- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
İyi gidiyor ASUCUĞUM...
Burada ablam ve geliniyle beraber yapıyoruz,iyi oluyor...Hem yemeklerimizi ayarlama ;hemde destek açısından ...
Senin başarın ortada canım benim...Son kilolar bunlar; seni biraz uğraştırsa da nasılsa acil bir durumda değilsin.Sağlıklı sağlıklı verirsin zaman içinde.Hiç endişen olmasın.Benim sana güvenim tam....
slmlar herkese...
haftaya eşim gidiyor yurtdışı demiştim bugün annemle konuştum annem gelemiyor ablam gelecek.ablamın bileği kırılmıştı karda kayıp düştüğü içn 45 gün raporluydu bugün bi 30 gün daha rapor vermiş dr.işin ilginci daha kendi düzelmeden kızıda okulun merdivenlerinden düşmüştü ve onunda ayak bileği çatlamış oda alçıya alınmıştı.zor günler geçirdiler Allahtan annemler yakındı da idare ettiler(ablam eşiyle ayrı).ben annemi çok özledim evime gelemeyeli nerdeyse 1,5 yıl olacak ama ne yapalım ablamı görmüş olacağım en azından....gurbet zor vesselam.
..
evlilik öyle bir müessese ki sadece aşk hikaye bence...etrafımda o kadar evlilik varki çok büyük aşkla başlayıp nefretle bitirilen...en önemlisi karşındaki kişinin merhameti,saygısı,kişiiliği,karekterlerin uyuşması,aynı dilden konuşabilmesi,ortak paylaşımlar...bunlar varsa yıllar geçsede aşk sevgiye dönüşüyor ve elmanın iki yarısı oluyorsunuz...yoksa karşıdaki merhametsizse,bencilse evlilik dayanılmaz bir hal alıyor.bi de 'kadınlar marstan erkekler venüsten' diye bir kitap vardı ben çok beğenmiştim orda çok güzl anlatılmış erkek -kadın arasındaki düşünce farklılıkları.tavsiye ederim.
Çok sevindim sonuca canım....
Doğru gıda allerjisi daha can sıkıcı ve hayatı kısıtlayıcı oluyor....
Bence de şanslısınız :) Ben nereye gitsem oranın yemişlerini, otlarını hele de yabani olanları bulup almaya çalışıyorum. Gerçi bu aralar pek bir yere gidebildiğimiz de yok ya. Babamın mecburi hizmeti Bingöl'deydi, annem o zamanlar mahrumiyet olduğunu anlatır, iyi arkadaşlıkları da olmuş. Bilmem şimdi nasıl? Bir de anneler evde olunca çocuklar beslenme yönünden de şanslı bence, evde yemek pişiyor sonuçta, çalışan annelerin işi daha zor sanırım....teşekkür ederim bilgilerinize kızlarrr aslında rejimdeyim diye üşeniyorum bende yerim diye yapmıyorum kurabiye falan seviyolar evde yapılan gibisi yok tabiii
kuruyemişe ağırlık vermek alıştırmak lazım miniikleri
genelde görev yerlerimiz anadolunun ilçe ve köyleri olduğu için sebze meyve hep bahçeden yedi çocuklar şehirde marketlerde görmeden almak bana göre gelmiyo genelde köy pazarlarına gittiğimden beğenemiyorum bu yönden şanslıyız bazen söyleniyorum hep aynı şeyler diye ama mevsiminde olmayan sebze meyve bulmak zor oluyo ilçelerde onun için mevsiminde tüketiyoruzzzz
...
canım yaz yaz yaz...
burda ki tum arkadaşlar çok renkli ve eğlenceli, ama sen dahil birkaç kişi varki hem bilgili hem araştıran hem de bunu çok güzel paylaşan arkadaşlar o yuzden yazdığın her kelimeyi okuyorum, eminim herkes de bana katılır, elin, kafan, zekan dert görmesin
Çok sağol canım...Sanada geçmiş olsun..demek yetişkinlikte bile devam ediyor..
