Çoğumuz diplomalı ev hanımıyız.
İyimi kötümü bilemedim..:26:
KEşke kariyerde yaparım çocukta yaparım deyimi gerçek olsaydı...
Anaaa işsizde olsa artık topiğimizin bir doktoru var
Maşallah bizim topikte bir sürü öğretmen ve mühendisten sonra meslek yelpazesi genişliyor ne güzel
Bende diplomalı evhanımı olarak totoşları ufaltma yolunda inşallah bu yelpazenin minnak bir bölümünde yer alırım
ama şu da bir gerçekki kendini ortaya koyan okuyan düşünen ve üreten annelere ihtiyacı var çocukların. kendine güvenen ve güçlü. bu da çalışmaktan geçiyor sanırım. yalnız çocuk ve eş, yalnız ev işlerinden oluşan bir dunya yerine kadının kendini iyi hissedebileceği, farklı konularda öğrenip, paylaşabileceği bir dunyaya da ihtiyacı var. bu iki hatta üç dünya birbirinden besleniyor ve dengenin oluşabilmesi için kadın bu tripotun üstünde yukseliyor, daha iyi bir insan daha iyi bir anne oluyor o denge ile beraber...
gulma pişman olma yürüyüşünü yap yarın da hafif beslen bişey olmaz canım arada olacak böyle şeyler önemli olan dengelemek
canım sıkıldı yaha ne uyuyabıldım ne uyanabıldımm yesıl cay ıctım bol su ıctım dedıgın gıbı ama nafıle yarına kesın sıserım
aslında eşime kızdım irazda oyüzden abarttım çünki öglen ne guzel yedım 3 tnae dolma bır kase yogurt sözde baska yemıyecektım
tek sevındıgım nokta ekmek yemeyışim şükürr o kadar akıl edebılmısımm
et mi pişmedi zor kavrulur tavada az et haşlasaydın biraziyi geceler kızlar,
menü,
sabah
2 dilim k.light ekmekle peynirli tost, 1 domates.
öğlen
enginarlı tavuk yahni, çeşitli minik ekmekler(dışarda yedik böyle 2 lokmalık ekmekler vardı onlardan yedim3-4 tane)
çikolatalı dondurmalı parfe bir kaç tatlı kaşığı
ara
portakallı yoğurt(bir portakalı doğrayıp ustune yoğurt döküp yiyorum.
1 avuç fındık
akşam et kavurdum yağsız tavada salata 1 dilim kepek ligt. (çok başarısız bir yemek girişimi daha) 1 bardak ayran
2 form ççay 1 b.bardak yeşil çay . 2 litre su...
Yena
Sorma bebeemm.. Berbatim, kimse durmuo etrafimda cil yavrusu gibi kacisiyolar...demin oglan ceviz dokmus yere, esim de ona kisik sesle diyor ki : gel oglum toplayalim bunlari annemz kizmasin...
herkese merhaba
bende bugun basladım dun tartıya cıkıp kilomu görünce sok olmanın etkisiyle
umarım verebilirim :)
Evet çok doğru zaten kilo alışımızın büyük bir sebebide amaçsız olup tekdüze yaşamak,Sosyal hayatın içinde olmamak..
Benim ayda bir kaç gün evden yaptığım iş bile beni bir süre idare ediyor işe yarıyormuşum hissi veriyor...
MAddi açıdanda daha rahat hayat sürmemizi sağlar kadının çalışması..
Ama gözü kapalılık yapamıyorum ben..Nasıl olsa bir şekilde büyüyorlar olmuyor..Annemi erken katbettiğimden sanırım bensiz olmaz bensiz yapamazlar düşüncesindeyim yoğun bir şekilde..Çalışmayı deli gibi istememe rağmen diyorumki kızımın en ihtiyacı olduğu dönem -ergenlik- e oğlum 4 yaşında hala bebek gözümde..vb.
canım ben sigarayı daha önce çok bırakıp başladım.
sigaraya karşı gardını indirdiğin anda seni alteder.
o senin ölene kadar en büyük düşmanın olmalı artık.aman muhabbet esnası herkes içiyor bi de ben içeyim zaten bıraktım canım istemiyor ki içmem daha deyip tek bir dal yakarsan, bir nefes dahi çeksen yeniden başa sarıyorsun. bir şekilde başa sarıyorsun çok deneyimliyim bu konuda. o yüzden gardını hiç indirme. bu defa akıllandım. artık hiç içmiyorum. inan kıyafetlerin kokmaması, nefesini dolu dolu alıp vermek, en önemlisi de kendi paranla zehirlenmemek çok güzel bir duygu. ben de seni kutluyorum. yaşamayan zorluğunu bilemez hele ilk 3 ayın zorluğunu. ama inan bana geçiyor. istemiyorsun. her yemekten her çaydan sonra bir sigara yakmayı unutup hayatına gayet güzel devam edebiliyorsun. başarılar dilerim tatlım.
