Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Gittim geldim arkadaşlar. Sonuç ehhh işte. Aslında küçümsememeliyim, gayet iyi de benim beklentim daha yüksekti. Verdiğim 1.2 kg, 1.1 kg yağdan gitmiş. Bu kadar kendimi kontrol altında tutunca daha fazla gitmiş olmasını ummuştum.

Bir de bu hafta beni normal listeye döndüreceğini, hatta o listede alternatifler yer alacağını düşünerek gittim. "Bir tatlı kaşığı bile olsa kaymak-bal filan eklese haftada bir" diye hayal kurarken listeyi iyice kıstıııııı. Sonucun gayet güzel olduğunu ancak yağların bir direnci olduğunu, bunu iyice kırmak için de farklı bir liste daha uygulayacağını söyledi. Göbek bölgesi yağlarını iyice yumuşatmak gerekiyormuş, o istediğim alternatifleri yazarsa ben açlık hissedermişim (şu listeyle aç hissetmiyorum.), o alternatifler zayıflama listelerinde olurmuş ama bana yağ çözücü bir diyet yapıyormuş?? Kafama yüzde yüz yatmadı ama uygulayacağım, madem bir yola girdik.

Hemen bugün başlamamı istediği bir lif listesi yazdı iki günlük, ardından 2 gün de protein diyetini yapacağım diğer günler normal listeye devam edeceğim. Şahtı şahbaz oldu yani benim liste. Lif listesi proteinden de beter, sevdiğim 1-2 şey vardı onlar da çıktı. Ühü ühü diyerek ayrıldım kadının yanından, o da bana gülerek klasik cümleyi kurdu : "bugüne kadar yediklerinize sayın." Bir tedavi programında olduğunuzu düşünün dedi.

Eve geldim, lif listesinde 4 yk yulaf ezmesi ile süt vardı kahvaltıda, içinden kuru kayısıyı da çıkardı. Öyle zor yedim ki. Bu ne ya, bu nedir? Yoğurt ve kuru kayısı ile bir şekilde yemiştim 2 gün ama bunu (açlık ve hastalık dışında) bir daha hç bir kuvvet bana yediremez.
 
Umuttt, başarılar diliyorum sana diyetisyende.:)
Allah yağ azalması versin.:)
sınava girenlere zihin açıklığı versin denir yaa.:)
Sağolasın canımm. Ben de çevremdekilere "içinin yağları erisin" diyorum bugünlerde ama iyi manada
Canselcim, canımın içisin ama bende öyle idollük bir durum yok ne yazık ki :) Ben de yemeden duramıyordum ki (halimden belli olduğu üzere), bu 1-2 haftadır yemiyorum evet ama yaptığım ürün sayısında ciddi düşüş var :)) Geçen hafta 2 defa kek yaptım çocuklara, son dilimler bayatladı resmen. O dilimleri de ev pudinginin dibine koydum öyle yedirdim ev halkına :) Eskiden bırak bayatlamayı ikinci günde bitiyordu kek, eşimle ben asıl büyük payı alıyormuşuz demek :) Eşim de yemiyor 10 gündür, gayet kararlı diyet yapıyor :)
Benim tek tesellim paketli ürünleri yememiş olmak, onlar sağlık bakımından da diyet bakımından da daha zararlı :) Bence sen gayet iradeli ve disiplinli gidiyorsun, zaten ölçülerin de ortada Umarım verdikten sonra ben de senin gibi dikkat ederim de dengede tutarım kilomu...

Yenacığım, bence tespit çok doğru. Bir itici güç, bir sebep, bir kırılma noktası çok etkili oluyor. Ben de hiç istemedne gittim diyetisyene, gelebildiğim noktaya kadar kendim geldim. Hala da gitmezdim ama Temmuz'da düğün ve organizasyonlar olduğu için aradaki süreyi en etkili biçimde geçirmek istedim, benim sebebim bu oldu. Listeye uymak hiç bana göre değil aslında ama zorluyorum kendimi bu da iki sonuç doğuruyor: 1. Disiplinli davranmayı öğreniyorum 2. Az yediğimi düşündüğüm zaman bile ne kadar ekstradan şey yiyormuşum onu anlıyorum. Çocuğun tabağından artan 2 kaşık yemek, mercimek köftesinin kıvamı, yeni pişen ekmeğin ucu derken 2-3 porsiyon fazladan yiyormuşum önceden.
 
Son düzenleme:
kızlar ibrahim sarçoğlu saba tümerde
diyet vericekmiş, ayda 2-2.5 kilo vermeleri garanti diyor
yeni açtım bende ama severim bu adamı çok doğru geliyor söyledikleri
 
Diyetisyen ful ot verdi ya bu hafta ..geldigimden beri sebze pisiriom... Semizotu, kapuska, ayse kadin yaptim... Nereye donsen ot misali...
Utanmadan bir de yanina yagsiz salata vermis....

