Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

TOMBULKELEBEKİM.................................300 DAK

İLBATUM...............................................250 DAK

CLUTCH.................................................135 DAK

ASUMANZEYNEP......................................220 DAK

GULMA..................................................400 DAK

ETERYA.................................................240 DAK

ECE78...................................................120 DAK

EGEDENİZ03...........................................100 DAK

UMUTTT................................................120 DAK

HAFTANIN BİRİNCİSİ..........................GULMA..............................400 DAK

HAFTANIN İKİNCİSİ............................TOMBULKELEBEKİM..............300 DAK

HAFTANIN ÜÇÜNCÜSÜ.........................İLBATUM............................250 DAK

canım ellerine emeğine sağlık çoooooook teşekkürler ,her ne kadar benim tarihimde + ile bir ayı bitirmek yoktu ise deeeeee ((
benim şu azmi acilen bulmam gerek cidden ,acıyorum kendime artık
HAFTANIN 1.si _________ - 2,5 kg. ________ LEAH

HATANIN 2.si __________ - 2,1 kg. ________ Gulma :81: :118:

HATANIN 3.sü _________ - 1,8 kg. _______ Pınar110 :119:
kızlar süpersiniz süperrrrrr hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum
benim annemmm de pazar günü gelecekkkkkkkkk
canım gözn aydın seninde
AYIN 1.si _____________ - 4,1 kg. __________ ejje89

AYIN 2.si ____________ - 2,9 kg. __________egedeniz

AYIN 3.sü ___________ - 2,4 kg. __________ Umutttt
süpersiniz fıstıklar inşallah hep böyle seyreder ....
ayyy ablammmmmmm benide almışsın listeye çoooooooooook teşekkür ederim

inanmıyoruuuuuuuuum 3. olmuşum allahtan bir listeye girebilmişim bu bari moral oldu, beyzuş ablam sağolasın

hepinize iyi geceler tatlı rüyalarrrrrrrrrrrrr

yarın ve pazar giremeyebiliirm annemle zaman geçirmek için şimdiden çooooook özür, sizlere çok güzel ve az kalorili bir hafta sonu diliyorum inşallah

Canım normal tariften farkı yok aslında. Yalnız tam buğday unu ile yapılan kekler beyaz undan yapılan kadar kabarmıyor, bu nedenle yoğurtla yapılan tarifler tercih edilirse sonuç daha iyi oluyor (bence). Ben az yağlı ve az şekerli bir tarifle yapıyorum, beyaz unlu keklerden düşük kalorili ve çok lezzetli bir kek oluyor. Ama misafir filan gelecekse şekeri azıcık artırıyorum, bizim alıştığımız kekler onlara tatsız geliyor çünkü.

Benim en sık uyguladığım tarif şu: 4 yumurta köpürene kadar çırpılır, 1 su bardağı şeker eklenir (ben 2 parmak daha az koyuyorum hatta) şeker eriyene dek çırpılır, sonra çırpmaya devam ederek sırasıyla; yarım su bardağı hatta daha azı fındık yağı (ya da zeytinyağı), yarım su bardağı yoğurt, 2 su bardağı tam buğday unu, 1 paket kabartma tozu, vanilya (ben saf vanilya tercih ediyorum), 1 portakalın kabuğu ince rendelenerek eklenir. En son una buladığım yarım su bardağı kadar cevizi de ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişiriyorum. Senin sevdiğin herhangi bir tarifte unu tam buğday unu ile, yağı azaltıp sıvı yağ ile değiştirip şekeri de azaltırsan kalorisi epey azalıyor. İnce bir dilim yenebilir. Tek püf noktası aroması, tam buğday unlu tarifler portakal kabuğu, tarçın, hindistan cevizi gibi güçlü aromalarla tatlandırılmak istiyor. Yoksa odun gibi bir kek yemek de olası :))))))

Tebrikler kızlarrrrr. Süpersiniz. Beyza kurulmuşsun zirveye

Anammm bu ay da ilk üçte varım, sevineyim bari, gerçi hiç 3 kg hedefini tutturamadım ama epey yaklaşıyorum, istikrar göstergesi değil mi? :))) Darısı önümüzdeki aya.

