canım benimkide çok ileri seviyede değildi , üniversite son sınıfta komaya girdim astım yüzünden ,yoğun bakımda yattım , o sıralar ilaçlarımı düzenli kullandım , ama artık kullanmıyorum sadece kötü olursam hastaneye gidiyorum , bi oksijen bağlıyorlar , sonra düzeliyorum .
gece kusması normal değil , ama belkide çok fazla öksürdüğü için boğazı tahriş oluyorsa ondan kusuyor olabilir ...
Çok gecmıs olsun canım yaa
ama bak ıyı olsan bıle ılacı bırakmaman gerekıyor dıye bılıyorum, pusuda yatan bır yılan derler hatta, yanı sureklı ıcmen gerekmez mı?
Sen kı kardesıme göre daha saglıklı yasıyorsun, ben cok endıselıyım ama o anlamıyo,bır de evde tek. Dedıgın gibi cok fazla öksürünce midesi bulanıyomus ondan kusuyormuş. İlaçlar umarım işe yarar ama sigara içki devam ederse bilmiyorum ne olur
Mutlu gene de arayı çok açma istersen. Söz dinlemiyorsun durmadan tartılıyorsun çünkü. Orada en azındna ne kadarı yapdan gitmiş vb. kontrol edilir, ona göre listeni düzenler belki. Benim ilk gittiğim diyetisyen bana bol ara öğünlü ve çok alternatifli bir liste vermişti. Bir öğünde şu kadar et ya da bu kadar köfte ya da bu kadar balık ya da bu kadar sebze yanına 2 kaşık yağsız makarna ya da 3 kaşık bulgur pilavı ya da 2 dilim ekmek ya da 1 su bardağı kısır filan diye upuzun bir açıklama bölümü vardı. O zaman o da hemen hemen hiç değiştirmezdi listeyi. Sadece bakar o hafta yağdan gitmemişse "bunları bunları çıkaralım" derdi.benim de hakkım var 3 top hafta da 1, yemedim bu hafta 1 mayısta 1 aylık kaçamak yapınca... 1 hazirana kadar bekliyeyim barimmm... ben diyetisyene ayda 1 kere gitmeye karar verdim. 10 gunde 1 gel dedi kadın ama 2 gidişim de de aynı listeyi verince ben çok görüşmenin gerekli olmadığına kanaat getirdim. eğer ciddi bir rakam görürsem mayıs ortası bir gibi gidiceğim kontrole...
Canım, sağol. İnşallah. Yazdığım gibi psikolojik de olabilir ama güzel bir duygu gerçekten. 2 kontrol önce bana gittiğim diyetisyen söylemişti, "önemli olan siz rahatlama hissediyor musunuz dedi, yağlar çözülmeye başladığında bariz bir rahatlama hafifleme hissedersiniz" dedi. Sanırım sözleriyle beni yönlendirdi, rahatlama yoksa da ben varmış gibi hissediyorum artık :))))hg pınarcımm şimdi gördüm yazdğını nAsılsın nasıl gidiyor hayat
umutcum nee güzel içindeki hisler ne hissedersen o gerçekleşirmiş biliyor musun ben de bu ara dağıttım yine stres diyet yapmama engel oluyor rahat değilim kafam da başka şeyler geziyor sene sonunu atlatırsam bir de mayıs biterse ben de biraz rahatlarım inş Allah nasip ederse inş
Özlemciğim, resimlerin çok hoş. ama sen acilen gidiyorsun en az bir adet topuklu (dolgu da olabilir) ayakabı edinip kotların bile altına onu giyiyorsun. anlamam ben alışkın değilim filanAlbume 1 resım ekledım, ılk defa tayt gıydım. bacaklarım kalın dıyodum da abartıyosun dıyodunuz ya, bakın bakalım abartıyomuymusum
Günaydın Canlarrrrrrr :122: :122:
Sabah aslında erken kalktım ama işleri ancak hallettim hatta daha az birşey kaldı ama girişmeden bir görüneyim dedim
Dün eşim diyor bu kime böyle hazırlık diye dalga geçiyorum kızının günü var yarın diye
Havalarda uçuyor cadı her istediğine tamam diyorum diyeAnne onuda mı yapsak -- Olur kızım diye devamlı geçen cümleler
Eşimde aksilik dün şakşuka istedihadi bide onunla uğraştık.
