evimize arkadaşlar böyle şeyler, hiç sokmayalım. Çok fazla yazmak istemiyorum, kimseyi tenkit eder gibi olmak istemiyorum çünkü. Aynı şeyleri ben de yaptım sonuçta. Eh bu kiloları babamın evinden getirmedimSağlıksız beslenmenin her türlüsü vardı bende; cipsler, kolalar, işten gelince çabucak yapılan donmuş hazır yemekler, fast food... Ne oldu; şişmanlık bir yana ilk bebeğimi kromzom anomalisinden kaybettim, oğlum doğumsal kalp anomalisi ile doğdu, kimbilir başka neler. Teratojenlerin en etkilileri gıdalardır, bu nedenle çocukları sağlıklı beslemek çok önemli.
Çocuk tabii bunlar, arkadaşları cips yerken keçiboynuzu kemirmelerini bekleyemiyoruz, o zaman iş başa düşüyor, hafif ve sağlıklı tariflerle alternatifler sunmamız gerekiyor onlara. Organik yumurta, kefir, az miktarda sızma yağ, tam buğday unu kullanarak az şekerli portakallı bir kek yapabilir, bisküvi yerine sunabiliriz örneğin. Ev yapımı tereyağı, yumurta, ev yoğurdu, tam buğday unu ve bol susam ile kendi çubuk krakerlerimizi yapmak çok kolay...
Bakın dün okuduğum bir makaledeki cümleleri kopyalıyorum; Başlık: Satın Aldığımız Gıdalarla Nasıl Zehirleniyoruz? Aman ne yapalım atın ölümü arpadan olsun!”, “Zaman böyle kardeşim o kadar da ince elenmez ki!”, “Bu zamanda başka seçenek mi var, aç mı kalalım?” sözleriyle lütfen kendimizi haklı çıkarmaya çalışmayalım. Uyanın artık, kendinizin ve ailenizin zehirlenmesine izin vermeyin! yazı böyle başlayıp devam ediyor, ilgilenen nette başlığı aratarak kolayca ulaşabilir.
Mutlucuğum gördüğün gibi haksız çıkarmadım seni, geldim gördüm, destan yazdım yine
mutttllluuuu
geçmişi okurken senin yazdıkların çıkınca "bahar bana geldi" yazıyor yaa, o beni bir motive ediyor arkadaşım sorma
her seferinde bıkıp usanmadan evet bahar bana geldi diyorum
bugünde burdan uak kaldım canım da biraz sıkkındı topiğe girdiğimde düzeldim gereçkten
iyiki bu yazıyı yazmışsın canım benim ellerin dert görmesin
canım o kadar sıkkındı ki düşüne düşüne resmen beynimi yedim bugün
o kadar çok şey düşündüm ki; kilolarım, sınav, iş, evlilik, ailem vs vs vs
o kadar ama o kadar çok düşündüm ki bir anda beynim patlıycak zannettim
çok kontrollü yaşamın verdiği bir rahatsızlık var üzerimde, hayatı akışına bırakamıyorum, geldiği gibi yaşayamıyorum
sanki geleceği değiştirebilecekmişim gibi adımlar atmaktan yıldım ve korkularım artık beni çok sardı
evlenmek istiyorum erkek arkadşaımlai hayatımın gerçekten en büyük dayanağı o benim
ama çevremden hep problemli evlilikler ve boşanmalar duyuyorum ve korkuyorum
ya kötü şeyler yaşarsam ya yanlış şeyler olursa hayatımda diye
sürekli dua ediyorum Rabbimden istiyorum ve biliyorum ben onun sevdiği kuluyum
ama içimdek vesveselere ve kırılmalara dur diyemiyorum
ben tamamiyle kontrol manyağıyım, herşeyi kontrol etmeye çalışıyorum, yanlış yapmaktan korkuyorum
ama böylelikle hem kendime hem de çevremdekilere hayatı zindan ediyorum
ne yapmalıyım bilmiyorumm
hoşgeldin aramızaa
umarım seninde sağlıklı bir şekilde kiloalrın gider ve tabiki tüm arkadaşlarımın
asumancım geçmiş olsun canım
umarım önemli bir şey yoktur, okumaya devam ediyorum geçmişi ama hemen sana bir geçmiş olsun diyim dedim
Rabbim en kısa sürede şifasını versin inşallaaahhh
sağol canım şimdi daha iyi şükür akşam azda olsa bişeyler yedi ilaçlarını aldı yarın da evde dinlenince birleyi kalmaz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?