Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Bende şimdi Akşam yemeğini hazırladım kızçelerim hala uyuyor acaba uyandırsammı yoksa onlar uyanıncamı yeseler diye düşünüyorum
Çok kararsız gördüm kendimi bu gün

Benim diyetisyen kacta yatiyorsan 4 saat once ye aksam yemgini dedi. Yani 12 de yatarsan 8 de ye dedi aaadedim ben erken yerim 7 den sona azima koymam dedim hayir dedi 10 yatmayacaksan 6 da yeme yemkten sonra da meyve var

Benim diyetisyen kacta yatiyorsan 4 saat once ye aksam yemgini dedi. Yani 12 de yatarsan 8 de ye dedi aaadedim ben erken yerim 7 den sona azima koymam dedim hayir dedi 10 yatmayacaksan 6 da yeme yemkten sonra da meyve var

valla kaç gündür saat 6 buçukta akşam yemeğimizi yiyoruz çocuklarla ve inan kendimi çok hafif hissediyorum.
Dün bir tek eşim 5 dakikaya kadar gelirim diyip bir saat sonra gelince 7 buçuğu buldu inan kendimi kötü hissettim sanki aynı şeyi yediğim halde daha şiş gibiydim :26:
Ya sonuçta çay kahve faslıda yapıyoruz her gece yemekten bir iki saat sonra o yüzden açıkma ihtimalimde yok

kızlarr maşallahh ne döktürmüşsünüz öyle yaavv , oku oku bitmedi valla

Semirancımm ,canım örtmenim , az takılıyorum buaralar

Baharcımm lütfen motivasyonunu topla ve bu işe daha sıkı sarıl , ama Özlemin (Özka) dediği gibi biraz sebzeyede ağırlık versen , biraz daha düzenli yesen olacak bu iş , hadi bakalım :129::129:

canım geçmiş olsun bebişine ,Rabbim sağlık sıhhat versin :128::128::128:

herkese merhaba aranıza yeni katıldım bende artık burada sizinde desteklerinizle zayıflayacağım inş

hoşgeldin canımm , hadi bakalım kolay gelsin

Ayşe & Mutlu ooohh başlamışınız hesap yapmaya , dur bende bi kağıt kalem alayımda , bi hesap yapayım en iyisi

bu nedir bütün topik kapuska yapmış heraldee

Elifimmm gaçmiş olsun bebişimm ,dikkat et kendinee

canım inan bu tarzda insan o kadar çook varki çevrede , takma

bende ilk atandığımda sözleşmeli başlamıştım göreve , senin sokakta görüp umursamayacağın insanlar bile diyoki " aaa sen sözleşmeli öğretmenmisin , hmmm yazıkkk ne kadar para veriyolar sana, hem sen güvenme bu kadar bu işe koyarlar seni 2 gün sonra kapıya ...vb "
yaaaa ben diyomki aammaannn "İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR"

inşallah Gamzeciimm , güzel sonuçlarla karşılaşacaksın , inan bana :129::129::129::128::128::128::128:

Evde 3 yaş altı bir çocuk varsa anne eninde sonunda bu ve benzer bunalımlar içinde oluyor. Şahsımın yıllar süren titiz gözlemleri sonucu; bu yavruşların bir nevi sevimli vampir olduklarını, annelerin hayat enerjisini sömürerek beslendiklerini tespit etmiş durumdayım. Anneler ancak 3 yaşından sonra biraz rahatlamakta (biraz dedim yalnız), sonra da "ahhh ahhh ne tatlıydı bebeklikleri" diye o günleri özlemektedir. Hatta durumu ve yaşı uygunsa bir adet daha bebek yapıp aynı şeyleri tekrar yaşamaktadır. Zira anne mazoşist bir varlıktır Sonuçta loser olmadığını sen de biliyorsun ama 0-6 yaş seviyesi ile sürekli muhatap olmak insana bunları yapıyor işte.