Sırf bana yardımcı olmak için ille ben yapıcağım dedi kızım. Ufak tefek şeyleri yapardı da şakşukaya ilk kez girişti ve gururla söyleyebilirim ki elinin lezzeti yemeğe geçmiş
Tabi yağlı olduğu için ben az birşey yedim
Kücük cadı yine acıktı onu doyurup mutfağa girişeyim bende
Daha sonra yine uğrarım
o da bıseymı ben kız kardesımle her hafta tartısıyorum
Sıze anlatacaktım unuttum. Hani çok içki içtiğinden, saglıksız yaşadıgından, 2,3 yılda 30-40 kılo aldıgından bahsetmıstım ya. Bayadır akşamları öksürük nöbetine tutuluyomuş, öksürmekten aynı gece 2,3 kere kusuyomuş hatta. Bunu hiç söylemiyodu bana, neyse en son söyledi, doktora gitmiş adam demişki 2 hafta bi ilaç yazıcami bu ilacı kullan sonra bakalım tekrar. Neyse baen kullanmıs bazen kullanmamıs unutmus felan, gecen gece gene oksurmeye baslamıs umursamamıs gene kusmus felan. Sonra nefes alamamıs resmen ölüyomuş, karşı komsudan rıca etmıs hastaneye goturmusler ama hastane kapısından ıcerı gırememıs nefesı kesılmıs. Vucudundakı oksıjen oranı %70 cıkmıs. Meğer astım varmış, kötü beslenme, kediyle uyuma, tedavi edilmeyen reflü ve aşırı kilo işte astımı getirdi.Neyse oksıhjen baglamıslar, serım vermısler kendıne gelmıs. Doktora tekrar gıtmıs bu sefer kesın astım demıs ilaçları yazmıs
Şimdi gelelım asıl meseleye, muglada yalnız oldugu ıcın koskuyoruz,annem ve ben kontrol amaçlı arıyoruz dıye kızıyor sureklı
Ben buna dedımkı, bak defe joy foster astım ılaclarıyla yuksek dozda alkol aldıgı ıcın ılacla alkolın etkılesımınden kalbı durmus, üff ablaaa yapıyo bana
Hiçbir zaman ne beni ne annemi ne de sevgilisini dinlemez, güya sigarayı bırakmıs bu astım nöbetindne sonra
]]son halim üst tarafım nası eriticem akıl verin bbacılar
yaklaşık 5 senedir benimleI LOVE MY tartııııııı, kimseciklere veremem eziyete devam.
abimle tartıştık sınırlerim ıyıce bozuldu... offff. görüşmesem bile olur şöyle 2-3 yıl en azından.
Hu hu merhaba arkadaşlar. Bugün tembellik günüm, zaten ben listeye başladığımdan beri evdeki zavallılar çeşit çeşit mezelere, keklere, pastalara, farklı çeşitlere hasret kaldılar. Minik kızım bile fark etmiş "anne artık neden ev yapımı ürünler azaldı" diyor. Ev yapımı ürünler şu demek, dışarıdan almadığımız zararlı şeylerin ev yapımı versiyonlarını yapıyordum; Nutella almıyoruz, ben evde yapıyordum; cips görüyor bir çocuk yerken ben evde yapıyordum; çubuk kraker istiyor almıyoruz ben evde yapıyordum. vb. vb. Aslında sağlık açısından zararlı değil hiçbiri, çocukların yemesine uygun; Sözgelimi nutellayı fındığı öğütüp krema haline getirip kakao ekleyerek yapıyorum, çoğu zaman şeker bile atmıyorum içine. Ama diyette yenmez hiçbiri. Böyle olunca ev ahalisi göstermelik yaptığım sütlü tatlılar ile keklere talim etmek zorunda kalıyor.
