evet evet protein dışındakilerde gözüme az geldi ama araları düşünmeden söyledm sanırım.ben ara yapmaktan çok usandım çok bıktım.çok acıkırsam yapıyorum.hatta bi ara öğle yemeği yerine badem, leblebi, nescafe tükettim yemek hazırlamamak için.2 gebeliğimde de şeker çıktı hep 5-6 öğün beslendim.(2 bebek arası 24 ay,emzirirken hamile kaldım tekrar)5-6 öğün çocuk yoksa güzelde çocuklarla o kadar zorki...yada ben o kadar bıktım ki...salata hazırlamak bile ağr geliyor inan zorluyorum kendimi.bazen de kendimi salıyorum salata malzemelerim bozuluyor farketmiyorum bile.bizde çorba olmazsa olmaz çocuklardan dolayı ve ben çorbayı çok severim o nedenle çorbayı da sordum.ya da kurubaklagilde aynı şekilde yapınca koca bir tencere yapıyorum ben 7 kaşık yersem haftada 1 onu bitiremeyiz azaltmam lazım demekki ama çok severim.evde miniğim var ona yedirmeye çalışıyorum ona ayrı hazırla, kendime ayrı hazırla,ev derle topla(çocuklar okula gittiklerinde savaş alnına dönmüş oluyor ev),akşama yemek hazırla minikle vakit geçir, kendime zaman ayır(buraya girmek) derken çok zorlanıyorum işte ben ara öğünlerde.ama diyetisyen öyle yaptıysa bi bildiği vardır ben kafama göre hareket ediyorum.sonra dayanamayıp akşam neler neler götürüyorum.gçeen hsonu annem vardı evde ekmek yaptı .var ya nasıl yedim nasıl yedim sonra mutsuzum çünkü göbeğim şişti hemen.maya bıraktı benimde denemem lazım ama korkuyorum kendimden....çocuklar kek bekliyor ,bişiler bekliyor malesef bende yaptım başlarda şimdi yapmıyorum fazla ama bekliyorlar başka yerde görünce saldırıyorlar sonra(iştahlı ama normalller kilolu değiller)...bende bu kilo alma döneminde yaptım güya onlara ama kendim daha çok yedim.(75 e düşmüştüm 78 e kadar çıktım son aylar)..bu gidişe bi dur demem lazım ama onları da düşünerek.bu konuda umut benim idolum hem türlü türlü yapar hem yemeden durur en azından son haftalaryapıp yememek marifet baya.hazır gelene ben daha çok dayanıyorum kendi yaptığım bi de mutfakta duruyorsa gidip gelip yiyiroum
Benimde umudum var.
günde kaç kez gitmeyi düşünüyorum diyetisyene..Yakın dombili bir arkadaşım diyetisyene gidiyor karşıyakada oturuyor ona yakın bir yere..
Tıpatıp uyuyor kadının listesine,dediklerine..nasıl kilo veriyor deli gibi..
ve bahsettiğim arkadaşım benden bile iradesiz sürekli ileri geri yapan tipti..
Bu kış çok rahatsızlık çekti aşırı kansızlık vb. eşiyle sorunlar oldu kilolarından..Ondan sonra bir silkelendi maşallah çok iyi gidiyor..
Düşünüyorum demekki itici güç lazım benim eşim sürekli pışpışlar beni kilo konusunda iyisin boşver yapın böyle falan o rahatlıkmı var anlamadımki..
birde çok duygusalım herşeyi içime atan tipim yemek benim kurtarıcım oluyor. du diyorum artık öyle değil tabii..:)
Yena hakkaten oyle oluyor. Benim de en zor cocugum ortanca. Ama ona ragmen benim kucagimdan dusmeyen hep o... Ufakligi var ya nerdeyse hep yardimcim tutuyor. Ben hep ortancamlayim.
Pedagog dedi. Cok cocuklu annelerde ozellikle ilk cocugu asiri kayirma ve simartma ve ortancaya da acima sendromu normalmis... Biz ilk ikisini simartip kucugun yuzune bakmadan buyutuoz valla...
selam güzeller..
evettt dün ki pastadan yedim akşam yemeği niyetinee:18::18: ama mutluyum güzel bir yıldönümü kutlaması oldu... tebrik eden arkadaşlara tekrar tşk ederim...
dün karbonhidrat patması yaşadım resmen..bugün protein ve suya yüklenmem lazım... sanrım bu hafta sabitimalmamışsam tabikide...
sabah
kepekli tost
salatalık dereotu maydonoz
1 tk pekmez
7 otlu çay
ara
1minik elma
1bardak süt
öğle
1 tabak pırasa
5-6 kaşık bulgur pilavı
koca bir bardak cacık
ara
minik üzümlü fındıklı ekmeğim var 197 kalori onu yemeyi planlıyorum....
akşama sadece salata içine ton balığı eklerim...