Ama şu süper başarılı insanlara ben de bir değineceğim ya. Bende çok var böyle arkadaşlardan. Bazıları çok yakın arkadaşlarım, onlarla samimi olarak gurur duyuyorum. Bir de arada sırada görüştüklerim var. Böyle süper mevkilerde olan; yazışırken ya da görüştüğümüzde ben de ezik hissediyordum sürekli kendimi. Örneğin "ev hanımı" olduğumu söylemeye utanıyordum. Sırf bu yüzden sayfalarca abidik gubidik metinlerle uğraşıyordum, neredeyse bedavaya. Hani, yazarlık yapıyorum diyeceğim ya çevreye. Hala da tam atamadım açıkçası üzerimden bu kompleksi ama şunu fark ettim: Hayatta esas olan "mutlu olmak". Başka herşey fasa fiso. İş hayatında başarı seni mutlu ediyorsa ona odaklanmalısın, örgü örmek mutlu ediyorsa ona odaklanmalısın, tembellik etmek mutlu ediyorsa yapabileceğin her fırsatta bunu yapmalısın. Ben çocukları da buna göre yetiştirmeye karar verdim. Tabii ki sadece kendimizi mutlu eden şeyleri yapmaya endeksli bir hayat yaşayamayız, sorumluluklarımız var. Ama çabalayabilirz en azından

Süt sana dokunuyor çünkü light olabilmesi için homojenize edilmiş, moleküler yapısı değişmiş bu nedenle de süt olmaktan çıkmış başka bir sıvı içiyorsun Gerçi inek sütü süper bir gıda değil aslında, senin de yazdığın gibi sütle yapılan özellikle de fermante olan gıdalar çok daha faydalı. Kefir başta geliyor, yoğurt da çok iyi. Madem yoğurt mayalıyorsun kefir de mayala bence; çok daha kolay. Endüstriyel kefir ile ev yapımı kefir arasında çok ciddi fark vardır. Ve ev yapımı kefir senin hormon dengen, bağışıklık sistemin için çooook faydalıdır.

Yoğurdu da "bilindik" markalardan almak ne yazık ki çözüm değil. Bu "bilindik" markalar büyük gıda kartelleri ve bizi asıl zehirleyenler onlar. Hazır alacağın zaman homojenize yoğurt kesinlikle alma derim, homojenizasyon çok zararlı bir işlem. Plastik kaptaki yoğurtları alma, kaymaklı ve çömlekte-cam kapta satılan yoğurtları acil durumlar için öneririm. Ki kendin mayalıyormuşsun, pek ihtiyaç duymuyorsundur herhalde. Daha iyi bir alternatif bulamıyorsan cam şişede günlük süt (şimdi organikleri de çıktı) ile mayalayabilirsin.
Tavuk konusunda ne yazık ki haklısın; organik tavuk artık büyük marketlerde kolayca bulunuyor ama çok pahalı. Normalde bütün piliç 9-10 liraya satılırken organik olanı 40-50 lira. Aradaki fark bize bir şey anlatmalı. Organik tavuğun daha küçük, parça olarak satılanları daha makul fiyatta. Dışarıda yemek yerine rahatlıkla bir paket alınıp yapılabilir. Ben ayda 1 defa filan yapıyorum, o da bu aralar, eşim isyan ettiği için. Önceden 4-5 ay yapmadığım oluyordu

İnşallah ideal kilosunda, sağlıklı bir anne adayı olursun zamanı geldiğinde. Beslenme çok önemli bir konu bebek düşünenler için...

Son düzenleme:
Kolay gelsin canım..allah zihin açıklığı versin...

Annenin kilosu neymiş öyle maşallah..

Teşekkür ederim :) Evet ablacım öyle ona yetişmem lazım :18:

Bu arada bugünkü menüm:
Kahvaltı: 2 dilim ekmeğe labne peynir sürdüm. (tek tek belirtmiyorum ama diyete başladığımdan beri buğday ekmeği tüketiyorum,beyazı kestim-labne light değildi.) 1 salatalık,1 domates Şekersiz çay.
Ara: 3 ceviz 1 kuru kayısı
Öğle: 1 tabak mantar çorbası (ekmek yok)
Ara: eti form çikolatalı bisküvi yeşil çay
Akşam: 1 büyük kase bol limonlu karışık salata (tuz,yağ,ekmek yok)
Bunun dışında tüm gün bol bol su. Sayesinde ders molalarımı wcye kullandım
Belki 1 bardak kakaolu süt içerim ilerleyen saatlerde ama kesin değil, şuan bayağı tok hissediyorum

Ablacım zor ama imkansız değil. İstedikten sonra herşey mümkün. Bir de normalde zaten zayıfmışsın. Kiloya meyilli değilmiş vücudun. Öyle zor gözüyle bakmamalısın bence
Ne kadar yavaş o kadar iyi aslında. Kısa sürede istediğimiz kiloya gelip sonra kat kat geri alıcağımıza yavaş gitsin daha iyi.