Sürekli kullandığın ilaç varmı.?
hadi geçmiş olsun yenacım çok sevindim ve rahatladım bende akarlara karşı çok kişinin alerjisi var zaten yaygın bişey
barışa da maşallah senden metanetli çıktı demek
ama sen de çok ince düşünen bir annesin gece rahat uyudum desen şaşardım ben zaten
Sorma gıkı bile çıkmadı oğlumun.:)
senin kızda iyileşmedi demek ilaca başlamışsınız.?
Teşekkürşer. Aslında benim biraz geç farkedildiği için ilerlemiş ve astıma dönüşmüş. Normalde akarları uzak tutmak için özel ilaçlar var onları evdeki eşyalara sıkmak yeterli. Astım olduğu için bende farklı damlalık şeklinde ilaç ve nefes için fısfıs vermişlerdi. Astımım hafifledi şimdi. Doktor da ilaç vermeyi kesti. Ancak evin sürekli temiz olması ve özellikle halıların o ilaçla fısfıslanması gerektiğini söyledi. Bunun dışında özel bir şey gerektirmiyor çok şükür.
maşallah barışa sana çekmemiş herhalde
sabha aile hekimine götürmüştüm antibiyotik başladı şimdi daha iyi ama
beyzuscum sanırım sigarayı bıraktın. ben başarmış ve 2 yıldır içmeyen bir insan olarak(öncesinde hergün 2 paket içerdim) kesinlikle kurtul o illetten diyorum. bir süre sonra istemeyeceksin ve kokusundan bile iğrenir hale geleceksin. ben sigaraya aşıktım bildiğin. ama şimdi evimde balkonda bile içirtmiyorum. o derece tiksindim kokusundan. darısı başına. iradeni sağlam tut. bir süre sonra zor gelmeyecek içmemek..
YENA, gözünüz aydın canım :) Zaten allerjik bünyesi vardı, ev tozu bankoydu yani :)) Neyse ki başka solunum yolu rahatsızlığı yok, eminim büyüdükçe birşeyciği kalmaz, böyle özenli annesi olduktan sonra.
..
Cansel, ne desem gözün aydın diyeceğim, annen gelemese de ablan geliyormuş. Hem görüşürsünüz hem sana destek olur, 3 çocukla tek başına çekip çevirmek zorBenim de eşim büyük ihtimalle Perşembe günü yurtdışına gidecekmiş, bu sabah piyangodan çıktı bana bu haber :) 1-2 gün kalır ama fazla kalmaz...
..
Mutlu, ben de o bloğu okuyup yeşil çorba tarifini görünce "nasıl olur bunun tadı" demiştim. Şimdi cevabını almış oldum. Bir de şunu anlayamadım, bu sebzeleri blender'dan geçirip vitaminini öldürmek yerine niye bildiğin salata olarak tüketmiyoruz ki? Bulduğum tüm yeşillikleri elimle doğrar, mis gibi bir salata yaparım, vitaminini korurum hem daha lifli olur? Blog yazarı bayan doktordu galiba, üşenmesem mesaj atıp soracaktım :))
..
Güzel bayanlar keyifli sohbetler, iyi geceler, minik canavarı alıp uykuya gidiyorum ben...
Bende onu soracaktım sizinde sonucunuz aynımıydı diye..
Bize dr. dediki büyüdükçe düzelme ihtimali çok yüksek..
Örneğin geçen kış 6 kez hava verilmişti bu kış 3 kez şimdiye kadar..
Bunu söylediğimde çok iyi bir gelişme dikkat ederseniz tamamen iyileşir dedi...
bende çok seviyorum otları falan ben ankarada büyüdüm öle ot falan bilmedim evlenince köylere falan tain çıkınca öğrendiim adana yöresinin otları çok lezetli tokat yöresindede kuzu kulagını öğrendim çokk güzel ama bulamıyoruz burada evet hala malesef bingöl mahrum doğğuda yaşam et kebab üzerine urfa dada çiğ köfteeee her akşam onsuz oturulmuyo sofraya bi bakıma şanslı hissediyorum seviyorum gezmeyi aslındaBence de şanslısınız :) Ben nereye gitsem oranın yemişlerini, otlarını hele de yabani olanları bulup almaya çalışıyorum. Gerçi bu aralar pek bir yere gidebildiğimiz de yok ya. Babamın mecburi hizmeti Bingöl'deydi, annem o zamanlar mahrumiyet olduğunu anlatır, iyi arkadaşlıkları da olmuş. Bilmem şimdi nasıl? Bir de anneler evde olunca çocuklar beslenme yönünden de şanslı bence, evde yemek pişiyor sonuçta, çalışan annelerin işi daha zor sanırım
Sağolasın Mutlucuğum. Çok konuştuğum gibi, uzun da yazıyorum ama ilgilenen okur, ne yapalım artık Bir de "kelin merhemi olsa" çekincesi olmasa...
