Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi akşamlar kızlar

Bugün gittim doktora nörolojiye. Röntgen çekildi doktor şoka girdi rontgeni görünce boynun acayip kasılmış naptın sen kendine diyor neyin stresi bu diyor sinüzit ve grip başlangıcı var dedi kas gevşetici ve ağrı kesici falan verdi. Ağırması gayet normal dedi çok gerilmiş boynun dedi ruhsal olarak relax olman lazım dedi antidepresan yazıyımı dedi yok dedim istemem kilo vermeye çalışıyorum dedim. ahhhh ahhh gerim gerim gerilmişim

Nursenacım Bingölde deprem olmuş sanırım 4.3 yazıyor ama geçmiş olsun biz hissetmedik Erzurumdan umarım birşey yoktur.

Herkese hayırlı akşamlarrrrrrrr ben geldimmmmmmmm :122:

Rabbime şükürler olsun bu günüde yüzümün akıyla atlattım
Akşam yemeğimide çok geç olmadan yedim, bulaşıklarımı makinaya dizdim hatta birde üzerine eşimle karşılıklı çok az şekerli türk kahvelerimizi bile içtik
Demin Haberlerde Prof. Dr. Erkan Topuz çıktı ve açıklama yaptı türk kahvesi kansere karşı koruyucuymuş ve bir çok yapılan araştırmada gün düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde bir çok kanser türü oluşmuyormuş bile
Tabi normalde gündüz zaten mutlaka bir tane içen ben hadi bir tanede yemeğin üzerine içelimde yediklerimizide hazmetsin dedim
Sizlerlede paylaşmak istedim. Hatta Doktor günde 5e kadar yolu var dedi ama o bana biraz abartı geldi hatta eşimede dedim eğer 5 kahve içersek herhalde sabaha kadar pişkirik oynarız ançak diye
Benim şükür öyle bir sorunum yok gece 12de bile Türk Kahvesi içsem fincanı mutfağa bırakıp anında yatar uyurum

Akşam yemeğinde yediklerimide aklımdayken yazayım bari

5 - 6 YK az yağlı Pırasa ( bulgurlu ) havuçum evde kalmamış o yüzden koymadım.
3 YK Yoğurt
1 / 2 Dilim Kepek ekmeği
Tuzsuz Salata

Birde kaç gündür yemeklerin hiç birine tuz eklemiyorum ama gayette lezzetli oluyor. Normalde tadına bakmadan tuz atan ben zaten uzun zamandır dikkat ediyordum ama baktım hiç eklenmedende sebzelerdeki tuz oranı yeterli geliyor laikiyle pişirince

günayydınn kızlarrrrr

sabah kahvaltımı yaptım 1 yumurta 1 kaşık tulum 4 zeytin 1 dlm ekmek 1 salatalık yeşil çay

yatakları evi toparlayım 1 mil lasly yapıcamm

sanah kahvaltımı yazmıştım laslmide yaptım sonnra
arada 1 armut yedim
öğlen 1 dlm ekmekle tahin penmez 1 kalık kadar
sonra 45 dk lasly 3 mil
sonra 1 nescafe 3 ü bir arada
arkadaşa gittim etsiz ciğ köfte 5 tane 1 domates götürdüm
akşam yemicektim güya 1 dlm fırın makarna

yaptığım spor boşa gitti anlıcanız hep yedim bugün anlamadım çok aç hissettim kendimi bugün eğer yapabilrsem lasly yapıcam

Son düzenleme:

Cnm ben emzirirken verdim 20kg. Ece78 hala emziriyor. Agzi olan konuşuyor takma kafana sen devam et