İşin tuhafı mutfakta vakit geçirmeye o kadar alışmışım ki bunları yapmayınca (akşama 2-3 çeşit yapmak yarım saatte halloluyor) acaip boş vaktim kalıyor. İki hobim vardı biri yapmak diğeri yemek, ikisini de elimden aldı bu zalim diyet
Mutlu gene de arayı çok açma istersen. Söz dinlemiyorsun durmadan tartılıyorsun çünkü. Orada en azındna ne kadarı yapdan gitmiş vb. kontrol edilir, ona göre listeni düzenler belki. Benim ilk gittiğim diyetisyen bana bol ara öğünlü ve çok alternatifli bir liste vermişti. Bir öğünde şu kadar et ya da bu kadar köfte ya da bu kadar balık ya da bu kadar sebze yanına 2 kaşık yağsız makarna ya da 3 kaşık bulgur pilavı ya da 2 dilim ekmek ya da 1 su bardağı kısır filan diye upuzun bir açıklama bölümü vardı. O zaman o da hemen hemen hiç değiştirmezdi listeyi. Sadece bakar o hafta yağdan gitmemişse "bunları bunları çıkaralım" derdi.
Her biri farklı yol izleyebiliyor, liste aynı kalsa da sen git demeye getiriyorum, gözüm tutmadı, ilgisiz biri diyorsan o başka...
Canım, sağol. İnşallah. Yazdığım gibi psikolojik de olabilir ama güzel bir duygu gerçekten. 2 kontrol önce bana gittiğim diyetisyen söylemişti, "önemli olan siz rahatlama hissediyor musunuz dedi, yağlar çözülmeye başladığında bariz bir rahatlama hafifleme hissedersiniz" dedi. Sanırım sözleriyle beni yönlendirdi, rahatlama yoksa da ben varmış gibi hissediyorum artık :))))
Sen bu aralar yılsonu gösteri için çok koşuşturuyorsun ama biliyorsun stres ve yorgunluk diyetin baş düşmanı. İpin ucunu bırakmamaya çalış, kolay gelsin canım :)
Özlemciğim, resimlerin çok hoş. ama sen acilen gidiyorsun en az bir adet topuklu (dolgu da olabilir) ayakabı edinip kotların bile altına onu giyiyorsun. anlamam ben alışkın değilim filanNe güzel kilolar gitmiş artık feminen olma zamanı. Öyle spor takılmak yok artık. Kokoş kokoş dolaş demiyorum, gene dilediğin gibi giyinirsin. Ama ufak dokunuşlar insanın havasını çok değiştiriyor, bence topuklu ayakkabılar da o ufak dokunuşların en başında geliyor :)
Bacakların da tayt giymeye müsaitBen çok rahat ederim taytla ama epeydir dışarıda giymiyorum. (Yürüyüşte giyiyorum ama). Eşim benimle hep "küllah bacaklı" diye dalga geçer. Özellikle L harfinin üzerine basarak :) Üstleri kalın, altları incedir bacaklarımın. Yapısal değil ama tamamen üstte yağ birikmesinin sonucu. Artık ne derece birikmişse, bir bacağımın çevresi 20 yaşındaki bel çevremin 2 cm. kalını çıktı düşün artık
Banu; ben çakmasını yapıyorum şakşukanın, elbette yağda kızaranı ile aynı lezzette olmuyor ama patlıcan severler için iyi bir alternatif gene de. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yayıyorum. Bir çay tabağına 1 tatlı kaşığı kadar fındık yağı koyup yumurta fırçası ile patlıcanları yağlıyorum. Kimi zaman çarliston da koyuyorum, onu yağlamıyorum bile. Sonra az tuz gezdirip ellerimle karıştırıyorum patlıcanları, sonra ısıtılmış fırına 230 C'ye sürüyorum. Arkaya bir yere ufak bir kapta kaynayan su koyuyorum patlıcanlarla beraber ki patlıcanlar çok kurumasın. (Çok minik doğranmaması gerekiyor kurumasın diye.) Onlar fırında kızarırken de domatesli sarımsaklı sosunu hazırlıyorum. Patlıcanlar fırında kızarınca çıakrıp sosunu döküp afiyetle yiyorum.