....
Bugün dikkatli beslendim, bugünkü gibi devam etsem sonuç alırım sanki, sağolsun Beyza bir diyetisyen adı verdi bugün, ona gitmeye niyet ettim, tek sorun yerinin biraz ters olması. Yarın birgün "öff buraya gidip gelmek zor oluyor" diye bahane üretmek istemiyorum kendime... Neyse bugün yediklerimi yazayım ben de, bir numunem bulunsun:
Sabah; 1.5 dilim ev ekmeği/tam buğday, 4 adet kırma zeytin, 1 tk zeytinyağı, 1 salatalık, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 dilim peynir
Ara 2 adet günkurusu, 1 tam ceviz
Öğle 1 büyük kase kırımızı lahana salatası (bol limonlu), 2 parmak genişliğinde fırınlanmış organik tavuk, 1 çorba kaşığı pilav, 1 dilim İzmir tulumu
Ara 4 adet ufak sarma (bu pek olmadı ya neyse)
Ara 1 ufak portakal
Akşam 6 çorba kaşığı mercimek yemeği, bir büyük kase cacık (ev yğurdu ile, bol salatalıklı), 1 dilim ekmek
*Yeşilliklerim tükendiği için günlük otlanmamı yapamadım :)
baya maydonoz yemişsin maydonozla marulu salata yapsaydın keşkemenum
ben sabah klasik kahvaltım 1 kepekli light peynirli tost yedim.1 domates
ara 1 mandalina- 1 küçük bardak y.yağlı sut
öğlen 200 gram tavuk göysu 2 domates 1 biber yarım demet maydonozla bir tur yemek. 1 kase yoğurt.
ustune form çay (iki poşeti dev bir bardak ta içiyırum)
ara bir küçük kase 50 gr vardır fıstık fındık karışık gelip gidip attım ağzıma...(birde çeçil peyniri)
akşam (uydurma yemek) bir demet ıspanak yarım demet maydonoz yarım demet marul bir avuç bulgur ile yemek. yoğurtla beraber (1 tabk oldu dolu dolu ama pek kötüydü tadı yarısını ancak yedim.
2 büyük bardak metobolizma çayı, 1 b.bar. yeşil çay, 2.5 litre su
1 saat yuruyuş
maşallah barışa sana çekmemiş herhalde
sabha aile hekimine götürmüştüm antibiyotik başladı şimdi daha iyi ama
İyileştim canım...Canavar gibiyim...Sağol....
Yarın yine görüşürüz inşallah;hepinize iyi geceler;Allah rahatlık versin...
bizim daha fazlası olma ihtimali var çünkü 1.5 yaşında yapılan test bir çok dr tarafından para tuzagı olarak değerlendiriliyor(3 yaş sonrası ancak doğru çıkar diyorlar)... ablamın oğlanda neredeyse her iğne deliği kabarmıştı. ilaç verdiler onun dahi tedavisi varsa özen gösterildiğinde düzelirki 10 yaşına kadar duzelir denildi. (ablam çok dikkat etmedi hala devam ediyor adam bu sefer en geç 14 de biter dedi yani dikkat etmek şart ilaçlara.
dalko bu kış 1 kere ağır hastalandı onun dışında sürekli burnu akar balgamlı şekilde aksırıp tıksırarak gezdi geziyor. geçen kış 0 hasta olmuştu((((. kreş maf etti bizi. yalnız 1-2 haftadır yanaklarında kuruma ve pul pul kabarmalar başladı. anormal nemlendirici bir krem sürünce rahatlıyor. biz de belirtiler artıyor ne yazıkki zamanla sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?