Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Çoğumuz diplomalı ev hanımıyız.
İyimi kötümü bilemedim..:26:
KEşke kariyerde yaparım çocukta yaparım deyimi gerçek olsaydı...

bilmem tercih meselesi,
çocuk yapmak 9 ay taşıyıp 3 ay emzirip bakıcıya teslim etmek olarak özetlenirse, kariyer yapılabilir. benim çevremde hemen hemen aynı aylarda doğuran tüm çalışan kadınlar doğuma kadar çalışıp bebek 3-4 aylıkken işlerine geri döndüler. bu arkadaşların bazıları benim gibi mimar ve kendi ofisi olan kadınlar. yani bir şirkete bağlı değiller. maddi durumları da çok kötü olmamasına rağmen kariyerlerini bırakamadılar. bana da bir teklif geldi 3 aylıkdı dalko düşünmedim bile. 2 sene bebeğime bakmayı planlamıştım Allah a çok şükür öğle çok da ihtiyaç olmadı. ama insan herzaman fazlasını ister o da ayrı...

ama şu da bir gerçekki kendini ortaya koyan okuyan düşünen ve üreten annelere ihtiyacı var çocukların. kendine güvenen ve güçlü. bu da çalışmaktan geçiyor sanırım. yalnız çocuk ve eş, yalnız ev işlerinden oluşan bir dunya yerine kadının kendini iyi hissedebileceği, farklı konularda öğrenip, paylaşabileceği bir dunyaya da ihtiyacı var. bu iki hatta üç dünya birbirinden besleniyor ve dengenin oluşabilmesi için kadın bu tripotun üstünde yukseliyor, daha iyi bir insan daha iyi bir anne oluyor o denge ile beraber...

iyi gecelerrr
sinirimden agladım az oncee biber dolmanın dıbıne vurdum bugun allah benı bildiği gibi yapsınn
yanında 8-9 tane yaprakda vardı
ekmek falan yemedım ama ufak 5-6 tane dolma yedım ıclernı az koydumm yanında yogurt benım menum bu dıyebılırım utanarak
komsum oglunu sözledi orada 5 bıskıvu yarım lokum yedımm
aksam da 3- tane ciköfte yedımm suan gercekten cok rahatsız ve pişmanım ama son pişmanlık fayda etmıyor
banda cıkıp 30 dk yuruyecegımm bakalım cocuklar yenı uyudularr

neyse allah rahatlık versınn herkeze

Son düzenleme:
gulma pişman olma yürüyüşünü yap yarın da hafif beslen bişey olmaz canım arada olacak böyle şeyler önemli olan dengelemek

Kpss'yle atanamazsam ben de diplomalı ev hanımı olucam((( Hem diplomalı hem de fakir olucam hem de:)) Bizim sektör mesaisi en bollardan. Bi ara evdeki tüm işleri eşim yapıyordu. Yani bu durumda hem çocuk hem iş imkansız. İnsan kendini geliştirmeye devam ettiği sürece ev hanımı olarak görmez kendini bence. Sürekli bişeyler üretmek lazım. Gerçi çocuklardan vakit kalmıyo ama sadece evi ve çocuklarıyla ilgilenen ve kendine vakit ayıramayan ev hanımı bir süre sonra bunalıma giriyor bence. Özellikle de üniversite okumuş, belli bir kültürel birikime sahip biri için kendine bişeyler katamamak çok zor olur. Bir de çocuk büyütmek, evi çekip çevirmek bir matematik işi.

Evet çok doğru zaten kilo alışımızın büyük bir sebebide amaçsız olup tekdüze yaşamak,Sosyal hayatın içinde olmamak..
Benim ayda bir kaç gün evden yaptığım iş bile beni bir süre idare ediyor işe yarıyormuşum hissi veriyor...
MAddi açıdanda daha rahat hayat sürmemizi sağlar kadının çalışması..

Ama gözü kapalılık yapamıyorum ben..Nasıl olsa bir şekilde büyüyorlar olmuyor..Annemi erken katbettiğimden sanırım bensiz olmaz bensiz yapamazlar düşüncesindeyim yoğun bir şekilde..Çalışmayı deli gibi istememe rağmen diyorumki kızımın en ihtiyacı olduğu dönem -ergenlik- e oğlum 4 yaşında hala bebek gözümde..vb.
Ayrıca çok mutluda değilim bu durumdan...ben fedakarlık yaptıkça farkında olmadan karşılığınıda bekliyorum sanırım..Tuhaf bir döngü işte..