Belki sen de yapıyorsundur böyle ama yapmayanlar için basit ve hafif bir hatırlatma oldu. Musakka, oturtma, karnıyarık tipindeki patlıcan yemeklerinin tamamını böyle fırınlama-közleme tekniği ile yapıyorum ben. Oturtmayı filan hiç kızartmadna direk ocakta yapınca lezzetini sevmiyor bizimkiler, böyle fırında çakma kızartma yapıp pişiriyrum ben de :)
Özlemcim, ilaç ya da başka bir konuda bir şey danışmak istersen bana mesaj atarsın. Babam göğüs hastalıkları uzamanı- astım allerji spesiyalisti-, ona sorarım ben...
Canım, kelin merhemi olsa diye başlayacağım cümleme :) Biraz yağdan verebilirsem ben mekiğe başlayacağım en klasik ama en işe yarayan egzersiz bence. Senin bacak ve kalçanda bir şey yok, gayet iyisin, sadece göbek-mide bölgesi o da mekik ve bölgesel egzersizle gider.
Hu hu merhaba arkadaşlar. Bugün tembellik günüm, zaten ben listeye başladığımdan beri evdeki zavallılar çeşit çeşit mezelere, keklere, pastalara, farklı çeşitlere hasret kaldılar. Minik kızım bile fark etmiş "anne artık neden ev yapımı ürünler azaldı" diyor. Ev yapımı ürünler şu demek, dışarıdan almadığımız zararlı şeylerin ev yapımı versiyonlarını yapıyordum; Nutella almıyoruz, ben evde yapıyordum; cips görüyor bir çocuk yerken ben evde yapıyordum; çubuk kraker istiyor almıyoruz ben evde yapıyordum. vb. vb. Aslında sağlık açısından zararlı değil hiçbiri, çocukların yemesine uygun; Sözgelimi nutellayı fındığı öğütüp krema haline getirip kakao ekleyerek yapıyorum, çoğu zaman şeker bile atmıyorum içine. Ama diyette yenmez hiçbiri. Böyle olunca ev ahalisi göstermelik yaptığım sütlü tatlılar ile keklere talim etmek zorunda kalıyor.
İşin tuhafı mutfakta vakit geçirmeye o kadar alışmışım ki bunları yapmayınca (akşama 2-3 çeşit yapmak yarım saatte halloluyor) acaip boş vaktim kalıyor. İki hobim vardı biri yapmak diğeri yemek, ikisini de elimden aldı bu zalim diyet
Mutlu gene de arayı çok açma istersen. Söz dinlemiyorsun durmadan tartılıyorsun çünkü. Orada en azındna ne kadarı yapdan gitmiş vb. kontrol edilir, ona göre listeni düzenler belki. Benim ilk gittiğim diyetisyen bana bol ara öğünlü ve çok alternatifli bir liste vermişti. Bir öğünde şu kadar et ya da bu kadar köfte ya da bu kadar balık ya da bu kadar sebze yanına 2 kaşık yağsız makarna ya da 3 kaşık bulgur pilavı ya da 2 dilim ekmek ya da 1 su bardağı kısır filan diye upuzun bir açıklama bölümü vardı. O zaman o da hemen hemen hiç değiştirmezdi listeyi. Sadece bakar o hafta yağdan gitmemişse "bunları bunları çıkaralım" derdi.
Her biri farklı yol izleyebiliyor, liste aynı kalsa da sen git demeye getiriyorum, gözüm tutmadı, ilgisiz biri diyorsan o başka...
