Slm kızlar
bu gece brnim kız fenalaştı sabahta hastaneye getirdim şu an acilden yaziyorum cigeri iltihalplanmis büyük kızın zaten salı gelcektik ama erkenden geldik antibiotik veriyorlar damardan 10gün burda kalcam ne güzel anneler günü hediyem deilmi kızlar hasta olan kız anne seni 5yıldızlı otele getirdim diyor espri yapıyor resim çekip yukleyeyim albume burasinin manzarisi çok güzel
herşeyin Hayirlisi diyelim tatilden önce. Çek ap benim kıza iyi gelir insallah
bütün annelerin anne adaylarının anneler günü kutlu olsun
Slm kızlar
bu gece brnim kız fenalaştı sabahta hastaneye getirdim şu an acilden yaziyorum cigeri iltihalplanmis büyük kızın zaten salı gelcektik ama erkenden geldik antibiotik veriyorlar damardan 10gün burda kalcam ne güzel anneler günü hediyem deilmi kızlar hasta olan kız anne seni 5yıldızlı otele getirdim diyor espri yapıyor resim çekip yukleyeyim albume burasinin manzarisi çok güzel
MEĞER o ağzımızı şapırdata şapırdata yediğimiz bilumum lezzetlerin içinde gizli bir düşman varmış da haberimiz yokmuş! Önce bir biyolog okur maillerle haberdar etti hepimizi. Fazla ciddiye almamaya niyetlenmişken, bu kez de bir uzmana arkadaşım anlattı aynı olayı. Yazmak ise artık boynumuzun borcu...
Bu sinsi düşmanın adı Çin tuzu! Hemen her yiyecekte var. Özellikle şu bizim dönerlere koyuyorlarmış ki, müthiş bir lezzet versin de insanda defalarca yeme isteği uyandırsın diye. Hani artık rüyalarınızı Angelina Jolie'nin köfte dudakları yerine, sığır etinden yapılmış incecik bir çift yaprak döner süslüyor ya, işte bu meret tuz yüzündenmiş!
Sadece dönerde olsa yine iyi...
Özellikle yurt dışından ithal edilen peynirlerde, hazır çorbalarda, köfte harçlarında, dondurmalarda ve renkli yoğurtlarda da bol miktarda mevcutmuş.
Etkilemesi ise şöyle oluyormuş; Önce beyin komut veriyormuş damağımıza, 'şimdi sana bi yiyecek geliyor, tadını güzel algıla' diye. Damak dediğin, çoğumuzda artık hangara dönmüş, ne bulursak içine tıkıştırdığımız sıradan salak bir 'organımız!' Aynen uyguluyormuş o da verilen emri ve dönere, böfstrogonof muamelesi çekiyormuş anında! Tabii şimdi dönerciler ayaklanıp döner bıçaklarıyla mail kutumu kesik kesik edecekler. Ama hemen söyleyeyim, bütün yiyeceklere musallat olmuş bu Çinliler... Hangisini yesek lezzetliymiş gibi gelmesi bundanmış.
HHH Şimdi
biraz bilimsel takılalım; Çin tuzu'nun bilimsel adı MSG...
Bu maddenin en büyük özelliği Nörotoksin içermesi. Nedir bu derseniz; öncelikle kobra yılanının en büyük silahı! Hani yılan yanımıza yaklaşıp kıçımızı ısırır da öldüğümüzü hiç fark etmeyiz ya, sebebi bu maddeymiş işte. Hayvan zehri bize zerk ettiğinde, sinir uçlarımız tamamen paralize oluyormuş.
Bakın hayvan ama kibar, acı çektirmeden yapıyor. Bizim 'yılanlar' ise alenen yapıyorlar bu işi; sonrasında zehri yiyen kalp ve sindirim sistemlerimizin durmasına aldırmadan.
Tabii ki bu MSG'de büyük dozda zehirler yok. Ama zamanla ve çok tüketildiği durumlarda hepimizin sonu tahtalıköy. Çünkü yol açtığı hastalıklar şöyle; ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON ve KANSER... Öldürmeyip süründüren etkilerini de şöyle sıralayabiliriz; yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, böbrek ve karaciğerde önemli hasarlar...
