Hoş bulduk çok sevindim bu samimiyetle karşılaştığım içinn=) Ben gül. 25yaşındayım. Tuncelide yaşıyorum ama aslen çanakkaleliyim.Burda küçük bi ilçede öğretmenlik yapıyorum. Altı aylık evliyim daha çok yeni=) eşim de burdaa =) Biraz yalnızlık çekiyorum ama eşim haftada bir eve geliyor ve burda sosyal çevre yok gibi =(
Kilo durumlarına gelirsek (gelmesek mi acaba=) kendimi bildim bileli kiloluydum hep fakat geçtiğimiz iki sene içerisinde atanamama stresi ve evde oturmaktan feci kilo aldım bi ara 114 kilo oldum =( Şimdi 95-96 aralığında geziniyorum. Son 8 ayda 20 kiloya yakın verdim ama daha vermem gerekli. Çünkü eşim geçende öyle bir şey söyledi ki ben çok üzüldüm. Tvde obezitenin zararlarını izlemiş, üzülmüş geldi ve "Ben seninle daha uzun yaşamak istiyorum, sana bişey olmasından korkuyorum" dedi. O 20 kiloyu tamamen yoğunluktan vermiştim ama şimdi yine çok hareketsız kaldım ve bu sözden sonra karar verdim ideal kiloma inmeye. İşte bu kararla da aranızdayım. Cesaretim kırıldığında irademi yitirdiğimde beni anlayacağına emin olduğum sizlerle konuşmak arkadaşlık kurmak beni çok rahatlatacak diye düşünüyorum.
Neyse çok konuştum sanırım =)
hoşbulduk =) inşallah ulaşırım tek istediğim bu şu an sonra da bir bebekk =)
canım benimm öncelikle evlilğiniz hayırlı uğurlu olsun inşAlllaaahh
bende yaklaşık 11 aylık evliyim , maraşın bir ilçesinde ingilizce öğretmenim , yani mesletaşız şekeriimm
burada arkadaşlıklar çook güzel gerçekten , herkes birbirine moral veriyor , herkes birbirini destekliyorr , yani doğru yerdesin :129::129:
bende 28 yaşındayım , adım Aynur , tanıştığıma memnun oldum canım
20 kiloya elveda demişsin bu süper bir başarı tebriklerr
sende bu istek olduğu sürece geri kalan kilocuklarada sağlıklı bir şekilde bye bye dersin ,önce kendin sonra eşin için
tekrardan kolay gelsiinnn
Merhabalar Kızlar
İyisinizdir umarım :26: benim canım sıkkın
Üniversitedeki araştırma hastanesinde tahlillerimi verdim bugün sonuçları aldım gösterdim HBA1C : 5.8 çıkmış doktor şekere meyillisin dedi 5.7-6.5 arası risk grubuymuş çok canım sıkıldı şeker hastası olmak istemiyorumyürüyüşe başlıyorum tekrar ve rejime çok dikkat edicem. D vitaminimde eksik çıktı doktor ampul verdi ve bilmediğim birşey öğrendim D vitamini eksikliği insülin direnci ve obeziteyi tetikliyormuş verdiği ampulleri kullanmam zayıflamama yardımcı olacakmış buna sevindim
Yenacım senin HBA1C yüksek çıkmıştı dimi sonradan düşürdün sanırım o değeri bana önerilerin varmı değerimi düşürebilmem için. ŞEKERi ne düşürür ona göre besleneyim.
Beyzzzuuuşşşş değerim çokmu yüksek ben şeker hastası olurmuyum :18: :26:
Sağol yenacım senden bunu duymak sevindirici evet dikkat edicem bende gittiğim özeldeki diyetisyene gitmeyi düşünüyorum aylık 80 TL oluyor maaşım olduğu sürece veririm sıkıntı olmaz.