Canım, sağol. İnşallah. Yazdığım gibi psikolojik de olabilir ama güzel bir duygu gerçekten. 2 kontrol önce bana gittiğim diyetisyen söylemişti, "önemli olan siz rahatlama hissediyor musunuz dedi, yağlar çözülmeye başladığında bariz bir rahatlama hafifleme hissedersiniz" dedi. Sanırım sözleriyle beni yönlendirdi, rahatlama yoksa da ben varmış gibi hissediyorum artık :))))
Sen bu aralar yılsonu gösteri için çok koşuşturuyorsun ama biliyorsun stres ve yorgunluk diyetin baş düşmanı. İpin ucunu bırakmamaya çalış, kolay gelsin canım :)
Özlemciğim, resimlerin çok hoş. ama sen acilen gidiyorsun en az bir adet topuklu (dolgu da olabilir) ayakabı edinip kotların bile altına onu giyiyorsun. anlamam ben alışkın değilim filanNe güzel kilolar gitmiş artık feminen olma zamanı. Öyle spor takılmak yok artık. Kokoş kokoş dolaş demiyorum, gene dilediğin gibi giyinirsin. Ama ufak dokunuşlar insanın havasını çok değiştiriyor, bence topuklu ayakkabılar da o ufak dokunuşların en başında geliyor :)
Bacakların da tayt giymeye müsaitBen çok rahat ederim taytla ama epeydir dışarıda giymiyorum. (Yürüyüşte giyiyorum ama). Eşim benimle hep "küllah bacaklı" diye dalga geçer. Özellikle L harfinin üzerine basarak :) Üstleri kalın, altları incedir bacaklarımın. Yapısal değil ama tamamen üstte yağ birikmesinin sonucu. Artık ne derece birikmişse, bir bacağımın çevresi 20 yaşındaki bel çevremin 2 cm. kalını çıktı düşün artık
Banu; ben çakmasını yapıyorum şakşukanın, elbette yağda kızaranı ile aynı lezzette olmuyor ama patlıcan severler için iyi bir alternatif gene de. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yayıyorum. Bir çay tabağına 1 tatlı kaşığı kadar fındık yağı koyup yumurta fırçası ile patlıcanları yağlıyorum. Kimi zaman çarliston da koyuyorum, onu yağlamıyorum bile. Sonra az tuz gezdirip ellerimle karıştırıyorum patlıcanları, sonra ısıtılmış fırına 230 C'ye sürüyorum. Arkaya bir yere ufak bir kapta kaynayan su koyuyorum patlıcanlarla beraber ki patlıcanlar çok kurumasın. (Çok minik doğranmaması gerekiyor kurumasın diye.) Onlar fırında kızarırken de domatesli sarımsaklı sosunu hazırlıyorum. Patlıcanlar fırında kızarınca çıakrıp sosunu döküp afiyetle yiyorum.
Belki sen de yapıyorsundur böyle ama yapmayanlar için basit ve hafif bir hatırlatma oldu. Musakka, oturtma, karnıyarık tipindeki patlıcan yemeklerinin tamamını böyle fırınlama-közleme tekniği ile yapıyorum ben. Oturtmayı filan hiç kızartmadna direk ocakta yapınca lezzetini sevmiyor bizimkiler, böyle fırında çakma kızartma yapıp pişiriyrum ben de :)
umutcuğum valla ağzım açık okuyorum yazdıklarını o ev yapımı tariflerini felan ne kdar beceriklisin yaa maşallah valla bende aksine hiç sevmem yemek felan yapmayı böyle becerikli insanlara hep gıpta etmişimdir helal olsun valla
Bu haberi daha mutlu bir şekilde vermek isterdim size.Hamileymişim değil de hamileyim demek.