HHH Şimdi
biraz ciddileşiyoruz çünkü çocuklarımız söz konusu; MSG tüketiminin en çok cipslerde görülmesi, evlatlar için gerçek bir tehlike. Sadece cips değil, aralarında tüm şekerlemeler, çikolatalar vs. de var maalesef.
Ürün üreticileri, 'Almayın kardeşim, yedirmeyin çocuğunuza, bize hükmetmeye kalkacağınıza kendi çocuklarınıza hükmedin' diyebilirler. Doğrudur. Ama siz de sattığınız mallara, "Hiçbir koruyucu madde içermez" yazısını nal kadar koyup, 'MSG içerir' notunu cücük kadar yazmayın.
Çünkü belli mi olur, sizin de çocuklarınıza laf geçiremediğiniz bir an gelir ve o imalatınızın tadına bakabilirler. Allah korusun tabii.
* * *alıntı alıntı alıntı
aman kızlar bilmiyorum bu konuyu daha önce konuştunuzmu ama ben görmüşken dayanamadım paylaşmak istedim mutlaka okuyun dayanamadığımız yiyeceklerin içerisinden neler var Allahlarından bulsunlar inşallah. kendi ellerimizle çocuklarımıza zehir yediriyoruz resmen yaaa
Herkese tekrar selamlar nasil gidiyor anneler gununuz nasil gecti
Gecen gun size cvp da veremdim simdilikk kresten vaztectik itfaiyede calisan rahmetli cavusumun esi bakacak kisa bi sureligine ondan sonra ya anem ya tefrruatli bir bakici cunku kres i ih olmaz dedik oyle iste cankuslarim ozellikle umtcum cok aciklayici yazmisti bende cok arastirmistim rn iyi yas 3 yas diye ama mecburiyetten yapacak bska hcbirseim yoktu
Benim annelr gunum hic iyi gcmedi esim nobetteydi dun cok fecitartistik baya baya ilk.ciddi kavgamizz oldu kv ve kizimin yaninda suan bile konusmuyoruz kv de beni tutcagina oglu iilcin agladi ve keske oglum.gelmeseydi bu shre lanetolsun bu ise fln keske.evlenmeseydiniz dedi icime oturdu ve sabah yine de anneler gunuu kutladim ve bu laflari isittim yine de.saygisizlk etmedim ee iste benim en hakettigim anneler gunum sizinde cannizi sikmayayim annmlere anlatmadim sikmamak icin bari buraya yazayim dedim sikintim gecsin diye(
Mutlucum dalokiye de cok.gecmis olsun cnm allah beterinden saklasin
Toksincim cok gecmis olsun kuzucguna canim daha dogrusu iki kuzuna da
Hoşbulduk yenacım bende çok mutluyum sizlerle olmaktan...Banucuğum hoşgeldin yeniden,çok sevindim dönmene..
Toksin canım çok geçmiş olsun kızına inşallah biran önce iyileşir.Slm kızlar
Slm kızlar
ya sonunda dayanamayıp biçiftliğe taşınıcam kendi ekmeğimide sütümüde etimide yumurtsamıda kendim yapıcammmmmmmAllah o fırsatı verir inşallah valla ciddi ciddi düşünüyorummm
Canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda aranız düzelir barışırsınız eşinle
Kvnin laflarının nasıl canını yaktığını çok ama çok iyi tahmin edebiliyorum çünkü maalesef aynısından bende de var.
Bizim 13 sene oldu hatta bitecek emin ol bugün oğlunu boşuyorum desem kadın zil takıp oynayacakama tabi yaşlı başlı kadın şimdi her yeride ağırır oynamasın diye geçiniyoruz işte
Bana resmen oğlumu boşa demişti ve ilk kez o gün cevap vermiştim ona sırf sana gıcıklık olsun diye boşamıyorum oğlunu diye
Ki o ara biz ciddi ciddi boşanmayı düşünüyordukçok şükür artık öyle bir şey düşümüyoruz
He huylu huyundan vazgeçtimi yoooo ama artık kulaklarımı tıkamayı öğrendim çok şükür eşimde annesinin entrikalarını öğrendi ve benim canımın nasıl yandığını anladı o yüzden artık hiç karışmıyor.