Sen ne kadar zaman sonra tekrar tahlil yaptırdın :26: bana 3 ay dedi doktor ben 3 dayanamam yaa düzelip düzelmediğini beklemek için
baharcım geçmiş olsun canım bence de telaşlanma sen doktorun dediklerine ve diyetine uy değerlerin düzelir eminim
paylaşım için de teşekkürler bende de d vitamini eksik çıkmıştı ampul vermişti doktor ama ihmal ettim almadım şimdide bol bol kollarımı bacaklarımı açıp güneşlenirim diye almıyorum ama alsammıki acaba bana şubat ayında vermişti doktor zaten ayda 1ampul al demişti yazında güneşlen demişti en iyi güneşle alıyormuş vücut d vitaminini
gerçi hala doğru dürüst güneş göremedik akşamüstü eşimle yürüdüm 1 saat resmen üşüdüm
günaydınlar öyle yorgun ve keyifsizimki
emirin 2 gündür ateşi vardı söyledim mi bilmiyorum bizde yine üşüttü diye düşündü boğazı kızarıktı çünkü
dün tüm ağzında dudak içlerinde aft gibi beyaz yaralar çıkmış
2 gündür tek lokma yemedi sadece 2 tane meyveli yoğurt o kadar
çocuk benden bişeyler istiyo veriyorum yiyemiyo geri tükürüyo
sonra vücunda poposunda el ve ayaklarında bacaklarında
minik minik su toplamaları ama bayağı yaygındı
eşim sabah sağlık ocağına götürdü annemle
dr. allerjı demiş değişik bişeyde yemedi ama çözemedim durumu
o yemek yemedikçe ben yedimde yedim
emirin rahatsızlığının adı el ayak ağız sendromu imiş
ilk kez duyuyorum onca zamandır hastanedeyim
kötüsü de bi tedavisi yok sadece ateş düşürücü ile ateşi dengelenebilir o kadar
virüse bağlı bir hastalık olduğu için antibiyotikte fayda etmiyo
ayrıca bulaşıcı imiş(
bence de iddia yalan oldu ama gerçek bir iddiadaşım oldu
o yüsden acayip mutluyum
Merhabalar Kızlar
İyisinizdir umarım :26: benim canım sıkkın
Üniversitedeki araştırma hastanesinde tahlillerimi verdim bugün sonuçları aldım gösterdim HBA1C : 5.8 çıkmış doktor şekere meyillisin dedi 5.7-6.5 arası risk grubuymuş çok canım sıkıldı şeker hastası olmak istemiyorumyürüyüşe başlıyorum tekrar ve rejime çok dikkat edicem. D vitaminimde eksik çıktı doktor ampul verdi ve bilmediğim birşey öğrendim D vitamini eksikliği insülin direnci ve obeziteyi tetikliyormuş verdiği ampulleri kullanmam zayıflamama yardımcı olacakmış buna sevindim
Yenacım senin HBA1C yüksek çıkmıştı dimi sonradan düşürdün sanırım o değeri bana önerilerin varmı değerimi düşürebilmem için. ŞEKERi ne düşürür ona göre besleneyim.
Beyzzzuuuşşşş değerim çokmu yüksek ben şeker hastası olurmuyum :18: :26:
iyi geceler
yarın bildirim günü ama ben naptım boğazımı tutamadım regl maduruyum sanırım
petibör bisküvi kurbanı oldum hemde çikolatalı:26:
Herkese hayırlı geceler :122:
Ben sevmiyorum onları, iyiki sevmiyorum.:)
Bir tek sevmediğim o, onun dışında maşallahım var. :)
Arkadaşımın diyet listesine var pötibör bisküvi..takma o kadar yarına kadar erir..İnşallah :)
iyi geceler
yarın bildirim günü ama ben naptım boğazımı tutamadım regl maduruyum sanırım
petibör bisküvi kurbanı oldum hemde çikolatalı:26:
Ne duygulu bir öğretmenmiş.Offf ben bile okurken çok duygulandım ağlaman çok normal.
Siz tatilemi gidiyorsunuz.? Hazırlık filan ne güzel..
benim sevmediğim bişey yok sanırrım yaa yarın için pek ümitli değilim akşam akşam iyi olmadı ama neyse artık
bu arada akşam yemeğiniz nasıl geçti
iyi akşamlar güzeller...
yeni gelenler hoşgelmişler..
hastalara acil şifalar dilerim....
dün afyona gitmiştim.. Oğlum oradaki amatör çalgıcılar festivali açılış konserine misafir sanatcı olarak davet edilmişti. daha önceki yıllarda üç kez katılımcı olarak gitmiştik. ama bu sene bir amatör müzisyenin kat ettiği yolu diğer çocuklara göstermek amacı ile davet edildi... çok da güzel çaldı bebeğim (maşallah diyorum)onu izlerken göz yaşlarımı tutamadım. oradaki diğer hocalardan çok da güzel tepkiler aldı...
ve geç bir saatte eskişehire evimize döndük... oldukça geç bir saatte yemeğimizi yedik...
yarın bildirimde ne halde olacağım bilmiyorum. ne kadar dikkat etmeye çalışsam da mamadan zengin bir hafta geçirdi.
bir- iki margarin artmış olabilirim.. yada vermiş de olabilirim. çünkü iki yıl önce hediye gelmil ama henüzgiyememiş olduğum bir blüzü giydim bu gün ve çok da güzel oldu....
çoksevindim...
işte benden bu kadar....
bende şimdi biraz ingilizce çalışıp duş alıp uyuyacağım... yarın sabah erkenden iş.. akşam saatlerinde kursta sınav var...
Haftaya Cuma sabah ezanından sonra akçaya gidiceğiz inşallah :122:
Perşembe akşamından eşimin halası ve kuzeni geliceklermiş yatıya bizde kalıcaklar. Halası ben sabah namazını kılarım sonra hemen yola çıkarız dedi. Bakalım tabi nasip kısmet
Bir haftada olsa çocuklarla tatil yapıcağım :122: Eşim bizi bırakıp pazar dönücek bir sonraki haftasonu gelip alıcak inşallah
Az ama hiç yoktan iyidir
Bende gitmeden işte bütün işleri bitireyim istiyorum en azından geldiğimde ıncık cıncıkla uğraşmam sadece üstten temizlik yaparım diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?