Belli olmadı Yenacığım. Mesleğim mis gibi değil malesef. İnsanlık dışı çalışma saatlerinde ve proje bazlı( geçici) işler oluyor hep. Kurumsal bir firmaya giremediğin sürece özelde sürünürsün ve çocuklu kadını da kimse çalıştırmaz proje bazlı işlerde. Dışardan göründüğü gibi değil malesef. Şimdiki aklım olsa ya öğretmen ya inşaat mühendisi ya da sağlıkçı olurdum. En azından mesleğin sınırları belli ama bilg mühendisliği öyle değil. Sürekli teknoloji değişiyor ve sürekli kendini yenilemek zorundasın. Artık o kadar çok mezun var ki gençleri ve bekarları tercih ediyorlar. İstanbulda o kadar çok özel üniversite var ki ve de ilk açtıkları bölüm big müh oluyor. Bu kadar mezunu piyasa kaldırmıyor
senin kız da sağlık lisesini tercih etti sanırım okuduğum kadarıyla. en güzelini yapmış
Ceco ne büyük tesadüf...
ŞAşırdımm..
Taa çocukluundan beri etrafındaymış bunlar..:))
geçmişi oku oku ama begenerek gel alıntı yapma iyi mi
ee şimdi ne olacak cogu sey uçtu beynimden...
Mehtapp Allah teyzeni bi avazda kurtarsın sağlıkla inşallah..bebeginizin ismi pek güzelmiş
Cecoşumm sen de de ne tatlı sohbet var yaf.. döktürmüşsün yine..
minik cadına kötü olmuş ama neyseki hasarsız atlatmış
KV den den bahsetmişsin tanımıyorum ama hiç sevmıorum o kadını da haaaaaaaa
Asuman ablam afiyet olsun menemeningönül rahatlıgıyla yiyebilirsin:)
canım öle herzaman çekmez
Yena cım beni gördün uykun mu geldi tatlım yine..iyi geceler öpücügünü vereyim hemmen
sultancım nasılsın tatlım???
öle sessizce duruyorsun aşagıda:26:
canimmmm gecmisi okuyordum ben :))
iyim cok sükür sen nasilsin nasil gidiyor hamilelik ??
Aseriyormuisun bol bol ? :)
benim kizkardesim bütün gün ögürüp duruyor yazik, öyle sabahlari felan degil
bütün gün ögürüyor
ben cok sükür git gide daha iyi oluyorum
canım sende çok şey yaşamışsın. ama Rabbim neyi takdir etmişse onu yaşıyoruz. ondan gelene amennadaficim hersey allahdan rabbim ol dedimi hersey bahane kac kisiler dusurmeye calisiyor kurtas oluyor ama cocuk elsiz ayaksiz yine doguyor sen ne demel istedigimi anladin cnm
ben hamile kalmak istedigimde dr spirayi cikaramadi coxuklarimin engelli oldugunu biliyor bana ne dedi bak allah istemiyor senin cocugun olmasini dedi baya ugrasti cok acidi ama pes etmedim belkide beni vaz gecirmek icin yapti sonra ben tatile gittim hep buz gibi havuza atladim heryerim agriyordu cok fena hasta oldum bu ay garanti bebis ypk dedim sonra azcik leke geldi kalktim kolbasti oynadim bu ay yoksa bidaki aya olur dedim sonra leke meke yok test yaptim yok 2. gun yaptim positiv
kontrollerime gidiyom dr her seferinde bu cocuk saglikli diyemem doyor ainir oluyordum 4aylikken ultrasale girdim benim papatya sanki sinek kpvaliyor elleriyle o kadar sevindimki normelde bwnim cocuklar kas hastasi oldugu ocin oynamiyorlar drun tepkisi oynamasi bebegin saglikli olsugunu gostermez