Toksin, Beyza mesajlarımda eklemeyi unuttum; miniklere çok geçmiş olsun.

..

Bu hafta öğünleri daha dengeli, miktarları daha ölçülü şekilde beslenmeye çalıştım. İlk diyetisyenimin bana verdiği listedeki ölçüleri baz aldım. Hiç tartılmadım sonucu merak ediyorum. Hafta sonu sapıtıp olmadık şeyler yediğim için beklentim çok yüksek değil. Ama 800 gr altında verdiysem Pazartesi ilk iş ya psikoloğa ya diyetisyene gideceğim. Ya kendimi daha iyi kontrol altına almayı, istediklerim için savaşmayı ve daha mutlu olmayı öğreneceğim ya da biri benim yerime bunları yapacak

Ayrıca alıntı yapmak sonradan aklıma geldi ama böyle yazayım.İş yerlerindeki iş arkadaşlarınız beyin sahibi değilmiş ya da beynin ne işe yaradığını bilmiyormuş sanırım. İnsanın önce içi güzel olucak dış güzelliği günümüz şartlarında her türlü düzeltebiliyoruz zaten. Aslında bu sözleri onlara yedirebilecek güç hepimizin içinde var. Uygulamaya da başladık. Biz zayıflayıp güzelleşicez ama onlar fiziği düzgün ama içi boş insanlar olarak kalmaya devam edicekler

Yediklerim
Sabah
3Yumurtayla.soğan.marul.salata.2dilim k.ekmek.1fincan kahve.4badem.2leblebi
Ara
Çocukla uğraştım yok
Öğlen
1Tabak bamya
Salata yağsız
1Kepçe yeşil mercimek
50Gr çavdar ekmeği
Ara
2Elma.1bardak soya sutuyle.2badem
Akşam
1Kepçe yesilmercimek.
1Kepçe bamya2Kase musli ligt yoğurtlu

3fincan yeşil çay
2l suuuu
spor yok

ikindin çekindiğim fotoyu ekledim , her ne kadar likralıda olsa yeni 32 beden kotum ve ben

mutlu her diyetisyen farklı demekki anlamadım ben bu yeme saati olayını :44::44: benim diyetisyende sabah ile akşam arasında 3-3 buçuk saat, öğle ile ara arasında 2-2 buçuk saat ve yine ara ile akşam arasında 2-2.5 saat ve, akşam ile ara arasında 3-3.5 saat veriyor, yiyebildiğin kadar erken ye hatta ara öğününü gece yatmadan 3 saat öncesinde tüketmiş ol diyor :44::44: acaba aynı kapıya mı çıkıyor bu yoksa farklı mı anlam veremedim
6 dan sonra yiyeceğin tek şey 8-8.30 da yediğin ara öğün olsun ya da sütlü nescafen dedi
o yüzden geceye bırakıyorum kahveyi ki gece dolapta bulmuyum kendimi
demekki her diyetisyen farklı biliyor ya da aynı şeyler bunlar farklı yansıtılıyor anlamadum ben vallaa :44::44:

...

Elifimmm gaçmiş olsun bebişimm ,dikkat et kendinee
saaol aynurcum etmeye çalışıyorum işte, hava bir sıcak bir soğuk mahfetti beni şuanda daha iyiyim
gazme karışık salatadan kastın ne canım anlamadım ama içinde peynir ya da balık ya da et/tavuk olmayan bir salata, seni doyursa bile enerjin eksik kalıcak ve acıkırsın, o yüzden de bende akşam yemeklerinde sebze yemeği ççorba veya salata terci ediyorsan et-tavuk yoksa bile peynir deneyebilirsin

umutt ben ilk diyetisyene gittiğimde 1 seans psikolog görüşmesi veriyorlar, ama maddiyattan dolayı birde ona yetişemeyeceğimi düşünerek gitmedim.. eğer ki elimde düzgün bir liste olsaydı (dukan-karatay veya şok diyetler haricinde, beni motive etmeye diyetisyen listeleri vardı) kesinlikle psikologu tercih ederdim.. beynimi düzelttikten sonra diyetisyene gitmek bana daha mantıklı geliyor.. hatta sadece beyni değil, yaptıkları motivasyon ya da adına ne diyorlarsa bilmiyorum onunla gerçekten rahatladığım için kilo verirdim.. hiç diyetisyene başlamayan arkadaşlara, imkanları varsa ikisini birlikte yürütmelerini öneririm.. ben hala öyle yapmayı düşünüyorum.. inşaaallaaahh (iş bulursam tabi)

aynur sen kilonu nerde saklıyorsun arkadaşımm
ben inanmıyorum senin 88 olduğuna falan kandırma bizi aynurrr
çok güzel duruyorsun arkadşaım maaaşşaalllaaahh