Konu ne bilmiyorum ama bence sen kızının hatırı için eşine biraz yakınlık göster ki daha çabuk barışın
Sonuçta o arada daha çok üzülürüstelik ne olursa olsun tartışsanızda sakın küs yatmayın zamanla alışkanlık haline gelir ve birbirinize sevgi ve saygınızı yitirirsiniz Allah korusun
TAm 50 yıllık evli bir Teyze gibi konuştum ama inan artık tartışsakta eşimle yarım saat sonra eşim gülerek maymun der bana bende gülerek sensin maymun derim ve iş biter
Umarım herşey yoluna girer canımBarıştıktan sonrada eşinle sakince Annesinin seni bu tip laflarla kırdığını söylersin nasılsa ama bu sinirle ancak ters teper
Bugün yediklerimide paylaşıyım
Sabah 1 dilim ekmek /2 yumurta 1/2 muz domates salatalık
Öğlen 1 dilim ekmek
Ara 1 galeta bol salatalık
Akşam 1 dilim ekmek hindi sote salata
Ara Çilek kurudut 5 tuzlu fıstık çok canım çekmişti.
Ya cnm aslinda oyle buyutulecek gibibegildi biz merkeze indik alisverise hepberaber bn evde kim olursa olsuntek birakip cikmam disari kv de aldik yanimiza arabaya bindik surat benesime bsey diyom konusturma o arababkullaniyo sen onune bak oglum fln diyo tabi benm moral 0 oluyo ama yine bisey demedim alisverisi yaptik geziyoz soyle bi dedim suraya da gidelim yok mok dedi annen gitmek istio deyince sen kendini ne arada cikariyonozaman diyo yine bisey demedim dedim cocuk ac evd corba vardi kv dokmus bari surda corba icireyim vay efendim eeve gidince icir sanki cocuk tencere tencere corba iciyo da ben bekleyemem de fln iyi be dedim yeter yani oylece basladi beyefndi ben ses cikarmiyom adam sesini yukseltiyo sinr oldum ben cok.uzulup sinirlenince susar icime atarim o da diyo kincisin de bilmem ne evde bi kavga kiyamet neymis susuyoum hrseyi beynime yaziormusum tabi beyfendisinirden duvarlari yumrukluyo sonr geldi benm ustume yurudu oturdugum yerde yapisti bogzima kizimn yaninda allahan cocuk saka sandi kv gldi ogluunu.cekti ben yine sesimi.cikarmadim sinirdn catlayacaktim nerdryse yine biey yapmadim salagim ya ben sonra sabah ise gitti en sonrada kv den inciler iste he birde kocam olacak adam mesaj atmis aneler gunun kutlu olsun diye cvp vermedim saolsun hep annesiiini aradiyemek yediniz mi diye gicik gicik
Valla bende çok korkuyorum. Benim eşim annesinden çok etkileniyor. Şimdi kayseriye gidince huzurumuzun kaçmasından korkuyorum. Allah yardımcımız olsun huzurumuzu bozmasın inşallah.Kız maşallah enişte beyde az değilmiş :26:
Ya bazı erkekler vardır annesinin yanında biraz daha horozlanır. Eşini tanımıyorum ama bir dönem benimkide o kadar olmasa bile biraz daha bir horozlanıyordu annesinin yanında meğer sonradan öğrendiğim kadarıyla anası gaz veriyormuş :26:
İnşallah eşin başka bir şeye sinirlenip o an öyle davranmıştır diye umuyorumAma bence sen hazır eline koz geçmişken az naz yap en tatlı halinle kırıldığını söyle ona. En azından bundan sonra başkalarının yanında sana karşı sesini yükseltmesin
Benim eşimde biz yeni evliyken bir şeye bozulduğumda hiç konuşmuyorum diye kızardı hatta ya bir konuşsana birşey söylesene diye az bağırmamıştır
Şimdi tam tersine bir sus be kadın motorun soğsun dertabi o konuşurken ben susarım o susuncada en tatlı halimle başlarım bak işte şöyle de böylede benim hoşuma gitmiyor içime oturuyor eğer böyle yaparsan kendinden soğutursun diye tabi ben susunca o bekler bakar yarım saat içinde benden tık yok anında barışma turlarına girişir