Cnm boşa gitmedi eğer yapmasaydin sporunu kilo olacaktı

baharcım geçmiş olsun canım sıkma kendini o kadar
pofidik emzirirken daha kolay verirsin sonuçta daha fazla kalori harcıyorsun sen topikteki biçok arkadaşımız ve benim kardeşim emzirirken verdiler kiloları
nursena fazla yememişsin aslında leslie de yapmışın zaten sadece düzensiz olmuş aynı benim menülere benzemiş
elifcim sen de verememişim diye üzülme sakın haftaya katmerli verirsin buna inanıyorum

eıf uzulme cnm regl den dır o muhakkak ayrıca da bahse varmm ıkısının de ıcıne rahat bır sekılde gıreceksınn ben emınnn sen kazanacaksın cnmm

bana gelıcek olursak resmen kendımı yollara vurdum dıyebılırımmm
sabah 45 dk leslı öglen gunesın altında 40 dk yürüyüşş rampa yukarı şimdide 1 mil lesli yapacamm

yedıklerım sabah 2 dılım kepek ekmek 6 zeytınn 2-3 lokma omlet sekersız cayy
ara 1 muz
öglen kabak yemegı 2 dılım ekmek

aksam 2 yk pılav 4 yk kuru fasulye salata

Cnm geçmiş olsun kendine dikkat et

iyi akşamlar kızlar yoğun ve yorgun bir günün ardından bugün hava çok güzeldi bu ggüzel hava insana dahada zayıflama şevki veriyo işyerinin bahcesinden bugn bayağı bi oturdum bi ara fırst yaratıp kendime günesin tadını aldım havalar böyle güzel gitsede bende yürüyüşlere baslasam yürümek istiyorum artık hareketsizlik mahvediyo beni yürüsem kilo vermem dahda kolay ve kısa zamanda olucak bugünki menüme gelicek olursak
sabah 1 tane hurma
1 dilim peynir
1 yumurta
1 dilimk kepek ekmeği
ara 1 hurma
ögle kremalı mantar çorbası
az salata
1 dilim ekmek
ara 2 hurma 1 orta şekerli türk kahvesi
akşam 1 dilimk ekmek
1 kase mercimek çorbası
1 kase yoğurt bu arada kaseler bayağı ufaktı
bugünüde böyle bitirdim ama maalesef adet oldum cuma günü inşalah eksiyi görürüm hepinizi çok çok öpüyorum

herkese merhabalar.hemen yediklerimi yazayım.biraz dengesiz oldu ama napalım artık.ayrıca bugün spor da çok iyi geçti zamanım vardı sporu saunası duşu derken tam 3 saat kaldım spor salonunda valla çok iyi geldi.
sabah:1 haşlanmış yumurta
1 dilim kepekli ekmek
1 kk beyaz peynir
4 yeşil zeytin
domates,salatalık,yeşil çay
ara öğün:1 bardak süt
öğle:3 diyet bisküvi
akşam:kıymalı patates yemeği (gerçekten az yedim)
eti formun mısır patlağından bir tane
ara öğün:3 yk light yoğurt

spor:125 dk spor salonu + 100 mekik

Merhabalar güzeller güzeli ablalarım :)
Bugünkü menüm:
Kahvaltı: Sandviç ( 2 dilim ekmeğin içinde domates, salatalık) Çay
Ara: Kakaolu süt ( light süt değildi) :26:
Öğlen: 2 dilim ekmek, 8 yemek kaşığı Barbunya pilaki ( ben yapmıştım yemeği, elimin ayarı sağolsun 3 günlük yemek olmuş oldu )
Ara: 1 dilim parfe :18:
Akşam: 2 küçük tabak mantar çorbası (bir büyük tabakta diyebiliriz) ekmek yok

Bol su, yeşil çay içmedim henüz birazdan içmeyi planlıyorum.
Sabah sporumu yapmıştım. Akşam yapmadım. Başım ağrıyor biraz yapamıcam sanırım.

Bugünkü menümden hiç hoşnut değilim. Kahvaltı içime çok sinmişti bayağı hafif oldu diye. Ne zaman böyle düşünsem bi kaçamak oluyor Artık iyi gidiyorum diye değil daha iyisini yapmalıyım diye düşüncem. Yarın daha hafif takılmayı planlıyorum uygulayabilirsem moralim çok düzelicek valla.