5ayliktim yuruyemiyom cok basinc yapiyor ve aciyor dr gittim dr hersey normel dedi ama ben acidan yuruyemiyom ozele gitmeye karar verdim anlattim neden ozele geldigi felan dr bakti rahimagzi kisa acilmaya basladi yatman gerek dedi ve cocuk ultrasale gore saglikli kizim resmen yutkunuyordu durmuyordu ordadaesimde gormustu oda sevinmisti sonra erken dogum olabilor ciger gelistirmesi yapalim dedi hastaneye yolladi hastane gerwk yok dedi drumu aradim gel dedi ben sana baska sevk yazcam oraya git dedi bende papaslarin hastanesi var oraya gittim ignemi vuruldum ve dogumumida orda yaptim coxuk saglikli dogdu
ben hamile kalmamin sebebi baglatmak icin ve bebek sevmek icin rabbim bana ne verirse kabulumdu dogumda bebwgin esi dusmedi dr cok ugrasti ben kan kaybondan olcektim kurtaja aldilar ben giderkwn baglamayida yaparsin dedim tmm dedi uyandigimda ancak seni kurtardim baglamayi yapamadik dedi
benim doguma giren ebede allah bilir neden baglama olasi diyor gulumsuyor ben istemiyom papatyam yeter bana dedim
ay cok uzun oldu ama azcik kaldi
buyuk kizi kontrole goturdum ve papatyami gorduler dedim saglikli bana dedigi ben hic bir uaman senin saglikli cocugun olacagina inanmadim dedi
bende dedimki bende size inanmadim ben rabbime inandim dedim! !!
daficim neler yasamissin, allah sabirlarin en büyügünü versin,
ay o doktoru yolasim geldi yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sen kimsinki gizli gizli is yapiyorsun manyakmidir nedir, resmen ceza almiyayim diye bide bütün delilleri yok etmeye calismis
ayy cok sinirlendimmm
insanlık nasıl böyle çığrından çıkabilir...bir doktor bu vicdan yükünün altına nasıl girebilir...yada nasıl bukadar insanlıktan çıkabilir...her okuduğum satırda ağzım biraz daha açık kaldı..inanamıyorum...geldiğimiz son nokto
Allah razı olsun canlarım benim derdimle dertlendiniz sizler yüreği güzel insanlarsınız. doktoru şikayet etmemi isteyen çok kişi oldu ama o doktor sevdiğimiz bir arkadaşın dayısının kızıydı ve biz o arkadaşın tavsiyesi üzerine gitmiştik oda benimle çok ilgilendi.hata yapana kadarda ilgisi devam etti.sonuçta oda istemezdi öyle olsun ama bir anlık ihmal nelere sebep oldu.o doktor allahından bulsun okadar sinirlendim ki ya nasıl bir vicdan bunlar.. off ablacım temiz gönlüne kurban olurum ya. cansın.
geçmiş olsun canım Allah hayırlı şifalar versin bol su iç kendine dikkat etSelam kızlarrrrrrrrr :122: :122:
Gece gece geldim ama nasıl geldim bir ben bilirim birde Allah
Dün sahurumu yapıp yattım ama sabah kalktığımda bir böbrek ağrısı ki sormayın. Anneminde dışarda işleri olduğu için mecbur yinede yollara döküldük. Bankaya falan uğradık ve baya beklemek zorunda kaldık :26:
Orada bile zor oturdum ağrıdan hatta annem bile dedi kızım sen bu şekilde oruç tutamazsın kendini harab ediyorsun diye.
Kızkardeşimde canı sıkıldığı için peşimize takıldı ama bankaya girerken ben arabada beklerim dedi. Oğlu peşimize takıldı ve orada da hiç bir an bile yerinde durmadı
Bir ara benim kızı bir döner sandalye bulup oturttu ve biz yapma dediğimiz halde sen kızı kaş göz arasında öyle bir çevirki papatyam resmen sandalyeden uçmuşPatt diye bir ses duyunca anında arkamı bir döndüm ki baktım benim cimcime duvar dibinde yatıyor ayaklarda havada duvara yaslı İnanılmaz bir ses cıktı o an zaten ağrımda vardı kızıda öyle görünce sinirlerim boşaldı başladım ağlamaya. Yarım saat susturmak için uğraştım sonrada yeğene kızdım oğlum ben sana yapma demedim mi diye.