Yena ellerine sağlık, listeler için çok teşekkürler :)
Bezdirmişler anlaşılan seni Yenacığım. Benim çocuklar her yolculukta yaparlar bunu. Yaparlardı diyeyim daha doğrusu, şimdilerde epey düzeldiler. Misafir filan derken çok da yorulmuşsun. Bugün biz de iyi taban teptik Beyza ile. Yol da uzundu, eve 1.5 saatte filan vardım, gelince de yemek derdine düştüm.

Geçen gün evde malzemem azdı, tahıl da yeriz diye yeşil mercimek yemeği yapmıştım, ev ekmeği yaptım, yanına da cacık ile kocaman bir kase (8 kişilik filan ama) karışık salata yaptım. Eşim o gün, "bütün gün evdeydim sıkıldım diyorsun, bunları mı yaptın bir tek" dedi. Bozuldum ama çok yorgundu, gıcıklık yapmayayım dedim. Lafı yedim, öyle kaldı konu. Artık mecbur 3-5 çeşit yapıyoruz. Bugün gelince nasıl zoruma gitti, çocuklar salonda ben tek başıma mutfakta 4 çeşit hazırladım. Kimseye dert de yanamıyorum. ne diyeceğim?; "Sabahtan akşama kadar gezdim, ıvıra zıvıra paraları döküldüm, yorgunum yemek yapasım yok" denilmez ki :))))) Bir de saat 22.00'de teşrif ettiler, saçı baş yoldum ben de :)) Sırf inattan uyumuyorum şimdi. Sen inşallah rahat bir uyku çekip dinleniyorsundur bu saatte :))
Yaz demeden sıcak demeden sporlarını ihmal etmeyen azimli kardeşlerim, kutlarım. Beyzuş, oralardan bile hazırladığın liste için teşekkürler. Ve de kolay gelsin ablana da sana da :))

...

İyi geceler, iyi uykular tatlı bayanlar...

Son düzenleme:
iyi akşamlaaarrr....

YENA ve BEYZUS ellerinize sağlık....

listedeki tontişleri kutlarım...

haftanın ilk üçüne giremedim... ama ayın ilk üçünde olmak güzel...

sporcu tontişleride kutlarım...

yarın erkenden işte olacağım... pazar da nöbetçiyim...ve pazartesi izmire gidiyoruz 4 günlüğüne... ufaklığı annemlere bırakacağım...kuzenleriyle tatil yapsın diye...sonra bana sıkı bir çalışma dönemi başlayacak yine... bu arada yeniden sıkı bir diyet dönemine girmeyi planlıyorum...önümüzdeki haftalarda ilk üçteki yerimi korumam gerek.52:

hepinize sevgiler....

EYLEMLERİM DEVAM EDECEK

dereceye giren arkadaşları tebrik ediyorum...yarın sabah artık diyetime başlıyorum tabii kaç gün dayanacağımı bilmiyorum başka yolu yok artık dukan diyeti yapacağım..bugün kuaföre gittim saçlarıma dip boyası ve sarı balyaj attırmak için ordaki kızın çok zayıfladığını gördüm zaten çok kilolu değildi ama kurumuş resmen kız..meğer dukan diyeti yapmış 10 günde 5 kilo vermiş, toplamda 10 kilo ...benim pek aklıma yatmıyor ama sabah başlayacağım çünki salata ve meyvada yok diyette araştırmaya başladım gecenin bu saatinde ...naz beni çok yoruyor sağolsun bu sıralar,hastalıktan dolayı kendimi yemeğe verdim sanki yemek tek çare...inşallah yapabilirim dukan diyetini...

Zirvenin de esintisi, kokusu filan baskaymis kardesim... Bir de burdan hersey karinca gibi dermisim.... 2 yildir ilk defa birinci oldum desem belki anlayis gosterirsiniz.