Son düzenleme:
gulma pişman olma yürüyüşünü yap yarın da hafif beslen bişey olmaz canım arada olacak böyle şeyler önemli olan dengelemek

canım sıkıldı yaha ne uyuyabıldım ne uyanabıldımm yesıl cay ıctım bol su ıctım dedıgın gıbı ama nafıle yarına kesın sıserım
aslında eşime kızdım irazda oyüzden abarttım çünki öglen ne guzel yedım 3 tnae dolma bır kase yogurt sözde baska yemıyecektım
tek sevındıgım nokta ekmek yemeyışim şükürr o kadar akıl edebılmısımm

Son düzenleme:

gulmacığım pişman olma bu kadar..yemişsin ne yapalım ölüm yok ya ucunda...
Yürüyüş ve bol su içmen tolore eder ..

herkese merhaba
bende bugun basladım dun tartıya cıkıp kilomu görünce sok olmanın etkisiyle
umarım verebilirim :)

et mi pişmedi zor kavrulur tavada az et haşlasaydın biraz
Yena

Sorma bebeemm.. Berbatim, kimse durmuo etrafimda cil yavrusu gibi kacisiyolar...demin oglan ceviz dokmus yere, esim de ona kisik sesle diyor ki : gel oglum toplayalim bunlari annemz kizmasin...

Ben de çalışna bir anne çocuguyum. Hem de kimseleri olmadıgı için cocuklarını hep köyden gelen bakıcılara emanet etmek zorunda kalan bir anne babanın kızı. Hemşire olan annem beni hastanede dogurmuş. 4,5 bakıcı degiştirdim. Hepsi köyden gelip ilçede koca bulup kocaya kaçıyolardı:)) Hatta yavuklularıyla bulusmaya gıderken beni de götürüyolardı.

Babam askerdeyken annem hem babama haclık göndermek hem de bakıcıya para vermek zor oldugu için 85 yasındaki babanesini çağırmıştı Malatyadan. O yasındakı kadın baktı bana bir süre. Annem genelde doyurucu bol karbonhidratlı yemekler yapardı. Malatyadan gelen bulgurla köfte yuvalaması:)), kuru fasülye pilav vs yapardı. Kızım ekmekle yiyin yemeği yarına yemek kalsın sözü dün gibi kulağımda:)) Ne yapsın kadın on işe birden yetişmeye çalışıyodu. Neyse sonra ben ilkokula baslayınca pilav, salata yapmnaya başlamıştım Allahtan. Yalnız evde tek basıma kaldıgım için yeme bozuklugu oldu bende. Sürekli bakkaldan bişeyler alır yerdim gizli gizli.

Annem genç emekli oldu ama hep çalıştı. Pazarlama işlerine girişti. 2,3 değişik firmayla çalıştı. Son 8 yıldır da baska bir firmayla çalışıyo. Kadın evde durmak bilmiyo. Zaten akşama kadar evde durmak bunaltır kesin annemi. Ben de aslında çok fazla evde durmayı sevmıyorum ama İstanbul gibi bir şehirde gece yarılarına kadar çalışığ çocugumla ilgilinemiyeceksem evde otururum daha iyi.Bakalım hayat neler gösterecek

Çok teşekkür ederim.

Desteğin bana ilaç gibi geldi...Şu anda hiç içmek istemiyorum,çünkü hastalıktan yeni kalktım ve içtiğim anda ciğerlerimde yanma hissedeceğimi adım gibi biliyorum...

Sonrası için garantim yok ama gayret edeceğim ve şunu biliyorum ki artık sigara içmek istemiyorum...

cnm benım insan cocuklarından ayrılamıyor degılmı ben sahsen hiç çalışmadım hiç bılmem yanıı ama bezen dusunuyorum çalısam falan dıyee de yavrularımı bırakıp nasıl gıderım dıye uzuluyorum
anck zarzor evde yaptıgım örgüleri satıyorum cok nadır de olsa beni çok mutlu edıyor
gercekten bir meslek sahıbı olma fırsatım olsa kesınlıkle aşcı veyaa şef olmayı çok isterdimm

kocccaaaaman sevgi dolu günaydınlar hepinize
emirimin doğum günü bugün o yüzden ayrı mutluyum
allahım ona uzun sağlıklı ömür nasip etsin inşallah
tüm meleklerimizi korusun
hepinizi seviyorum

Emirciğin doğum gününü kutlarım.
Allah ;sağlıklı,şanslı,bereketli,iyi insanlarla geçireceği uzun bir ömür nasip etsin.Çok mutlu olsun inşallah...
Sizede mürvetlerini görmek nasip etsin...

Sende tersini isterdin değilmi.?sürekli yanında olan seninle ilgilenen bir anne isterdin..
birde şu var bu şekilde büyümen seni hayata karşı 1-0 önde gitmene neden olmuştur..Çok daha güçlü ve tecrübelisindir diğerlerine göre..

gulmacığım sende üreten bir annesin işte ne güzel...
Örgü örüp para kazanıyorsun..Tebrik ederim seni..
arada yaptıklarının fotosunu eklesende bizde görsek..

Arkadaşlar çıkmak zorundayım...
Eve gidiyoruz...Bugün hiç olmadı böyle biliyorum ama yarın telafi ederim inşallah....
ÖPÜYORUM HEPİNİZİ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…