Dün doktora gittim.Muayenede bi terslik var rahim içinde çok sıvı var dedi.Teste yolladı.Adet olduğuna emin misin dedi.Evet dedim pazar günü yoğun bi kanamam vardı.Yolladı aşağı idrarda gebelik testi.hamileymişim ben.Düşük yapıyomuşum.Naptın kızım sen hiç mi anlamadın hamileliğini dedi.Hocam ne biliyim dedim.3 nisanda adet olmuştum.3 mayısta kanama başlayınca adet oldum zannettim dedim.üstüne görmüşüm meğer.bebeğimi kaybetmemin sebebi de yaptığım temizlik.çamaşır makinesini çektim.tül astım vs.sonuç olarak başlamadan bitti.hayal kırıklığı... nasip değilmiş...
sevindiğimiz tek şey doktorla süper iyileşip kilo vermişsin.sende pko falan kalmamış.rahat ol şu dönemi atlat yine kalıcaksın kendiliğinden hemde tedavisiz rahatlıkla dedi.o konuda içini rahat tut dedi.
ablamdayım şimdi işe gitmedim.yarın gitcem.cumartesine kadar beklicez parça kalmış içimde düşmezse kendiliğinden kürtaj olcam.
paylaşayım dedim.dua edin benim için...
Yok ayakkabıya bayıldım, taytla da güzel olmuş bence, ben taytla topukluyu pek sevmiyorum. ama pantolonla, etekle filan topuklu istiyor :)Tamam kızma topuklu da alıcam:)) en azından bi tane dolgu topuk ayakkayı alırım. Valla ne yalan söyleyeyim netten 3 tane ayakkabı aldım hepsi topuksuz:)) Resımdekı de sıfır topuk ama sankı bıraz feminem:)) Taytla olmamış da elbıseyle felan güzel durur gibime geliyor.
İşten ayrılıp eve tıkılınca şaşaladım, ben de mutfak işlerine sardım canım :) Arkadaşlarımın bir kısmı taşındı gitti, çoğu çalışıyor, çocuklar küçük, evden pek çıkamıyordum filan bu dönemde hobi gibi oldu bana. Sağlıklı beslenme takıntısı da oluşunca elimden gelen her şeyi evde üretmeye başladım :)umutcuğum valla ağzım açık okuyorum yazdıklarını o ev yapımı tariflerini felan ne kdar beceriklisin yaa maşallah valla bende aksine hiç sevmem yemek felan yapmayı böyle becerikli insanlara hep gıpta etmişimdir helal olsun valla
Daha da iyisini yaparsın canım, ben eskiden senin yarın kadar bile ilgilenmiyordum bu konularla. Mufağa yatkınlığım vardı elbet ama sağlıklı beslenme filan hak getire. Soğanı bile doğranmış, dondurulmuş hazır alırdım tembelliğimden düşün artık. Gerçi işim yoğundu, vaktim çok azdı ama istesem olurdu gene. Ne zaman hamile kaldım, bebeği kromzom anomalisinden kaybettim o zaman nasıl zehirlendiğimiz konusunda araştırmaya başladım. Zamanla da gıdalara ilgim hobiye dönüştü işte...yaa evet yaa
acayıp kıskandım
kurs almak ıstıyorum, ben de ılerıde olacak cocuklarımı böyle beslemek ıstıyorum, ev yapımı kraker vs super ya. Hamur ısınde sıfırım gıbı bısey, daha dogrusu yapmıyorum. Şekersiz nutellaya da bayıldım. Umut anne benim de annem olur musun
Çok geçmiş olsun canımBu haberi daha mutlu bir şekilde vermek isterdim size.Hamileymişim değil de hamileyim demek.
Dün doktora gittim.Muayenede bi terslik var rahim içinde çok sıvı var dedi.Teste yolladı.Adet olduğuna emin misin dedi.Evet dedim pazar günü yoğun bi kanamam vardı.Yolladı aşağı idrarda gebelik testi.hamileymişim ben.Düşük yapıyomuşum.Naptın kızım sen hiç mi anlamadın hamileliğini dedi.Hocam ne biliyim dedim.3 nisanda adet olmuştum.3 mayısta kanama başlayınca adet oldum zannettim dedim.üstüne görmüşüm meğer.bebeğimi kaybetmemin sebebi de yaptığım temizlik.çamaşır makinesini çektim.tül astım vs.sonuç olarak başlamadan bitti.hayal kırıklığı... nasip değilmiş...
sevindiğimiz tek şey doktorla süper iyileşip kilo vermişsin.sende pko falan kalmamış.rahat ol şu dönemi atlat yine kalıcaksın kendiliğinden hemde tedavisiz rahatlıkla dedi.o konuda içini rahat tut dedi.
ablamdayım şimdi işe gitmedim.yarın gitcem.cumartesine kadar beklicez parça kalmış içimde düşmezse kendiliğinden kürtaj olcam.