Umut ben de aksam eve haldir huldur girdim.hatta yoldan esimi aradim, oglani yuvadan al ben cok geciktim diye. Eve geldim kadin makarna pisirmis o makarnaya nasil sevindim anlatamam... Yanina bir salata bile yapmadim valla. Yogurdu bastim yenildi. Bu arada umutcugum, gelirken arabada 5 tl vardi, dedim ya park parasi. Kizla bakkalda durdum, yogurt al deyip verdim... Kizim, " sende daha 5 tl mi vardi?" diye ciglik atti... Hani onu niye harcamadik diyor....

Gece bacaklarim agridi ve nerde uyudugumu bilemedim. ama sabahin 5'inde oglan kendini farkettirdi tabi...

Bu arada oglanlar kavga etmesin diye iviz zivir ikiser tane almaya calistim, bu defa kutulari icin ve kiza aldigimiz bigudiler icin kavga cikti.. Bagirissiz bir gece imkansiz bizde...

Derin hayirli olsun. Dukan yap tabi. ama buranda olmaz, biriki sarr malzemesi var. Onlari onden internetten filan siparis et. Bazi seyler sinirsiz olsa da, sebze ve meyvenin, ekmegin yoksunlugu cok oluyor. Onlarin yerini tutan bisuru tarifler var internette.

başta listedeki arkadaşlarım olmak üzere kilo veren herkesi tebrik ediyorum daha iyi kilolar vermek dileğiyle...

hep birincilik hep birincilik olmuyo ki biraz da başkaları tatsın bu duyguyu şaka bi yana gerçekten bu aylık sonuçlar beni çok mutlu ediyo.bi hafta çok iyi verirsin sonraki hafta yersin alırsın ama bence aylık sonuçlar gerçek istikrarı gösteriyo.geçen ay ben çok kötüydüm urfada yediğim kebaplar yüzünden kaç gün onlarla uğraşmıştım ve anca 1-1.5 kilo falan verebilmiştim ve çok üzülmüştüm.benim hedefim ortalama aylık 5 kilo.bu hedefi tutturmaya çalışıyorum.bu ay 4 kilo oldu.geçen ayı da sayarsak aslında planımdan bir ay gerideyim.haftaya bi tanıdığımızın sünneti var benim hedefim düğüne 80le gitmekti ama olmadı geçen ay boğazımı tutabilseydim şimdi süper kıyafet alıp gidicektim.offf niye girdim yine bu konulara?neyse sıcaktan saçmalıyorum işte böyle.hepinize iyi haftasonları.bugün ve yarın giremeyebilirm ailemin yanına gidiyorum.pazartesi görüşmek üzere az kalorili bi tatil diliyorum hepinize

Var ya koptum sabah sabah
Demek o beş liraya da göz dikti ha

Sabah sabah dedim ama benim minikler 7.30'da hortladılar, bize göre öğlen oldu bile :)) Sen benden de betersin Gün doğmadan ayaklanmışsın...

Ben bildiğin sofra donattım o saatten sonra. Gelmeden yardımcımı aradım, bana biraz ön hazırlık yapsın vakit kazanırım diye, ben gelince o hemen çıktı, o gitti 2 dk sonra annem geldi oğlanı dayadı burnuma :))) Kalakaldım 2 çocuk ve 2 avuç ayıklanmış bezelye ile :)) Patates, parça et ve havuç ile o bezelyeleri orman kebabı yaparak değerlendirdim, fırında mücver yaptım, semizotu vardı yıkanmış, ondan salata yaptım sarmısaklı-zeytinyağlı; baktım ertesi güne bi gıdım kalmayacak bunlardan bir de sebzeli mercimek çorbası yaptım (orman kebabı için doğradığım sebzelerden). Bütün günkü yorgunluğun ardından çekilmedi yav. Kimseden de teşekkür almadık yani...