Fırlama anannesine çevirdim çevirdim uçtu demiş birde gülerek
Bir an şu meşhur türk filmindeki sahne gözümün önüne geldi ; '' babam bana o eşşeği alacak bende vurcam kırbaçı vurcam kırbaçı '' hesabıİçim gitti resmen ama şükür birşey olmadı
Eve geldik öğlene doğru ama inanın resmen ruhumu teslim ediyorum sandım
İftar saatine kadar ağrılarla boğuştum, bir ara yüzüm morarmaya başlamış hatta eşim bile bana çok kızdı böyle oruçmu olur Oruç Allah rizası için zevkle tutulur senin vucudun susuz kaldıkca vucuduna zarar veriyorsun kendine eziyet ediyorsun diye.
Anlıyacağınız benim oruç maratonum bu sene bu kadar sürdü çünkü eşim karşılığı neyse veririz sağlığın daha önemli dedi annemde kızım kendine sevaba gireyim derken zarar vereceksin dedi :26: Bir yandan sıcak bir yandan susuzluk ve diğer yandan oruç hepsi bir arada ağır geldi hatta akşam üzere kalbimi bile yokladı :26:
Rabbim af etsin aslında çok tutmak isterdim ama bu seferde okadar kötü olunca şeytanda bir yandan aman boz oruçu gitsin diyor eee onuda vicdanım engelledi şükür
İnşallah seneye kadar biraz daha kilo vermiş olurumda sağlıklı yaşama vucud alışınca belki oruç tutmasıda daha kolay gelir
İnan yazdığını okuyunca bir an o güzel Ailen gözümün önüne geldi
Hep hayalini kurduğum aile ortamına evlenmişsinRabbim hepsinden razı olsun Aminnn
Ben inanıyorum o yüreğinin güzelliğine karşılık görüyorsun sen. Sonuçta ne verirsen onu alırsın tabi anlayana
Bizim tam tersi maalesef ama şu son iki senedir eşimin halaları ve amcasıyla çok daha içliyiz ve hepsizde Allah razı olsun beni bir kere kırmamışlardır evlatlarıda yengecim der başka birşey demezler
Bir hafta seslerini duymim inanılmaz özlüyorum sonuçta ben evlendiğimde biri 10 yaşındaydı diğer ikiside 4 yaşlarındaydılar
Bazen diyorum zaten benim 5 çocuğum var diyegeldiklerinde gitmek istemiyorlar hatta bazen anneleri arıyor kadını rahat bırakın dönün artık kaç gün oldu diye Bende diyorum siz yenilerini yapın bunlarda benim
Rabbim herkese seninki gibi yüreği güzel insanlarla dolu bir aile nasip etsin ... Aminnnnnnn
Ben öyle bir aileye gelin gelemedim ama inan şimdiden her gece evlatlarım için dua ediyorum Rabbim onlara yüreği güzel, adaletli ve dürüst insanlarla karşılaştırsın evlendiklerinde de gelin değil evlat olarak bağırlarına basacak insanlar nasip etsin diye
Gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın ama bende diğer arkadaşlar gibi bunları okuyunca o adamı gebertmek istedim
Bukadar şeyden sonra bile o doktorda istemezdi diyebilmen bile senin nekadar yüce gönüllü olduğunu gösterir
Ama yinede keşke şikayetci olsaydın yarın öbür gün bir başka bayana aynı şeyleri tekrar yaşatmaması açısından
Neyse dediğin gibi bunda da bir hayır vardırSeninde sınavların bu dünyada çok ağır geçmiş ama inşallah ahirette karşılığını kat kat fazlasıyla alıcaksındır
Allah kurtarsın inşaAllahkızlarrrrrrrrrrr haber geldi teyzemin suyu gelmiş hastaneye gitmişler doğuma. nolur dua edin çok korkuyorum. sağlıklı sıhhatli doğum yapsın.