julyet çok az yiyorsun sanki kaç kalorilik menülerin bir bilgin varmı canım

asumancım diyetisyene gidiyorum ya ben şimdi kadına ben sıkı bir diyet istiyorum dedim söyle bir program uyguladık sabah kahvaltıları hep aynı yumurta peynir domates salatalık ekmek
öglen işyerinde olduğum için çorba yoğurt ve ekmek bana en uygunu ara meyve bir elma olur 3 hurma yada kayası yada portakal
akşamları ise haftanın dört günü sebze yemeği yoğurt ekmek haftanın bir günü et salata ekmek haftanın iki günüde çorba yoğurt ekmek diyetisyen bu akşamları haftada iki kere bu çorba ekmek yoğurt diyetini muhakak yap dedi valla kaç kaloridir 1000 kalori ancadır bu gidişimde sorarım diyetisyene canım

canım sabah kahvaltını daha sağlam yaparsan akşamı daha hafif geçirebilirsin sabah az yiyince sonrası böyle oluyor bizde de

anladım canım ancak 100 kalori civarıdır bence de sen epey çabuk kurtulacaksın kalan fazlalıklardan anlaşılan

Evet doğru ablacım valla, hatta bu cümle geldi şimdi aklıma doğru hatırlıyorsam eğer 'Kahvaltıyı padişah, öğlen yemeğini vezir, akşam yemeğini de dilenci gibi yiyin'

inşallah asumancım valla yürüyüş yapabilsem bu kadar kasmak zorundada kalmazdım ama sporda yapamıyorum mecburen kasmak zorunda kalıyorum 1300 kalorilik bi diyet yapıp üstünede 1 saat yürüyüş yapılsa en sahanesi ama yok işte kendime fırsat yaratıf yürüyüşümü yapamıyorum 15 aylık bi oğlum var babaanne bakıyo işten çıkt çocuğu al eve gel yemek yap ama havalar bugün ki gibi giderse şayet akşam iş çikişları 1 saat yürümeyi düşünüyorum

Cümleyi doğru mu yazdım acaba diye nette ararken şu yazıyı gördüm ve paylaşmak istedim.

Zayıflamanın en kolay 5 YOLU

Diyet denince akla kısıtlanan öğünler, sınırlama getirilen yiyecekler geliyor. Oysa, sizleri çok zorlamadan hayatınızda yapılacak basit düzenlemelerle ideal kiloya ulaşmak, üstelik bu kiloyu korumak mümkün. Bu dönemde herkesi kilo verme telaşı alıyor. Bunun için yiyecek listeleri elden ele dolaşıyor, kalori hesapları yapılıyor.

1: GÜNDE 7 öğün beslenin Kilo vermek için aç kalmak, metabolizmayı yavaşlattığı için zayıflamak bir yana, kilo almaya neden oluyor. Bu yüzden kişi asla aç kalmamalı ve güne kahvaltısız başlanmamalı. Güne kahvaltısız başlarsanız minimum enerji harcarsınız. Şu söz size öğünlerle ilgili fikir verebilir; “Kahvaltıyı padişah, öğlen yemeğini vezir, akşam yemeğini de dilenci gibi yiyin!” İdeal bir kahvaltıda peynir, lifli kaynaklardan domates, salatalık, yeşillik, zeytin veya iki tane ceviz olmalı. Beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdarlı olanlar tercih edilmeli. İçeceğinize şeker ilave edilmemeli. Şekersiz içemiyorsanız zamanla azaltma yöntemini de deneyebilirsiniz. Diğer öğünlerde de porsiyonlar küçültülmeli, salata yenmeli. Arada atıştırmak için kalorisi düşük kuru meyve, az miktarda kuru yemiş, yoğurt ya da süt tercih edilmeli. Minik atıştırmalar metabolizmayı hızlandırıyor ve ana yemeklere aç başlamayı engelliyor. Yiyecekleri iyi çiğnemek de önem taşıyor. Çünkü yemek yerken midede sindirim enzimleri salgılanıyor. Beyne doyma sinyallerinin ulaşması için öğünlerin yarım saate yakın sürmesini öneriyoruz.

2: Her besin grubundan tüketin Zayıflamak için sürekli aynı tip besinleri tüketmek çok sağlıksız sonuçlar doğurabiliyor. Her besin grubundan eşit olarak almak gerekiyor. Günlük öğünün, et, balık ile tavuk gibi protein grubunu, süt ve süt ürünlerini, tahıl grubunu ve sebze-meyveyi içermesi gerekiyor.

