Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Ben de en az 3 kez yıyorum karpuzu, hem de kucuk tabak degıl bildiğiniz kalın dilim karpuz, onu yemezsem serınlıyemıyorum ama napıyım, umarı kılo yapmaz,en azından cok tatlı olmayanları pek kılo yapmaz dıye dusunuyorumö

Ne güzel eğlenmiş, bu mutluluğu da hak etmişti zaten. Ne tatlı telaşları oldu geçen hafta boyu, neyse atlatınca ahatlamışsındır sen de :) Tekrar tebrik ederim.
Ben kucuk oglanla ugrasiyorum... 03:10 da kalkti.. Hala bana eziyet ediyor...
Aynı saatlerde ben de ayaktaydım canım. Benim kızla uğraşıyordum, dün 5 defa filan kalktı, bağrış çığrış kalkıyor oğlanı da uyandırıyor üstelik. Şile'ye gittiğinde resmen haşlanmış çocuk. Krem filan fayda etmemiş. Annemlerden çok yüz buluyor zaten, her lafını geçiriyor onlara. Çıkaramamışlar denizden ??? Çok rahatsız uyudu o yüzden, ikide birde nemli bez koydum yanan yerlere, krem sürdüm filan falan.

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun Ayşecim. Ağız tadıyla nice seneler geçirirsiniz inşallah hep beraber. Gerginliğini de atarsın üzerinden umarım en kısa sürede. Gerçi kendi kendine gitmiyor bu gerginlik denen meret. Neler biraz rahatlatır seni? Düşünüp uygulasan?

...

bi arkaadaş karpuz demişti
çokmu kalorisi var acep ne kadar yenmeli günde

...

Karpuz çok şekerli bir meyve canım. Yani eski diyetisyenim bana öyle söylemişti, muz ve incirle beraber fazla tüketilmemesi gerekne meyveler arasında demişti. Fazla kalın olmayan bir kayık dilim vermişti. Yenisi hiç vermedi

...

Kızlar yürüyüş olayına bir çözüm buldum gibi :) Yazın bizim sitede yaz okulu düzenleniyor. Bu sabah kızımı tenis dersine götürdüm denemesi için. Şansımıza bir arkadaşı da vardı, çabuk adapte oldu, gitmek istiyor. Saat 09.00-10.15 arasında tenis var, sonra da öğlene kadar yüzme. Oğlum 9.30'da gidiyor, kızımı tenise oğlumu okula gönderdikten sonra 45 dk. yürüyebilirim ben de. Ardından da havuza kızımın yanına gidip biraz yüzerim, biraz dinlenirim. Bu sabah arkadaşımla konuşurken, "oh ne güzel, sendeki de keyif vallahi" dedi. Bulup da bunamak güzel değil tabii ama gerçekten öyle keyif olmuyor. Güneşin alnında tek başıma keyif almıyorum ben havuzdan. Kızı derse bırakıp eve çıkmak da mümkün değil. Çişi gelebilir, dinlenme saatinde meyve-su,mayo değişimi, bone düzeltmesi vb. bakım istiyor. Diğer anneler de başlarında duruyor çocukların. Neyse bu düzen en azındna 1 ay bizi kurtarır :))

Fazla tatlı değilse pek zararı olacağını sanmıyorum canım, sulu ve lifli bir meyve aynı zamanda. Ama şekerliyse glisemik indeksi epey yükseliyormuş. Az önce eski diyetisyenimin notlarına baktım; kalorisi çok yüksek değilmiş aslında, glisemik indeksi yüksekmiş. Bu nedenle önermemiş. "Yediğiniz zaman tek başına değil, yanında ir parça proteinle (peynir) yiyin" demiş bana.

Ben tatsız karpuzu hiç yiyemem, bal gibi olsa baylırım tabii :)) Kavunu tatsız bile olsa aroması varsa yiyebilirim ama :) Buz gibi kavun olsa da yesem şimdi armut yemekten içim dışım armut oldu. Hem kalorisi düşük hem sindirime faydalı diye en çok onu tercih ediyorum Arada elma ve kiraz da yediğim oluyor ama bu ara üşeniyorum ara öğün yapmaya.

Evet şekerliymiş karpuz ama ben geçen yaz da öğlen yemekte ve akşam 1er tabak karpuz yıyordum dıyetısyene gıderken, hatta zayıflamama yardımcı oldu dıyebılırım, yalnız çok tatlılarını ve tam göbegını yememek lazım. Bence yaz ıcın 3 öğün çok kalın olmamak şartıyla 1 dılımdne bısey olmaz, valla bana ders calısırken cok ıyı gelıyo canım karpuzum benım:))

selamm kızlaarr

yarın burdaki en yakın arkadaşım evleniyor , bugün iskenderuna gidiyoruuzz

YENAcım beni izinli yazarmısın bu hafta, hem adetimde gecikti o yüzden izin istiyorum , şimdi ben kaçtımm , herkesii öpüyorrummm

slm babyler:)))
ya bu hafta dikkat ettim sayılır ama nasıl bi bünye ise yine adet oldum ya
yarın tartıya nasıl hesap vercem acaba
çok giremıyorum gelen gıden çok hepinizi çok çok öpüyorum..
havalar nasıl sıcak pişirdi kavurdu resmen bari azıcıkta olsa erisek yahuu