Evet çok doğru zaten kilo alışımızın büyük bir sebebide amaçsız olup tekdüze yaşamak,Sosyal hayatın içinde olmamak..
Benim ayda bir kaç gün evden yaptığım iş bile beni bir süre idare ediyor işe yarıyormuşum hissi veriyor...
MAddi açıdanda daha rahat hayat sürmemizi sağlar kadının çalışması..
Ama gözü kapalılık yapamıyorum ben..Nasıl olsa bir şekilde büyüyorlar olmuyor..Annemi erken katbettiğimden sanırım bensiz olmaz bensiz yapamazlar düşüncesindeyim yoğun bir şekilde..Çalışmayı deli gibi istememe rağmen diyorumki kızımın en ihtiyacı olduğu dönem -ergenlik- e oğlum 4 yaşında hala bebek gözümde..vb.
Ayrıca çok mutluda değilim bu durumdan...ben fedakarlık yaptıkça farkında olmadan karşılığınıda bekliyorum sanırım..Tuhaf bir döngü işte..
kocccaaaaman sevgi dolu günaydınlar hepinize
emirimin doğum günü bugün o yüzden ayrı mutluyum
allahım ona uzun sağlıklı ömür nasip etsin inşallah
tüm meleklerimizi korusun
hepinizi seviyorum
herkese merhaba
bende bugun basladım dun tartıya cıkıp kilomu görünce sok olmanın etkisiyle
umarım verebilirim :)
Ben de çalışna bir anne çocuguyum. Hem de kimseleri olmadıgı için cocuklarını hep köyden gelen bakıcılara emanet etmek zorunda kalan bir anne babanın kızı. Hemşire olan annem beni hastanede dogurmuş. 4,5 bakıcı degiştirdim. Hepsi köyden gelip ilçede koca bulup kocaya kaçıyolardı:)) Hatta yavuklularıyla bulusmaya gıderken beni de götürüyolardı.
Babam askerdeyken annem hem babama haclık göndermek hem de bakıcıya para vermek zor oldugu için 85 yasındaki babanesini çağırmıştı Malatyadan. O yasındakı kadın baktı bana bir süre. Annem genelde doyurucu bol karbonhidratlı yemekler yapardı. Malatyadan gelen bulgurla köfte yuvalaması:)), kuru fasülye pilav vs yapardı. Kızım ekmekle yiyin yemeği yarına yemek kalsın sözü dün gibi kulağımda:)) Ne yapsın kadın on işe birden yetişmeye çalışıyodu. Neyse sonra ben ilkokula baslayınca pilav, salata yapmnaya başlamıştım Allahtan. Yalnız evde tek basıma kaldıgım için yeme bozuklugu oldu bende. Sürekli bakkaldan bişeyler alır yerdim gizli gizli.
Annem genç emekli oldu ama hep çalıştı. Pazarlama işlerine girişti. 2,3 değişik firmayla çalıştı. Son 8 yıldır da baska bir firmayla çalışıyo. Kadın evde durmak bilmiyo. Zaten akşama kadar evde durmak bunaltır kesin annemi. Ben de aslında çok fazla evde durmayı sevmıyorum ama İstanbul gibi bir şehirde gece yarılarına kadar çalışığ çocugumla ilgilinemiyeceksem evde otururum daha iyi.Bakalım hayat neler gösterecek
cnm benım insan cocuklarından ayrılamıyor degılmı ben sahsen hiç çalışmadım hiç bılmem yanıı ama bezen dusunuyorum çalısam falan dıyee de yavrularımı bırakıp nasıl gıderım dıye uzuluyorum
anck zarzor evde yaptıgım örgüleri satıyorum cok nadır de olsa beni çok mutlu edıyor
gercekten bir meslek sahıbı olma fırsatım olsa kesınlıkle aşcı veyaa şef olmayı çok isterdimm
Arkadaşlar çıkmak zorundayım...
Eve gidiyoruz...Bugün hiç olmadı böyle biliyorum ama yarın telafi ederim inşallah....
ÖPÜYORUM HEPİNİZİ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?