geçmiş olsun asucum baya uğraşmışsınmerhabalar
küçük kızımla ikimiziz bugün iftarda eşim iftara davetli büyük kızım anneannesinde hala
balkonda yapacağız iftarı başbaşa ana kız:)
öğlen bulaşık makinesini çalıştırıp gitimiştim camiye lavabonun gider borusu çıkmış parkenin altı olduğu gibi su dolmuş bastıkça vıcık vvıcık sesler geliyordu dolabın arkasından alabildiğim kadar bezlerle suyu aldım ama aşağıdaki komşuya da akmış malesef gider borusu felan değişti şimdi ben de dolabın içini sildim daha yerleştirmedim iyice kurusun altı
parke sonradan yapıldığı için altı kalebodur suda arada kalmış malesef yapacak bişey yok
neyse şimdi azcık iftara kadar dinleneyim birazdan hazırlarız soframızı
çorba ve kahvaltı türü yemeye karar verdik fırında kaşarlı sucuklu ekmek yapacağız çok sever kızım
dafi, sanırım yine uyudu pc başında :)
gerçekten doğru tespitdoğru bir tespit olabilir
uyma sen o şeytana canım onlara öyle davranki kendilerinden utansınlar , vijdanı rahatsız olup açıklama yapmak zorunda kalsın inan öyle olucaktır. bunun hemen olmasını bekleme uzun sürebilir ama Rabbim verilen hiçbir özveriyi karşılıksız bırakmaz. herkes kendi sergilediği tutumla ya utancından yerin dibine geçer ya kafası dimdik içi rahat gezer. sen herzaman ikincisini tercih et. görünmez dağın arkası yakındır mutlaka karşılığını alırsın canabıHakkın Adil sıfatını untmaBenim kv kaç senedir Annemlere değil gelmek hoşgeldin diye telefon bile açmazdı. Daha KP sağken 5 sene evvel ortada hiç birşey yokken gelmediler hadi dedim yorgunlar diye çekinebilirler ama bir baktım Telefon bile açmıyorlar. Hatta annem o sene eşimle falan hepbirlikte izmire ve antalyaya gitmiştik dönüşte KVye öyle olduğu halde üzüm, zeytin birde asma yaprağı yollamıştı hani yoldan geldik eli boş geldi oğlum demesin diyeo zaman eşimdede borçlardan kuruş para yoktu kadıncağız kendi aldı bunları KVne götür kadıncağız sevinsin demişti ama değil hoşgeldin demek teşekkür etmek için bile telefon açmamıştı.
Boşver anneciğim aramasada olur dedi annem ama ben o zaman taktım ve sebebini sordum kpye; neymiş efendim ben onlara saygı göstermiyormuşum onlarda bana ders olsun diye annemlere gitmemişler hatta yolda gördükleri halde hoşgeldin dünür demedi rahmetli. Babamın çok ağrına gitmişti afedersin namusuna leke getirmedik birşey yapmadık bunlar neden böyle yapıyor diyedüşünsene aynı camiye giderken karşılaşıyorlar ve KP neredeyse omuz atacak mesafedeyken selam dahi vermeden gitmişti.
Dedim o zaman madem saygısızım neden gelipte babama beni şikayet etmedinizyemedi tabi çünkü o senelerde attıkları kazıklar yüzünden borç batağına girmiştik ve yine babamlar bizi kurtarmıştı
O oldu görüşmediler hatta Kv bir ara biz daha büyüğüz onlar bize gelmesi lazım dediğinde kusura bakma ama bir hoşgeldin demedin bundan sonra ben izin vermiyorum görüşmenize diyesonuçta onlar oğullarına yapmadıkları anne babalığı bizimkiler yapıyor ve Allahtan korkan insan biraz minnet duymalı bence
KP rahatsızlandığında annem yine insanlık bizde kalsın diyip geçmiş olsun diye telefon açtı ama bir sonraki yaz geldiklerinde yine KV hoşgeldin demek için telefon açmaya tenezzül etmedi. Cenazede de baş sağlığı için aradı annem tabi KV yine soğuk nevale bende en sonunda kesinlike bundan sonra telefon dahi açmayacaksın dedim.
