Bence sen sağlıklı beslenmeyi kıvırdın artık...Çok kilo alacağına inanmıyorum ben..
Hamilelikte dış mihrakların tesirinde kalmazsan eğer. yok iki canlısın,yok emziklisin diye aşırı yemezsen hhiç kilo almazsın hatta üstüne verirsin..
Ben kızımda 70 li kilolardaydım 20 küsur aldım..oğlumda 94 le hamile kaldım yanılmıyorsam eğer 7 kg. aldım.
Ama son 3 ayında karaciğer yağlanmasından dolayı deli gibi kaşınıyordum.karaciğer kolestazı teşhisi konmuştu. ne kaşınmak ALlah düşmanıma vermesin ağlamaktan gözlerim şişiyordu..
101 le doğurdum..normal doğumda 10 kg. kafadan gidiyor zaten 1 ay içinde 87 oldum..Sonra oğlanın doğuştan kalbiyle ilgili problemi öğrenince kısa sürede 20 kg. alıp 107 oldum..velhasıl kelam emzirme döneminde normal bir şekilde beslenince kilo veriliyor..birde ben doktorların bol bol su için demesinede inanmıyorum bol bol su içmek sütü arttırabilir ama çok kalitesiz su gibi süt oluyor..Yani illa yemekte gerekiyor.:)
Kızlar bişey diyeceğim ama gülmeyin bana.:)
Şimdi ben 3 kez diyetisyene gittim ilki üniversite hastanesinin obezite bölümü ikinci özel üçüncü devlet hastanesinin beslenme diyet bölümü..
Hastanenin doktorları aralarda hep meyve ve süt verdi haftada bir sütlü tatlı asla diyet ürün yok.bisküvi vs.
Özel olanda diyet ürünler aralarda diyet bisküvi falan..
Şimdi bende şahane aklımla manyak teori ürettim acaba özellerin menfaatinemi onları önermek.:)))
ama bak dalga geçmeyecektiniz.:))))
101 kıloyla normal dogum yaptın öyle mi? En cok ıstedıgım sey normal dogum. Sartlar elverırse sezeryan ıstemem en guzelu normal dogum ve en saglıklısı. ama bazen normal dıyıp son gun sezeryana alabılıyorlarmıs. Ben de 65 ıle hamıle kalmayı hedeflıyorum. Zaten evlendıgımden beri herkes mutlaka kılo ver yoksa yandın dıyıp durdu. Sankı ben bılmıyorum kılolu hamıle kalmanın zorluklarını
Benım sımdıden basur(hemeroıs ve makat catlagı) mıdede ülser, hassas bagırsak sendromu problemlerım var. Hamılelık zor gececek orası kesın ama bır de kılolu hamıle kalarak daha da zorlastırmamak lazım..
Bu arada bizim İzmirde yasama ıhtımalımız var. Eşim ıstanbul beledıyesınde calısıyor ama hıc memnun degıl. Cok buyuk baskı var. Bana kpssden ıyı alırsan ızmırı yaz dıyor.Kendısı de ızmır beledıyesıne gecmek ıstıyo. Bakalım ben de sevıyorum ızmırı. Ege unıversıtesınde okumustum 1 yıl. Bornovada kalmıstım.
Ne güzel olur ..İnşallah istediğiniz gibi olur..Burdada belediye baskı altında İzmir hep chp seçildiğinden karışık şeyler işte..
bornova benim memleketim çok seviyorum orda büyüdüm hep ordaydım..1,5 yıldır taşındık ordan. hala alışmaya çalışıyorum taşındığımız yere..Sevmiyorum pek..
Kızlar albümü düzenlemek mümkün olmuyor mu? Oraya koyduğum en eski fotoğraflarımı kaldırmak istiyorum (Geçmiş zaman albümü). Epey eski fotoğraflar, açıkçası biraz da moral bozdularSileyim gitsin diye düşündüm ama beceremedim. Oradaki resimleri hiç değiştiremiyor muyuz?
...
Bu arada benim saçlarım yetişkinlik hayatımın 3/2'sinde ciddi uzundu. Çok çabuk uzar zaten, ben de hiç sevmem aslında böyle kezban gibi belimde saçları, salkım saçak oluyor filan. Ama bakımsızlıktan uzuyor. Neyse bu sene ilk defa uzun saçlı olmak hoşuma gitti. Beyazlarım olmaması, hiç boya görmemesi saçlarımı parlak da yapıyor ayıptır söylemesi. Şimdi eski resimlere bakınca perma yaptırmıştım yıllar önce onu hatırladım. Sizce perma yaptırsam bu yaşta (37) uzun permalı saçlar abuk durur mu? Yakınlarda yaptıran var mı, memnun kalan-kalmayan?
Bana ızmırın heryerı guzel gelıyo:)) Bornoca bornova metro duragına yakın ana caddede oturuyodum. Özkanlar dıye bı yer vardı oraya da yakın. Evet ızmır beledıyesınde de ısler karısık ama esım cok bunalıyo burda. söylemem bıraz yanlıs belkı ama biz Alevıyız esım oruc tutmuyo ben de. Tutan alevıler var ama bız tutmuyoruz ve cumaya da gıtmıyo. Kımse kımsenın hayatına karısmamalı bız nasıl karısmıyosak. ama cok baskı var anlatmayla bıtmez. Artık bunaldı esım.sımdı bıraz alıstı ama gene de mutlu degıl. Bakalım benım sınav sonucuma göre yazmayı dusunuyorum.
hangi yıl özkanlardaydın? bizde ordaydık işte..Ailem orda hala bir ayağım orda yani.:)
Dediğin konuda bir nebzede olsa daha rahat edersiniz canım..Daha demokratik burası o bakımdan..