Kızlar canım sürekli bir şey istiyor yav Zaten diyet işinde iki aydır daha azimliydim, o ruhu kaybettim. Dün kendi yaptığım pastadan koca bir dilim yedim Pişirirken de kaşığı yala, tadına bak derken yarım dilime yakın yemişimdir zaten Akşam yemeğinde ekmek yememek, süt öğünümü atlamak filan etki etmiyor. Belki az artıda olurum ya da aynı kalmayı becerebilirim. Ama vermek istiyorsam disiplini bozmamam şart. Ben şunu anladım arkadaşlar; "sevdiğim şeyleri yiyeyim, sonra şunu şunu azaltırım dengelerim" formulü tutmuyor. Bu şekilde ancak kilomuzu koruyabiliriz ya da kırk yılda bir kaçamak yaptığımızda uygulayabiliriz. Ama vermek istiyorsak şekerli ve aşırı yağlı gıdalardan ne kadar güzel olursa olsun mutlaka uzak kalmak gerekiyor. "Ne yani ömür boyu sevdiğimiz şeylerden uzak mı kalacağız?" sorusunun cevabı; "Maalesef evet". Ayda bir kere ya da özel kutlamalarda filan yenirse dengelenmeye çalışılacak onun dışında hiç yenmeyecek. Bunu yapabilenler incecik geziyorlar zaten

Arada sırada diyerek haftada 3-4 defa kaçamak yapıp sonra diğer gıdalardan azaltmak iyi bir yol değil. Ben bu hafta bunu yapmış oldum, sonuçta artıdayım. Gerçi 300 gr. filan artıdayım ama direncimin kırılmakta olduğunu fark ediyorum. Yani bir heves disiplinli gittim şimdi salıyorum hafiften. Kaçamakların şöyle bir zararı da var. Bu tip gıdalar (dondurma, pasta, kurabiye, kızartma, hamburger, börek vb.) uyuşturucu gibi, alıştıkça fazlasını canı istiyor insanın. Hem çabucak acıktırıyorlar gidip tekrar bir şeyler yiyorsun -ya da kendini tutup yemiyorsun ama sürekli yemek fikri aklında dolaşıyor (örnek: ben)- hem de sağlıklı beslenme rotasından sapıyorsun. Bu tip lezzetleri sık tadınca kereviz, enginar, maydonoz filan kesmiyor insanı

Hayatta herşeyin bir bedeli var işte; ya lezzetli yedikçe yiyesin gelen yiyecekler; ya da ince bir beden, daha özgüvenli bir yaşam. Eğer sağlık için riskli barajı aşmıyorsak ikisinden birini tercih etmemiz gerekiyor. Eğer o barajı aşıyorsak zaten seçeneğimiz yok, ilkinden uzak duracağız :))

kesinlikle canım öyle hem istediğimi yiyeyim akşam yemiyeyim olmuyor bende kaçırdım ipin ucunu 92 leri görmüşken yine 93 tüm bu sabah. adetime 1 hafta var ama hiç doymuyorum sanki..ne olacak bu halimiz. sen baya yol katettin canım ya ben hala 48 bedenim düşündükçe moralim bozuluyor...

Kizlar NG de bir belgesel vardi.

Obez bir kadin ile normal bir kadin uzerinde deneyler yaptilar. Normal kilodaki kadinin doyma hormonu grafigine bakilinca, 6 saatlik aclikla en dibe dusuyor, yemekten sonra yukseliyor ve 1-2 saat sonra yine dusup aclik sinyali basliyor. Ama obez kadinda doyma enzimi kanda hep dusuk ama sabit bir degerde. Yani tam ac degil hicbir zaman ama hep az ac gibi. İlginci bu deger yemek yese de yemese de hep ayni aralikta kaliyor. Hani yedikce yiyorum sanki dipsiz kuyu gibi diyoruz ya bazen.. Doydugunu bile anlamiyoruz.

Bir de beyin tomografisi cekiyorlar. Mesela ikisine de ayni pasta, hamburger filan gosterip tomografide beynin hangi bolgelerinin aktive olduguna bakiyorlar. Normal kadinda, belli yerlerde noktaciklar aktive olurken obez kadinda nerdeyse beynin yarisi aktive oluyor.

Sonra obez kadina gastrik bypass yapiolar, yani midenin buyuk kismini aliyor ve yutagi da ince barsak agzina bagliyorlar. Kadinin tomografisi ve aclik enzimleri duzeliyor. Yagli yemeklerden filan tiksinmeye basliyor. Bunu da soyle acikladi, mide icinde bazi kesfedilmemis hormon ve enzim kaynaklari oldugu, bunlarin yemekle resmen canavarlasip kudurdugu dusunuluyir. Ama mideyi kucultunce bu hormonlar vb de duzene giriyor...falan filan iste... Yani biz iskembeyi buyuttukce kendimize karsi bir canavar yaratiyoruz icimizde...