Oğlanlar kutuları bile paylaşamadılar demek :)) Bizimkiler de tam tersi. Ablası teker teker verdi kardeşine aldıklarımızı, o da saçma sapan şeylere nasıl sevindi anlatamam. Ama aldıklarımızı açınca çok az geldi gözümüze yav. 5-6 parça bir şey çıktı :)) Onun da tamamını tükettiler bu saate kadar zaten :) Az sonra alışverişe çıkacağız ailece, kızım "bugün de mi Eminönü'ne gideceğiz anne?" diyor. "Yok yavrum" dedim "doz aşımı olur o zaman" :))))

Yeşil mercimek yemeğine bayıldığımız için onu yaptığım öğün hiiç sorun olmuyor. oğlum pek sevmiyor sadece ağzında geveleyip duruyor..
eşim ve kızım yeşil mercimekle kuru soğan yemeyi çok severler :) Alırız bir baş soğanı bir yumrukla kırdıkmıydı ooohh.

Senin de günün güzel geçmiş ama finale canın sıkılmış..Oluyor öyle arada, emekler görünmeyebiliyor..biz biliyoruz yeter, üzme kendini..

ayrıca bende dinlenemedim yine çok geç yattım..
OĞlum bu aralar çok inatçı,deli gibi ısrar ediyor herşeyi..4 yaş sendromu diye bişi varsa ondan oldu galiba..
Hele ablasını delirtiyor.. kızın tatilini burnundan getiriyor..

Derinciğim yapamazsın gibi geliyor..Yani şöyle, yaz günü sıcaklarda miiss gibi sebze meyve varken..Saf protein veya protein ağırlıklı beslenmekle uzun gitmezsin diye tahmin ediyorum..
Birde benim fikrim tabiii,bu tür beslenmeler için yalnız yaşamak gerekiyor.. evde sadece kendine hazırlayacaksın diğer türlü ev halkına ayrı yemek,kendine ayrı yemek..
Çelik gibi irade,sabır lazım..
Derinciğim, ölçülü yemeğini yediğin,leslie yaptığın zaman çok iyi karşılığını alıyorsun. hatta araya hamur işi bile sığdrımana rağmen yinede kilo veriyorsun..
Sen biliin hemşo..İkna etmek için söylemiyorum yanlış anlama..Sen o kuaör hatunu görünce gaza geldin o bakımdan şeyettim..

Tebrik ediyorum seni..Hedefinin altına düşmediğin için,yada çok az düştüğün için :) Büyüksün kardeş..:))

Siz böyle Eminönü dedikçe. insanın canı çekiyor Eminönü neyin :))

Son düzenleme:
Güzel,hafif ve herşeyden önce huzurlu haftasonu diliyorum güzeller..

asumanzeynep,devamsızlık yapıyorsun.:)

günaydın çıtırlar
herkese güzel haftasonları..

sizlere bir şey danışmak istiyorum.diyetisyene sormayı unuttum..
mesela etli kabak dolması yaptım diyelim ne kadar yemem lazım? 2 adet mi?

bir de bakliyatlar.. mesela etli kuru fasulye, nohut ne kadar yemeliyim miktar olarak?

bir de zeytinyağlı barbunya, yaprak sarma bunların miktarını nasıl ayarlamam lazım.
diyette önemli olan porsiyonların miktarı çünkü..,haftaya diyetisyene gidince de sorucam ama sizler daha iyi bilirsiniz, tecrübe daha mühüm çünkü

Etli kabak veya biber dolması büyüklüğüne bağlı 2-3 adet yenilebilir..Pirinçle yaptıysan eğer dezavantajı çabuk acıkma ihtimalinin yüksek olması..

Kurubaklagil yanında bişey yemeyeceksen 8-9 kaşık ( yoğurt ve salata dışında ) Sarmayı bilmiyorum, 4 sarma bir dilim ekmek yapıyordu galiba hatırlamıyorum.Not almamışım birde onu..
Sen haftaya sorduğunda bizede yaz lüten :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…