deli gibi yiyorum mutlucum
dediğin o kadar doğruki moral şart
bende malum sıkıntı stres o kadar çok ki napcaz bakalım
ama yedikten sonra da pişman oluyorum
psikoljim bozuk bari fizik biraz düzgün olsun
hem orduya taşınırsak şimdi iş başvurularında kilo sorun olacak eminim o yüzden biran önce bişeyler yapmalıyım
ne diyim bilemedim sende haklısın kaç kere gittim beceremedim bu işi
ama benim hala umudum var
adam gibi bi başlasam devamı gelicek inşallah
haftaiçi gülşen 5-5,30 da çıkıyomuş yetişeiyorum
o yüzden c.tesi sabah erkenden kalkıp gidicem inşallah
Canım benım dıyetısyenıme gelsene. Fatıh sana cok mu uzak olur. Ben 99la basladıgımda bana oyle seyler verıyodukı yıyemıyodum. Onlarla zayıfladıgımda şoka gırmıstım. Yavas yavas azalttı. Ben de sen gıbıydım canım. Hatta benım esım bıle bu işi becerdıyse herkes yapabılır. Kadın kesınlıkle hızlı kılo verme mantıgında degıl. Sen cok hızlı sonuc almayı asla dusunme canım. Vucudumuzun alısması ıcın uzun bır surec gerekıyor. Bak ben de hep kendım yapıp verıp sonra alırdım. 11 aydır bu kadına gıdıyorum asla 1gr bıle kılo almadım. Veremedıgım cok oldu ama almadım benım ıcın mucize. Eğer ılgılenırsen 15 gunde bır gıdıyosun. Ayda 110tl canım. Yanı ayda 2 kez gıdıyosun. Cumartesılerı de gıdebılırsın. Sızın arabanız da vardı sanırım zorlanmazsın
hiç gitmesen dahi olur muhtemel aynı listeyi yazacak 200-300 kalorı artmış hali. muhim olan sana motivasyon vermesi olmalı. kadının verdiği listeyi yapmayacaksan uzuldum yedim yoruldum yedim dersen bir sonuç alamazsın canım benim... kararlı olman lazım eşinle de konuş tekrar tekrar tam destek versin sana 2-3 ay. orduya en azından 8 li kilolarla gitme şansını kaybeteme ki ben seni 94 falanken görmüştüm ozaman bile çok fark edmişti...
Benimde umudum var.
günde kaç kez gitmeyi düşünüyorum diyetisyene..Yakın dombili bir arkadaşım diyetisyene gidiyor karşıyakada oturuyor ona yakın bir yere..
Tıpatıp uyuyor kadının listesine,dediklerine..nasıl kilo veriyor deli gibi..
ve bahsettiğim arkadaşım benden bile iradesiz sürekli ileri geri yapan tipti..
Bu kış çok rahatsızlık çekti aşırı kansızlık vb. eşiyle sorunlar oldu kilolarından..Ondan sonra bir silkelendi maşallah çok iyi gidiyor..
Düşünüyorum demekki itici güç lazım benim eşim sürekli pışpışlar beni kilo konusunda iyisin boşver yapın böyle falan o rahatlıkmı var anlamadımki..
birde çok duygusalım herşeyi içime atan tipim yemek benim kurtarıcım oluyor. du diyorum artık öyle değil tabii..:)
aynen öyle
bi gazla başlıyorum
3-5 verince şımarıyorum hemen ne de olsa veririm yine diye
ye babam ye oluyo ama artık öyle değil işte veremiyorum
2 günde mucize görmek istiyorum
birazcık sabretsem dinlesem diyetisyeni herşey süper olacak ama işte artık dinlemem lazım
son 1 ayda 5 -6 kilo aldım
çok feci bişey bu
insülin direnci ilacımıda bıraktım içmiyorum
şuan da insülinim 29
yarın tahlil yaptırıcam tekrar bakalım
mutlu'nun manyak doktorunun manyak diyetisyen versiyonunu yapiim dedim umutum..
mutlu'nun manyak doktorunun manyak diyetisyen versiyonunu yapiim dedim umutum..
Umutcum pazara gidioz evet . Ama senle haftaya yapalim...
Bu arada gulme bana gelir basina... Sen de yulafa talim... Haha..
101 kıloyla normal dogum yaptın öyle mi? En cok ıstedıgım sey normal dogum. Sartlar elverırse sezeryan ıstemem en guzelu normal dogum ve en saglıklısı. ama bazen normal dıyıp son gun sezeryana alabılıyorlarmıs. Ben de 65 ıle hamıle kalmayı hedeflıyorum. Zaten evlendıgımden beri herkes mutlaka kılo ver yoksa yandın dıyıp durdu. Sankı ben bılmıyorum kılolu hamıle kalmanın zorluklarını
Benım sımdıden basur(hemeroıs ve makat catlagı) mıdede ülser, hassas bagırsak sendromu problemlerım var. Hamılelık zor gececek orası kesın ama bır de kılolu hamıle kalarak daha da zorlastırmamak lazım..
Bu arada bizim İzmirde yasama ıhtımalımız var. Eşim ıstanbul beledıyesınde calısıyor ama hıc memnun degıl. Cok buyuk baskı var. Bana kpssden ıyı alırsan ızmırı yaz dıyor.Kendısı de ızmır beledıyesıne gecmek ıstıyo. Bakalım ben de sevıyorum ızmırı. Ege unıversıtesınde okumustum 1 yıl. Bornovada kalmıstım.
siliniyor.. ben silmiştim daha önce..
Neden abuk dursunki yakışıyorsa yap tabii ve yakışmıştı fotoda gördüğüm kadarıyla..Ama çok yıpranıyor saçlar biliyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?