3: Karbonhidrat kaynağını değiştirin Beyaz ekmek, bal, pirinç gibi basit şekerler ve karbonhidratlar yerine glisemik indeksi düşük, kompleks karbonhidratlarla beslenmek tokluk süresini uzatacağı için kilo vermeye yardımcı oluyor. O nedenle karbonhidrat kaynağını değiştirmek önem taşıyor. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ya da çavdarlı ekmek, pirinç yerine bulgur, şeker yerine meyve tercih edilmeli.

4: GÜN İÇİNDE Bol su için Vücudu bir kap gibi düşünürsek, bunun yüzde 60-70’ini su oluşturuyor. Su kısmına önem vermezsek vücudumuzda yağ miktarı artabiliyor. Bunu önlemek için günde 10-12 bardak su içmek gerekiyor. Günde üç fincanı geçmemek kaydıyla kahve içebilirsiniz. Ancak üçü bir arada olan karışımların kalorisi çok yüksek. Bu tarz içecekleri tüketirken kalori miktarlarına dikkat edilmeli. Kahveye iki şeker atan bir kişi, bir şeker atarsa ayda bir kilo verebiliyor. Bu da yılda 12 kilo ediyor. Ancak şunu unutmamak gerekiyor, ne içerseniz için, suyun yerini tutmuyor.

5: Yürüyün, hareket edin! Sabahları arabanızı uzağa park edip işyerinize yürüyebilir ya da otobüsten bir durak önce inebilirsiniz. Markete arabayla gitmeyin. Alışverişi tek seferde yapmak yerine azar azar yapın, eve de yürüyerek dönün. Sağlıklı beslenen kişilerin kilo sorunu olmaz. Kişiler, her şeyden azar azar yiyebilir, tatlı ihtiyacını meyve ile karşılayabilir.
Bu arada evet doğru yazmışım

Boyun baya uzunmuş. Çok fazlalıgın yok aslında senin. Kaç kiloya ınmek istiyorsun?Fındık ceviz vs verıyor aslında diyetisyenler ama sayıyla tabii.
70 kg altında olmak istiyorum yani 70 en ust kilom olmalı(hayaller hayaller)

nerdeki diyetisyene gittin,bir de boyuna göre kilon kaç olmalıymış?,

büyükçekmece kolan hastanesi. ideal kilom 75 altı imiş ama önce bir 75 inelim sonra 68 civarı sabitleyelim dedi...

yaptırmadım zaten tahlilleri ayseye gidicem bana da bir el at diyecem

aslında diyetisyene gitme nedenim tahlilleri yaptırmaktı. liste alıp boy kilo yağ ıvır zıvırıma da bakıldı. ben listelere karşıyım ama örnek liste olması muhim. 15 gündür 91 altına inemeğince biraz endişelendiğim de doğru ne de olsa artık emzirmiyoruz. herşey o kadar kolay değil. bakalım becerebildiğim kadar yapacağım.neolacak...

a
hadi hayırlı olsun bir de bu yolu dene bakalım ücreti makulmüş haftalık kontrol olması da iyi bakalım liste yapabilecekmisin senle ben liste düşmanıyız ya
ben liste sevmiyorum çok doğru tespit ama bir ayara gireğim eğriyi doğruyu dışardan bir göz değerlendirsin istedim...

Hayırlı aksamlarrr kizlarr
Dalokaysmom cnm sevindim diettisyene gitmene menüleri nin takipcisiyim bende faydalanayim mesela yazmışsınız kuru meyva leblebi. Yasak aslında anlamadan çok kalorili şeyler yiyoruz
canım paylaşırım yediklerimi. ben de sorun bazı şeyleri masum görüp doyana kadar yemek örneğin çorba 2 kase içiyorum (benim kaseler dev gibi en az 3.5 kase olur başka bir kase ile) yahut et olsun yağsız ızgara bitirene kadar yiyorum... kuruyemişe dadanıyorum durmadan atıp duruyorum azıma. yalnış dedi dietisyen herşey kararında olacak dedi 60 kg bile olsan 1 litre dondurma yemiyeceksin dedi

Öğlen kızımla eşim pizza yediler hemde çok sevdigimden yanında tiramusu yemedim tabiki az önce kardeşim geldi ve 2pizza. Tiramusu getirdi. Eşim 2gecedir aç yatıyordu diyorki simdi yemessem kardeşin kirilir deyip yedi ben yemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…