Rabbim hidayet etsin canım ne diyelimKafana takmamaya çalış çocuğuna yoğunlaş emin ol en geç yarın hatasını anlayıp senin gönlünü almaya çabalıyacaktır Sabret ve dua et Rabbim eşine doğru yolu göstersin. Yuvanızın huzuru için, kuzucuğun mutluluğu için fedakarlık yapmak zorunda olduğunuzu bu şekilde ikinizinde mutsuz olacağını inşallah anlayacaktır
Allah sabır versin sağlık versin inşallah valla birinden sıkıntı çekince diğerine deister istemez titizleniyor Allah başka zeval vermesin en kısa zamanda şifasınıda buldursun inşallahh canımcnm. Büyük kız dogustan kas hastası cigerleri. Bizim gibi açılmıyor kasları zayıf diye biz mecbur kullaniyoruz. Minik Papatyama kullanmama calisiyom offfg offf ben minik Papatyam i ozledimmm nasıl durcam papatyamsiz getiremezlerde çiçek cikariyorya
aman benim kv gibi seninkide desene benim eşim çok takılmaz Allahtan annesinin dediklerine ama kv dilide hiç durmaz tartışmalarımızda hep oğlundan yanadır sen niye canını sıkıyorsun bırak falan filan ama eskidendi onlarda şimdi zaten eşimle tartşmam normaldede şimdi hiç ben biraz onların yanında salağa yatıyorum sonrada anasını ağlatıyorummm eşiminYa cnm aslinda oyle buyutulecek gibibegildi biz merkeze indik alisverise hepberaber bn evde kim olursa olsuntek birakip cikmam disari kv de aldik yanimiza arabaya bindik surat benesime bsey diyom konusturma o arababkullaniyo sen onune bak oglum fln diyo tabi benm moral 0 oluyo ama yine bisey demedim alisverisi yaptik geziyoz soyle bi dedim suraya da gidelim yok mok dedi annen gitmek istio deyince sen kendini ne arada cikariyonozaman diyo yine bisey demedim dedim cocuk ac evd corba vardi kv dokmus bari surda corba icireyim vay efendim eeve gidince icir sanki cocuk tencere tencere corba iciyo da ben bekleyemem de fln iyi be dedim yeter yani oylece basladi beyefndi ben ses cikarmiyom adam sesini yukseltiyo sinr oldum ben cok.uzulup sinirlenince susar icime atarim o da diyo kincisin de bilmem ne evde bi kavga kiyamet neymis susuyoum hrseyi beynime yaziormusum tabi beyfendisinirden duvarlari yumrukluyo sonr geldi benm ustume yurudu oturdugum yerde yapisti bogzima kizimn yaninda allahan cocuk saka sandi kv gldi ogluunu.cekti ben yine sesimi.cikarmadim sinirdn catlayacaktim nerdryse yine biey yapmadim salagim ya ben sonra sabah ise gitti en sonrada kv den inciler iste he birde kocam olacak adam mesaj atmis aneler gunun kutlu olsun diye cvp vermedim saolsun hep annesiiini aradiyemek yediniz mi diye gicik gicik
hofff bende öyle yapmaya çalışıyorum bazen alıyorum ama oda bildiğim yoğurtlardan bizim burda bir süt ve süt ürünleri satan şahane bir yer var çok güvendiğim ordan alıyorum hele bir kaymağı var süperrrgeçmiş olsun..
yüzdeyüz katılıyorum sana.. bende sütün yumurtanın doğalı, domatesin hormonsuzu, çileğin ilaçsızı diye kafayı yedim...
ekmek yemeği bıraktık ailecek... iyibir sütçü buldum. yoğurdumu kendim yapıp kutu süt almıyorum. dondurmayı da kendim yapıyorum..
msadece zeytin yağı kullanıyorum..
tereyağını da süt kaymağından çıkarıyorum... tuz yok.
abur cubur yok... çocukları oyalamak için bi şeyler icad etmeye çalışıyorum sürekli....
yoruldum ama...
.
önce sesini çıkarmıcaksın tabiri caizse safa bağlıcaksın kendini sonrada içindeki şeytanı çıkarıppppppValla bende çok korkuyorum. Benim eşim annesinden çok etkileniyor. Şimdi kayseriye gidince huzurumuzun kaçmasından korkuyorum. Allah yardımcımız olsun huzurumuzu bozmasın inşallah.
Aminnnnnn cnm hiç sevmiyom hastaneyi ama muhtaç oluyoruz ışte rabbim yoklugunu arattrmasingünaydın
inşallah güzel bir hafta olur her bakımdan
toksin geceyi iyi geçirmişiniz maşallah çabucak iyileşin dönün evinize inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?