Bu sene eşim annesine tembihledi herhalde çünkü annemler geldikten 5 gün sonra lütfetti hoşgeldin diye telefon açtı hatta benide gözün aydın demek için telefona istediğinde ya biraz geç oldu ama biliyorsun anneme bakıyorum diye bir bahane uydurdu sanki annesi iki dakika telefon açmasına engel olucakmış gibiBende o an eh biraz öyle oldu ama neyse önemli değil dedim bir an dondu kaldı sonra işte torunlarını sormayı akıl etti bende su çiçeği oldu ufaklık dedim.
O gün bu gündür kvden haber yok bir kez olsun nasıl oldu ufaklık demek için telefon dahi açmadı değil geçmiş olsuna gelmek yada birşey lazımsa bak babannesi olarak ben varım demek
Mübarek günde günaha girmim diyorum ama kafaya koydum ilk fırsatta torununa ay babanem gel bir öpeyim seni dediği an iyi babanne olduğun arada da olsa aklına geliyor, öyle kırk yılın başı arayıp yada görüpte babannelik olmuyor demezsem bende ne olayımAnnem boşver kızım Allah görüyor diyor ama ben fena taktım bu sefer Tabiki Allah görüyor ama iki laf sokmazsam bu sefer kesin çatlarım Şimdiden Allah affetsin
hayırlı olsun canım inşaAllah istediğinize kavuşursunuz. eviniz bursanın hangi semtindeKızlar bu arada şu an 77 kiloyum. Daha önce de söylemiştim sanırım, aşırı derecede iştahlıyım sanki bebek var ama yok:)) Gerçi ben sorunu biliyorum, yemek yiyerek kafamı dağıtıyorum güya, düşünmüyorum sorunları. akşamları mutlaka canım tatlı istiyor. 2 gün arayla bi sütlü tatlı yuvarlıyorum. Güllaç yıyorum özellikle, bayılıyorum kendisine:))
Tatilden döndüğümüzden beri yürüyüş bandında yürüyorum, hergün 1500-1700 kalori arası alıyorum, yürüyüş yapmasam kilo alırım belkide. Bir de bu sıcakta yürüyüş yapmak da çok zor. Afedersiniz iç çamaşırınıza kadar terliyorsunuz
Bir de güzel bir gelişme oldu aslında bu aralar. Biliyorsunuz ben bu ara işsizim. Eşim de ailesine yardım edıyordu ve evlenirken de kredi çekerek evlenmiştik, kısacası sürekli borç harç. Hiç para biriktiremedik, millet düğünde takılan altınlarla ev peşinatı yapar biz 3 yıl düğün borcu ödedik. Daha önce yazmıştım zaten bu dertlerimi. Neyse güzel habere geleyim. Annemlerin bursada bir evi var kirada. Bir de kendi oturdukları ev var. Annem sağlığında kimseye mal mülk vermem diyordu, benim kpss olmayınca bizim ev felan alamayacağımızı anladılar. Bu bursadaki ev satılacak, çok fazla değil ama esenyurt/ beylikdüzü civarında 2+1 site içi bi ev bakıcaz eşimle. Yani bursadaki evin parasını annemler bize vericek, yalnız bu evin yarısı da kardeşimin hakkı. Biz anneme evin parasının yarısını 4,5 yıl içinde taksit taksit göndericez. Yani kardeşimin hakkını göndericez her ay.Aslında annemler kabul etmez sanmıştım ama bizim başka türlü mal mülk sahibi olamayacağımızı anladılar. Yalnız trafik gözümüzü çok korkutuyor, burası eşimin işine çok uzak ama 4, 5 yıl dayanıp daha sonra evi satıp kredi çekip daha yakınlarda ev bakarız diyoruz. Umarım bursadaki ev satılır da biz ev hayalimize kavuşuruz.
sultancım iyi olmana sevindimcanimmmm gecmisi okuyordum ben :))
iyim cok sükür sen nasilsin nasil gidiyor hamilelik ??