Afiyet olsun canım, sen arada sırada değil devamlı yaparsan çok daha az yersiniz eminim. İlk yapmaya başladığımda bizde de pek kıymetliydi ekmekler, hemen bitiveriyordu, yıllar içinde alışınca herkes 2 dilm filan yemeye başladı. Çok doyurucu zaten...
Umutcumm senin ev yapimi tariflerine ben bayiliyorum hele bi ekmek tarifin var ya superrr arada yaparim onu ama cok sagliksiz cunku firndan cikinca direk insan bitiriyo ohhh gitti bi ekmek diye yaniym sonra:)))) blog acsan ya sen bi tane takipcin cok olur bak
Canım çok çok geçmiş olsun. 2 nisanda adet oldun sonra mayısta hamile kaldın öyle mi? Senin suçun yokkı hasta oldum sanmışsın, bebek düşürdüğünü bilemezdin ki. Allahtan sende birşey çok canım, sağlığın yerinde. Demekki hamile kalabiliyorsun artık
Moralini hiç bozma, bundan sonra daha dikkatli ol ağır iş yapma, madem bebek için uğraşıyorsun boşver evi canım. Çamaşır makinesinin arkası da pis kalsın
canım benim çok üzüldüm hay Allah ya demekki hayırlısı böyle imiş diyelim ya aslında saçmaladım yani ne dicemi şasırdım...bebek konusunda çok hassasım...
ama bak canım tedavisiz olmuş Rabbim yine verir inşallah...
bundan sonra sürekli kontrollü olman lazım demekki...Sende bunu düşün dikkat et kendine geçmiş olsun inşallah...
Yok ayakkabıya bayıldım, taytla da güzel olmuş bence, ben taytla topukluyu pek sevmiyorum. ama pantolonla, etekle filan topuklu istiyor :)
İşten ayrılıp eve tıkılınca şaşaladım, ben de mutfak işlerine sardım canım :) Arkadaşlarımın bir kısmı taşındı gitti, çoğu çalışıyor, çocuklar küçük, evden pek çıkamıyordum filan bu dönemde hobi gibi oldu bana. Sağlıklı beslenme takıntısı da oluşunca elimden gelen her şeyi evde üretmeye başladım :)
Daha da iyisini yaparsın canım, ben eskiden senin yarın kadar bile ilgilenmiyordum bu konularla. Mufağa yatkınlığım vardı elbet ama sağlıklı beslenme filan hak getire. Soğanı bile doğranmış, dondurulmuş hazır alırdım tembelliğimden düşün artık. Gerçi işim yoğundu, vaktim çok azdı ama istesem olurdu gene. Ne zaman hamile kaldım, bebeği kromzom anomalisinden kaybettim o zaman nasıl zehirlendiğimiz konusunda araştırmaya başladım. Zamanla da gıdalara ilgim hobiye dönüştü işte...
Şekersiz nutellayı bizimkiler alıştıklarından yiyorlar gerçi ama 1 tatlı kaşığı pudra şekeri elemek gerekiyor aslında
Çok geçmiş olsun canımÇok üzüldüm. Ama yaptığın temizlik yüzünden olduğunu doktor mu söyledi? Çünkü ilk aylarda bu tip bedensel hareketler özel bir durumlar (mesela bebek aşağıdaysa yani rahim ağzına çok yakın tutunmuşsa) haricinde düşüğe etki etmiyor demişti doktorum bana. Ben bilmeden 20 kiloluk damacana bile taşımıştım, kızım nurtopu gibi doğdu. Bebeklerin ilk haftalarda kayıplarının sebepleri genellikle kromozom problemleri oluyor ya da kanda pıhtılaşma sorunları varsa bebekte kalp atışları görülmüyor.