Bızımkı de ya ust uste 3 gun sebze ya da ust uste et verır kılo veremedıgımızde. Ben su an et kısmındayım. dun esıme ıspanak yaptım ben tavuk yedım canım o kadar cok ıspanak cektı kı. 1 haftalık yemegı nıye 1 gunde yaptın:))
 
Ozka, azar azar oldu zaten ama canim sıkılmasin diye cesit yaptim. Elim baska seylere gitmesin. Cunke evde cocuk varken atistirmalik cok sey bulunuyor...
 
Umut hanim umut hanim... Bugune kadar yediklerinize sayin, donun de bir gobeeenize gerinize filan bakin....

Hahaha e, durum biraz böyle oldu. Hayır ben hala geveliyorum yalnız; "ama benim canım çekiyor, hep aynı şeyleri yemekten sıkılıyorum" filan diye :))) "verdikçe hoşunuza gidecek ama, vermesi güzel oluyor değil mi?" diyerekten bu sızlanmalarımı da savuşturdu. Eh, haftaya bu yağlar gitmezse sorarım ama ben ona :)

Senin durum da parlak değilmiş yav, ben 2 gün yapacaksın sandım, demek tüm hafta otlanacaksın. Neyse en azından ekmeğin var, bana günde iki dilimcik ekmek vermiş

Bir de çok güldüm, "utanmadan yanına yağsız salata da vermiş" yazmışsın ya :)) Ahaha ye babam ye, sebze yemeği yanına sebze, bir de sebze suyu içersin yanında tam olur.
 

Ben de her gün et yemek istemiyorum, sıkıldım yahu. Sabah akşam sebze yemeğine razıyım
Özlem, hamilelikte kilo konusunu hiç takma kafana. Ben de kilo almaktan çok korkardım, Kızımda 73-74 oğlumda 80 kg ile hamile kaldım. İkisinde de 8-9 kg ile tamamladım hamileliklerimi. Üstelik ikisini de geç doğurdum, kızım 40+1'de doğdu, oğlum 42+3'de :)) Bünye ve şartlar bambaşka sonuçlar veriyor. Bende aşırı bulantı-kusma-iştahsızlık vardı örneğin. Almak bir yana, ikincisinde ilk 3 ayda 4 kg vermiştim.

Gene de diyetisyene gitmek iyi bir fikir, hamile beslenmesi özel önem gerektiren bir konu :)

...

Beyza, yarın gidiyor musunuz pazara? Haftaya gözüm yerse ben de gelirim. Bu hafta görüştük nasılsa :))
 

Öyle deme salata olunca kolay doyuluyo. ben de basta yadırgıyodum sebze yanında salata ama yogurt eslıgınde doymayı saglıyo. sadece sebze yemegı yanında yogurt ve 1 dılım ekmekle doymuyorum ben:))
 

aliciiizzz ortimm merak etme sen hayırlısıyla inşallahh..bugün ben senden ayrıldıktan sonra bayaa hızlı yürüdüm bide kesmedi yürümek eve gelince 30 dakika da spor yaptım ter her bi tarafımdan fışkırdı..eşime de tartı gününü cumaya aldırdım artık pazar ayrı cuma ayrı kafa karışıklığını giderdim sanırım..
yapıcaz tabi yarın mamalar ama çok vermem söyliim hepsinden birer parça cıss onlar bize:))önce leslii ardından oryantal ama acaba önce yürüyüşte mi yapsak bilemedim
ben bugün tartıda gördüğüm sonuçtan çok memnun kaldım o yüzden acayip gaza gelmiş durumdayım şuan:)))
 

kaç gördün kaç gördünnnn

Tartı gününü cumaya alman çok iyi olmuş bence de ama yarın yürümeyelim ya yarın dinlenelim ki önümüzdeki hafta aksatmayalım ben cumayı izin günü ilan ediyorum kendime hiiiiç kasmıycam sen tepinirsin ben de tempo tutarım olmadı
 
Öyle deme salata olunca kolay doyuluyo. ben de basta yadırgıyodum sebze yanında salata ama yogurt eslıgınde doymayı saglıyo. sadece sebze yemegı yanında yogurt ve 1 dılım ekmekle doymuyorum ben:))

Katılıyorum canım, insülini dengeledikleri, lifli oldukları ve büyük oranda sudan oluştukları için çok geç acıktırıyorlar. Ben de sebze yemeğinin yanında da salata tüketirim, Beyza'ya takıldım azıcık. Yapraklı sebzelerin yanında yeşil salata yiyemiyorum yalnız, örneğin ıspanağın yanına marul salatası bayıyor beni. Böyle durumlarda mor lahana kurtarıyor beni.