Aysecigim,
Biz burda nerdeyse hepimiz ablan gibiyiz artik senin... Basladigin zaman 2011 yili subat gibilerdeydi. Benle beraber zamanlar. O zaman 97 idin benim gibi.. Kac defa diyetisyene basladin biraktin, benim gibi :)
Ama su var, sen diyetisyenin dediklerini dinlemiyorsun ablacim ya... Hic yorum bile yapmadan ne dediyse 2-3 hafta + bile olsan devam et. İnan ki duzene gireceksin. Kilolar girdap gibi, yedikce moralimiz bozuluyor, bozuldukca yemeye veriyoruz kendimizi...
ama canm 16 kilo az degil de...5 ay da az bir zaman degil
ve benm kılomda fazla yani bana göre az
bu arada darısı başına
ayşeee beyzanın yazdıklarına katılıyorum canım...
bende diyetisyene gittim ama bıraktım sadece birkez gşittim kuralara uymayacağımı bildiğimden bıraktım çünkü hayatım çok düzensiz iş yeri ev sürekli evde olmuyorum vs.. o yüzden kendimce dengelemeye calışıyorum ama yine yiyorum dün akşam sinir bozucu bişey yaşadım eve gittim nasıl saldırdım dolaptaki dondurmaya ama sonra durdurdum kendimi... yok bu böle olmazz sinirimizi hep yemekten cıkardık ne oldu olan bize oldu... bugün yarın derken zamn geçtii ben 2 haftadır salmış durumdayım dün bugün biraz dikkat ediyorum....
evet evet protein dışındakilerde gözüme az geldi ama araları düşünmeden söyledm sanırım.ben ara yapmaktan çok usandım çok bıktım.çok acıkırsam yapıyorum.hatta bi ara öğle yemeği yerine badem, leblebi, nescafe tükettim yemek hazırlamamak için.2 gebeliğimde de şeker çıktı hep 5-6 öğün beslendim.(2 bebek arası 24 ay,emzirirken hamile kaldım tekrar)5-6 öğün çocuk yoksa güzelde çocuklarla o kadar zorki...yada ben o kadar bıktım ki...salata hazırlamak bile ağr geliyor inan zorluyorum kendimi.bazen de kendimi salıyorum salata malzemelerim bozuluyor farketmiyorum bile.bizde çorba olmazsa olmaz çocuklardan dolayı ve ben çorbayı çok severim o nedenle çorbayı da sordum.ya da kurubaklagilde aynı şekilde yapınca koca bir tencere yapıyorum ben 7 kaşık yersem haftada 1 onu bitiremeyiz azaltmam lazım demekki ama çok severim.evde miniğim var ona yedirmeye çalışıyorum ona ayrı hazırla, kendime ayrı hazırla,ev derle topla(çocuklar okula gittiklerinde savaş alnına dönmüş oluyor ev),akşama yemek hazırla minikle vakit geçir, kendime zaman ayır(buraya girmek) derken çok zorlanıyorum işte ben ara öğünlerde.ama diyetisyen öyle yaptıysa bi bildiği vardır ben kafama göre hareket ediyorum.sonra dayanamayıp akşam neler neler götürüyorum.gçeen hsonu annem vardı evde ekmek yaptı .var ya nasıl yedim nasıl yedim sonra mutsuzum çünkü göbeğim şişti hemen.maya bıraktı benimde denemem lazım ama korkuyorum kendimden....çocuklar kek bekliyor ,bişiler bekliyor malesef bende yaptım başlarda şimdi yapmıyorum fazla ama bekliyorlar başka yerde görünce saldırıyorlar sonra(iştahlı ama normalller kilolu değiller)...bende bu kilo alma döneminde yaptım güya onlara ama kendim daha çok yedim.(75 e düşmüştüm 78 e kadar çıktım son aylar)..bu gidişe bi dur demem lazım ama onları da düşünerek.bu konuda umut benim idolum hem türlü türlü yapar hem yemeden durur en azından son haftalaryapıp yememek marifet baya.hazır gelene ben daha çok dayanıyorum kendi yaptığım bi de mutfakta duruyorsa gidip gelip yiyiroum
Kızlar bugün çok komik diyalog geçti oğlumla aramızda..
Sabah kahvaltı hazırlıyorum..Zaten masa hazır oluyor eşim ve kızımı doyur gönder.
Peynir sevmediği için daha doğrusu tek başına yiyemediği için ben genelde peynirli omlet veya tost yapıp yediriyorum..
ne yiyeceksin diye sordum..yağlı ballı ekmek yiyeceğim dedi.bal yok bitti dedim başladı ağlamaya neden haazırlamıyorsun sen yapsana dedi..
oğlum nasıl yapayım ben. balı arılar yapar dedim..Hayıır sen hazırla,sen yap bağırıyor.:)
Çocuk o kadar alışmışki ben herşeye koştur,herşeyi hazırla,hallet. balıda benim yapıcağımı zannediyor saftrik..
Aslında bir yandan kötü bir imaj..herşeye koşan,halleden insan olmak..ÖZelinin olmaması..
Dün eşim, kızımı ve oğlumu tiyatroya götürdü bende tek başıma dışarı çıktım,kendimle kalacağım güya.naaptım peki.? önce dolandım sonra pazara gittim,ne aldım kendime özel hiçbirşey.. bir yığın ot aldım geldim eve..
Bende öyleyim işte..ara öğün falan sürekli yemek düşününce bir türlü doymuyorum sürekli yeme saatinin gelmesini bekliyorum..
beynim hep yeme üzerine çalışıyor..Poffff en iisi psikoloğa gitmek.
işte sorun şu ki ben kendi kendime hiç beceremiyorum bu işi
mutlaka birisi beni takip edecek sürekli
sıkı sıkı takip edecek başka türlü olmuyo cnm
o yüzden son kez gidim diyorum diyetisyene
+da olsam devam edim bu iş bitene kadar
yoksa cidden kilo almaya devam edersem halim fena
yürüyemiyorum nefes alamıyorum
bu ara tansiyonum çıkmaya başladı yine
daha 24 yaşındayım üstelik
inşaallah cumartesi yeni bir hayata adım atarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?