Elifim aslında ben 30 kiloyumm anneemmm ama çaktırmıyom

kiloları çantamda saklıyom bebeemm

Önerin için teşekkürler ablacım ama içinde beyaz peynir vardı. Az yemedim salatayı zaten Açlık hissedersem ki şuan pek mümkün değil gibi, süt içmeyi düşünüyorum. Süt bayağı şişiriyor zaten beni

iyi akşamlar bugün yoktum maşallah sohbet epeyce koyuymuş kaçırmışım
arkadaşımın uzun süren ısrarıyla bugün sohbete gittim sonra eve uğrayıp üzerimi değiştirip doğru yürüyüşe gittim 2 saat civarı yürüdük
yediklerim de şöyle
sabah kalkınca 1 incir 6 fındık
öğlen arkadaşta 1 tabak bat (sivasın yöresel yemeğiymiş yeşil mercimekli sulu bir salata gibi) 1 dilim patatesli kek 1 dilim tatlı
ara 1 elma 5 badem
akşam yoğurt ve müsli
aralarda 2 incir ve 7 fındık daha yedim ama hangi ara demeyin:))
1 şekersiz nescafe bol su 2 fincan yeşilçay belki 1 kahve daha içerim yatmadan
toksin papatyana geçmiş olsun canım

anaaa içim dışım pırasa oldu yeminle ya. neyse bugün tencerenin dibini gördüm de kurtuldum :)
sabah: 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 haşlanmış yumurta, 2 kk beyaz peynir(yarım yağlı) domates
ara 2 kuru incir 1 su bardağı yarım yağlı süt
öğle: 6 yk kıymalı pırasa(öff), 1 kase yoğurt, 1 dilim tb ekmek
ara yarım ayva yarım armut
akşam: 6 yk kıymalı pırasa(pöff), 1 dl tb ekmek, 1 parça peynir
ara: az önce 1 çay kaşığı nutella ya dayanamadımmmm (
3 lt su
spor: 15 dakika yürüyüş, muhtelif zamanlarda TKÇ
pırasalı bir gündü...

ben anlamam diyetisyen dedi...

Kızlarrrrrrrrrr

Malum ben kızımıda az düzene sokmak için evde köklü değişiklikler yapıp terör estiriyorum uzun zamandır
Adama dün fırça fazla geldi herhalde bugün ben istesem çok daha iyi beceririm kilo verme işini hatta pazartesi bende başlıyorum diye
Dedim varmısın kapışmaya iddaya girdik 1 ay içinde kim daha fazla kilo verirse hesabı
Bir ayın sonunda en fazla kilo veren ( eşim, ben yada kızım ) 250 TL alıcak diğerleride verdikleri kilo başına 10 lira alıcak Daha doğrusu bu kilo başına 10 lira ödülünüde kızım için koyduk yoksa hayatta dikkat etmez üstelik yeni bir gitar istiyordu kazanırsam onu alırım kaybedersemde en azında gitarı alabilecek kadar kilo verebilmiş olurum dedi

Pazar geceside ailecek tartı günü ilan ettiK

Anam kızlar ben bu yarışı kazanmam lazım yoksa adamın dilinden çekeceğim var çünkü kaç gündür sen ye ye olucaksın 100 kilo zaten istesende veremezsin diye takılıp duruyordum valla Pomak kendisi hayatta şakada olsa intikamını almadan rahat vermez üstelik inatcıdırda
Akşamlarıda haksız rekabet olmasın diye aynı anda spor yapacağız tabi ben gündüz kızıda fiştikler az da olsa ekstradan spor yaparım artık

Çok uyanık gördüm kendimi

süper bir sistem bulmussunuz bence özellikle kızın için:)bende arkadasımla bugun iddiaya girdim kim her ay daha cok kilo verirse kıyafeti kapcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…