Bu diyetisyende en memnun olduğum kısım; mor lahana, havuç, kırmızı kapya biber gibi çiğ sebzelerin serbest olması. "Tabaklarca yemediğiniz sürece hiç sorun yok, ciddi antioksidan onlar" dedi. "İmkan varsa karışık yapın ama tek mor lahana salatası da tüketebilirsiniz" dedi. Mor lahana beni inanılmaz tok tutuyor, tek bir öğünü mor lahana salatası ile geçirebilirim...

...

Bahar-Miray ne güzel bir ikili oldunuz :) Yürüyüşler, karşılıklı göbek atmalar, ne güzel :) Oryantal düzenli yapılsa çok güzel kilo verdiren bir aktivite aslında. Hem de çok eğlenceli :)
 
Bahar-Miray ne güzel bir ikili oldunuz :) Yürüyüşler, karşılıklı göbek atmalar, ne güzel :) Oryantal düzenli yapılsa çok güzel kilo verdiren bir aktivite aslında. Hem de çok eğlenceli :)

Valla öyle oldu umutcum çokta güzel oldu.

Aynı sklette olmamızda ayrı bir güzel tabi boylar aynı kilolar aynı görenler kardeş sanıyor zaten

Oryantali düzene sokacağımızı sanmıyorum da yürüyüşü bırakmıycaz Allah sağlık verdiği sürece

Bu arada merak ettim 1 haftalık mı 1.2 kg yoksa 2 haftalık mı :26: takip edebildiğim kadarıyla gayette düzenli gidiyordu listen hem yürüyüşte yapıyorsun bana da az geldi açıkçası 1.2 diyecektim ki şimdi aklıma geldi senin kilon az ben kendime göre düşündüm bir an evet kilona göre bence gayet güzel vermişsin tebrikler ayrıca ben gördüm LEAH la fotoğraflarınızı maşallahınız var her ikinizinde hiiiiç öyle şişman falan değilsiniz hemde maşallah 2-3 çocuğunuz var gayet iyisiniz
 

Vay bee 9 kılo ıle hamılelıgı tamamlasam daha ne ısterım. Eger ıstanbulda olursak aynı dıyetısyene gıderem hamılelık suresınce. Dedıgın gıbı hem saglıklı hbeslenmıs olurum. Benı arkadas olarak kabul edermısın resımlerınıze bakıcam beyzayla. Resmınız varmıs bahar söyledı merak ettım:))
 

Sağol canım :) Bir haftalık sonuç bu, kiloma göre iyi aslında hem de hepsi yağdan gitmiş. Ama liste epey sıkı geliyor bana, bu listeye göre az geldi. Haftaya konuşacağım, sürekli bu kadar az yiyemem, herhalde o da bu kiloda bu listeyi devamlı vermez.
Geçen seneye göre epey toparlandım ama bölgesel yağlar, özellikle basen-göbek çevresindekiler hemen kendini belli ediyor canım. Daha epey yolum var iyi olabilmek için :)
 

Bence sen sağlıklı beslenmeyi kıvırdın artık...Çok kilo alacağına inanmıyorum ben..
Hamilelikte dış mihrakların tesirinde kalmazsan eğer. yok iki canlısın,yok emziklisin diye aşırı yemezsen hhiç kilo almazsın hatta üstüne verirsin..

Ben kızımda 70 li kilolardaydım 20 küsur aldım..oğlumda 94 le hamile kaldım yanılmıyorsam eğer 7 kg. aldım.
Ama son 3 ayında karaciğer yağlanmasından dolayı deli gibi kaşınıyordum.karaciğer kolestazı teşhisi konmuştu. ne kaşınmak ALlah düşmanıma vermesin ağlamaktan gözlerim şişiyordu..
101 le doğurdum..normal doğumda 10 kg. kafadan gidiyor zaten 1 ay içinde 87 oldum..Sonra oğlanın doğuştan kalbiyle ilgili problemi öğrenince kısa sürede 20 kg. alıp 107 oldum..velhasıl kelam emzirme döneminde normal bir şekilde beslenince kilo veriliyor..birde ben doktorların bol bol su için demesinede inanmıyorum bol bol su içmek sütü arttırabilir ama çok kalitesiz su gibi süt oluyor..Yani illa yemekte gerekiyor.:)
 
Diyetisyen ful ot verdi ya bu hafta ..geldigimden beri sebze pisiriom... Semizotu, kapuska, ayse kadin yaptim... Nereye donsen ot misali...
Utanmadan bir de yanina yagsiz salata vermis....

Canım ben mönünde ayşekadını tercih ediyorum.:)
hele ertesi güne kalınca ki tadına bayılıyorum..
 

Umutcum pazara gidioz evet . Ama senle haftaya yapalim...

Bu arada gulme bana gelir basina... Sen de yulafa talim... Haha..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…