Kizlar bu hafta benim diyet iyi gidiyor... Adet sonrasiyim, sicaktan canim pek bisey istemiyor, cocuklar da beni biraz yipratti o nedenle bu hafta listedeyim bilginiz olsun... Haftaya Allah Kerim...

Hiç bozma moralini, 90'lı kilolarda daha hızlı oluyor aslında kilo kaybı. Sıkı disiplinle 1 ay sonra 88'leri görürsün. O eşiği geçince de heves geliyor insana, o hevesle 80'lerin sonunu 1-2 ayda bulursun. Ben şu 3 ayda biraz daha heveslendim, o da beni epey hızlandırdı. Yoksa 1 senede 10 kiloyu zar zor vermiştim. Devamını getirisem ne ala ama bu hafta kötü gitti. Diyetisyeni de boşladım, 15 gündür gitmiyorum.
Kizlar bu hafta benim diyet iyi gidiyor... Adet sonrasiyim, sicaktan canim pek bisey istemiyor, cocuklar da beni biraz yipratti o nedenle bu hafta listedeyim bilginiz olsun... Haftaya Allah Kerim...
Yakışır Beyza'm... Kim tutar seni :))

Ne aşkı, TR aşkımı ?

yook ya burda 2 senelik sevgilimle biraz limoniyizde bu aralar ona canim sIkkin

Kizlaaaaaaar nasil gidiyor ???
yarin tartilma günü heycanliyim en son 92,4 gördüm insallah artiyi görmem ama bence görürüm gibime geliyor,
benim bu kilo cok dengesiz ya, dakkasinda degisebiliyor niye bilmiyorum
Yarin bol bol eksiler görmemiz dilegiyleeeeeeeeee
iyi bakin kendinize :)

Geçmiş olsun prensese umutçuğum..Yanık ağrısıda hakkaten fena acıtıyor beyaz tenli oluşuda ikiye katlamıştır acısını..
Ben buğday tenli olmama rağmen çok etkilenirim güneşten ilk deniz keyfim muhakak acıyla sonlanır :)

Yürüyüş olayına harika bir çözüm gelmiş..Hem çocuklara aktivite hem senin yürümen daha ne olsun.:)

İyi eğlenceler canım..
İskenderun kadar nemli bir yer görmedim..Dikkat et kendine..

bugün yediklerimi yazayım hoş canım sıcaktan bişey yemek istemiyo ama ben yine de yiyiyorum
sabah:1 dilim kepekli ekmek
1 kk beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
1 domates
öğle:2 yk makarna
4 yk yoğurt
akşam:5-6 yk tavuk sote
1 dilim kepekli ekmek
veee 1 bardak diet kola(evet kalorisizdi ama ben kolayı bayadır içmiyodum evde de su kalmayınca susuzluğumu kolayla giderdim ne yazık ki )
ara öğün:1 şeftali

kadınlar 4'e ayrılır ;
1.hep 3 kilo fazlası olanlar
2.iri kemikliler
3.sürekli şişliği olanlar
4."amaan kadın dediğin biraz ele avuca gelicek" diyenler. :))) bende 2+3 üm her zaman

Yazın ben şişiyorum hep ama doğru :)
Ben her daim 2. seçenekteki gibi olduğumu iddia etmişimdir haksızda sayılmam hani
aynene bende iiiriiiiiiirrriiiiii kemikliyimdirr:))))

kaçak adanaya giderken pazartesi ben gelcem dedimya kaç bakalımmmmmmmmmmmmmmmm küstümmm

iyi gezmeler kebab ve künefeleri götürme sakınnnnnn

Keşke yapay gıdalar, yapan şeker ve bu kadar çok çeşit pasta vs olmasaydı, eski zamanlardaki gibi beslenseydik hep. O yiyecekler dediğin gibi resmen uyuşturucu ve insanın beynini ele geçirıyor, yedikçe yediriyor insana. Ben 1 dilim kek yedim beni tıkadı ya da 1 dilim börek yedim bana yetti diyemiyorum işte. Bunu diyemediğim için de evde bulundurmuyorum, gözümün önünde olmadığımda yemiyorum. Bu nereye kadar böyle olcak diye düşüüyorum ama çocugum oldugunda da ayda bir dışında unlu gıda olmayacak evimde.

aynen canım zaten normal bir insandaki açlık tokluk duygusu yokkiğ bizde. Ben çok net hatırlıyorum lisede felan annem hamurişi yaptığında mutfaga gelip gidip yediğimi, resmen doymuyordum çok net. Hatta bir bayramda evdeki içi kremalı fındıklı çikolatalardan 2 saatte bir 4er tane yiyip bir hafta sonunda 2 kilo almıştım. Yani yedikçe yiyesim geliyordu. Şimdi olsa o kadar yiyemem sanırım çünkü normal kiloya geldikçe vucutta beyin de toparlanıyor ama o kapasite var hep. Sanki içimde bi canavar var ve benim zayıf anımı kolluyor gibi

Kilom 85,1.

Umut ile Eminonu yapioz bugun kzlarimizla beraber.
Herkese guzel bildirimler. Yena cigim listedeki yerimi guzel tut , darilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…