Aseriyormuisun bol bol ? :)
benim kizkardesim bütün gün ögürüp duruyor yazik, öyle sabahlari felan degil
bütün gün ögürüyor
ben cok sükür git gide daha iyi oluyorum
hayırlısı olsun hayır nerdeyse Rabbim o yöne çevirsingünaydın kızlar sabah tan regl oldum bekliyordum da zaten0artık 10 gün bitmez gitti benim oruç lar aslında 2 gündür canım sıkkın abla min oğlu askeri liseye girdi hiç birimiz istemiyorduk ama kendisi cok istedi rabbim hakkında hayırlı olanı versin 15 gu
günaydın kızlar sabah tan regl oldum bekliyordum da zaten0artık 10 gün bitmez gitti benim oruç lar aslında 2 gündür canım sıkkın abla min oğlu askeri liseye girdi hiç birimiz istemiyorduk ama kendisi cok istedi rabbim hakkında hayırlı olanı versin 15 gu
hayırlısı olsun hayır nerdeyse Rabbim o yöne çevirsin
bende regl olmak istemiyordum daha ilaç alıp ertelicektim 5 gün önce oldum bende 9 gün tutmam artık kışın tutarım anne ve 2 kız oruçsuzuz erkekler oruçlu
paylaşabilirsin canım benim için hiç sakıncası yok
o zaman( örnek olması açısından ) devamınıda anlatayım.
ben parça almak için yatırdıkları masada uyumuşum gözümü açtığımda bir hademe yerleri siliyordu.ay ben uyumuşum dedim kadın güldü çokmu uykun gelmişti dedi.doktor hanım gelmedimi dedim işini bitirip gitti bile dedi.kalktığımda içimde bir acı vardı. kanamam devam ediyordu. sonra alıp doktorun odasına götürdüler doktor etrafımda pervane gibi dönüyor. bana dedi senden parça aldık ankaraya göndericez ordan sonuç gelene kadar sana hormon takviyesi yapmamız gerekiyorki hamileliğe hazır olasın dedi. peki dedim sonra hergün beni hastahaneye çağırıyor, birkaç iğneyi karıştırıp yapıyor, (bu arada bu iğneler yapılırken haftada 5 kilo aldım ) sonra ultrasona alıyor, eve gönderiyor iki saat geçmeden evi arayıp nasıl olduğumu soruyor , sürekli benim üzerimde, ultrosona çağırdığında bazen biriki doktor arkadaşıda geliyor birlikte birşeyler konuşuyorlar, benim üzerime titryorlar. arada bir test yapıyorlar. ve birgün yine test yapıldı sonra hormon seviyen çok düşük bebeğinin olma 0lasılığı yok gibi ama sen şimdi eve git ben seni bilgilendiririm dedi. ben eve geldim.kapıdan girer girmez doktorun sekreteri aradı. sizin tedaviniz sona erdi artık buraya gelmenize gerek yok doktor hanımda tatile gidiyor zaten dedi. ben şaşırdım nasıl yani benim kanamam kesilmedi dedim. yapabileceğimiz birşey yok kusura bakmayın dedi. bende ssk dan emekli çok sevdiğim tecrübeli bir ebe arkadaşım vardı hemen ona gittim.baktı canım sen düşük yapmışsın sana yapılan simir testi değil küdaj,o testte narkoz alman gerekmez sana narkoz verip kürdaj yapmışlar dedi. ve bunu kapatmak içinde hormon takviyesi yapıp hormon seviyeni yükseltmişler,düşük yaptığını ispat edemiyesin diye dedi. sonra hangi geciktiriciyi kullandın dedi bende gösterdim bu geciktiriciyi nasıl test yapmadan vermiş bu öyle güçlüki bunu kullanan üç aylık hamile olsa düşük yapar dedi.benim kanamam devam ediyor ben şimdi ne yapıcam dedim. canım sen şimdi lohusasın kanaman 40 gün sürebilir kırk günü geçerse tekrar tedaviye başla , 40 günde biterse kesin düşük yapmışsın, çünkü kesin diyemiyoruz, hormon seviyen yükseltilmş şu anda düşük yaptığını ispat etmen çok zor dedi. bende bekledim ve 41 inci gün kanamam falan kalmamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?