Yanlış anlaşılmasın; elbette temkinli olmak gerekir, kimse ağır iş yapmasın ama bu sebeple kendini suçlama demek istiyorum. Bir sonraki hamileliğin sonuna kadar çok rahat ve sorunsuz şekilde gider ve bebeğine kavuşursun inşallah.
Afiyet olsun canım, sen arada sırada değil devamlı yaparsan çok daha az yersiniz eminim. İlk yapmaya başladığımda bizde de pek kıymetliydi ekmekler, hemen bitiveriyordu, yıllar içinde alışınca herkes 2 dilm filan yemeye başladı. Çok doyurucu zaten
Blog vardı benim eskiden bir-iki taneydi hatta farklı konularda, ihmal ettim açıkçası. Abidik gubidik yorum yapanlar da vardı, rölantiye aldım. Hem alalarını yapanlar var, ben onları takip ediyorum şimdilerde :)
Bu haberi daha mutlu bir şekilde vermek isterdim size.Hamileymişim değil de hamileyim demek.
Desteğiniz için teşekkürler...
Umuttcum ben yorum yaptım aslında temizliktendir diye.öyle tahmin ettim açıkçası.benim evvelden 2 düşüğüm var zaten kan pıhtılaşmasından.3. olsaydı kan sulandırıcı iğnelerle doğum sağlanablirdi ama nasip olmadı işte.doktor belirli bişey demedi.ama normal gebelikmiş kesenin falan parçaları varmış hala içerde.
benim temizliktendir diye yorum yapmamın nedeni 3 nisanda adet olup 3 mayısta lekelenme şeklinde kanama oldı.yani yoğun değil sildikçe geldi.temizlik ytaptığım gün çok yoruldum tül astım halı silkeledim en son banyoyu temizlerken de çamaşır mak. çektim arkasını silmek için.ondan yarım saat sonra şakır şakır bi kanama oldu.pelteler geldi.bende adetim sökülüüyor heralde dedim.ne biliyim hamile olduğumu ki bilseydim yaparmıydım hiç.öyle işte.doktorda hamileymişsin düşük yapıyosun deyince neye uğradığımı şaşırdım.keşkeler anlamsız kaldı.cumartesi gitcektim doktora işten geç çıkınca pazar tesi giderim dedim işte.pazar da temizlik yaptım.yapmaz olaydım diyorum ama bir yandan da hayırlısı buymuş bununda sebebi buymöuş diyorum.bikaç ay sonra kendimi gebeliğe hazırlayıp düşük yapsaydım yıkılırdım.şuan şapşal gibiyim hala inanamıyorum.
dediğim gibi sevindirici haber kendiliğimden hamile kalmış olmam.pkodan eser kalmamış.kilo vermişsin dedi.devam et dedi.glukofeni bırakma hiç dedi.şimdi bu lohusa dönemi biter bitmez yeniden daha kontrollü bi şekilde başlıcam tedavime.folik asit içmem gerek zaten.içmiyordum uzun zamandır.bi de coraspin kan sulandırıcı içmeliyim ki bebeğim pıhtılaşıp düşmesin daha sağlıklı olsun.zaten hamileliğimi öğrendiğim gün iğnelere başlamam gerekmiş.bir dahakine inşallah daha bilinçli olcam.
doktorum bundan sonra klomene falan gerek kalmadan normal bir kadın gibi hasmile kalacaksın hiç üzülme kızım dedi.o içime su serpti.sağlıklı değilmişki düşmüş dedim kendi kendime.
benim ablamla aramızda 1 yaş var annem çok çabuk oldu diye bana hamileyken merdivenlerden zıplamış ip atlamış kazan kaldırmış ağır ama düşmemişim.
Allah bana 4. hamileliğimde öyle bir evlat versin ki sağlıklı sıhhatli bu 3 düşüğümü kötü anılarımı unuttursun evladım bana.
Dualarınızı esirgemeyin ... Allah hepinizden razı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?